За ангина и налепи знам един компрес:
Извара плюс мед се поставят на някаква марля,отгоре поставяш найлонче и после с кърпа се превързва около гърлото.Но не трябва да има висока темп. детето.
Много помага.
Друг който не съм изпробвала но е по препоръка на д-р. Михайлов(хомеопата) е тази:
КОМПРЕС НА ГЪРЛОТО С ЛИМОНОВ СОК:
Той може да бъде СТУДЕН/при затруднения в преглъщането или възпаление на гърлото/ и ГОРЕЩ/за отделяне на слуз в областта на гърлото/.Продължителността на студеният компрес не трябва да бъде по-голяма от 1 час,а тази на топлият не бива да превишава 5-6 минути.Ако нямате под ръка пресен лимон,може да използвате и лимонов сок.
Лимонът се нарязва в съд под вода,като водата трябва да го покрива изцяло.Така се изтисква,като кората му се надрасква многократно за да се извлекат повече етерични масла.Нагъва се в копринена или ленена кърпа,така,че да покрива напълно врата,но областта около гръбначният стълб да остане свободна.Кърпата се потопява в лимонената вода и след това се изтисква силно.Поставя се плътно около гърлото и се обвива с вълнена кърпа.
УКАЗАНИЕ:При силен сърбеж компреса трябва да се свали веднага,като след свалянето му,вратът трябва известно време да бъде покрит с шал.
А само да добавя че ако се дава АБ хомеопатията не помага и няма смисъл от нея.
Хубав ден от мен.

Обаче не съм съгласна,че е измислено за да се оправдават сегашните проблеми или неспособност на родителите да отглеждат децата си. Нещата са на много по финно ниво.Без да се обиждаш Нати,аз осъзнавам,че споделените виждания от мен звучат:фантастично и нереално,защото и на мен ми е прозвучало така преди време.
И най-хубавото е ,че с дечковците всичко е ок.

, което означава, че съвсем скоро ще трябва да вляза във вихъра си 
как ще се разделя с малката? за през седмицата? и то всяка? и най-вече за през деня?
.
- но по -добре така, че поне малко ще се поуспокоя и детето от своя страна, ще е по- добре.
Такъв ужас не бях изживявала