Pufies Fashion Collection – за модерни майки и бебета със собствен стил!

• 42 379
  • 375
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря Hug.

# 31
Някои родители наистина вземат на сериозно думата "модерно" и то на всяка цена!Сигурно сте ги срещали по улиците- майка и баща, облечени със спортни черни екипи на известна марка със златно лого, но и прохождащо детенце в черно- малко повече идва! newsm78
 Майка съм на две момчета -на 8 г. и на 1 г.Преди години нямаше такъв богат избор на качествени дрехи-предимно турски и китайски,а българските бяха по -скучни, но с по-добро качество на материите.Наскоро "скрехнах" малкия за сватба с риза, панталон и пуловер , наследени от баткото и беше супер модерен !Баткото беше в същите цветове и материи, но закупени сега!
Според мен, удобните и качествени дрехи не се влияят много от модата.
Сега благодарение на големите вериги за конфекция, има много голям избор и то на достъпна цена.   Признавам, че често купувам дрехи за следващия сезон -ами цените са на половина -в края на миналото лято закупих доста дрешки за децата след такава разпродажба на известна марка.Сега гледам - разликата с новата колекция е почти никаква!Още повече имам момчета, а модата там няма много заигравания с кройки и модели! И сега сме почти готови с гардероба за това лято!

# 32
Здравейте   bouquet
Аз съм мама на юнак на 3 годинки - почти винаги е облечен в актуалните за сезона тенденции  Peace. При което се забелязва разлика между него и другарчетата му - той винаги е облечен в ярки цветове/ оранжево, червено , син/ небесно/, зелено /отровно /  Laughing и т.н/. Тук децата тенденциозно се обличат в тъмни цветове / говоря за детската градина/.
 Обувките също всевъзможни цветове, бежави с оранжево , кафеви със син, червени връзки на черни кецове- и мога смело да заявя че понякога сам той избира обувките и се справя относително добре за дете на неговата възраст.
 Голяма част от дрехите са от Западна Европа , но и доста голяма част са от България и Алжир. Смея да твърдя че и в Б-я има добри попадения за дет. сандалки и обувки  Peace
 Основно правило все пак е детето да се чувства комфортно за определеното място и случай  Peace

# 33
  • София
В наши дни да си модерен е всичко. Дори за бебетата.
Не говоря за марковите "семейства"  Joy
Дъщеря ми сама си избира дрехите които да облича, а няма четири годинки.  pletka
За съжаление да пазаруваш си е едно малко приключение. В България като търсиш нещо за момиче и ти вадят само розово, като компромис лилаво. Също така не са практични повечето детски дрехи. Например бебешка блузка която не се разкопчава или да е от разтеглива материя и трябва да се облече на едно малко същество и трябва да дърпаш за да влезе, еми не благодаря - такива просто ги прибирах и така си оставаха необлечени. Като купувам вносни - винаги ме изненадват с нещо - дали коланчето може да се стяга и разпуска - което дава възможност да се носи по дълго време, или има свалящи се части - например яке което става за зима, махаш подплата става за пролет, може да се сложи / махне качулка, ръкави и тн. са си един голям плюс в избора на дрехи, като това трябва да е и удобна дреха от хубава материя и приятен цвят.
Иначе винаги е приятно нещо цветно като тези красоти:
http://mamanamalena.com/wp-content/uploads/2012/02/Screen-Shot-2 … t-11.02.57-AM.png
http://pinks.bg/wp-content/uploads/2012/03/Kenzo_kids_spring2012-15-500x380.jpg

Подкрепям и за втъканите български шевици като идея - това бих купила на дъщеря ми с удоволствие - някоя нежна бродирана ризка, рокля и коланче.

# 34
  • Разград
Аз обличам дъщеричката си с маркови, но и с много хубави български дрешки. Например на Контраст са много хубави. Обичам да я обличам с цветни дрехи, но си има и сини дънки и някои не дотам красоти, които са за игра, защото предпочитам да си играе и аз да не се притеснявам, че ще съсипе тоалет за много пари. Не се старая да сме облечени еднакво, но ако се случи е хубаво. Когато ние сме с екипи, които са хубави и тя е с марков розов екип. Старая се да сме или спортни или елегантни, но не и смесено. Само на това държа. Тя, обаче, обожава рокли и затова за РД винаги е с хубава рокля или тоалет за празника. Това не мога да не го направя за нея. Лятото обличаме основно роклички, които се старая да са цветни, памучни и хубави, но не държа да са по 100 лева едната. Май не съм от най-старателните майки, но тя е дете и сега основно си играе и аз искам да и е удобно.

# 35
Здравейте,
Живея в Норвегия.Тук никой не ходи с анцуг,освен ако не е излязъл да тича или е във фитнеса.Т.нар. "маркови дрехи" са ежедневие,защото просто други няма.Има само много скъпи марки,и марки за шир потреба (h&m,cubus,lindex,kappahl,name it ) Така че и мода няма,всички купуват от едни и същи магазини.По този начин никой не гледа другия с пренебрежение или завист.
В България ми прави впечатление,че има снобизъм и показност,дори и сред децата.Майките се надпреварват да купуват коя от коя по-маркова стока,без да подозират,че в повечето случаи си дават парите за ментета,или минали колекции с ниско качество,предназначени за страните от източния блок.Затова когато съм в Българи,предпочитам да купувам български стоки  Peace

# 36
Една дреха или аксесоар могат да направят деня ми слънчев и по-весел.
Да, обличам дъщеря ми с красиви дрехи във всички цветове.
Харесвам шапките като аксесоар. Винаги, когато има възможност се обличаме в един стил или цветове.
Харесвам аксесоарите от филц-фибички, диадеми, брошки.
Етo eдин бонбон:)
http://savvybritchesboutique.com/images/PieceofCakeBirthdayTutuSet.jpg
+ 1 за този коментар.
По този начин нашите ангелчета стават още по-красиви 

# 37
Обличам децата си с дрехи, които да отговарят на това, което ще правят през деня - т.е. ако сме цял ден на полянка, няма да сложа рокля/пола на дъщеря ми или светли  панталони на батко й.
гледам да са естествени материи, особено дрехите, които имат пряк допир с кожата  Peace шапката е задължителна, зиме, лете, носят.
и като цяло май сме практични, а модерни - само когато ни се налага. като например на морски сватби  Mr. Green
забравих най-важното - пазаруваме детски дрехи само секънд хенд  Peace

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 23:43 от didanka

# 38
  • в белята
Не държа ,на това какво пише на етикетчето ,а на материята и кройката на една дрешка.Намират се и много добри  бг попадения.Най-мразя  - щампи ,на уродливи същества ,по уж официална ризка за момче или надписи ,широките безформени панталони за момчета ,особено за моето ,тъй като сме супер слаби и те ни стоят като чували или  разни бродерийки и паетки не на място при момичетата.
mohini0511 ,много си права за това ,което казваш ,но трябва да се вземе в предвид бг реалноста и бг заплатите  ,дефакто за повечето родители да купиш на детето си от тъй наречените "западни шир потреба" дрехи си е един вид "подвиг". Peace

# 39
Така е, за съжаление. Не че цените на дрехите са високи, нашите доходи са ниски и се получава така. Аз съм влизала инцидентно единични пъти в този вид квартални магазинчета за детски дрехи, не бях обръщала внимание на цените, само на вида на дрехите и си мислих, че са много евтини. Наскоро направих една обиколка на магазините около нас и бях изненадана от цените - виждаха ми се неадекватно високи спрямо това, което са дрехите. Че то дрехите, на които хората казват "маркови" във фирмен магазин на разпродажба са на по-ниски цени и много по-красиви в сравнение с тези в кварталните магазинчета. И си мисля, добре де, как съществуват тези магазинчета? Поне в моя квартал магазините за бебешки и детски дрехи са много повече от всякакъв друг вид магазини, явно на хората им харесват цените и моделите и пазаруват от там.

# 40
  • София
Темата ми стана интересна..... Mr. Green
 само да изкоментирам....не винаги така наречена "маркова" дреха излиза по- скъпа...ами конкретно за обувките...еми как да не купувам маркови маратонки, ми то и не марковите са на същите цени...да не кажем, че в повечето случаи и по високи....
  Мое лично наблюдение е, че като влезна в кварталното магазинче за детски дрешки, цените са супер високи ...а продукцията смесица...къде качествена, къде не....при обиколка на столичните Молове купувам повече и по красиви дрешки, надявам се и качествени(ако марките държът на себе си, следят и качеството) ,за по- ниски или същите пари...това е факт...Но смятам, че модното или така нареченото fashon облекло не идва от марката, а от модела и цвета...и голям човек да е пак е добре да се погледне в огледалото, преди да излезне на вън....

# 41
И моите наблюдения са такива. Аз един грам не разбирам от търговия и маркетинг, обаче търговията в такива магазинчета нещо се изроди. Аз съм далече от идеята като преди търговците да обикалят да търсят и подбират стоката си, да организират транспорта, да се интересуват от мнението на купувача и да търсят в тази посока, да си направят магазинчето симпатично и приветливо като влезеш да не искаш да си тръгнеш... Обаче това, което е сега не виждам как ще бъде. Хората взимат едно магазинче, поръчват стоките по интернет или зареждат от един близък склад или им ги доставят до тях, в резултат в повечето магазинчета нещата са сходни. Продават се дрехи с различно качество и вид и все пак една марка би трябвало да е гаранция някаква за качество, дрехите от една марка са със сходна визия, а не сбирщайн както е по магазинчетата, където е въпрос на късмет да се намери нещо хубаво. И сега човечецът с магазинчето като плати наем и други разходи, едва ли му е до приветливо аранжиране на магазина и за да има някаква печалба, единствения начин е да има голям оборот и да работи с голяма надценка - да купува на ниски цени и да продава на високи. Сега, това е нормално разбира се, той няма как да съществува иначе, обаче не става просто да пазаруваш на складови цени и да препродаваш. Клиентите са хора, всеки индивидуален със своите изисквания, не може да влезе така в коловоза по веригата. Имат шанс според мен, тези магазини, в които се търси обратна връзка, като попиташ за нещо записват и се стараят да го намерят, но те са малко. Има може би някаква психоза около "марковите" стоки и за това още да има хора, които да пазаруват от тези магазинчета, но според мен съвсем скоро ще дойде времето, когато масово хората ще осъзнаят, че цените в малките магазинчета са доста високи, което не е за сметка на качеството, а за сметка на оцеляването на магазина. По мое виждане идеалният вариант е да има повече фирмени магазинчета на наши производители или в един магазин да се предлагат дрехи на две, три фирми, да има разнообразие между магазините, градивна конкуренция и да знам, че като съм дала 15 лв за блузка, 10 поне са отишли при няколко българи, а не вносни дрехи, шити от китайчета и да се разпределят парите по веригата от Китай до нас.

# 42
Здравейте,
Аз съм горда майка на сина си, и противно на общото мнение, мисля, че има прекрасни дрешки за малки момченца. Не се опитвам да следя модните тенденции - когато една дрешка ми харесва, когато е с удобна кройка и материята е хубава, купувам я.
Малкият ми принц има пълна цветова гама в гардероба си, вкл. оранжево, зелено, лилаво, розово, червено, черно, кафяво...
Най-много му отива бяло и любимите ми дрешки са светли дънки и бяла ленена риза, които комбинирам с бяла кърпа за главата. Когато го облека така, ми напомня за някоя реклама с безгрижни дечица, бягащи по плажа... Simple Smile Аз също имам доста бели дрехи, така че, често сме в тон Wink

# 43
Здравейте,
И аз съм майка на малък принц. В облеклото залагам преди всичко на стила и съчетанието на цветовете. Невероятно удоволствие за двама ни е да подготвяме дрешките му за следващия ден - като започнем от бельо и чорапки и завършим с шапката, слънчевите очила и часовника(напоследък е пристрастен към тези три аксесоара  hahaha). Определяме цветовата гама за деня и следим всеки елемент от облеклото да съответства на останалите, включително и аксесоарите да са от тази гама. Честно казано очите ми избожда като видя някое сладурче на улицата, облякано с просто с "нещо" от гардероба - зелена блуза, червени панталони, сини чорапи и кафеви обувки. Старая се да възпитам у сина си усет към красивото, защото красотата носи хармония. В този ред на мисли не следя за модни тенденции при децата. Държа на материите - ето, например за настоящия сезон - обличам го с тънички блузки и леки панталонки, а не с риза с дънки, щото са мнооого модерни. В детската градина никога не го изпращам с официално облекло - дрехите трябва да осигуряват комфорт при ежедневната игра. Залагам на свежи цветове, но харесвам и тъмните гами. И винаги, винаги се допитвам и до сина ми - харесва ли му тази дрешка. Важно е как я усеща като материя, кройка; важно е какво настроение му носи и как ще се чувства през деня с нея. Защото дрехите, освен да прикриват човешка голота, са извор на настроение, самочувствие и комфорт.

# 44
аз харесвам синът ми да е облякан със зелена фанелка и червени панталони, отива му Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт