Отговори
# 465
Eх, как темата е пуста и с по 1 пост на седмица  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 16:40 от sivanovaa

# 466
Момичета дано изпишем темата таз година, че имам идейка за заглавие на годишна тема за другата година  Mr. Green Mr. Green  Майчето ни таз година ще тръгва на детска градина  Heart Eyes Heart Eyes

Поболедувахме си малко с Йо миналата седмица - аз доста зле, на антибиотици. Приказва като папагал и пее смешно песнички - смешно, защото още не и се разбират много от думите, а и не може да казва В С и други буквички. Приспиването ни е мъки едночасови минимум, включващи галене и местене от легло в легло.
Иначе в яслите отдавна е пушка - сега успокоява новичките и като я оставим сутрин, защото водим и племеничката в другата група и нашата застава на прозореца и маха, ама не може да намери края на пердето и отвън се вижда само как зялото перде се мести мощно  Crazy Crazy Такива неща
Сега чакаме електронното приемане на документи за градини в Пловдив да стартира да видим как ще е.
Това за раздвижване, дерзай народе  Heart Eyes Heart Eyes

# 467
Хайде и аз да драсна 2 реда. Grinning

Ние сме добре, малката миналата седмица започна да ходи на ясла, до обяд.
Ден 1, интересен.
Ден 2, малко рев.
Ден 3, не искааам гаадинааа. Но я взех щастлива, беше обядвала "супа топки". Joy

От четвъртък е със сополи, двата горни последни кътника са тръгнали, от днес има и разстройство и не я пускам на ясла. Бърбори големи смешки.

-Мамо, искам пишката!
-Какво искаш?
-Искам пишката, моя (моля) те мамооо. Crazy

Та приказката значело това. Joy

Да питам майките на момиченца, бързо ли им расте косата? На Виви толкова бавно, че полудявам. Искам да И правя прически, не, че не успявам и на тази косица, но друго си е по-дългичка.

# 468
Аман от болести ей Twisted Evil Андрей от началото на октомври не може да се оправи - за разкош от събота е на АБ. Сополяви се, кашля юнашки, вдига Т (интересно, че и с АБ пак има макар и мижава 37,5). Трима лекари го прегледаха за една седмица - гърдите му чисти слава Богу Peace, червено му било гърлото (каза лекарката от прегледа в събота), вчера вече не беше Thinking Днес хремата му отново стана като в първи ден - безцветна, обилна и редичка... Идва ми вече да се гръмна #2gunfire
Взела съм Саменто, сироп от черен бъз, витамини - дрогирам ги здраво и него и баткото. Последния засега е ок Praynig Аз също жула Саменто, че ми писна да ме заразяват тези дечурлига Crazy
Дано по-бързо се оправи този дребния, че тамън тръгне на ясла, ходи два дни и айде болен по 2-3 седмици ooooh! Добре, че съм на държавна работа - досега да са ме уволнили. Една приятелка каза, че в фирмата им ги глобявали с по 25 лв на ден за всеки болничен, който е повече от 2 дни #Cussing out

# 469
Силвенце, ние май няма да успеем за неделя, на мен ми е далече южният парк и с Боби не се наемам да тръгна, че  ще ме побърка..... Joy

Нат, нямат карай ние една седмица и пак сме със сополи.  :ooooh

При нас май има светлина в тунела след всички лекарства, капки, имуностимулатори и какво ли още не , сега дори и да се разболеем по бързо отшумяват нещата и не правим пристъпи. Чакай да не се хваля много, че вече ме е страх. Praynig

Днес бяхме на контролен при Унг и той каза че тези секрети са на алергична основа, дадени още едни хомеопатични хапченца. И след като приключим с Бронховаксома, да почваме Коластра,
но аз мисля да взема Саменто. Confused Вие по колко капки давате на мъниците. Hug

# 470
Нели, аз давам на Андрей по 5 капки, а на Мартин по 10.

# 471
  • София
Привет, момичета!

Не съм писала от месеци... то като гледам активността е никаква, скоро Коледа ще дойде, ние си влачим тази тема. Чудя се дали няма да е добре да я затворим и да почнем нова, и надеждата, че ще върви по-бързо  Mr. Green

Първо да се обърна към болните дечица - бързо оздравяване! И ако може, по-малко бацили тази година... И за малките, и за големите!  Praynig

Това с яслите, просто е ужасно. Габи още не е тръгнала, защото не успява да е напълно здрава (да бием една изостанала ваксина  Crazy ) , да пуснем изследванията и да ходи. То не беше с крачето проблем, после ниска постоянна Т, изолирана бактерия в нослето (Мораксела катаралис, ако някой се интересува  Grinning ), хрема и кашлица, а за десерт - вируса с повръщане и разстройство  Joy като се почна началото на август, та до сега. Ние продължаваме с хомеопатията, като цяло мисля, че добре се влияе, надявам се да продължи така. Почнах да я водя при една жена, която много ми допада, толкова, че и аз отидох на интервю при нея.
Нат, ако решиш (нали си бяхме говорили веднъж), мисля, че може да я пробваш. Важи и за другите, които са отворени към такъв тип лечение.

