Избор на климатик

• 264 797
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 1 485
Някой бърка сериозно COP и SCOP. Simple Smile Ако на показаното, SCOP-a е 4, то COP-a трябва да е най-много 2,5. Simple Smile
А ако фирмата го е обявила така.......язък за фирмата. Simple Smile И последно, ако пък наистина е така, трябва да го подаряват.

Онзи, на картинката точно SCOP си пише, отворих в нов прозорец и зумнах. Мисля, че аз не бъркам в случая.
Аз затова само СОР си гледам, другото е измишльотина за мен.

# 1 486
  • София
Видях какво пише. Не персонализирам.
Но това, което казах си остава. Simple Smile

# 1 487
https://www.bg-mamma.com/?topic=655984.1440
Стр. 96 и 97 на тази тема прочети - за Грее-то и за фирмата Мега-нещо си. Виж и как извърта Любимец-ът на всички за това кой е виновен за шумния климатик.
Ти май ме сънуваш. Ако докарам 10 човека и кажат, че даден климатик е супер, означава ли, че този климатик е НОМЕР 1. Не знам защо си си наумила че промотирам марката.Писъл съм коментари и за фуджицу и мицубиши. Само за справка да ти кажа, че минимум разхода на ток на фейри не е 1 киловат, а 5 пъти по малко и за справка номинала  на вашето хеви е с 0.05 w по-малко. Казано с точност 0.94 това за мен си е 1 киловат. Пак за справка на климатика който за вас е много лоше 0.99 с тази разлика, че струва 50% по малко и е с повече екстри. Ако трябва д го сравня с по високите класове на марката GReE нещата стават безапелационни. Аз харесвам  Mitsubishi Heavi модел Premium, но не харесвам някой да хвали много или да плюе без аргументи и факти. Така че виждам че обичате да пишете много, но повечето случаи нищо не казвате. Говорете с факти и цифри за да помогнете на хората и само да си знаете на пазара има една качествена марка Mitsubishi и тя е Electric.

# 1 488
  А за този какво ще кажете има ли го някой
Аз го имам този климатик от абсолютно същия магазин. Сагата с него ми е дълга но безрезултатна. Не обвинявам никого, може би само себе си. Първо ще започна от посещението в магазина, тъй като го взехме на изплащане с безлихвен кредит. На продавачката и отне около 2 часа да въведе няколко данни, последва повикване на банков консултант, няколко анулирания на сбъркани поръчки и изготвяне на нова поръчка от банковата служителка за около 5 минути. Оказа се че нямат пос терминал, трябваше да се плати първоначалната вноска, на въпроса как е възможно да продават стоки струващи хиляди лева да нямат ми отговориха: всъщност имаме, но не работи. Последва обикаляне за банкомат в района. Също така се оказа, че трябва всяка година да правим профилактика при тях струваща 50лв за да ни важи гаранцията.
Това беше в магазина. Монтираха го, но като го пуснах ми се стори много шумен. Обадих се в магазина, казаха че ще дойдат но не дойдоха. Свързах се с менджъра продажби на Грее и той беше много отзивчив, обясни ми че причините може да са много, обади се на фирмата и от там изпратиха две момчета. Те дадоха да отбият номера и казаха, че така шумяли. Отново върнах на мениджъра на Грее, но той беше на мнение че този климатик не е шумен. Не знам къде е истината, но когато купувате климатик избирайте добре, че после смяна няма. Не е като да си купиш радиатор. Ако реша да го сменям, следват демонтаж монтаж, излишни пари. Пък и климатика не можеш да го пробваш. Колата можеш да я тестваш поне преди да я купиш. Ще видим как ще е за отопление, но шума вечно ще ме дразни.
ПС Накрая аз излязох лудата, защото оказа, че само на мен ми шуми, за първи път имали такова оплакване. Всъщност един господин от фирмата ми каза, че имало още един такъв сигнал, но се оправил с времето. Не знам дали ще се оправи, но освен че се чува духането на въздуха, се чува и едни леко бучене вероятно от мотора. Не очаквам за 1000лв чудеса, но за мен това беше елементарно нещо, което да очаквам от климатика. Вече разход, отопление, здравина са компромиси за тази цена, но да шуми по-силно от Бекото за 500лв на свекървата ми се стори прекалено.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 16:17 от Freyda

# 1 489

Само за да знаете, че и Heavy от 2800 лева може да има фабрични дефекти
https://photos.google.com/share/AF1QipM6SJmq4BNWbxboJJjZbq-36qd3 … 4NnFCeXJUdzBkdy1R
А това е видео е на климатик General na 2 месеца.
Знайте, че и най скъпият климатик може да има фабрични проблеми или проблеми породени от лош монтаж.
На госпожата горе, ако може да предостави видео за да видим дали е нормален шума или да и кажем дали да търси сервиз.

