Отговори
# 300
Добро утро!

Нати, и при нас не вървят нещата с гърнето, оставих го по слипчета в събота и неделя, но не се получи, пишка си в гащите и не му пука, като го питам имали пиш, казва че има но не иска да свали гащите и аз се отказах. Още не е готов ще пробваме по нататък пак. Wink

Браво на всички който имате успех в това начинание. Hug

Ани, Кри тръгна ли на детска, как вървят нещата. Hug

Боби пак се разсополиви, нещо и подкашля, сутринта извадих пак сиропите, надявам се да се разминем и да не се разболява.  Praynig Вече имаме рекорд 3 пълни седмици на ясла. Wink

Приятен ден на всички!!!  bouquet

# 301
  • София
Нат, потвърждавам за млечните. Марти има проблемна 3-та сливица и хомеопатът каза максимално да ограничим прясното мляко, защото в него имало някакъв ензим, който действал нещо си на лигавицата. Проблемът ми е, че Ники пие много прясно мляко и трудно мога да ограничавам Марти. Пробвах с бутилката от прясно мляко да сложа айрян, но мъникът разбра, че има нещо гнило в Дания... Предполагам, че просто трябва да съм по-настоятелна с предлагането само на айрян и да крия млякото за кафето...

# 302
Наталник, аз съм "мама мързелана" и изобщо не зоря наследника на гърнето. Питам го често ходи ли му се (проявявам деликатност и го питам само като сме сами двамата  Wink ), просто за да свикне, че се пита и казва. Играем "на тоалетна" с гърне и дъска за тоалетна (те са едни шарени и му харесват), но тиквичката не е готов. Когато е мокър - държа го с тензух и гащички, за да усеща - идва и казва да го сменя. Ако е акан, иска в банята да го мия със сапун  Laughing Много му харесва да ходим в тоалетната, там сме на екскурзия. Като пусна водата е голяма радост

Като казахте за прясно мляко, аз не давам. Чела съм оттук-оттам, че киселото се усвоява по-лесно и го караме на (гъст) айран - купешко или квасено у дома, както дойде. Освен това, Мартин много обича киселото мляко

# 303
  • Под кленовите дървета
и аз още не съм дала прясно мляко,  даже се чудя как да гоподнеса, като аз не мога да го дишам Embarassed Embarassed

# 304
Прясно мляко давам - яде кремчета, слагам в картофено пюре, пие ми от кафето с мляко Mr. Green Така да го пие не съм давала, защото той освен чиста вода не приема друга течност Mr. Green

# 305
Признавам за гърнето целия успех и овациите са за свеки. Аз мислих като излезна в отпуска...пак ако се сещам... хубуУ че жената свърши таз полезна работа  Mr. Green
Цау-цау аки много ме забавляваше като четох, а днес на мойто маймуне така прихнахме да се смеем с майка ми, че тя се стресна милата - говори с моята баба по телефона дъъъълго време и по едно време както държеше една гумена играчка мишка й даде телефона на мишкатада говори с баба ми  Joy Joy просто се попиках от смях
За млякото ми стана много интересно - ние си върнахме вечерно време айрян да пие, но мен ме устройва, защото така заспива по-лесно - обикновено като го изпие гушка шишето като кукла и ...отнася. Прясно мляко аз не й давам, но не съм забранила на свеки - прави им с племеничката с мъничко какао. Но в неделя докато вършея из къщата и съм си сложила кафето с мляко на перваза - бях изпила половината, отивам и гледам нашата го издънкала и се облизва  ooooh! За мое учудване на обяд заспа по-бързо от друг път  Mr. Green

# 306
  • Sofia
dilqnkaa, аз не започнах работа, Крисето си остана в къщи.

Не щА да ви чета за гърнета  Криста ходи по гащи, но казва пиш след като се подмокри. Знае, че не трябва и се крие, а най-редовно си отнася мокрите гащи в пералнята и си обува сухи. Ак не видя гьола, може и да не разбера какво е свършила. И аз няколко дни обяснявах, после няколко дни се карах и шляпах леко по дупето, като имаме попадение всички му се радвам и скачаме, ритуално го изхвърляме, но... пак  няма полза  Crossing Arms а всичко разбира маймунката  Crazy

# 307
Леле Ани, каква оправна и прибрана госпижица си имате  Mr. Green За завиждане си е направо.
Нат, и аз си мислих за интервал от 15-20 минути, но имам чуството че ще имам нужда от постоянна аларма... да ме подсеща и мен.
Аз отскоро почнах да му давам прясно мляко, въпреки че доста време се дърпах, и въпреки че мъж ми се дърпаше също. Не мога да му отказвам  ooooh! Но вечер му правя едно чайче, и с него се гушкат цяла нощ.
Вени, наистина е било приключение. Това ината е... ужасно нещо. Мерси че сподели. Засега нямаме ядове с пишкането напук, но кой знае какво може да му хрумне и на нашето диване.
Дилянка, измъчиха детето тези болести.  Hug

# 308
  • София
Здравейте и от мен!

Включвам се и аз с актуална информация Simple Smile за памперса - от 10 дена съм й махнала дневния. И ако с пишкането имаме голям успех, дори и да стиска докато отидем до гърне/тоалетна/трева...., то с акането  Crazy днес ПАК прах ...... да не ви казвам какво. Лошо ми става.

Иначе сме на Априлци, тук е рай. Макар жегата да не ни е чужда, сме навън със ставането (големите жеги сме или в къщата, или под един навес), играе с децата до мрак, ходи боса (свикна и по тревата, и по камъчетата Simple Smile), въобще няма какво повече да се иска.
Показвам й животни (когато видим по трасето - запозна се от близо с крава, овце, коза, коШкоШки, пиленца и петел). Някой й каза за "страх", та вече ми обяснява как я е страх от котето, кучето...  ooooh!

Имахме приключение, надявам се да е минало - последният зъб започна своето излизане с 39.4, в 1 момент дори стигна 39.6/7. Потекоха сополи и яко лиги... След един ден с висока Т, на следващия беше с по-ниска, днес е без никаква. През цялото време не спря да играе и дивее. Никой от страни не можеше да каже, че това дете е с толкова висока Т. Справихме се със ситуацията само с 1 прием на хомеопатично.

Прясно мляко в чист вид не съм давала, но за сметка на това, на два пъти си обядва по 2 бъркани яйца и искаше още  Mr. Green слава Богу, нищо й няма (и хемоглобинът е екстра, при последно изследване 117).

Говори страшно много, голям философ се въди... Викаш "Габи" и се чува: "Кажи"  Joy одеве 1 приятелка й казва, че сигурно ще стане фризьорка като порасне, атя: Не. И каква ще станеш? "Голяма"  Mr. Green На въпроса на колко години е, отговаря: чети пет  Joy
Прави невероятни изречения, като дърто дърдори (но все още си личи бебешкото, та пада голям смях на моменти). Изправя косите на майка ми и на съседката като почне да качва и да слиза стълбите без да се държи.

Днес Лилка има рожден ден Simple Smile Да е жива и здрава, много спокойна и й пожелавам всичко онова, за което мечтае, в много скоро време да бъде прекрасна реалност   bouquet

Аз все още отглеждам "наркоманче", както й казва майка ми. Суче 3-4 пъти на ден (прокарвам идеята, че след обедното следващото е чак като стане тъмно  Joy и горе долу минава номерът), и нощем... Така ми се ядва, че минахме през една фаза на N на брой през деня и бях почти стигнала до лудницата... Май порасна и се разбираме по-добре Simple Smile задоволява се да се погушка, преди това беше невъзможно да се постигне...
Ха, сега ми каза, че иска да ама, и я попитах, нали знаеш кога амаш, а тя: "сутииин в девет" и кога още - "гато тане тъно" Joy

Дано всички май-чета са здравички!

Лека и прохладна вечер и до скоро!

# 309
О,да да ударих 30-така. #Crazy Благодаря Malini !Докато се ключа тъкмо ще пиша да почерпя и нещо изкача. ooooh! станало вечер.Бях си намислила  да го отпразнувам подобаващо, но в предвид стеклите се обстоятелства  Tired самостоятелно(даже моя сега е за риба  Laughing)
Направих домашна тортичка и така нищо различно ден като ден.Но дано другата година настроението е на макс  Peace и се отпразнува и заради тази. PartyНо да сме живи и здрави Hug винаги може да се празнува.

