Прави ли някой ин витро в "Селена"- 4

• 39 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Боже,Боже нямам думи.Ето за това мъжа ми е прав,че в България докато не се отрепят двама трима доктори(че и повече) положението няма да се оправи.

# 181
  • Пловдив
ИКСИ, написаното от теб ме остави без думи.  Tired Никога до сега не съм си позволявала да коментирам действия на лекари, но това е ......... #Crazy Какво за Бога, са ти отстранили при лапароскопията. И защо са ти отстранени, а не прекъснати тръбите. И как са те снимали в "Надежда", че да не видят ТРЪБА. Представям си как се чувстваш.  Tired

От все сърце ти пожелавам успех и дано това да е последното изпитание на което те подлага съдбата.  Hug  Hug

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:02 от razel_dazel

# 182
Мила Икси,
искренно ти съчуствам! Болница Надежда е "дала надежда" НА много жени, но мисля че двойно повече е разочаровала! Можеш да си сигурна, че си попаднала на точното място в Селена! Ембриолозите са правили чудеса с много жени, така че и на теб ще помогнат. Само от постовете ти четох, че има съмнение за диабет при теб, това трябва да го уточниш и ако има нужда от лечение веднага да се заемеш. И в Турция в 2 клиники са ми казвали, че диабета е голям беляджия, така че прави каквото трябва, пък дано нищо страшно не излезе!
 Hug Hug Hug

# 183
Разелче,то едва ли все съдбата ни поставя пред такива изпитания.Истината е,че повечето от нас сме на това положение от много ""кадърни "" лекари.С риск да ме оплюят и нападнат след този пост(не ми пука)-това е голата истина за съжаление в България.Не,че няма да го докараме до успех,ама чакай сега да пробваме така,после онака и то видиш ли годинките си минали,а  нашите величия в IVF нека да си се учат и упражняват в/у нас.ИКСИ-съжалявам мила много добре знам как се чувстваш в момента,и наистина ти се възхищавам на борбенноста.Всички сме със теб Hug

# 184
Икси ,аз лично изобщо не съм учудена от това ,което ти се е случило ,защото и аз изпаднах в същата ситуация.Преди 4г в друга софийска клиника ми издадоха 2 епикризи с различна диагноза,на една та пише ,че имам лява тръба ,а на другата ,че ми е отстранена и др.Ставрев се принуди да ми прави цветна снимка ,за да установи дали имам или нямам тръба....!!!!!В  карайна сметка всичко завърши добре ,но психически се изнервяш и притесняваш от безхаберието на лекари!

# 185
  • Пловдив
нелчо аз съм в този форум от началото на 2007 година. Тогава за определени лекари или добро или нищо.  ooooh! Знаеш ли колко много хора се подведоха по този ПР. Само че аз още тогава, въпреки възторжените отзиви и суперлативи знаех, че при определени лекари и клиники няма да стъпя. Доверих се на собствените се преценки и инстинкт и останах в "Селена". Затова казвам, че понякога съдбата си прави лоши шеги. Все пак всеки иска най-доброто. А най-доброто е това, което описва ИКСИ. Тези лекари и клиники и до ден днешен продължават да са много хвалени и препоръчвани.........И има една пациентка, която към днешна дата, при всяка възможност обяснява как снимката и лапароскопията в "Селена" са пълен провал, а видиш ли в "Надежда" колко добре са я снимали....та да става за Фонда. Да продължавам ли.......

Категорично обаче не съм съгласна, че добрите лекари са само в чужбина. Поне в тази тема има опровержения: пациентки на други клиники, пациентки консултирали се в чужбина, но все пак постигнали успеха в "Селена". Не ми се вярва да е само щастлива случайност. Пожелавам на всеки да сбъдне мечтата си, независимо при кой лекар и в коя клиника.   bouquet

# 186
ИКСИ, много съжалявам, мила!  Hug

Умът ми не побира случващото се с теб... И лекарите са хора, и те грешат, но това е повече от прекалено. Искрено вярвам, че си попаднала на правилното място и тук ще сбъднеш мечтата си.

Какво каза д-р Топалова за този хидросалпингс? Само да вметна, че ако разположението му го  позволява, лекарите предпочитата да прекъснат тръбата, вместо да я отстранят, за да се запази кръвоснабдяването към яйчника. Цитирам д-р Даскалов и моя случай.

А за прехвалените клиники... Не ми се коментира, но дано повече момичета прочетат историята ти, за да си имат едно на ум.

Важното е оттук нататък всичко да е наред, от сърце ти желая успех!  Hug

# 187
 Разел, аз не заставам нито зад Селена,нито зад Надежда нито пък зад която и да било чуждоземна клиника,за да ми разказваш историята на някоя си ПР особа.Никога не съм се връщала назад в темите за да търся мнението на някой от форума.Просто нямам думи какво се случва във водещи клиники в БГ.Да се допускат грешки при цветни снимки и лапароскопии е повече от притеснително.

# 188
  • Septemvri
Аз също бях пациент на Надежда.
Първи опит неуспешен и ме караха да правя имунологи4ни иследвания кадето се оказа 4е имам повишени нк клетки. И последва уж ле4ение на нк и безброи контроли. Последва биопсия кадето Персенска каза 4е е зле и ще  има промивки. Отивам на промивка Стаменов каза 4е не е зле биопсията нямало нужда.
 Следва втори опит уж за по добър отговор ми назна4ават едни инжекции сега не мога да се сетя как се казват но не се поемат от фонда и за тях платих 500 лв и вливане на имуновенин.Последва пункция и отам запо4на моя кошмар.С иглата ми засягат нещо и полу4авам кравоизлив в корема. Последва коремна операция за да ми спасят живота като по рано през деня ми беше трансфера. И този опит завърши с неуспех. След това имах няколко прегледа в които Перси плахо ми предлагаше биопсии и аз отказвах.
 Правихме и SDI тест кадето ни казаха 4е спермитата са многа зле и да опитаме с донор.
Следва трети опит направо отивам да запо4вам паднах се при Стаменов и тои неиска да запо4ваме да сме правили биопии и тогава ве4е побеснях  и тои ми каза с твоите яицеклетки и с тази  спермограма никога няма да успеете. Разревах се и си  тръгнах.
Това ми беше последното посещение в Надежда. Бях съсипана  но имах заповед от фонфа и реших да си запиша 4ас в Щерев и Селена а ако не успеем да ходим в Истанбул.
Ходих в Щерев кадето ми казаха 4е има хидросалпинг на едната тръба не повярвах защото бях в Надежда 10 дни по рано. Последва преглед в Селена кадето Ставрев видя хидро салпинг на същата траба и ми предложи цс но аз поисках направо лапаро.
Един месец след лапарото запо4на моя трти опит в Селена които беше успешен и сега се радвам на прекрасна дъщери4ка а нк клетките ги оправихме само с липовеноз две три вливки по 80 лв.
Успях с мои яицеклетки и на мъжа ми спермитата Heart Eyes smile3532

п.п В Надежда си загубих две години а в Селена стъпих юни месец и октомври ве4е бях бременна.
А за парите изобщо не ми се говори.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 11:48 от megito

# 189
  • Пловдив
нелчо, никъде не се връщам да чета. През 2007 година четях тук и днес продължавам да го правя. С тази разлика, че след като родих се регистрирах и вече и пиша от време на време. Иначе да, съгласна съм, подобни грешки не бива да бъдат допускани.  Peace

# 190
ИКСИ, направо незнам какво да кажа, за да изразя възмущението си от това, което ти се е случило!!! Важното е, че вече си в компетентни и сигурни ръце! Аз също имах хидросалпингс, който беше разположен в долната част на тръбата, близо до матката. Направиха ми лапароскопия и прекъснаха тръбата, за да не застрашим икси-то. А иначе и ние сме с тежък мъжки фактор, но емриолозите си свършиха чудесно работата и съм бременна от 1-вия опит.
Гига, аз също съм на вълна фетални морфологии, БХСС и т.н., че наближава. Пише, че оптималните седмици за ранни изследвания и за двете е 11- 14 г.с., а на по- късен етап се повтарят. Моля, по- опитните кандидат- мами да споделят с нас къде и при кого ги правиха, колко струват и т.н. Благодаря Hug

# 191
ИКСИ направо нямам думи за разказаното от теб. Просто заслужават незнам какво да им се случи на някой прехвалени доктори.
Меги, много хубаво, че след всичко преживяно си намерила точната клиника, за да сбъдне мечтата ви.

# 192
Меги, Икси, останах безмълвна след вашите разкази.Меги, радвам се, че си успяла да сбъднеш мечтата за детенце. Икси, желая ти късмет в "Селена"! Там си в сигурни и компетентни ръце, затова не се притеснявай. Hug
Джордж, хубаво е, че си успяла от първи опит ин-витро.  БХС при близнаци и тризнаци не се прави, а само ФМ, за която можеш да се запишеш при д-р Кръшков. Струва 80 лв. Макар да ми редуцираха едното бебе, отказах БХС и ще правя амниоцентеза. Иначе мен Ставрев ме вика през седмица горе-долу и всеки път ме гледа на УЗИ. Лекарят от ЖК също често ме гледа на УЗИ. ФМ при Кръшков си беше изцялоо по моя инициатива. Simple Smile

# 193
Лали,къде се загуби бе мила,всичко наред ли е при теб.Аз отново започвам със желязото ,че ми е много нисък хемоглобина ,вече се чудя какво да хапвам,за да го регулирам.... Simple Smile

# 194
Лали, аз съм с едно бебе/ плод (да ми е живо и здраво до края Praynig ) та сигурно ще направя БХС, а и малко се страхувам от амниоцентезата. На теб успех в предстоящата, ама съм сигурна, че всичко ще е наред  Hug
Паола, само за спанак съм чувала, че вдига хемоглобина, но сигурно има и други подходящи храни.
Момичета, до кога пихте лекарствата- естрофем, дуфастон...?

Общи условия

Активация на акаунт