Отговори
# 315
Краси като видях че си писала и помислих ,че ще ни зарадваш с новинка за бебче  WinkСтискам палци да дойде скоро щъркелчето и да гушкате малката принцеска  Hug
Нели няма да има разминаване с тия болести ,днес водихме малкия на контролен и казаха поне още 3-4 дни да даваме АБ за да се оправи напълно и после   ни препоръчах да вземем да даваме бронховаксом ,та сега съм в чуденка Thinking
Някой има ли впечатления от този препарат?

# 316
Здравейте, мацки!
Мале, не помня от кога не съм писала и влизала тук.

Краси, още мъничко остава. Hug
И снаха ми скоро трябва да ражда, вече е в 9-тия месец и тя няма търпение, много И тежи.

За млякото, пие нон-стоп прясно мляко, още от миналата година, като започнах да слагам по-малко в кремчета, грис и т.н.. После изцяло замених водата и АМ с прясно, сега не може без него, сама си отваря хладилника и си взима "макото".

За памперса, от вече над 2 мес, спи на обяд без, а от няма и 1 мес. го махнах за през деня, нощем си е с памперс. А още преди това излизахме понякога без или с гащи-памперс навън, в началото не искаше да пишка като я държа, вече свикна.
Напишка се веднъж, като падна много кофти върху лицето си и то с очилата на главата. ooooh!
Тогава се напишка според мен от страх.

Сега пак е с ангина, 39.9 ми вдига Т и е на АБ. Избива кътник, половината се е показал, което допринася за Т.
Много висока Т ми вдига, и то супер рязко, всякаш за секунди.

# 317
Йоанката и тя от снощи е с 39. Доки каза, че не е вирусно, но ако и утре вдига да дам антибиотик  Cry ще гледам да не стигаме до там - мажа гърлото със онова зеленото и два пъти ни е спасявало то от АБ. Много ми е жално - не стига жега ми и висока Т горките хайванчета

Краси стискаме палци за леко  и безпроблемно пък когато, тогава  Mr. Green

# 318
Привет и от нас с Алекс,
ние също за два дни изкарахме някакво боледуване с висока темпертаура, която катоникога не падаше от нищо. Да споделя за едно откритие - БРУФЕН - същото е като нурофен почти, но на друга фирма, на тази, на която е и клацид. Само то подейства, бързо свали температурата и след два приема повече не вдигна, това може би и съвпадение да е. Най- хибавото е, че дозата за нашите мъници е само 2,5 мл, което при мен е решаващо, защото едвам му го давам....
Иначе, видях, че Краси се е включила и още са две в едно, ние също, днес започваме 38 седмица, да видим кога ще се появи бебката, дано и на двете ни да е леко раждането Praynig
Болничките да оздравяват.
Краси, а Джу как понася идеята за бебето, защото Алекс ревнува....

# 319
  • Sofia
Ние с Криста сме в Банско и тук направо е друго дете - върши всичко в гърнето, сама си отива и си сваля гащичките. Аз бях решила, че никога няма да се научи, з'то в къщи успехът беше нулев. Навън един път я изведох с гащи, но не пожела да се изпишка на ръце, това трябва да го отработим.
Също започна да си яде пак манджите, з'то в София вече втори месец почти не близваше детската кухня. И най-голямото постижение - сведе нощното мляко до 1 прием, срещу 3 в Сф  #Crazy
Просто тук играе много, храни се и спи добре, а и нощем е хладничко и не се буди много, за да се налага успокоение с мляко.

Дани, Краси, леле, не останало  ooooh! Вчера в парка имаше майка с момиченце на 4-5год., прохождащо бебе и коремче - много сладка беше, сетих се за Изи  Peace Дани, естествено раждане ли ще чакаш този път  Thinking
Стискам ви палци бързо да идва и да минава, да е леко и финалът е ясен- сладки малки пашкулчета  Heart Eyes

# 320
  • София / Сливен
krischana има вирус моите и двамата го изкараха Алекс беше по зле с пъпки по дупето и едни мехури по краката с гнойна ангина много му помогна Дактарин за афти и раздразнения в устата си мажеше и гърлото не съм и давала антибиотик мина за няколко дни.