# 310
  • София / Сливен
лилка честит юбилей не всики ден се става на 30 горе главата и празнувай подобаващо за повода!!!
За памперсите махам му  на Дани памперс  казва 2 пъти два  пъти се напишква в гащите дано скоро се приучи иначе не го тормозя.

# 311
Привет Hug
Не съм писала повече от месец Crazy но пък тайничко ви пропрочитам в късните часове...

Лилка, честит рожден ден (малко на патерици, но от сърце)! Желая ти най-голямата ти мечта да се сбъдне скоро. Дотогава- отърси се от всичко, починете си, радвай се на малкото съкровище и не мисли за нищо друго. Когато трябва, чудото ще стане  Hug

Краси, твойто не останало  Heart Eyes Нека всичко мине леко и чакаме хубавата новина тук  Heart Eyes

Гледам за гърнета  си говорите Mr. Green Ние от седмица сме без дневен памперс, с единствен пропуск днес (то детето си каза, ама докато стигнем до гърнето....)Планувам другата седмица като излезем в отпуска  и тръгнем по широкия свят, тогава да махам нощния ( Mr. Green ами така де, не ми се рискува нашия матрак...)В интерес на истината не очаквам драми, тъй като сутрин нощния го свалям сух. При нас махането на памперса стана от самосебе си, спрях да му давам зор още когато беше на 7 месеца и се заигра с гърнето, а всеки опит да го накарам да седне приключваше с рев и сръдни. Яслата обаче помогна много, постепенно докато гледа децата там, му стана интересно  Peace

Тези, които вече сте на ТИ с гърнето, как процедирате навън? При нас всички опити за свършване на работата прав или докато го държа приключват със смях до сълзи и в крайна сметка се стиска Rolling Eyes

Нати, това с сополите и млечните продукти ще го пробвам още от утре, не е като да няма мат'риал и ще докладвам Peace

# 312
Здравейте момичета ,
 последния месец и аз като кака Лара не съм се включвала ,но нали и аз съм в отбора на работещите вече и не ми остава време.Иначе какво да ви кажа ,противно на очакванията ми,че като се стопли Радо няма да боледува ,но уви.Последната седмица 4 дни беше м илия с 40 Градуса Т ,изкарахме една гнойна ангина ,не успяхме да подобрим рекорда си от 3 седмици на ясла без прекъсване.Сега сме в схема ,бабата на мъжа ми гледа Радо и така.
Иначе аз свикнах на работа та дори ми харесва ,само да е здрав "мишкунът" Simple Smile
Ами това е за сега от мен ,хубав ден и до скоро.

# 313
Здравейте и от мен!

Ели, и аз така като теб мислех, че по не лятото няма да боледува Боби. Е не влошиха се и при нас нещата с ангина сме и ние и в момента сме на АБ. Задържах нещата с АБ-то но като видях че нещата се влошават не сваляме Т повече от 24 часа и детето е като парцал го дадох.
И ние вече имаме рекорд един месец без прекъсване и ето сега. Sad

При нас иначе едно и също, не пиша всеки ден че нещо напоследък много работа имам и не ми остава време, а вечер във вкъщи не ми остава никакво време. А и в ФБ не успявам да ви следя като хората. Wink
Събота и неделя си ходим на село и ни е супер,цял ден в двора и Боби се чувства прекрасно, там няма и нет и аз успявам да си почивам и релаксирам. Hug

# 314
Джулиан пък почти 1 литър прясно мляко на ден изпива, сутрин с отварянето на очите пита за мляко, вечер без мляко не ляга, и наобед изпива едно шише също. Аз мисля, че децата си имат нужда от млечни продукти на тази възраст и нямам намерение да го лишавам като иска.
Вчера на прегледа ми казаха, че съм с 1 см разкритие и 70% узряла шийка, така че едва ли скоро ще зараждам, дано не стигна до термин, че ще се пръсна до тогава. 1-2 седмици по-рано въобще няма да откажа.

Общи условия

Активация на акаунт