Избор на климатик

• 266 240
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 195
. Апартамента се състои от три стаи: кухня - около 12-13 кв.м. изложение изток, хол - около 20 кв.м. изложение югоизток и спалня - около 14 км.м изложение юг.

3 бр. инверторни климатици с мощност 9000 BTU ще са ви ОК.
Имате ли конкретен бюджет?

Няма гаранция кога какви ще са цените. В момента има изгодни предложения тук:
http://www.technomarket.bg/products/promo?sort=type&pg=7

побързайте  Grinning
Нямам бюджет, естествено се тръси най-доброто и най-евтиното Laughing В апартамента, в който сега живея сме с тошиба - дайсекай, номер и параметри не зная, защото съм много невежа, но сме с едно външно и две вътрешни тела ...Та се чудя и за този апартамент удачен ли е варианта - едно външно и две-три вътрешни тела? newsm78 и пак Тошиба? Колоко ще се вържат горе долу ценово?

# 196
Здравейте, аз от скоро съм горд собственик на климатици - още ги разучавам, а и сега както знаете няма нужда от тези неща слава богу. Но имам един въпрос - зимата като сме на работа ми се иска да ги оставя на някакъв минимален режим /те са инверторни/, а като се върнем да ги засиля да топлят по-добре. Обаче нещо не зацепвам как точно се включва и изключва таймера. Та питането мие - ако си направя някаква по-ниска температура, наглася на "авто" климатика няма ли сам да се сети да не топли силно, а като се върна да си задам нужните градуси и тогава да се засили и затопли. Въобще този таймер при инверторите не е ли излишен? Чувала съм, че те не се спирали въобще - сами си правят нужната температура и спират.  Също и тая фукция "слийп" не ми е ясна за какво е. Дано сте ми разбрали обърканите мисли  Embarassed

# 197
зависи много от климатика
аз не го спирам, спирала съм го преди и сметката си е една и съща.
най добре като те няма настрой го на умерена температура, като се прибереш тогава го засили.

# 198
Благодаря, точно така и ще направя.

# 199
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на инверторен климатик.Стаята е около 35куб.м., има два прозореца и е северно изложение,стара дограма, не е санирана.Търся климатик до 1100лв.,важно е отоплението, препочитана марка Panasonic..климатикът е за възрастни роднини, не знам защо държат на марката
За сега се спрях на тези:
Panasonic NEW 2013 CS/CU-RE9PKE-3 9000 BTU
Panasonic CS/CU-YE12MKX

Приемам и други предложения.

# 200
А сега с моя въпрос. Тъй като сме на парно ми е нужен климатик само за горещите летни дни. Някой да има опит с такива климатици, които естествено да не бъдат скъпи.  А при мама са Дайкин инвентор и са СУПЕР ИКОНОМИЧНИ

# 201
Ще си взимаме климатик за отопление за следващата зима, обаче се чудя кога-сега през пролетта, или наесен. Кога фирмите правят най-големи намаления, имате ли представа?

# 202
Май не съм се похвалила  Embarassed Wink
След много добра консултация от Ефендулов си  закупихме два климатика Панасоник.Единият е като у дома  12 Малайзия  инвертор  втора употреба и един нов 12 предназначен за страни с по-ниски температури.
Перфектно ни обслужиха и се съобразиха с ден и час ,когато на мен ми е удобно с трите деца за монтажа.
До сега рядко съм срещала разбиране.
Закупихме ги с кредит енергийна  ефективност.
Мога да кажа ,че са перфектни за сега.
За втората употреба рядко се навивам,но след като знам моите 3 броя след 7 г  как са /да чукна/ това си е.Тази зима с тях  най високата ми сметка  е 180лв при денонощна работа на двата  и други уреди разбира се.

# 203
Здравейте, имам молба към хората, които вече са си купили климатик да споделят впечатление от техния и съответно да препоръчат.
От марки и технологии на климатици общо взето не разбирам. Като параметри ме интересува да е с ниска консумация на ел. енергия (независимо дали отоплява или охлажда), да отоплява гарантирано при температури под -20 градуса, без да замръзне и повреди. Рядко във Варна се достигат такива ниски температури, но презапасяването е от значение за бъдещото експлоатиране. Да е евтин и е с максимално дълъг гаранционен период. Сега ще кажете, че няма такова нещо като хем да е евтино, хем да е качествено. Само за пример ще посоча, че не ми се дават около 2000 лв за климатик, който ще работи като такъв на цена 700-900 лв. Ако всичко е наред, може би ще купя 2 бр. Ако излезе прекалено скъп, само 1 на първо време. Да е балансиран ценово, както се казва в златната среда. От къде ще ми препоръчате да купя климатик - хипермаркети като Технополис, Техномаркет или от специализиран магазин за климатици.
Предварително благодаря за разясненията.

# 204
Мога само да дам препоръка да купите климатици от специализиран магазин, там ще ви консултират и обслужат гаранционно и след ....Имам впечатления, че те са доста в час с материята за разлика от хората, които се зоват консултанти от хипермаркетите  newsm78 Аз самата имам климатици от скоро, по метеорологични причини още не съм ги ползвала и не мога да давам препоръки за марки и цени без опит. Сигурна съм обаче, че "евтиното излиза скъпо".

# 205
  • с/у ОколоМръсТното
nakatasan, климатик от 2 бона ВЪОБЩЕ не се държи като такъв от 800лв. повярвай ми.
Може да ти се струва, че и двата вършат една и съща дейност, но като дойдат сметките за ток съвсем се убеждаваш, че не е така.
Евтин, да топли гарантирано под -20 градуса (това са Нокрия и Нордик моделите) НЯМА.
Качественият климатик е инвестиция за поне 5г. напред във времето. Отделно това не е ел. уред, дето днес е в тази стая, утре е в друга (образно, разбира се). Така, че ако наистина си решил да нямаш главоболия и грижи с климатично отопление, заложи на по-скъп и качествен модел.
Ако става дума за Варна, при желание от твоя стана, че ти посоча фирма за консултация.

Genuine, малко късно се включвам... Заложете на "RE" серията на Панасоник.
kriakla - обикновените климатици служат предимно за охлаждане. Не те съветвам... Тази технология морално остаря отдавна и поради тази причина е по-добре да заложиш на някой евтин и непретенционен инвертор.
Разбира се, ще намериш обиковени Мидеи по 500-600-700лв. Но се замисли дали си струва.

# 206
Шани благодаря  bouquet, точно навреме идва съвета ти, ще го купуват след две седмици.

# 207
http://panasonic.climamarket.bg/?p=570
Ние сме с този.Казаха ,че е правен за северните страни и работи на много ниски температури.
Като разход на енергия го засякохме и сме повече от доволни.

# 208
  • с/у ОколоМръсТното
Вали, ето нискотемпературните Панасоници http://panasonic.climamarket.bg/?cat=20

Вашият е среден клас малайзийски инвертор.

# 209
Нареждам се с молба към Шани за препоръка на климатици.
Жилището е тухла, с изолция, с отлична дограма, с големи прозорци, височина на стаите 2.70 м.
Двете стаи са южни, около 15 квадрата, едната е с една външна стена на запад, другите стени са вътрешни.
Другите два стаи са източни- 12 и 15 кв.м.. По-голямата е с остъклена тераса отпред и една външна стена на юг. Малката е вътрешна.
Търся нещо наистина добро, понеже ще ги ползваме целогодишно. Само за най-малката е достатъчно нещо среден клас.

Общи условия

Активация на акаунт