Мен, не знам казах ли ви (част знаят, де), ме съкратиха, та сега съм на борсата и ходя от време на време на разни интервюта. Ако се разберем с една фирма за парите (тия пусти пари...), се надявам скоро да споделя, че започвам работа.

Иначе си се отглеждаме дорбе. Габела говори всичко, скрива ми шапката на моменти. Голяма фога е, много ми е забавна. Помни някакви безумни неща и после току ги изръси, та падаме от смях.
Слава Богу, малко по-малко истерясва и се тръшка, може би й хванах леко цаката. Не че не се и разправяме, но...

Иска всичко да прави сама, сърди се, ако й се помага. Което ме устройва, де. Гледам по площадките как разни баби (основно те, ама и родители) си спират децата от това да се катерят или правят нещо по-щуро, да не би да паднат, да се ударят. Аз се стремя да си калявам нервната система, стоя до нея и не й се меся. Радва ме, че иска да опитва, да се учи да прави разни неща (вчера се качи на една доста стръмничка пързалка от долу на горе. Това на всички деца е много любимо.)

За разлика от времето, когато беше бебе и не спеше, сега и аз мога да се похваля, че Габела спи следобеден сън. Стига до 3 часа и кусур, което много ми харесва  Joy понякога спя с нея, като видна мързелана, или правя нещо друго на спокойствие. Случва се, в хубавото време да сме навън, и си спи в количката (все още!!! Simple Smile ), та тогава се отдавам на книжка. Да усетя и аз малко от сладостта на детския сън. Че преди с нейните 25-30 мин. на 3 часа беше един малък ужас.

Мира мисля беше писала преди време, и аз се включвам много адекватно месеци по-късно... Габела (тя така си казва името, за това и аз така го пиша  Mr. Green ) още суче сутрин и вечер. Следобедното го махнахме много лесно в началото на август, чак не можах да повярвам. Заспа без мен веднъж, на следващия ден не си поиска и така. Но днес напр. се пазареше за "само една глътичка"  Joy после и от другата ама, и се хили като ряпа. Не знам наличните кърмения как и кога ще отпаднат, като само чака да стане тъно или фето, за да "ама". Бяхме на рд на едно детенце и там другарче на Габи, което също суче (гони 3те годинки  Mr. Green). Та момченцето иска да цока (казва му "нани бебе"), а Габи го успокоява: "Ще има нани бебе, когато тане тъно" и го гушка съчувстващо.
Надявам се, че си намерила начин да поограничиш броя на кърменията вече  Hug пиши, когато можеш.
Дали има и други изостанали с отбиването като нас?!?  Joy скоро май ще съм си сама  Joy

Силвенце, и аз ще пропусна срещата. От петък до неделя съм на едно обучение (продължителността му е умопомрачителна - от 9 сутринта до 10 вечерта...). Та сестра ми ще детегледа в квартала.

Габела стана, до скоро! Много целувки и прегръдки от нас и пишете повечееееееееее Simple Smile

# 472
  • Пловдив
Ох, Кали ще падна от смях с твоята прекрасна Габела  Heart Eyes С голямо удоволствие те изчетох - аз ви се радвам за кърменето - ето виж как лека полека си отпадат едно по едно - като й дойде времето и ще порастне детето. Успех ти желая за работата и стискам палци!

Аз съм в неплатен отпуск до март и тогава за голямо мое съжаление се връщам пък да видим какво ще стане - в нашата служба е доста гадно в момента, хвърчат глави... та не се знае и като се върна за колко време ще е...  Confused Еми каквото такова - и да го мисля нищо няма да направя...

Белата ходи на ясла от 1 месец вече - сополяса на 2 пъти, но нищо сериозно - в реда на нещата... Много бързо се адаптира и й харесва... Лошото е, че си е видно диване и като почна да се чувства у дома си там съответно почна и да защитава територия и един ден беше нахапала всички деца  Embarassed Оттогава няма оплаквания от нея де, дано се поспре
Но пък тогава като казаха за хапанията ми направиха добро впечатление лелките - защото аз им казах, че вкъщи също много хапе и скубе сестра си и постоянно се разправяме, караме и 1-2 пъти сме правили опит за наказание /безуспешно естествено/ . Но те ми казаха - не, не се карайте и не наказвайте - само  й говорете

Нати, дано укрепне Андрейко - и аз тъпча тука с каквото сваря - само това Саменто не съм опитала, може и от него да поръчам  Laughing

А, Белинда има доста напредък в говоренето в последния месец - повтаря думи, опитва се и да казва доста думички къде разбираемо, къде не, но напредъкът е факт и доста се успокоихме  Party

# 473
Предлагам действително да затворим тази тема и да почнем нова - тази е някак обречна Mr. Green

Кали, я разкажи как откри бактерията в носа на /габче - какво те наведе на мисъл за вземане на носен секрет Thinking Аз се чудя дали да не пусна след 10-тина дни на Андрей, че сега нали пие АБ и няма да е коректен резултата. Може да отида при твойта женица, че вече съм се видяла в чудо с Андрейчовите болести и ми писна от лекарства - подвижна аптека съм Joy Mr. Green Joy

Миленка, браво на Белата и за яслата и за говоренето  bouquet При нас има някакъв напредък, но още не се е отприщил да ми говори много. След посещение при последната логопедка определено съм спокойна - просто при него всичко се случва по-бавно. Посетих всички нужни специалисти - детски невролог, УНГ и логопед - според тях детето си е ок, но все пак е добре да посещаваме логопед. Ще почнем занимания от ноември, защото логопедката искаше да видиме дали няма да се отприщи в яслата(говоряща среда) - е, от болести не можахме да съберем 10 дни посещение за два месеца ooooh! ooooh! ooooh!

# 474
  • София
Момичета,

И аз се включвам с едно питане? Има ли случай на детенце махнало нощния памперс, което пак започва да се изпуска нощем? В началото си мислех, че е спорадичен случай, но това вече се повтаря почти всяка нощ в последните 3 седмици. Обмислям връщане на нощния памперс, но преди това ще пробвам с хомеопатия.

# 475
  • Под кленовите дървета
При една мама от съседния форум това се получи след престой в яслата.

# 476
  • София
Връщайки назад ако трябва да търся някакъв психо-емоционален момент това е спането сам в неговото легло... В началото протестираше, но беше за кратко - сега си ляга сам, дори заспива сам, но все пак може да е оказало влияние на емоционално ниво...

# 477
Малини, действително гледахме филма за съкращението в еднакви форумски теми, ама нещо не ми "тичаше" да се обадя - "здрастиии, и теб те съкратиха" (гадовете)  Stop
За мокрия нощен памперс - какво да ви кажа, не смея да говоря, ту пика, ту не пика тоя младеж. Пуснах го цял ден на ясла да видя как е - ами в яслата човекът върши всичко на гърне, у нас не ще и да чуе, всичко в гащите. Спи си сам в леглото, яде всичко и иска допълнително  Shocked Вкъщи упорито отказва да прави всички тия работи. Хем отказва, хем ме прегръща и ми вика "мама е (м)ного, (м)ного доб(р)а" и не мога да му се скарам. Върти ни всички на малкия си пръст

Много неприятен етап са яслените болести. Бързо оздравяване на болните деца!

А, и между другото, относно говоренето, още на втория ден в яслата, след голямото прекъсване на посещенията и стоенето вкъщи, се чувстваше, че говори по-свободно. Част от бебешките му думи просто изчезнаха

# 478
  • Пловдив
Грийнче, при нас пък друг ефект се появи свързан с памперса - при нас е 100% свързан с яслата.
Дневният памперс при нас е махнат вече от 4 месеца и в нас не е имала нито едно изпускане оттогава. Слагам само нощем като и той е в 80% от случаите сух.
Обаче...
Последните 4 дни на ясла всеки ден ми я връщат преоблечена и с напикани дрехи /тези, с които съм я пратила сутринта/ Вчера сутринта мъж ми вече доста остро им казал да й обърнат внимание и че това в нас не се случва никога - явно има някакъв проблем. Всеки ден по време на закуската ставало - явно им казват  - Няма да ставате, ще ядете и нашата тогава свършва работата... А детето толкова ясно и с думичка си казва пиш - представям си и колко реве като се напишка...
Вчера следобед вече и аз отидох да говоря с лелките да й обърнат повече внимание, но забележката на татито явно е свършила работа, защото този път си беше ок детето... Ще видим в следващите дни как ще е  Praynig

# 479
  • Русе
Да се включа и аз след доста дълго прекъсване! CrazyНо като гледам темата не съм само аз! Crazy
Добре сме!Лятото мина чудесно! Hug Слънце,село,море.............абе чудно!
Септември захапахме предучилищна в градината и по няколко урока в "Училище по изкуствата",свирим на пиано. Харесва му много,но не е достатъчно за него ,енергията остава неизразходена,ще мисля по въпроса и за спорт. Кардам е станал един сърдитко,отделно иска да прави всичко сам,белите са безкарайни,освен когато спи.Абе ,при нас е весело! Mr. Green
Кали,аз също ги оставям по площадките да дивеят,дори ги оставам да падат и се удрят,така се придобива стабилност. Peace

Общи условия

Активация на акаунт