Отговори
# 150
Привет.
За ангина и налепи знам един компрес:
Извара плюс мед се поставят на някаква марля,отгоре поставяш найлонче и после с кърпа се превързва около гърлото.Но не трябва да има висока темп. детето.
Много помага.
Друг който не съм изпробвала но е по препоръка на д-р. Михайлов(хомеопата) е тази:
КОМПРЕС НА ГЪРЛОТО С ЛИМОНОВ СОК:
Той може да бъде СТУДЕН/при затруднения в преглъщането или възпаление на гърлото/ и ГОРЕЩ/за отделяне на слуз в областта на гърлото/.Продължителността на студеният компрес не трябва да бъде по-голяма от 1 час,а тази на топлият не бива да превишава 5-6 минути.Ако нямате под ръка пресен лимон,може да използвате и лимонов сок.
Лимонът се нарязва в съд под вода,като водата трябва да го покрива изцяло.Така се изтисква,като кората му се надрасква многократно за да се извлекат повече етерични масла.Нагъва се в копринена или ленена кърпа,така,че да покрива напълно врата,но областта около гръбначният стълб да остане свободна.Кърпата се потопява в лимонената вода и след това се изтисква силно.Поставя се плътно около гърлото и се обвива с вълнена кърпа.
УКАЗАНИЕ:При силен сърбеж компреса трябва да се свали веднага,като след свалянето му,вратът трябва известно време да бъде покрит с шал.
А само да добавя че ако се дава АБ хомеопатията не помага и няма смисъл от нея.
Хубав ден от мен.

# 151

Нещо не съобразих размера!
Нищо , де, много , но от сърце , защото от днес и ние сме в отбора на двегодишните майчета! Simple Smile
Да са ни живи и здрави всички!
Аз ви чета редовно, но вече тайно, от работа! Wink
Като си изработя десетте дни , ще имам, надявам се, повече време за писане!
Целувки от нас! Heart Eyes

# 152
Всеки има право на мнение,вяра и избор! Hug Обаче не съм съгласна,че е измислено за да се оправдават сегашните проблеми или неспособност на родителите да отглеждат децата си. Нещата са на много по финно ниво.Без да се обиждаш Нати,аз осъзнавам,че споделените виждания от мен звучат:фантастично и нереално,защото и на мен ми е прозвучало така преди време. Hug Но и на мен ми звучи по същият начин по добре аз да съм си нормална майка,а децата ми нормални деца,като оправдание. Hug Естественно съвсем добронамерено го казвам.И обещавам вече да не ви занимавам с моите духовни наблюдения! Hug Hug Hug
Радвам се ,че сте доволни от прегледите и сте по-спокойни,това е много важно! HugСпокойна мама! Hug  bouquet И най-хубавото е ,че с дечковците всичко е ок. Hug

Няма защо да се обиждам - всеки може да си вярва в каквото му е угодно Wink Това, че за мен тези неща са фантасмагории по никакъв начин не ангажира друг да се съгласи Laughing И можеш да ни занимаваш колкото искаш с духовните си наблюдения, защото в крайна сметка нали споделяме мисли тук без да се цензурираме Simple Smile

Да се похваля - намери се място и за наш Андрейко в ясла.... на 10-12 км от нас Mr. Green

# 153
  • Под кленовите дървета
Нати, изпратиха ли ти заключение от прегледа? Аз сега получих на пощата си 6 страници Shocked с анализ на поведението и съвети!

# 154
Ето ме и мен,
1. Искам да честитя на всички големи вече мушмороци... Да са живи и здрави и много, много щастливо детство и винаги да слушат мама и тате!
2. Ние ПАК не успяхме да се класираме в софийско детско заведение, но защо ли се учудвам въобще newsm78 Sick
3. И май, май намерихме решение на проблема, от август месец живи и здрави, май ще се върна на работа Hands Clap, което означава, че съвсем скоро ще трябва да вляза във вихъра си  smile3552
От една страна чакам момента с нетърпение, от гледна точка на финансите, но от друга  newsm50 как ще се разделя с малката? за през седмицата? и то всяка? и най-вече за през деня?  Confused, да не говорим за зимният сезон  Cry
Най- вече живи и здрави Praynig - но по -добре така, че поне малко ще се поуспокоя и детето от своя страна, ще е по- добре.
П,С Не съм ви изчела, но това е ...покрай класиранията и човек неможе да се надява на спокойствие.... отивам да се реванширам   bouquet

