Нашите кухни - тема 43

• 94 588
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
моята кухня е 5м и излезе 1300лв - само материалите. баща ми и мъжо я сглобяваха. ПДЧ е, но за 2.40м ми се струва нормална цена, имайки предвид, че човека си е сложил и труда, който често оценяват на почти колкото са материалите.

# 496
Здравейте! Доскоро само четях темата с надеждата, че и аз ще си имам нова кухня, а сега когато е на път да се сдобия с нея, радостта ми се помрачава от неуредиците  около поръчването й. Живея в малък град близо до София и тук има няколко майстора, които изработват кухни по поръчка. Единият,  въпреки че взе размерите преди 10 дни все още не е готов с офертата си, а другият пък ме притиска да му дам отговор, без да сме обсъждали нито материали, нито механизми.
Кухнята е с дължина 2.40 м,  на долния ред трябва да се сложат пералня и печка -не са за вграждане. Горният ред са стандартни шкафове с горно отваряне.  Ще има и допълнителен шкаф с размери 2,20x64x34, който ще  бъде разделен на три или четири вратички.  Материалът е МДФ  - бяло/не гланц/. Плот и и гръб - също МДФ. Офертата, която имам като цена е 1300 лв.
Не мога да преценя това добра оферта ли е или не. Също така , ако имате координати на проверени майстори /за София/ става въпрос, моля да ми пишете, може и на лични. Благодаря!

Ако сложиш и снимка от визуализация може би ще е по-ясно и ще преценим дали е добра офертата.
На първо четене на мен ми звучи ОК за МДФ, но механизмите също са важни, аз сега бих си сложила с плавно затваряне на чекмеджетата, не обикновени както направих, обкова (водобран, дръжки) също е част от цената. Не бързай с избора, не виждам как може да те притиска мяйстор, като решението си е твое, обсъди всички детайли. Аз като отидох на предварителен разговор с мебелиста ми и извадих 2 страници с въпроси той беше ей така  Shocked Питах с крачетата дали ще са нивелиращи се, пластмасови или железни, дръжките, водобран дали са в цената, какви са по произход материялите, абе каквото се сетиш си записах, питах и записвах и отговорите, та по-късно ако забравя нещо да се подсещам какво сме се уговорили, че то договор не се подписва при тези неща в повечето случай  Peace

# 497
Ами за съжаление нямам проект, тъй като майсторите си чертаха схеми върху хвърчащи листчета и ги взеха със  себе си.

# 498
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте мили дами мерси много за предложението за лилава кухня ,в крайна сметка дойде момчето и каза цвета ,който аз искам - млечно лилаво .РАЗОЧАРОВАНО решихме да го направим така - шкафовете гланц черно а плота цвят зебра , нямам идея какво ще стане искам интересна комбинация като цвят дано се получи имате ли идея как стой това чудо и как е черно за шкафчета .мерси предварително

# 499
  • Раковски
 Виж тази снимка с лошо качество дали ще свърши работа, плота зебрано, лицето черен акрил.

# 500
  • Щастлива мама на 3 слънца
Виж тази снимка с лошо качество дали ще свърши работа, плота зебрано, лицето черен акрил.

много е хубава тази нямам идея и аз какво ще стане и как  този гланц как се поддържа

# 501
  • Раковски
 Нека който има такъв материал у тях да каже как е с почистването.
 Инак има много приятно лилаво от модекс .

# 502
  • София
Винаги ми е било интересно защо когато клиента има стоящи уреди(дето не са за вграждане) не им
предлагат "майсторите" кухненски плотове на 75см. и нагоре.
Вдигат нивото на плота с още 3см и всички уреди се вграждат и готово.

Ето снимки на кухня на наш клиент с вградени под плота съдомиялна и пералня.
Монтирани са врати и мисля,че е доста по-добре от това да се виждат уредите.

# 503
О, определено изглежда по-прегледно с вратичките, но слагането на вратичките не предполага ли наличие на шкаф, където да се закрепят? Защото нашата съдомиялна е свободностояща и е съвсем в края на "редичката" като от едната й страна е шкаф, а от другата ... хм, как се казва - просто подсилена крайна "стена" в същия цвят като вратичките.

# 504
И аз съм на тема кухня . Избрала съм бял гланц с лилаво - пурпурно виолет пак гланц с профилна дръжка . И аз искам съвет поддържа ли се лесно и с оглед на това че няма да има дръжки.

# 505
Привет!
Magikos, съветите ти са много полезни. Ако майсторите не ми предложат, ще им преложа аз. Mr. Green
Аз имам въпрос за прозорците в кухнята. Моля споделете какви щори слагате. Не искам да е само перде.

# 506
  • Раковски
 За да се вкара един свободностоящ уред под плот и да се затвори с врата има няколко условия. Няма как с обикновен плот (60 см) да стане работата защото една пералня е около 55 см + маркучите отзад става 60 см и докато при тях има такива с по-малки размери то при съдомиялните няма.

# 507
Здравейте!
Много хубави кухни видях! Със здраве да си ги ползвате!
Аз влизам с въпрос относно щори и пердета за моята кухня. С южно изложение е. Ето и снимка на прозорците:
http://bibsy.snimka.bg/other/apartament.629142.27588123
Проблемът ми е вратопрозорецът и този прозорец, който може само да се накланя. Не бих искала да се вижда дограмата, но май няма да имам избор...
Ще се радвам на всяко предложение.

# 508
  • на Мелмак
Гланца се поддържа изключително лесно-горд собственик от 3 седмици Laughing,предишната кухня като почнех да си я чистя.....се забравях-тук само бърша,взех си едно като ръкавица с рошлички и децата активно се включват Wink,така че си имам чиста кухня почти без усилие от моя страна,гланца е голямо облекчение!!!

# 509
Здравейте!
Много хубави кухни видях! Със здраве да си ги ползвате!
Аз влизам с въпрос относно щори и пердета за моята кухня. С южно изложение е. Ето и снимка на прозорците:
http://bibsy.snimka.bg/other/apartament.629142.27588123
Проблемът ми е вратопрозорецът и този прозорец, който може само да се накланя. Не бих искала да се вижда дограмата, но май няма да имам избор...
Ще се радвам на всяко предложение.

За да не ти се вижда дограмата трябва да си монтираш щорите на тавана. Варианти са роло щори , римски или вертикални, като мисля че роло  щорите се монтират само на дограмта. Аз лично много харесвам римските щори , но тогава ако искаш да отвориш прозореца и да нямаш щора ще трябва да я вдигаш до горе. Ето вариант на римска щора монтирана на тавана

Друг вариан е късички перденца на прозорците над мивката съчетани с дълги на врато-прозореца, като могат да се монтират на подобни релси / погледни релсата не самите пердета/- хем да се скрие дограмта , хем да не са на тавана

И това е вариант:

Иди в темата за пердетата, там има момичета които биха те насочили още по правилно.

Общи условия

Активация на акаунт