# 321
Ето ни и нас  Hug
Отдавна не съм се разписвала, но като гледам и вие не сте много активни, та набързо ви изчетох .
Много болнички има, бързо да оздравявате и без повече болести.
Ние сме добре, преди две седмици махнахме памперса, много бързо стана ,за три дни се научи  Grinning , от тогава не е пишкал и докато спинка на обед и вечер, аз му слагам памперс за всеки случай но май е време да спра.  
За мляко си говорите, той хапва кисело, прясно неще да помирише , а Фризо-то всяка вечер си го търси .
За другите храни, хапва от нашата храна и почти няма претенции, сега в жегите по малко се храни , но не се оплаквам.
Ние имаме друг проблем, пие много сокове, понякога дори не кусва вода, ако му откажа реве и се тръшка  ooooh!
И накрая една питанка към мамите които се ровят и поръчват по разните сайтове ,търся нещо такова
http://www.firefly.eu/products/scooter-tri-scooter_p1139  ,но най-много до 50-60лв. ,нямам претенции за марката  Peace

# 322
  • София
Хайде и ние да се похвалим с безпамперсие.

# 323
Оффффф, само при нас ли не става номера с памперса  ooooh!. Седи на гърнето/тоалетната половин час и нищо, става и една минута след това е направила белята на пода.  Tired Имам чувството, (е никога няма да се научи.  Crazy

# 324
  • Пловдив
Нелка, спокойно, ще й дойде момента
От около 2 седмици оставям Бела в нас без памперс - първата седмица навсякъде имаше локвички, след всяко напикаване й казвах, че трябва в гърнето да върши работата и преседяваше и върху гърнето поне 5-10 мин / колкото издържи/ дори след като се е изпишкала
От четвъртък нямаме фал - вече казва пиш, за акито също е пиш все още, но напредъкът е голям
Днес само ми направи едно отмъстително напишкване, защото й се скарах и я наказах  Rolling Eyes иначе съзнава напълно вече за пишкането - като седне и веднага си свършва работата

Дано всички болнички бързо да се оправят  Hug

# 325
Ехееее и аз да се разпиша най- накрая!

Чета, но нещо не смогвам от работа предимно...

По актуалните теми: и Евгения изкара вирусна (не гнойна) ангина в средата на юли с висока температура. Мина за три дни без АБ, а с хомеопатия. Учудих се, но окей- вирус. По- интересното обаче е, че на следващия ден бяхме с бронхит- втрещих се този път. Като повечето и аз очаквах да намалеят болестите, въпреки че не мога да се оплаквам много много- ние сме рекордьори с 3 месеца без прекъсване на ясла.

За памперса: вече знае предназначението на гърнето и си го търси, но обикновено съобщава като свърши работа. Много сме далеч от етапа да го махаме, пък дори и само за през деня. По- другата седмица излизам отпуска та ще наблегна основно на това + прегледа в ИСУЛ при УНГ, че тази трета сливица вече много ме дразни. Не може от септември детето ми все да е със сополи и да диша като компресор. Май ще я вадим преждевременно още септември.

Ами разписах се само, за да се оплача- май така излиза, но съм малко по- активна във ФБ, където ви "следя" Simple Smile Като захладнее, пак всички ще сме тук Simple Smile

# 326
Нелич, нЕма страшно - и Андрей е мноооого далеч от махането на памперса Mr. Green Онзи ден му правих плаж на терасата и съм напълнила бебешкото басейнче... седнал си вътре наш Андрей, всички играчки заедно с него вътре, а аз сладичко си плямпам с една приятелка по телефона. Изведнъж като скочи това дете, реве, излиза от басейна, тича гол по къщата Crazy - поглеждам към водата, а вътре плуват акита Joy Свършил си работата човека, но не му е приятно да седи после там hahaha
След дълги размишления дали да ходиме с децата на море (защото това не е почивка) - пак се прекарах и ще ходя Mr. Green За трета поредна година няма да разбера нищо от почивката, но айде от мен да мине Laughing

# 327
Здравейте и от нас! Четем, но все нещо става  и не пишем.
Стискам палци на Дани и Краси, всичко да мине успешно с пухкав и над 3 килограмов край Simple Smile
Ние сме добре, лудницата е пълна. Всичко е много весело.
Мири: опитва са да говори, но само това което иска.Обсебил е бебето и го имитира непрекъснато, как рита, как повръща, как си яде ръцете. Успешно и много естествено се отучи от памперса. Храни се сам, облича някои дрехи сам..нали все пак е батко Simple Smile Продължават мъките със зъборастежа.
Сиана: е малка калпазанка, вече има зъбче, иска да седи, много е хитра и непрекъснато търси с поглед  брат си.
Аз:съм на гребена на вълната, на моменти ми идва да се метна от някъде, но през останалото време е забавно и  се радвам на две прекрасни деца. И на мен ми расте зъб Laughing

Надявам се всички да сте добре и да няма болнички дечица
Целувкиии

# 328
Angelka, и аз мисля, че на Джулиан ще му е много трудно да свикне. Определено ревността ще е голяма. С близнаците на сестра ми беше голяма драма. Наскоро тук на братовчедка на съпруга ми новороденото като държахме, пак голям рев беше. Като цяло усеща май какво се случва, а и баща му непрекъснато му казва, че на мама бебето е в корема й, и той порядъчно се гуши в мен, прегръща ме, целува ме повече от всякога. Спалнята му най-после я оправих и декорирах (ще ви покажа снимки скоро), но той не иска и да чуе за спане там. Ще видим какво ще става като дойде бебето. Може би за известно време баща му ще се изнесе в детската спалня с него, а аз в нашата спалня с бебето.
Иначе стана голям зор последните дни. Жегите и те никак не помагат. Много ми тежи, ако изкарам до термин ще се гръмна. Искам още максимум седмица, не мога повече. Малката лудост и тя така порядъчно ме пердаши тези дни! Голямо мятане, юмруци, лакти, ритници. Уж беше спокойно бебе до сега, дали иска и тя да излиза не знам. Дано сме на едно мнение по този въпрос.

# 329
Хей, здравейте - да се разпиша и аз Simple Smile

Краси - тия дни се чудех за теб, дали не е настъпил момента Х Simple Smile) стискам палци за скорошен и успешен финал и Джу да приеме бебето Simple Smile

Болничките да оздравяват, много е кофти комбинацията Т+жега

По актуалите теми: -за прясното мляко, покрай моята операция и пиенето на АБ се отбихме успешно(Кали вие сте шампиони Hug), и спешно открихме заместител с прясното мляко - сега в жегите пие по много, сега от няколко дни се буди точно в три и почва едно циврене за маакоо - едвам притичвам да го стопля в микровълновата и се излочва на един дъх - поне се понаучи да пие от чаша.
- за памперсите - не я кефят, но и не си казва и мрази гърнето, та не се напъвам да я тормозя.

Ние почивахме 1 седмица в края на юни и бяхме на Халкидики с още едно семейство - беше много яко и спокойно. Въпреки, че готвенето си беше малко в тежест, успях да си почина - някак си много лесно се гледахме там, хлапетата се разбиваха от плаж и игри, а ние си мезехме на спокойствие + солидно количество биричка - просто там бяхме без никакви грижи. Изабела най-накрая хареса морето, още ни тормози да я водим на плаж (веднага научи думата), не можахме да изгорим, което си е постижение с тези бели кожи. Абе много сме доволни.
 След почивката ни дойде нанагорно, сега в офиса сме затрупани с работа (ще е тежко лято), тя за 1 месец е в друга ясла - при децаатаа, там в началото приреваваше, ама взе да свиква. В петък си я взех с висока Т, цяла нощ изкара сигурно с 39 градуса, но сега е ок, освен една нощна кашлица де. Чувам и другите хлапета яко са се разболяли, ние овладяхме нещата с шуслеровите соли и инфлуцид.
 - за говоренето/обличането - почва яко да бърбори разбираемо, сега сме на вълна: Това е? и чака отговор, взе да прави различни изречения, помни доста имена на хора и много се кефи, ако ги види на снимки, събува и обува панталони и обувки - сега е на фаза любими чехли или сандали и понякога иска да спи с тях, има сериозни претенции и с какво да я обличам (май отглеждам фльорца), фурия голяма е.

Айде стана ферман, достоен да конкурира Кали и Краси - ще спа спокойно, че съм се отчела  Hug

Весело лято на всички и ще чакаме новини за бебевалеж!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт