Абитуриенти 2012 ІІ тема

• 161 162
  • 1 800
  •   1
Отговори
# 1 680
Еее, белото рокле го видях на поне 10 момичета. Мда, кофти нещо е конфекцията.

# 1 681
Abiturfeiern in Bulgarien
http://www.youtube.com/watch?v=07u5ze1906Y
Може ли някой да преведе...

# 1 682
Какво знаем за най-бедната държава член на EU?
След това казват, че завършването на училище се празнува като  голяма сватба  Laughing
Абитуриентите броят до 12 за всяка година която имат зад гърба си.
След това казват за луксозните лимузини, за големите партита и за това, че на учениците им е все едно дали могат да си го позволят
Следва показване на Нели, чийто родители нямат финансови проблеми, но момичето има проблем с прическата. Бащата разказва, че други българи взимат пари на заем само за да зарадват децата си. Всяко българско семейство трябва по някакъв начин да организира бала на детето си
Образованието в България е важно и който е успял да достигне до матурата вече принадлежи към елита и това трябва да се отпразнува Laughing hahaha
Разказ за уникалната рокля, която е подарък от родителите и не се знае колко струва.
За майката е важно дъщерята да е горда със себе си, да се чувства специална, защото балът бил веднъж в живота.
Следва напомняне, че България е най-бедната държава в EU
На Росица роклята струва 300 $ и за България  такава цена била умерена. Тя искала да продължи образованието си.
Обувки, прическа, маникюр, ресторант - бащата на Росица ще даде повече от 1000 евро (това е сумата, която майката и бащата изкарват заедно за един месец). За Роси родителите ще си дадат ако трябва и последната риза от гърба
Не ми се превежда повече, а и нито имам нерви, нито съм чак толкова добра в преводите  Rolling Eyes
Накратко хората ни се чудят и им е трудно да ни разберат.

# 1 683
Abiturfeiern in Bulgarien
http://www.youtube.com/watch?v=07u5ze1906Y
Може ли някой да преведе...

За мен това е едно обективно представяне на всичко, което се случва у нас. Никой в клипчето не вини децата или родителите им. Става въпрос за огромното несъответствие между разходи за бала и доходи в най-бедната европ. страна.  За това немците дават и логично (може би) оправдание  - Децата навлизат от утре в българската действителност и е много вероятно никога повече тя да не им предостави поводи да празнуват, дори и сватбите са вече рядкост в бг.

# 1 684
В зеления Ситроен е дъщеря ми, но е на задната седалка и не се вижда.  Grinning
Зеленият Ситроен е много весел, интересен и подходящ за случая. И на мен ми идва да се кача да се повозя Simple Smile.

# 1 685
  • Once there was a Hushpuppy...
Ееее, ти пък Касита Grinning - това че е конфекция бялата рокля и че я има на още 10 момичета пречи ли да ми харесва, при положение че аз я виждам за пръв път? Пък и честно казано има малко в повече детайли, но общия вид ми хареса Peace

# 1 686
  • София
егати обобщението, че сватбите вече са рядкост... това в репортажа ли го казват? не знам немски.  а всъщност никой не го е изследвал реално. да не говорим, че намаляването на фактическите сватби е характерно за всички европейски държави. нормален процес е.

# 1 687
Е не е ли по-добре хората да не се изхвърлят, а да помислят за бъдещето на децата си.
Децата е ясно, че все още са деца и им е трудно да помислят за бъдещето и искат да живеят днес, да получат всичко, но родителите къде са? Трябва ли да взимат пари на заем само защото балът бил веднъж в живота.
Една част от тези абитуриенти ще искат да продължат образованието си и не е ли по-добре тези родители вместо да взимат пари на заем за рокля, която е за една вечер, да инвестират пари в образованието на децата си?
А тези, които няма да учат има доста голяма вероятност да бъдат без работа известно време или ако си намерят работа да е нископлатена. При тях не е ли по-добре да се инвестира в дрехи с които ще могат да ходят на интервюта за работа, да се платят някакви курсове, които биха им помогнали да си намерят работа?
Разграничаваме се от циганите и се мислим за нещо по-добро от тях, но с тези балове доказваме, че по нищо не се различаваме от тях - днес и сега ще празнуваме, а утрешният ден като дойте, тогава ще му мислим.  Rolling Eyes
Това дали децата ни ще имат още поводи за празнуване и възможности да го направят си зависи от нас и самите деца, а не от държавата.

# 1 688
Какво знаем за най-бедната държава член на EU?
След това казват, че завършването на училище се празнува като  голяма сватба  Laughing
Абитуриентите броят до 12 за всяка година която имат зад гърба си.......

Благодаря за превода..... Peace
От Швеция:

От NYC НА 16 години е но придружава абитуриент: http://i49.tinypic.com/derc4h.jpg

# 1 689
  • София
Интересни са и коментарите под филмчето. Grinning

# 1 690
Това за сватбите е от клипчето.

И аз се сещам за доста по-добри варианти как да се инвестират тези средства в бъдещето на децата, а не в роклите им. По-горе просто преведох това, което чух в репортажа. Сега като се замисля...такива сме  ние, такава ни е и държавата. Цялото абитюренстко шоу си е елементарен пример за сбъркани приоритети.

# 1 691
  • София
добре де като не сте съгласни не плащайте на децата си за всичко това. уж всички сме против, а кто дойде момента - каквото наследникът каже, това е. в темата видях добри примери за умереност. в крайна сметка не зависи от немците това да се промени.

# 1 692
добре де като не сте съгласни не плащайте на децата си за всичко това. уж всички сме против, а кто дойде момента - каквото наследникът каже, това е. в темата видях добри примери за умереност. в крайна сметка не зависи от немците това да се промени.

Точно това влязох да напиша и аз. Колкото и да ми говорят за еманципирани дечурлига, изкарали пари за бала си, в масовия случай родителят плаща на детето си. А който плаща, той поръчва музиката. Ако пък хем, плаща, хем не слуша това, което иска, значи изначално е изгубил позиции пред отрочето си.

П.П. Когато на 18 исках да татуирам името тогавашната си голяма любов на кръста, мама ме тупна по рамото и ми обясни, че вероятността да бъда с въпросния след дори 6 месеца е минимална, а вероятността да искам да залича името му в кърпа вързана. Предполагам, разбрахте какво искам да кажа с примера си.

# 1 693
Права си. Макар че със забрани според мен трудно ще стане, ако преди това у детето не е оформен някакъв вкус в най-общия смисъл на това понятие. Но освен това би трябвало между родители и деца да има така изградени отношения, че родителят да може да повлияе с мнението си, ако отрочето мине всякакви граници с исканията си.

Аз, например, нямаше да се намеся, ако дъщеря ми държеше да е с дантела на бала /не че имаше такава опасност/, макар че на мен в 90 на сто от случаите тези рокли ми приличат на модифициран комбинезон на баба ми. Но ако беше решила да е по бельо, щяхме доста да поспорим, както беше в случая с кубинките Laughing Все си мисля, че ако майката на това дете с рисунките по тялото му беше намекнала тактично, че няма фигура за тази работа, момичето щеше да се откаже

# 1 694
  • София
не разбирам защо родителската намеса непременно означава забрана, мракобесие, бой и т.н.
за мен не означава това - за мен означава донерие, обсъждане с подходящи аргументи и предложения, но не като еднократен акт на 18 години.

лошото е друго - и най - подходащите аргументи не са в състояние да се преборят с ширещата се по магазините за рокли грозота и безумност. Пример - Пиротска в София. Ами ако човек не е моден експерт може да се загуби в евтин сатен, пера и пайети. а нали затова са специалистите (уж моделиерите трябва да са такива) - да насочват хората, щото не всеки се е родил с мозъка на Диор.

Общи условия

Активация на акаунт