Eлектронни четци - VI

• 58 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Само последен въпрос, че вече неудобно ми стана... Embarassed
Колкото и да пробвам различни варианти, не мога да разбера защо част от файловете попадайки в рийдъра се озаглавяват с букви и числа, например: 2kc50ncdo90nub2mkbn4k5...не е кой знае какъв проблем, отварят се без проблем и си се чете, но като добавя повечко файлове и може би ще ми стане каша. Crazy

# 661
  • Пловдив
Само последен въпрос, че вече неудобно ми стана... Embarassed
Колкото и да пробвам различни варианти, не мога да разбера защо част от файловете попадайки в рийдъра се озаглавяват с букви и числа, например: 2kc50ncdo90nub2mkbn4k5...не е кой знае какъв проблем, отварят се без проблем и си се чете, но като добавя повечко файлове и може би ще ми стане каша. Crazy
Не се притеснявай, питай на воля - нали затова сме тук, взаимно да си помагаме! Peace Hug

Обаче досега не ми се е случвало подобно на описаното от теб с буквено-числени наименования на файловете newsm78, така че няма да мога да бъда полезна, но ще следя с интерес ако някой знае нещо по въпроса и обясни Peace

# 662
  • София
Да не би при онлайн конвертирането автоматично да се дава някакво име на файлчето? Пробвай да го преименуваш на латиница, преди да го качиш на Киндъла  Peace.

# 663
Продължавам да ръчкам тогава, все пак съм лаик и явно е проблема някъде при мен...
Ще пиша като разбера. Благодаря за отзивчивостта!  Hug  bouquet

Да не би при онлайн конвертирането автоматично да се дава някакво име на файлчето? Пробвай да го преименуваш на латиница, преди да го качиш на Киндъла  Peace.

Пробвам веднага, мерси.

# 664
  • В друго измерение
Аз имах подобен случай само с един файл, с който си играх, тествайки възможностите на Calibre, когато я инсталирах за пръв път - конвертирам, виждам нормално заглавие, но на Киндъла излиза с нещо като код, проверявам в паметта на устройството - пак виждам нормално заглавие. Накрая май се отказах от всичко, обърнах го в обикновено txt, рестартирах програмата и го качих на Киндъла наново през нея - нямаше проблем, с нормално заглавие излезе  newsm78
Но идея нямам защо се случи така  Embarassed Hug

# 665
Момичета, има ли добри четци до към 150лв. Laughing Извинявам се, ако въпросът ми се стори глупав, не съм запозната и реших да питам без да съм прочела предварително... Embarassed

# 666
Момичета, има ли добри четци до към 150лв. Laughing Извинявам се, ако въпросът ми се стори глупав, не съм запозната и реших да питам без да съм прочела предварително... Embarassed

Моят е 180лв - Киндъл 4 Peace

# 667
Моят проблем е разрешен, както ми подсказахте тук... При онлайн конвертиране, има поле, на което трябва да се зададе името, иначе в повечето случай се самозадават някакви имена - компилации от букви и цифри.

Още веднъж много ви благодаря! Hug

# 668
  • София
Момичета благодаря ви много. Определено след доста по-задълбочено четене твърдо си оставам за амазонския киндъл. Клоня към 4-ката, тъй като е със по-малки размери от 3-ката.
Днес ми дадоха цена от Едепот - 185 лв. Но реших да го поръчам от Амазон и да го пратя на щатски адрес. А от там все някой ще ми го донесе.
В бъдеще си оставям вратичка пак да ви питам неясноти относно експлоатирането му.
  bouquet

# 669
  • Бургас
Момичета, закупили Киндъл от Едепот, важи ли гаранцията на Амазон?

# 670
  • Пловдив
Момичета, закупили Киндъл от Едепот, важи ли гаранцията на Амазон?
Преди да си взема моя Киндъл през Е-депот, отправих следното запитване до тях:

Цитат
С какви придружаващи документи ще пристигне при мен стоката?

Тъй като желая да си направя застраховка на стоката, а застрахователят изисква "устройството да е в оригиналната му опаковка заедно с оригинална фактура или друг документ, доказващ стойността на покупката", е нужно да знам ще ги има ли тези нужни ми документи при положение, че Вие ми доставите стоката?

Получих като отговор:

Цитат
Можем да ви принтираме фактурата от амазон, но тя няма да е на ваше име. Ако желаете фактурата да е на ваше име трябва да начислим 20% ДДС.

От тук си правя извода, че важи амазонската гаранция, но ако имате проблем с четеца, то трябва да се обърнете към Е-депот, а те от своя страна да се обърнат към Амазон... Ама дано не ви се налага да се възползвате от гаранции Peace Praynig

# 671
Здравейте, може ли и аз да се консултирам с вас за четец. Искам да си закупя Киндъл, но не знам какъв модел да предпочета. Върнах се малко назад в темата Киндъл4 или ...Благодаря предварително!

# 672
аз преди няколко дни си взех Kindle  touch .за сега съм много  доволна,но други четци не са ми минавали през ръцете. предпочетох този , защото има малко повече функции от Kindle 4 ,които аз предпочитам да имам.

има ли някой, който търси да си поръчва от чуждестранен сайт калъф с лампичка?

# 673
  • Пловдив
Здравейте, може ли и аз да се консултирам с вас за четец. Искам да си закупя Киндъл, но не знам какъв модел да предпочета. Върнах се малко назад в темата Киндъл4 или ...Благодаря предварително!
Аз съм с Киндъл 3 + 3G - в калъфчето четецът си е направо като стандартна книга нормален размер. Киндъл 4 и Киндъл Тач са с по-малки габарити и на мен лично не са ми комфортни за четене, но това е въпрос на лично усещане. Иначе сама реши какво точно ще четеш и от там направи избора си:

- ако ще е предимно литература на български и няма да ползваш често отметки, речници и прочие, Киндъл 3 е добрия избор

- ако ще е чуждоезична литература + речници и т.н. - Киндъл Тач е най-лесен и удобен за тези манипулации

- за по-изчистен дизайн - Киндъл 4 или Киндъл Тач

- всички модели имат Wi-Fi, но само Киндъл 3 + 3G има напълно безплатен достъп до Интернет, а ако не се лъжа Киндъл Тач 3G беше ограничен до сайта на Амазон и Уикипедия, което дефакто обезсмисля 3G-то на този модел

- и не на последно място е и цената - сумите вървят във възходящ ред (от евтин към скъп):

Kindle 4 --> Kindle Touch --> Kindle Touch 3G --> Kindle 3 + 3G

Със сигурност има и още неща, които определят кой модел четец да изберем според нуждите си, но в момента се сещам само за тези. Нека и другите да споделят мнението си Peace

# 674
В допълнение на казаното от Ледената кралица искам да кажа, че всички Kindle-и, без DX са с 6 инчови дисплеи. За мен удобството на Touch или 3 би дошло от клавиатурите, тъй като 4 няма и се навигира единствено през квадратния бутон. Това е неудобно, когато се правят колекции, а и се браузва. Лично на мен не ми пречи. Колкото за ползвнето на речника: четворката, а и тройката имат квадратен бутон със стрелки, с които се достига думата. Притеснително за мен би било, че сензорният дисплей е доста по- крехък от останалите и това го прави по- чуплив. И още нещо: Киндъ 4 има 1гб памет, за разлика от другите, които имат повече. Няма и изход за слушалки. Следователно не могат да се качват аудио книги. Истината е, че първоначално стряскащия едва 1гб си е направо много, като се вземе предвид, че една книга рядко е над 300килобайта.

В заключение пак искам да подкрепя казаното от Ледената кралица, че трябва купувачът да е наясно какво ще прави с Киндъла- дали ще чете от читанката, дали ще сваля книги през рийдъра и дали ще слуша аудиокниги  Peace

Общи условия

Активация на акаунт