Нашите кухни - тема 43

• 94 564
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • В центъра на моретата
И аз си мислех, че тава може да се сложи. А може ли голяма тенджера, въпреки, че ще излезе извън рамките на елипсата?

# 586
И аз си мислех, че тава може да се сложи. А може ли голяма тенджера, въпреки, че ще излезе извън рамките на елипсата?

Да, аз слагам.

# 587
Не мисля че не е много удачен този модел с овала . В момента съм с такъм та Горение и почти не го ползавам . За това реших в новата кухня да съм с двойка . Спрях се на Самсунг със сензори .

# 588
Явно всеки си е с навиците  Hug

ЕЕеееееееееееееееееееееееееййййй сетих сееееееееееееее

Franke е фирмата за абсорбатора - аз много държах на копчета вместо плъзгачи за включване. Ето този на външен вид като го гледам е моят (не помня модела).

На тази фирма ми е мивката - ей сега ще я потърся на сайта им, Galaxy се казваше моделът, ако не греша. Това е най-удобната мивка, която съм имала. Широка, дълбока, можете да я видите на снимките ми на предната страница.

Galasia била - това са й всички характеристики.

# 589
http://www.p90.bg/forma-vita-bologna-9608-%D0%A5%D0%A0%D0%9E%D0% … D0%A8-p-2320.html
Някой има ли го този смесител и доволни ли сте от качеството ?

# 590
  • Раковски
Аспиратора на вид е добре ама слабичък....
Форма вита са китайски, може би от по-добрите.

# 591
Добър ден на всички. След ремонт на баня и коридор миналата година и одисея с майстори това лято дойде ред и на кухнята. След като прочетох последните 4 теми имам няколко първоначални въпроса:
От къде да започна? взимам размери на помещението и грубо нанасям - хладилник, печка, миялна, плот с газови котлони-отделно, аспиратор/последните три ще купувам/
Мивката и смесителя си ги избирам по вкус и мнения и след това по избраните вече стоки трябва да наредя шкафовете с размерите които ми трябват. Малко ми е неясна последователността на работа, моля за помощ. Естествено ще я поръчвам за изработка но искам да имам някакъв проект и идея преди да стигна до реализирането й.
Предварително Ви благодаря.

# 592
  • Балчик
http://www.p90.bg/forma-vita-bologna-9608-%D0%A5%D0%A0%D0%9E%D0% … D0%A8-p-2320.html
Някой има ли го този смесител и доволни ли сте от качеството ?

Не се лъжи- боклуци. Старата ми беше подобна, на същата фирма. Няма такъв боклук.

# 593
От къде да започна?

Аз си бях свалила от сайта на ALNO тяхната програма за проектиране. Една приятелтка ми я препоръча и си направих целия проект на нея сама. Беше ми супер удобно. После само го обсъждах с фирмата. Резултатът го виждате на предната страница. Изключиелно съм доволна, защото така си реших на спокойствие точно какво къде ми трябва и сега съм влюбена в кухнята си вече 4 години.

# 594
"Добър ден на всички. След ремонт на баня и коридор миналата година и одисея с майстори това лято дойде ред и на кухнята. След като прочетох последните 4 теми имам няколко първоначални въпроса:"

мисля че първо трябва да прочетеш това внимателно http://www.hettich.com/intelligentkitchens/ след това  да използваш програмен продукт

# 595
  • Раковски
 Аз бих започнал с това - http://www.blum.com/bg/bg/03/index.php, говорят на български и обясняват добре нещата и механизмите (ако решите да имате подобни неща във вашата кухня). Ако не сте наясно как искате да изглежда вашата кухня търсите човек (този който евентуално ще я прави) и той ще ви обясни неща за които нямате идея. Човека който дойде може да ви предложи и уреди, ако не ги харесате тръгвате по магазините, мивката е добре да ви я вземе човека след като я обсъдите щото видове и модели много. Нещата за изясняване не са малко за да се обхванат само с един проект.

# 596
На нас много ни помогнаха във фирмата, в която поръчахме кухнята. Ние имахме идея как да бъде, но получихме много интересни идеи как да променим тук и там, че да стане още по-функционално и хубаво. Предполагам всяка фирма за кухни предлага такова консултиране? В крайна сметка човек не е длъжен да знае всичко, а и външна гледна точка помага да се видят неща, за които или не ни е хрумвало, или не сме видели сами.  Wink

Във всички случаи започваш с точно измерване в помещението, къде са контактите (или къде искаш да има контакт). После си начертаваш (наум, на хартия или на компютър) скица как искаш да изглежда - къде да са мивка, хладилник, фурна, котлон, съдомиялна. Помисли дали искаш вградени уреди или стоящи. Направете си и бюджет - каква сума максимално можете да отделите (винаги излизат допълнителни разходи в хода на планирането и работата, така че оставете си някакъв толеранс 10-15%). Помисли и какви шкафове ти трябват - горни, долни, и двата вида? Чекмеджета или обикновен шкаф с отварящи се врати? Помисли какво ще държиш в тях, така ще разбереш кое е най-функционално за нуждите ви. Според мен е важно пространството да се оползотвори и да има повече шкафове (не съм видяла досега жена, която да е доволна от количеството шкафове в кухнята си  Mr. Green ). Разположи уредите така, че да са ти удобни - да има поне един шкаф между хладилник, фурна, мивка, а да не са плътно едно до друго. Гледай да имаш достатъчно работен плот, помисли и за осветление (под горните шкафове или пък нещо на стената между горните и долните шкафове?). Когато избираш уреди, гледай и цена, и функции. Затова е важно бюджета да е горе-долу разумно направен, толкова за шкафове и плот, толкова за техника, толкова за осветление, толкова за монтаж, толкова за непредвидени разходи. Ще запазите ли сегашните плочки (ако са плочки) между горните и долните шкафове или ще къртите и ще слагате нови? Ако ще слагате нови, отделяш перо в бюджета и за тях. 
Ние откакто започнахме планирането и чертаенето, нещата се промениха поне 5 пъти и в крайна сметка кухнята ще изглежда съвсем различно от първоначално замисленото.  Crazy

# 597
Здравейте!
Поръчахме кухнята вече...........
Горният ми ред ще е бял гланц, а долния зебрано - по тъмно.Плота и гърба ще са бял гланц.Харесах и фурна и плот 2ка също бели.Та сега незнам мивката каква да я поръчам - пак бяла или черна да я поръчам.какво би отивало?Помогнете,ужасно се обърках и сега незнам какво да правя

# 598
  • Раковски
Според мен мивката е добре да на цвят по-близо до плота инак ако се откроява много ще е като петно, обаче хубавите бели мивки са цифри.

# 599
Ако имаш толкова бяло в кухнята, по-добре ми звучи и мивката да е бяла. Ако мивката е единственото нещо в кухнята в своя цвят, ще изглежда малко като "кръпка" (в моите очи).

Общи условия

Активация на акаунт