Отговори
# 480
Здравейте момичета!
Минавам набързо, че времето ми супер кът напоследък! Хем да подбутна темата, хем да ви се оплача!
Вдигнала съм ръце от Мишо, ужасен е просто, на моменти ми идва да го напердаша чак! В яслата винаги казват, че много е слушал, но вечер вкъщи е непоносим. Прави по 30 бели в секунда и изобщо, ама изобщо не ме отразява като му се карам. Но по-голямата ми болка са памперсите! Много ме е срам, но ние дори дневния не сме махнали! Изобщо не си казва, пика си и си ака яко в гащите и изобщо не му пука и не се притеснява от този факт. Има случаи в които за 1 час се напикава по 3 пъти. В събота събрах цяла пералня с напикани и наакани дрехи. Просто не знам какво да правя вече. В яслата седи с памперси , защото не им стигат дрехите за преобличане иначе. Ако някой има предложения в моя полза, ще съм много благодарна да сподели!

Пожелавам на всички лека вечер, на болните да оздравяват и така:)

# 481
  • София / Сливен
dudunski е  и ние така с памперсите не сме го махнали казва си но много рядко. Слагам го на гърне но общо взето не иска. Тук при нас едно наборче и то така абе няма не научени деца ще се оправим някък.
Дани лудува по цял ден естествено на ясла не бяхме приети не занм как ще стане догодина. Чух че директорката на детсакта градина исакла спонсорство от едни  родители 3хил. лв. Превърнаха образованието и деските градини на бит пазар да се пазарят за пари. Миналата година една учителка на Алекс в училище ми каза тук родителите си плащат за оценка госпожо Shocked е това е положението!!!

# 482
А ние в нашата ясла, си купувахме: столче, протектор за матрак, чаша, играчки, възглавница, цветя. Вода носим, но това си е нормално. За останалите неща не знам, навсякъде ли е така?
Тя не ходи много, все още е на 4 посещения. Утре мислех да я пускам, но се отказах, има доста болни, на нея пък И расте кътник, демек е податлива и задължително ще се разболее.

Вчера ходихме на очен, намалиха диоптъра от +5 на +4.5 и на двете очи. Взехме нови очила, радва се и не ги сваля.

# 483
Давайте да я изписваме тая тема  Embarassed
Или ако на някой му се занимава - да направи нова и тази да я заключваме, че срамота... Mr. Green

Всъщност и аз не съм писала от векове  Embarassed Но лятото не се свъртахме много вкъщи,  за сметка на това, когато мога,  ви чета и то редовно!!

Проблема с дивотията вечер, след ясла, и ние го имаме. Отдавам го на факта, че там, за да укротят 30 зверчета, налагат строга дисциплина, а те милите - имат енергия за изразходване Mr. Green

За памперса не мога да ви дам съвет, при нас стана от раз и на магия, пропуските след това се броят на пръстите на едната ръка. Наслука и.. ще стане, наистина няма ненаучено дете  Mr. Green

Аз пък се вкарвам във филм заради нещо друго - не познава цветовете Confused Учим, обясняваме, показваме и после пак патето е червено и жабата синя...Има ли норматив за това? Кога е нормално да са усвоени вече цветовете? Crazy Иначе рисува много (за жалост не само на хартия, но ще пребоядисваме стените, то се е видяло), дърдори страшно много, може да те купи и да те продаде, но тия пусти цветове...Не знам, на очен ли трябва да го заведа? Той, милия, е стресиран от очните доктори. Не знам дали писах, но през август имахме адска случка със САВО (препарата против мухъл) в очите, и след промивките толкова се стресира, че сега като види пръскало и започва да вика "Внимавай, не в очите! Не иска доктор!" ooooh!

# 484
Хайде побут и от мен

Baby Love®  Shocked изумена съм какви неща сте купували. То от-до... Макс, когато посещаваше ясла, само лигавници и термометър ми искаха. Мислех, че поне чаша за вода ще трябва да му носим, но не.. Не мисля, че е нормално.
Браво за диоптъра  Hug

Дудунски, пробвай го да пишка прав? Може и да сте пробвали, но все пак да предложа. За акането не знам, никога не сме имали проблеми. В яслата би трябвало да са по настоятелни лелките, обикновено децата гледат едно от друго и не би трябвало да е такава драма с тези гърнета. Дали ги канят по начесто или предпочитат да си спестят тези акробатики? Но така или иначе ненаучени няма  Wink

xybavelka, какви са тези цифри... то по-добре да си гледаш детето вкъщи

Кака Лара, мисля че има време още да разпознават цветовете. Не знам, нека мамите с опит да се изкажат. Макс ги разпознава, но мисля, че е рано да се притесняваш за това.

На Макс времето тук му се отразява чудесно, от както сме дошли не е боледувал и веднъж  Wink на детска не ходи все още, но надявам се и това ще се случи в близките няколко месеца. Аз пък за сметка на него много се влияя емоционално от времето, и от време на време ме хващат едни депресии  Mr. Green Иначе и мен не ме отразява особено. Повече се слушат с баща си. Но си е инат и тфа си е.

# 485
madelix, радвам се, че се разписа Wink
Като ти остане време, и ако имаш желание, разбира се, пиши как я карате в странство. Много ми дотежава простотията в родината напоследък  и събирам емигранстски впечатления Wink

# 486
Цветовете и Вив не ги познава. Редовно ги бърка, даже почти винаги. Изобщо не съм се притеснявала за това, малки са още, всичко с времето си.

madelix , лигавник също. JoyАма той си е ок, без него няма как. Тук за първи път има ясла заради това ще да е, капацитета е 18 деца, записани са 12, ходят 5-6-7, според зависи. Аз за това я пуснах, понеже са малко, познават се, да не скучае зимата, че за сега решихме да си останем морски.
То в Сф е абсурд да се доредим. Там варианта ми е баба, дядо, братя, снахи, приятели, да си въртим децата според работното време. Mr. Green
Иначе пък има и плюс, таксата е много ниска, плащам на ходене по 1лв. За колкото дни ходи, за толкова се плаща. Другото левче го поемала общината (щеше да е 2лв. на ден).

# 487
Здравейте банда!
Хайде и аз да се разпиша малко, че да се свърши тая тема,не че в друга ще се пише де Simple Smile!
Аз постоянно чета,ама не ми се пише нещо  Mr. Green  в името на темата се разписвам  Peace

Вдигнала съм ръце от Мишо, ужасен е просто, на моменти ми идва да го напердаша чак! В яслата винаги казват, че много е слушал, но вечер вкъщи е непоносим. Прави по 30 бели в секунда и изобщо, ама изобщо не ме отразява като му се карам.
О, същата работа сме,въобще не ме слуша.Но аз си я поплесквам по ръцете ,по дупето и вече не леко,а тя ми се хили насреща.Реших вече да не крякам ,да не я плескам, тя така и така не ми обръща внимание ,само се хабя.Обяснявам пак кое ,как е и ако ще.В яслата сме от кротки по кротки, даже говорих с едната лелка вчера, то помагала, казвала на децата да не правят така,бърборила си с нея,абе коренна разлика.Първите дни нямаше проблем с воденето,но оттам всекидневно дори и да почиваме" Мамо не искам при боскожата"-постоянни мрънкания ,прекрачим ли вратата на стаята и види ли децата и дотам.Казват че е спокойна спи ,играе ,яде ,че и допълнително в повечето случаи си иска.

Baby Love® браво за диоптъра.Дано, продължава понижаването му  Praynig
За яслата много ,добре че са малко дечица.Ние си плащаме една задължителна такса от 18лв ходи или не и оттам всеки ден ходене по 1.10лв-около 45 лв, при пълен месец без да е отсъствало детето.Ние сме отсъствали два дена до сега и дай Боже ако е така до края на месеца около 40лв.Но пък не сме купували нищо ,само 20лв за едно учебно помагало.

xybavelka кви са тия цифри  #Crazy.

Кака Лара ,май и ние ги бъркаме изброява ги като цветове но не винаги ги улучва.За това пък въобще не съм седнала да се притеснявам.Но ти си мислиш да не е вследствие от случката , която сте имали? newsm78 .Но пък като я изключим имат време ,всяко дете различно.Рали още от 2г и трите имена си знае,кои град живее,кой комплекс, кой блок (някои път не го докарва)зодията си, на мама на тати зодиите.Сега сме на дните от седмицата.Те си запомнят това, което им харесва.Ще им дойде времето на цветовете Peace.

Кали,Мимак,Fall ,Змейче,Вени,Нати ,Силве на всички  Hug,доста се разредихме ,даже сме на изчезване от темата/форума. hahaha

Лек ден и до скоро писане!

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 06:38 от лилка

# 488
Ха, добър ден!
Дребното магаре си е още у дома - вчера пак почна да кашля Crazy Хремата му не е спряла вече три седмици #Crazy ПиснА ми!
Аз съм на работа и правиме страшни въртележки с отглеждането на това малко човече Simple Smile

Андрейко учудващо бързо свикна с гърнето - само като сме навън не иска да върши работата като няма гърне под ръка Laughing Иначе още не е проговорил - има 10-12 думи в речника си, но пък разбира всичко, което му казваме Simple Smile Вика ми "бабааааа"... това е все пак напредък, защото поне съм в женски род, а до съвсем скоро бях "бате" Joy

# 489
Явно всяко малко майче с номера си:) Мишо познава освен цветовете, всички букви и цифри, свободно брои до 20, знае първите буквички на всички от семейството, най-новия му номер, с който снощи ме застреля беше - Мамооо, едно плюс едно е равно на две:) ОБАЧЕ ЗА ПУСТИТЕ НУЖДИ ИЗОБЩО НЕ МУ ПУКА!

Маделикс, пробвала съм го прав, седнал, на гърне, на тоалетна, в банята, в мивката, на дръвчета, с батко си, с баща си, - НЪЦКИ! Ако изобщо успеем да го накарае да седне е успех, иначе НИКОГА не си казва, когато му се върши нещо.

Нат, почвай го Андрей със сиропа от бъзак, ние вече изпихме половин шише от 1.5 литра(домашен направен) и вече 4-та седмица си ходи на градина и сме ок. Той обаче действа с натрупване, вероятно първите резултати ще усетите поне след 1 месец прием! Успех

# 490
Привет и от мен!

И мен Боби хич не ме слуша, прави си каквото иска.  А сутрин е някакъв ад докато се оправим за ясла и работа, не иска да се облича, глези се, не иска да става и т.н. Сутринта тръгнахме с караница. Embarassed

Дудунски, не знам какъв съвет да ти дам, но не се притеснявай ще се научи, сигурно още не е готов за това. Hug

Ние също си пием бъзак, една приятелка ми даде, аз преди това си бях и направила малко количество, но от бъз. четох че храстовидният се дава в по малки количество. Вие от кой давате и по колко. Confused

Baby Love® , браво за диоптъра.

madelix, радвам се че сте добре и се разписа.

Нати, много е гадно , чудиш се как да го направиш и ние сме така с мъж ми, какви ли не схеми измисляме.  Wink

Ние този уикент ще ходим на почивка само двамата с мъж ми, Боби ще е при баба си. След дълги размисли реших да го оставя и да идем сами малко да релаксираме. Hug

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 13:57 от dilqnkaa

# 491
  • Под кленовите дървета
Мдааа, до Коледа може и да я изпишем Simple Smile
И ние се почнахме със сок от бъз, набрах трънки и глог, изсушавам ги сега и ще варя чайове зимата.
Мислих за имуностимуланти да купя, но след кратък размисъл реших, че предпочитам сама да си направя, поне да знам, какво има там.

# 492
  • София / Сливен
Не зная момичета какви са тези цифри но си е факт. Чух от не потвърден източник, че ще имало големи проверки в нашета детска градина от НАП незнам си от къде още. Да я махат тая гъдина директорката бе това е отвратителна женица. Толкова години се облагодетелства.

# 493
Мойто магаре лочи Саменто, бъзак, боклуци всякакви за да му стимулираме имунната с-ма, но нъцки... Утре ще го водя пак на УНГ, че сега подозирам третата сливица Confused

# 494
Здравейте момичета,
и аз не съм се мяркала много ,много в темичката ,но от време на време хвърлям по едно око.
Относно имуностимулантите аз давам Шуслерова сол 3 и ако усетя промяна в състоянието му заповам и Инфлуцид, като цяло е добре ,но в сряда вечерта направи ларингит ,който мисля че овладяхме без АБ ,сега кашля но педиатърката каза че гърдите са чисти.
За цветовете да кажа ,че и моя Радо не ги познава ама въобще ,и аз от няколко дни си мисля дали не съм изпуснала момента  Thinking
Иначе всичко говори и повтаря ,опасно магаре е ,сега като направи някоя беля и види че се ядосвам и казва "Мамо няма нищо" и ми идва не да се карам а да започна да се смея ,или ако ме удари и веднага "Мамо бичам /в превод обичам те!/
Ами това е за сега целувки на мами и майчета!

Общи условия

Активация на акаунт