Прави ли някой ин витро в "Селена"- 4

• 39 886
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Паола,браво на твоите малчугани, растат усилено! Като гледам твоята лентичка и се окуражавам, че и с близнаци може да достигнем до нормални седмици за раждане Flutter Ако не те притеснява, би ли споделила колко кг. си качила до сега?Аз миналия ден вече бях с +9, но ми се струва нормално за 2 бебчета в края на 5 месец Hug

# 376
Здравейте!Аз имам 3 опита инвитро в друга клиника, като всички са положителни, 2 с биохимична бременост и 1 мисед аборд, предстои ми 4 опит, реших да сменя клиниката и доктора, след дълги колебания се спрях на д-р Минев, макар през 2007 год.да бях разочарована от него,факта че много от вас са постигнали успехи ме обнадежди и провокира да не би точно пък този лекар да ми помогне в тази безмилостна борба - да имам дете.Ще помоля тези от вас които имат някакви впечатление за доктора да пишат.Ще съм много благодарна и искрено се надявам много скоро и аз да се похваля  както с положителен резултат така и с щастлив край!
Успех на всички!

# 377
Нелчо, как вървят нещата при теб?  Hug
Ния, да не би да си около датата на цикъла? Обикновено в тези дни имам по-силни болки ниско долу. Hug
Паола, много прогресивно наддават твоите момчета. Според мен, е безсмислено да пътуваш вече до Пловдив. Hug
Белоснежка, тук никое бебе не изпреварва друго и всяко си чака реда. Така че, мисли за раждане чак в края на септември или октомври. Hug
Талева, пациентка съм на д-р Ставрев и нямам впечатления от д-р Минев. Hug Hug Дано това да е твоят успешен докрай опит, независимо при кой лекар си. Praynig

# 378
Белоснежка,качила съм до момента 15кг,но ако ме видиш в гръб изобщо не ми личи,че съм бременна,имам само един гооолям корем Simple SmileА колкото до седмиците ,наистина всеки ден си е рисков при нас,но слава богу с повече пазене се стигат нормалните седмици ,аз мисля да издържа поне до 37ма седмица,иска ми се да пораснат още малко момчетата и дано при всички мами да е се развиват нещата добре!Важно е да се храним правилно и да си почиваме повече Hug

# 379
Здравейте , болките ми се оказа , че са от някаква песъчинка , която съм изхвърлила (така каза доктора) с бебето всичко е наред  Peace
Сега БХС си направих в Стара Загора , заедно с придружаващата го ФМ. След 3 седмици съм при д-р Минев , мисля тогава да обсъдим 2-та ФМ , но явно ще трябва да се запиша при лекаря който я прави в Селена (Кръшков ли беше ? ) Д-р Минев защо не прави ФМ ?

# 380
  • Пловдив
Д-р Минев прави фетална морфология в съответните седмици в рамките на редовните УЗ прегледи при него. Само дето не го е кръстил така и не взема допълнително пари за това. Аз не съм ходила при други лекари за ФМ. Ама ако всички са като мен, останалите доктори и центрове, които правят ФМ ще фалират.  Laughing

Малко са пациентките, които имат смелостта да се доверят само на един лекар. Донякъде ги разбирам. И аз и сестра ми сме ходили само при д-р Минев.  Peace

# 381
А razel_dazel , ами аз като незнам и питам. Останах с това впечатление , тъй като последния път ми каза че ако искам да си направя БХС , ама не ми предложи да ми направи и аз веднага реших , че не  се занимава  Peace Ама следващия път като отида ще го попитам лично.

# 382
  • Пловдив
Аз също не съм коментирала това с него, защото смисъла на ефографските прегледи е именно да се гледат УЗ критерии за определени аномалии. Аз просто си знаех, че той прави каквото трябва иначе няма никакъв смисъл от тези прегледи. Но явно има лекари, които се задоволяват само с мерене и определяне пола на плода и до там. Знам ли и аз вече каква да мисля, щом толкова пациентки ходят специално на ФМ. Аз съм ходила на 4D за "гъдел". Нищо по-различно не ми каза д-р Кръшков. Дъщеря ми се беше скрила, нищо не видяхме от триизмерния образ. Е, дадоха ми запис на CD, но там си имаше графики, черно бели снимки, каквито д-р Минев ми даваше на хартиен носител и разни други неща, които така и не ги разчетох...... По своята същност ФМ си е преглед на 2D ехограф и накрая ти пускат да видиш бебето в реално време. То затова е 4D. Четвъртото измерение е времето.  Peace

# 383
Момичета според мен ФМ си е преглед като всички останали,всичко зависи от лекаря,ако недай боже има нещо би се видяло и на 3д на какъвто ни гледа Ставрев,а доколкото знам когато мерят размерите на главата и гръбнака на всяко бебе още по тези мерки лекаря е наясно с развитието на плода!Мисля ,че трябва по малко да се шашкаме и мислим какво би се случило,по-добре е да се радваме на бременоста и да мислим позитивно ,все пак нашата психика също оказва влияние на бебетата Simple Smile

# 384
  • Пловдив
И аз така мисля.  Peace Писала съм вече за сестра ми. При нея всичко беше наред на ехографските прегледи, БХС ни разказа играта. След резултат 1:50 д-р Минев я извика специално и отново гледа, гледа, обяснява..... След амниоцентезата се потвърди становището му, че всичко е ОК....ама да не налага да го преживяваш.  Tired

# 385
Разел ,аз ще се радвам близнаци и при нас по голяма част от изследванията не се правят,но все пак продължавам да твърдя ,че най важно какъв начин на живот водиш и как разсъждаваш,колкото повече мислиш за лошото ,което може да ти се случи толкова повече си обременяваш психиката HugДа се надявам е всяка една от нас да износи и да роди красиви и здрави бебета,след време всичко се забравя Simple Smile

# 386
Привет и от мен,
На 12ти се родиха бебките Виктория и Ева. Вече сме вкъщи с Виктория, но Ева остана малко в Селена, за да наддава килца, иначе и трите сме добре. Благодарение на златните ръце на д-р Минев и д-р Матев не усетих нищо страшно от операцията. Вече съм на крак от 2рия ден и се чуствам отлично.
Поздрави на всички смели момичета!

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 22:51 от Тayrissima

# 387
Тayrissima, честита двойна радост!   bouquet
Да са живи и здрави малките кукли и да ви носят много щастие! Дано Ева скоро се прибере у дома! Бъдете безкрайно щастливи!  Hug

# 388
Тайрисима,да са ви живи и здрави малките принцеси и много да ви радват!Радвам се ,че всичко е минало добре Hug

# 389
Тайрисима, честита двойна радост мила.   bouquet
бързо възстановяване и скоро да сте в прегръдките на тати всички заедно.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт