Отговори
# 135
  • Русе
Всеки има право на мнение,вяра и избор! Hug Обаче не съм съгласна,че е измислено за да се оправдават сегашните проблеми или неспособност на родителите да отглеждат децата си. Нещата са на много по финно ниво.Без да се обиждаш Нати,аз осъзнавам,че споделените виждания от мен звучат:фантастично и нереално,защото и на мен ми е прозвучало така преди време. Hug Но и на мен ми звучи по същият начин по добре аз да съм си нормална майка,а децата ми нормални деца,като оправдание. Hug Естественно съвсем добронамерено го казвам.И обещавам вече да не ви занимавам с моите духовни наблюдения! Hug Hug Hug
Радвам се ,че сте доволни от прегледите и сте по-спокойни,това е много важно! HugСпокойна мама! Hug  bouquet И най-хубавото е ,че с дечковците всичко е ок. Hug
Танчето ,е права за генералните репетиции с тортата,моята имаше забележки! Crazy
Мирка,благодаря!Ама няма за какво,съвсем нормални хора сме с проблеми и радости,като във всяко семейство!

# 136
  • София / Сливен
Днес малкото ни слънчице Дани става на 2г. Да е жив и здрав весело и безгрижно детстство!
Честито и на дргите рожденици!

# 137
Честито на днешните рожденици! Да са живи и здрави, много щастливи и късметливи!

За ягоди сте писали, давам с кисело мляко и захар, но тя не ги харесва много. Любими са И бананите, ябълки, круши, дини и пъпеш.

Снощи малката ми вдигна 40.2 Т. Shocked
Без сополки, кашлица нищо. Днес сутринта пак беше с толкова, заведох я на док и гнойна ангина. Гърлото и е ужас, гърдите са чисти. На АБ е. Но пък след всяко спане се буди с висока Т, свалям я бавно, даже много бавно, страх ме е да не стане беля ако я сваля рязко. Чорапки с оцет и вода, кърпа на челцето, хладка кърпа на гръбчето.
Много бавно минава ангината май, аз едно време като я карах над седмица ми беше зле.

# 138
  • Под кленовите дървета
Хладки, но не студени компреси на подмишничките и сгъвките на слабините сваляли Т. Тук съм чела и за обтривки със сапунена вода.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 21:27 от jasmin_veni

# 139
Да, да, хладка вода, то казват, че може да се потопи детето цялото в хладка вода, но мен ме е страх. Гледам да не охлаждам цялото тяло, да не става изведнъж, да не шокирам организма.
Сега пак тръгва да вдига, мисля като я сложа да спи, да И сложа свещичка ефералган.
Имам и Хексалгин, но и снощи не го дадох при тази мега висока Т., не ми харесва той, ако не се сваля Т известно време чак тогава.
Дано се оправи до ден-ден, че пак и се събра, преди няма и месец бяхме в болница заради тъпото яйце дадено от свеки.

# 140
  • Под кленовите дървета
Хексалгина се дава с Нурофен или подобно. Не знам защо, но явно комбинацията е важна, защото и лекарката само това повтаря - да не е самостоятелно Хексалгин или Нурофен, когато Т е над 39.
Свещички не съм ползвала, не знам и не мога да дам мнение.

# 141
Привет. Hug
Честито на днешните рожденници.Будете здрави и много щастливи малки слънца. Hug
Baby Love мила много ви се събра.Надявам се бързичко да се оправите.Ангините обикновенно протичат с много висока темп.Аз също не прибягвам до Хексалгин но да ти кажа тази темп.е доста висока и не е грешка ако дадеш поне 5капки в малко Панадолче.Стискам палци.!!! Praynig Hug
Нати радвам се че вече си спокойна след прегледа.Аз също смятам че децата трябва да им се обръща внимание навреме за да не испадаме после в по-сложни и тежки последстивя. Peace Peace
П.С Вени ме е изпреварила. Peace Hug

# 142
О, не знаех, че трябва да е така за Хексалгина, благодаря вече ще знам. То аз съм като аптека, имам какво ли не. Нурофен, Панадол, Ефералган, Хексалгин, Витамин Ц, и още разни и разнообразни лекарства за различни случай. Плюс много оцет. Crazy
А има ли как да помогна да се махнат налепите?
Док каза сода и лимон на марля и така да ги обирам, но тя мрази кисело.

# 143
Хубавелка, честит ти рожденник   bouquet Здраве и усмивки  Simple Smile
Baby Love®, пожелавам скорошно оздравяване  Hug

За комбинацията Хексалгин или Нурофен чувам от вас, не е боледувал, но ще го имам пред вид да какво да държа вкъщи, все пак децата често боледуват, когато тръгнат в ясла.
Дами, аз съм ползвала свещички до скоро, вместо Панадол и Нурофен, защото малкият дълго време отказваше аз да му кусна каквото и да е. Ефектът е много бърз. Вдигал ми е Т, когато никнеха по много зъби наведнъж. Но наскоро, преди два месеца, всички у дома бяха болни, и Мартин изкара едно леко вирусче (до тук всичко кара леко). Не искаше да приеме никакво лекарство и направих опит да сложа свещичка - изобщо не ми позволи да го докосна. Следователно, не бих ползвала свещички вече

# 144
  • Под кленовите дървета
я си бръкни ти в гърлото и се пробвай! Ако не повърнеш те признах Mr. Green
За содата съм чувала противоречиви неща. едни твърдяха, че така се излющтва и здравата лигавица и може да стане беля, втори се кълняха в ефекта, трети казваха, че само с ракия и лимон с мед се лекуват, а четвърти твърдяха, че се яде сладолед. Виж в нета за друга алтернатива или дано някой се включи с мнение.
Аз никакви ангини никога не съм карала Wink

# 145
Хаха, ще повърна сто про. Mr. Green
Аз за това викам да попитам. То и за мед не е, че има алергия от него. А и ако успея да бръкна примерно без да повърне, само примерно, едва ли ще имам ръка след това. Тя е като малко питбулче. Laughing

# 146
  • Под кленовите дървета
Само веднъж не захапах ръката, която се пробва да ме лекува с бабешки метод. на един абитюрентски бал се оплаквам аз, че ме боли гърло и като ме приклещи домакинята в ъгъла да отворя уста, аз на няколко водки си мисля, че само ще види и не усещам миризмите, А тя да смачка лук, да вземе сока му, да прибави сода, мед и лимон. Е вервай ми, захапах клечката,  изтрезнях и за едната бройка да отхапя два пръста Laughingсамо заради хубавата ми рокля и празника положих чутовни усилия да не върна всичко!
От този ден нататък, всеки път в който водя Ники на преглед, че ще му гледат гърлото му нося нещо свежо да му размине гадното, току-виж и той като майка си понечил да захапе нечия ръка Laughing

# 147
Хаха, доста гадно.
Заспа тя, не сложих свещичка. Дано да ни е спокойна нощта. Praynig

Сега ще се ровя из гугъл на тема ангини, няма хомеопат тук, иначе може би има нещо хомеопатично за ангина, по-специално за гърлото.

# 148
Baby Love®, дано бързичко оздравее Виви  Praynig. Давай й Тонзилотрен - хомеопатично е и много помага при гърлени истории.  Peace Ето една тема за него.

Това за даването на Хексалгин заедно с Нурофен за първи път го чувам.  Rolling Eyes

# 149
Тонзилотрена го знам, давала съм и съм била доволна. Още от утре ще го започне.
Как забравих за него, благодаря ти! Hug

Общи условия

Активация на акаунт