Нашите кухни - тема 43

• 94 658
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
huliganka, при мен кухнята е на стена 1.90. В нея влизат пералня, вградена фурна и мивка. Шкафът под мивката е доста голям, но ти така или иначе имаш повече място и може да събереш още един шкаф. При мен до терасата е пералнята, след нея мивката и след това е фурната.

# 346
Аз съм на вълна аспиратор все още.  До сутринта бях решила да е вграден, но сега едни мисли имам..... Тревожа се, че от парата от предния котлон може да се  надуят лицата на шкафовете(МДФ-лъскав).Това дали е така? Сегашната ми кухня  под мивката  вратите долу и горе са леко цъфнали от водата която от време на време се е стичла. Парата се пак си е вода.
И сега съм  на вариант вграден аспиратор с телескопично изтеглящ се панел. Или направо декоративен, без шкаф. На Фабер съм се спряла или еуролукс..нали и те вътре били фабер..

# 347
huliganka........аз като гледах чертежа ти  се получва мивка 60см, пералня 60см, печка 60см и остава място за малко повече от 60см за шкаф. Ако ще има аспиратор може би е по-добре котлоните да са до комина на мястото на пералнята, така ще имаш и по-дълъг плот за работна площ.

# 348
huliganka, при мен кухнята е на стена 1.90. В нея влизат пералня, вградена фурна и мивка. Шкафът под мивката е доста голям, но ти така или иначе имаш повече място и може да събереш още един шкаф. При мен до терасата е пералнята, след нея мивката и след това е фурната.
Sunny, има ли възможност да качиш снимка да погледна как изглежда?

# 349
Не са ли стандартни шкафовете за вграждане на фурна?  newsm78 Нашия е с дълбочина 56,5 като го измерих сега.  Thinking

# 350
huliganka, тъй като все още не живеем там, ще ми отнеме малко повече време, но най-късно другата седмица мисля, че ще мога да кача, ако не ти е твърде късно.

# 351
huliganka, тъй като все още не живеем там, ще ми отнеме малко повече време, но най-късно другата седмица мисля, че ще мога да кача, ако не ти е твърде късно.
Ще чакам   bouquet

# 352
Хулиганка, спокойно можеш да събереш всичко на тази стена. Не виждам смисъл да слагаш шкаф за бутилки, когато мястото е малко, но дори и за това имаш място. До комина слагаш печката -60см., след това мивката 60см./ може дори в шкаф 45см./, след това пералнята -60см.  и остават още 60см. за друг шкаф. Подредбата е примерна, разбира се, важни са размерите.

# 353
Според мен не трябва мивка и печка да са едно до друго. При мен е също подобно положението но има прозорец, вместо врата и насред стената колона с водомери. Та най до прозореца слагам мивка в 60 см шкаф ширина, после съдомиялна 45 см, шкаф с чекмеджета, и накрая фурна с плот с котлони отгоре. И имам 90см място за рязане на продукти и други домакинствания. При тебе това място ще е около 1,30

# 354
Според мен не трябва мивка и печка да са едно до друго. При мен е също подобно положението но има прозорец, вместо врата и насред стената колона с водомери. Та най до прозореца слагам мивка в 60 см шкаф ширина, после съдомиялна 45 см, шкаф с чекмеджета, и накрая фурна с плот с котлони отгоре. И имам 90см място за рязане на продукти и други домакинствания. При тебе това място ще е около 1,30
И аз си мисля,че не е удачно мивката да е до печката  Peace
Обмислям и още един вариант, но не знам доколко има смисъл от него...Понеже най-напред предстои смяна на дограмата се колебая дали да не разменим мястото на вратата към терасата с това на прозореца   Rolling Eyes Така шкафовете могат да станат на "Г", като примерно под прозореца да е пералнята и след това под "Г" вдясно от нея мивка, шкаф и печката до комина...Опасявам се обаче да не стане прекалено тясно в зоната около вратата за терасата заради тази пералня под прозореца.... newsm78  Дайте мнения и съвети, много ви моля  Praynig

# 355
Днес поръчах уредите. Grinning А с песен на есен ще имам нова кухничка.

# 356
  • Някъде на път....
Чак наесен?  Rolling Eyes

# 357

Какви уреди си поръчала?  Grinning И аз поръчах нашите вчера.  Sunglasses

# 358
Късно лято, ранна есен.
Така, ще идва майстор да мести един контакт, та какво да кажа на майстора да направи, за да имам осветление под горните шкафове?

# 359
Зависи какво осветление искаш. Ако искаш от тия спотчета, малките кръгли лампички, които се слагат от долната страна на шкафа, мисля, че три се свързват към един контакт.  newsm78 Ако имаш 6, ще ти трябват 2 контакта за тях. Контактите ще се паднат зад шкафовете мисля. Поне нашите са така.

Просто му кажи какво осветление искаш и къде точно и той ще прецени какво трябва да се направи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт