Прави ли някой ин витро в "Селена"- 4

• 39 634
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Гига, как си? Какво стана с твоето зацапване?

# 61
Днес отново имах веднъж на салфетката. Едно слузесто кремаво-розово. Пак звънях на Минев и той ми каза да не се шашкам, че нямало място за притеснение - било нормално. Важното било да не се усилва много. Пия си хаповете и си трайкам до петък следобед, когато ми е часа за преглед. Дано чуем сърчице и поне малко да се успокоя. Това е от мен - тревогите продължават и след положителния тест, че дори са и по-силни.
Прегръщам ви всички силно Hug Hug Hug

# 62
Гига, почивай и мисли за хубави неща. А за тревогите, ами да ти кажа, те вече ще са постоянни. Явно това е една от характеристиките на бременността и майчинството. Първо са тези дали ще е добре, ще се роди ли, ще започне ли да рита. а като се роди започват другите: ще проходи ли, ще проговори ли, ще яде ли, защо не спи, защо спи  Joy и всякакви такива.

# 63
plams, колко си права. Много точно казано, миличка. Hug Това е живота! Дано всяка една от нас изпита тези тревоги. И все повече разбирам майка ми и свекърва ми, когато се тревожат за нас, макар, че вече всяко от децата им си има свой живот,... но ние винаги си оставаме деца за нашите родители. Колелото се върти.....

# 64
  • In a surreal moment!
Момичета, моля ви, обяснете ми от -до как се прави цветна снимка в Селена. Предстои ми и до колкото съм чула не е както на др. място. За сега д-р Топалова ми каза по тел. да подготвя и занеса вагинален секрет, а имам 2 снимки от Надежда и там не са ми изисквали, какво друго да очаквам? Благодаря!

# 65
ИКСИ , тъй като ми правиха цветна снимка в началото на годината в Селена ще ти разкажа:

Отивам при моя док (Минев) , взема ми секрет за микробиология и ме праща да го занеса в лаборатория и там да ми вземат кръв за СУЕ. Ако всичко е нормално с тези изследвания отиваш в Селена ( като предварително си си записала час за ЦС в чист ден преди ову), там ми направиха изследване на кръвна група и още неща които им трябват. Попълваш документи, приемат те в стая, там чакаш да те качат горе, и ти правят снимката (моята беше с упойка). Цялата ЦС е около 10 мин. събуждаш се и полежаваш около час - два в стаята. После ти носят снимката, обясняват ти всичко и си тръгваш. Това е , дано съм била полезна  Hug

# 66
  • In a surreal moment!
Благодаря ти!
Опитах да запиша час по тел., но ми обясниха да се свържа с д-р Топалова, часове така не записвали. Ти как записа час? Свързах се снощи с д-рката, каза ми за вагиналния секрет и да и се обадя за резултата. Беше заета, помоли да я изчакат , за да говори с мен. Не настоях за допълнителни обяснения, за да не я притеснявам. Какво е това съкращение СУЕ, за което взимат кръв. Аз имам картонче с кръвната група, ще го нося, че за какаво да я определят и да губят време.... Вярно ли, че се ходи на друго място за снимката, някаква друга болница?

# 67
ИКСИ, точно така е, час записват чрез твоя лекуваш лекар, може би пак ще трябва да се обадиш на Д-р Топалова. СУЕ е скорост на утаяване на еритроцитите, по принцип го пускат заедно с ПКК /пълна кръвна картина/ преди някаква манипулация. Предполагам, че преди изследването ще ти вземат кръв за това. Аз правих снимка преди две години, тогава те се правеха в Транспортна болница, но вече се правят в Селена, както е писала Ния. С обезболяване е, така че нищо няма да усетиш, но по важното е резултатът да е добър.

Желая ти успех по нататък в процедурата. Аз след дългогодишен престой в софийските клиники намерих късмета си в Селена и сега очакваме нашето бебче.

Стискам ти палци и да пишеш как е минало всичко Simple Smile

# 68
Аз отидох в болницата и си записах час сама ! Снимките се правят в Селена от д-р Ненев

# 69
  • Пловдив
Аз за операцията си носех един формуляр, който върви с картончето за кръвната група. Там е писано къде и кой ти е взел кръвта, кой е изработил пробата, подпис, печат. Само картончето не знам дали го признават. На мен ми снимаха формуляра и ми го върнаха. За раждането пак го носих, защото аз съм 0 (-) кръвна група. Но едва ли струва повече от 5 лева изследването за кръвна група, ако не можеш да намериш формуляра. Peace

# 70
  • In a surreal moment!
Разбирам, изясняват ми се нещата...Само остана да ви попитам в коя част на деня се правят - сутрин, следобед или по всяко време. Опитвам се в петък да съм в Пловдив, че ми е най-удобно с работата ,но ходих при личната и май вагиналният секрет няма да е готов за четвъртък следобед, трябвало минимум 3 дни...уффф..Пък, ако откриели нещо и повече. Май този мензис няма да успея и днес ми  е 4 ден и имам 3-4 розови капки, не знам утре сутринта дали няма все още да има кърваво във влагалището... Ще пробвам пък ако стане, ок, ако не ...няма да се ядосвам. Чакам заповед другия месец. Ако всичко във Фонда върви гладко се надявам лятото да направя втория си опит ИКСИ вeчe в Селена. Д-р Топалова ми допадна като човек. Беше честна и откровена, без грам лицемерие. Това много ме спечели. Като лекар мога да споделя, че каквото тя ми каза миналия август, сега в началото на април същото го повтори и  проф. Кахраман в Мемориял хоспитал -Истанбул. Което говори за солидна компетентност и което отново още по -силно ме спечели. Моля се Пловдив да е нашето щастливо място...Дай Боже!

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:50 от ИКСИ

# 71
Икси, бъди сигурна, че в "Селена" ще бъде успешното ти ИКСИ. Там така или иначе само ИКСИ практикуват и си имат прекрасни лекари и ембриолози. Ти в Истанбул ли прави първият си опит?Снимка не съм правила в клиниката и не мога да ти помогна с инфо. Hug
Разел, на мен първият път ми взеха формуляра и оттогава само снимат картончето, което си е у мен. Simple Smile
Гига, Пламс е напълно права, защото големите притеснения тепърва предстоят.  Hug

# 72
  • In a surreal moment!
lali bali - първият ми опит беше ИКСИ в Надежда, миналия юни. Три ембр. ми трансферираха, три замразихме. В Мемориял направихме само преглед и спермограма. Имаме тежък мъжки фактор - олигоастенотератозооспермия, заключението от Мемориял е  - ИМСИ.
Говореше се ,че в Селена правят ИМСИ, четох отговор на д-р Ставрев, в който той го потвърждава. Но много пациенти се съмняват, защото никъде на сайта им не се споменава, странно е да не го рекламират. Но за себе си съм решила ,че в лудницата на Надежда няма да се върна. Дори имам и по-основателна причина - д-р Стаменов ми даде ясно да разбера ,че няма желание да се занимава с мен... Както и да е ...гледам напред и каквото стане... няма да се предаваме!  Peace

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 18:41 от ИКСИ

# 73
Икси, странно ми е, че лекар отказва да се занимава с теб. Защо, каква е причината? Щом Ставрев ти е казал, че го правят, значи е така. Клиниката не обича да си прави реклама, но успехите им са големи.  Hug

# 74
  • In a surreal moment!
lali bali - защо се учудваш, той не само на мен е правил или казвал в прав текст това, друг е въпроса, че по форумите нападат всеки, който каже нещо такова.
Първо наближавам 43г, през юли ще ги направя.
Второ много съм пълна, имам хиперинсулинемия, дори според проф. Кахраман съм вече с диабет. Четох, имам признаците на тип 2. На преглед съм на 10-ти при д-р Катя Тодорова в Плевен. Тя ми откри Хашимотото и хипофункцията. Беше ми предписала диета, от която свалих 30кг за 9 месеца и глупаво я прекратих като отидох в Надежда. Сега след 2г и след йо-йо ефекта съм два пъти още отгоре. На първичния преглед през май 2010г д-р Стаменов каза да не се тормозя с диети и аз слушам. След отрицателния резултат, в края на юни 2011г само ми процеди да отивам и да отслабвам, толкова като коментар по неуспеха.
Трето - беше наредил на Силвия да не изготвя документи за Фонда на 42годишните им пациентки. Промуших се през иглени уши само защото отидох случайно на 19 юли и все още бях на 41г , а не на 20 когато правех 42 или в някой от последващите дни на юли. Не знам как , но си получих документите за Фонда. Като отдих там разбрах, че има негово писмо до д-р Лалев, в което молеше да спрат да му препращат 42годишните пациентки с предимство. Д-р Лалев беше издал заповед въз основа на това писмо и на мен не ми дадоха предимство за втората заповед. Дано не ми трябва трета, защото мисля ,че имаше време да се вместя.
Октомври месец бях за последно на преглед при него. Каза ми ,че заповед от Фонда няма да получа. Замълчах си, не ми се спореше... Разбрах намека... Клиниката на д-р Стаменов гони успеваемост, пациентки бол, прави си подбор човека, на по-млади, може би и на не толкова проблемни, не знам...това са си мои мисли , не се кълна , че са истина, така го почувствах аз.

Общи условия

Активация на акаунт