# 1 490
Всяка техника може да има дефект/да се развали. Но да не ти казват от сервиза, че му няма нищо/въобразяваш си и проблемът е в теб. Като на потребителката с току-що купеното Грее.

Мицубиши имат добър сервиз.

# 1 491
Опитах но не се получава записа. Просто самия шум ми е дразнещ, някак духа като сешоар. На работа имаме Дайкин на доста години и той шуми и дори не малко, но самият шум е по повърхностен и не ме дразни така.
За външното тяло искам да попитам, монтирано е на терасата отвън, а терасата е зазидана с итонг и има дограма. Когато съм на терасата се чува едно бучене като вибрация. Това нормално ли е, защо се получава, дали от това че итонга е тънък. Монтирано е на едни планки на около педя от стената и не опира никъде. Има ли възможност да се предотврати този тътен.

И продължавам да си задавам въпроса: защо не може като се купува климатик да се пробва както всеки уред или защо няма тестов период за да го върнеш без да плащаш демонтаж и монтаж наново?
Всяка техника може да има дефект/да се развали. Но да не ти казват от сервиза, че му няма нищо/въобразяваш си и проблемът е в теб. Като на потребителката с току-що купеното Грее.

Мицубиши имат добър сервиз.
Да ти кажа, че не си носиха калцуни, супер елементарно нещо и си влязоха с обувките. От мениджъра на Грее съм много доволна, много професионално подходи, но човекът е в София, каза че имали представител в Бургас и настояваше да го изпрати във Варна ,за да види шума нормален ли е.  Но честно казано на мен вече ми писна да се занимавам защото реално няма какво да се направи. Всичко е толкова сложно, че чак се чувствам виновна.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:49 от AnMary

# 1 492
Четох в нета, че при монтаж върху Итонг, се чува едно специфично бучене с вибрации. И при мен го има това, при климатика, монтиран върху Итонг.

# 1 493
Винаги при монтаж на парапети има голяма възможност за резунанс. Може допълнително да се сложат едни тампони и ако имате късмет да се намали. Ако желаете ми пуснете клипа на имейл, а аз ше ви отговоря тук.

# 1 494
Решението е взето, климатика ще го сменим Smile. Обадих се в магазина и се съгласиха да го заменят с друг модел. Олекна ми, много се радвам. Сега идва трудната част да изберем нещо друго. Така на пръв поглед се спрях на тези модели, единият е на добра промоция, а другият е по-скъп, но са близки като характеристики. Ако може мнения и отзиви:
https://megaelectronics.bg/produkt/klimatik-general-fujitsu-ashg … Jx7u2X_IHCztpJPa8
Ниво на шум 40/20-50, как да го разбирам, кое за вътрешно и кое за външно тяло се отнася?

https://megaelectronics.bg/produkt/klimatik-mitsubishi-heavy-ind … xTIUeapOC9HnMHaFU
На този хладилния агент не пише какъв е.

и още един модел
https://megaelectronics.bg/produkt/klimatik-mitsubishi-heavy-ind … srk-src-35-zsp-w/

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 21:58 от Freyda

# 1 495
Бих заложила на Фуджицу. 3 броя имаме и нито един не ни е предавал.

# 1 496
Аз смятам, че Мицубишито ще е по-тихо и незабележимо.

# 1 497
Фуджицуто също са тихи. Поне нашите, де.

# 1 498
И двата модела посочени от Freyda, са по качествени, безшумни и икономични от този Gree, който тя има, но Mitsubishi Heavy е по добрият избор. Кристал, Fujitsu е много неточно изказване, защото имат нисък клас - бюджетен вариант, среден и висок клас. Хубаво е да казвате от кой модел сте доволни. Защото ако вие имате висок клас, а някой си купи най евтиният вариант на Fujitsu General няма да е доволен Simple Smile.

# 1 499
  • София
Цитираният модел на Фуджицу, серията ASH, не са висок клас.
Първото Мицубише е по-стар модел, на R410а, следващото е на R32.

Общи условия

Активация на акаунт