# 155
Мимак, не се засягай, и на мен ми е интересно, макар че не вярвам. Аз навремето имах друга мания - психоанализа. Дори завърших психология (СУ), като в последствие реших "а, не, не, не с това мога и искам да се занимавам ежедневно". Моето мнение е, че съвременните технологии са ни променили, имаме много повече свобода и възможности и че израства поколение, което просто не може да си представи живота си без тези свободи - а не е и нужно  Peace

И ... честит рожден ден на Йоан   bouquet

От утре - ясла  Rolling Eyes Де да можеше аз да поостана в яслата известно време, за да съм сигурна, че всичко е наред  Stop

# 156
Честито на всички двегодишни човечета! Да са живи и здрави, да са все засмени и без проблеми!

Аз малко скромно се включвам, поизтървах темата по здравословни причини, но ще наваксам, че съм в болнични, а Изката ще си ходи на ясла - та и аз ще се видя със свободно време Simple Smile Иначе и ние се тресем от вълната за рожден ден, че ще го съчетаем и с кръщене - купона ще е хем голям, хем кратък, че  ще изпращаме татито командировка.

Поздравления за всички новоприети ясленчета!

# 157
Честито и на днешните рожденици!

Малката е добре, няма Т, дивее, продължава с АБ, но се чудя до кога да го пие.

# 158
 newsm59 Честит рожден ден и на днешната банда - Нори, Меги, Александра и Мартин! Живи и здрави, да сте много усмихнати и щастливи!

Честит имен ден и на всички именици! Весел празник!

# 159
  • Sofia
Честито и на днешните рожденици!

Малката е добре, няма Т, дивее, продължава с АБ, но се чудя до кога да го пие.

АБ се пие минимум 5 дни, та даже и 7, иначе по-лошо става. Само Сумамед е с отложено дейтвие и мисля може по-кратко. Rolling Eyes

# 160
ЦЕК форте пие тя. До сега не е пила АБ, освен в болницата преди месец, и не съм запозната с продължителността.
Ще го пие тогава, щом е по-добре.
Аз друго се чудя, възможно ли е възпалено гърло от зъб? newsm78
Вчера погледнах, че пак е тръгнал кътника, все в устата са И ръцете, а и всеки зъб вади с висока Т.
Дано не пие АБ напразно.

# 161
Може, имунитета пада и където в момента е податливо място може да се възпали. Аз лично съм била с гнойни налепи по гърлото и Т вследствие от мъдрец, който не можеше сам да пробие венеца и да излезе. Ходих да ми го сцепят и пих АБ. Ива също като вадеше кътниците беше с много висока Т 4 дни и с възпалено гърло - пробиха зъбките и всичко изведжъж спря. Тогава не пи АБ по преценка на лекарката ни. Но всеки случай е индивидуален все пак. По-добре да си го изпие поне 5 или 7 дни щом сте го започнали така или иначе.
После може да й даваш Тонзилотрен профилактично.  Peace

# 162
Определено ще запомня добре този РД на Андрейко Crazy Такъв ужас не бях изживявала Rolling Eyes

Почерпете се за здравето на порасналото ми момче:

И по нещо силничко за нервите на тези, които усетихме здраво земетресението:

# 163
  • Sofia
Лесно ще се сещаме за датата на труса - РД на сладък Андрейко!!!

НЕКА ДА Е ЖИВ, ДА РАСТЕ УМЕН И ЩАСТЛИВ, ДА РАЗТЪРСВА ХОРСКИТЕ СЪРЦА С ЧАР И ИНТЕЛЕКТ!!!

Да са здравички и щастливи и останалите ни рожденици - БЕЛЛА  и ИСКРЕН!!!

Winnie, СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ЗА СЛАДКОТО МОМИЧЕ!!!

# 164
  • Пловдив
Нати, Уини, да са ви живи и здрави сладките рожденици!!!!

И тук се усети много силно, не можах да мигна до 7 ч., не искам да си представям при вас какво е било или по високи етажи  Confused

Общи условия

Активация на акаунт