Отговори
# 495
Момичета, много ми е драга тази активност  Heart Eyes
Единственият имуностимулатор, ако може да се нарече така, ми е да давам много плодове и плодови или плодово-зеленчукови сокове (фрешове вкъщи); напоследък се научи да пие и билков чай. Нашият педиатър препоръчва това, де да знам
Яде си, доста е едър за двегодишен, но вирусите и яслата са в пряка причинно-следствена връзка - май. Между другото, май им дават скромни порции за неговоте габарити, защото изяжда всичко, което му дадат, но щом дойде вкъщи, до вечерта не спира да яде

# 496
Fall и аз като си я взема от ясли винаги е гладна - хем не е особено от хапващите
леле Дудунски вие си имате малък гений, аз се радвам, че пее песни, те децата вече смятат  Hug
Да ви разсмея малко - отиваме към магазина и се разминаваме с една баба и Йоана вика - "Баба Яга"  Embarassed добре, че жената явно не я чу, голям срам щях да бера
В Пловдив пък имаме една случка с прием в ясли - родители дават 2000лв на директорката, за да приемат детенцето, но директорката умира и ...... новия директор не приема детенцето  ooooh! та какво да ви кажа....

# 497
Вчера водих Андрей на УНГ заради НЕспираща 1 месец хрема, която ту уж отминава, а после пак се засилва, а и кашля ужасно като си легне Crazy За жалост се оказа това, което си мислех - алергичен ринит Confused Преди няколко дни реших да му капя физ.разтвор с клеева тинктура и хремата стана страшна, а кашлицата неспираща Crazy Сега 1 месец ще пие ксизал, ще пръскаме фликсоназе и ще попие малко еуреспал заради кашлицата от която не може да спи Confused Предполагам, че гадните препарати с които почистват в детските ясли и градини са провокирали този ринит, а с клеевата тинктура аз допълнително го ошашавих Crazy УНГ-то каза, че най-вероятно алергията се е провокирала точно от препаратите.

# 498
Хайде и аз да се разпиша след 100 години "мълчание"  Laughing
Докато таткото беше на мисия нямах грам време за форума.Сега е малко по-добре,но пък решихме да се местим да живеем във Варна и пак няма време.Чакаме да видим дали ще може да се измести военен там или ще напуска и ще си търси нова работа.Аз ще си работя от нас моята си работа поне на първо време докато не излезе нещо хубаво на хоризонта.
За жалост Ади няма как да ходи на ясла там.Ще кандидатстваме за градина,пък дано се класираме хихихи
На всички болнички да оздравяват бързо  Hug

# 499
ахахаха...Нат...ще падна...Толкова ми стана смешно, че Андрейко те нарича бабаааа и то не за нещо друго, а защото и Евгения ми вика така. Мислих, че съм единствената, за която хората си мислят, че е родила на 13 и вече има внуче Simple Smile

И ние имаме 15 думи в речника си, голяма част от които са трите букви от трисричната дума- чак завиждам на мамите с бърборанчета. По този показтел още не можем да минем от групата на бебетата към тази на дечицата.

За сополите- Евгения не е спирала да ги има от 14 месеца! Независимо, че няколко пъти пи антибиотици. Нали и правиха алергичен тест и се указа, че има алергия към кравешкия протеин и домашната прах, та в следствие на това са и много уголемени сливиците и от там проблемите с носоглътката. За мен това са глупости- вече повече от месец е на диета и въртим по схема някакви противоалергични, имуностимуланити, пробиотици и капки. Бронховаксона го отказах обаче. Е, ефект аз не забелязвам и май само я тормозя с хранителната диета. От моя страна и давам Саменто и мед- много държах на него и се молих да не направи реакция, че с тея сливици...не ми се мисли. Ох, и аз си мисля за бъзака- често се споменава, но според нашия лекар тя няма проблеми с имунитета, просто има уязвимо място и в комбинация с растежа на зъбите, стават усложнения.

Преди ясла е невъзможна- закъснявам за работа всеки ден и вечер е кошмарна (обикновено), докато от яслата ми казват- "ако всички бяха като нея, нямаше да имаме грижи". Явно ни се глезят вкъщи за отмъщение, че ги "зарязваме" и им липсваме.

За цветовете- честно чак напоследък започнах да и говоря за тях. Преди това много рядко и спорадично. Почти не рисува, но пък ни кара нас да и рисуваме. Всяка сутрин докато е на гърнето трябва да нарисувам 120 охлювчета, още толкова цветенца и сърца. Буквите знае на всеки от семейството, но знае на кого са, а не как се наричат. Опитва да брои, което звучи "Ноо, деее...тъ, тъ , тъъъ"(последното с висока интонация). Телците обикновено сме творчески личности, но в моето теле не виждам никакъв талант, освен че може да купува и продава хора с усмивка. За напред това ще става все по- бързо и на все по- висока цена Simple Smile

Успешна седмица на всички и май до Коледа ще изпишем темата, все пак Simple Smile

# 500
Привет!

Ние си прекарахме с мъж ми страхотен уикент и се заредихме много с положително... Hug трябва човек от време на време да си почива. Laughing

Нати, и ние имаме същото нещо и е от детската на 100 % съм сигурна и аз пролетта му капвах клеева тинктура и се получи същото нещо като при вас. Sad Иначе и ние пихме еуреспал около 20 дни, унг ни го изписа. И пак си пием Кларитинче.
И ние от време на време подкашляме, по поне не са онези гадни кашлици и пристъпи. От сингулара определено има ефект. ooooh!

За саментота аз сега мисля да почиваме малко и после, че досега пихме Бронховаксом.

Момичета този бъзак колко време се дава, прави ли се някакви почивки, ние го пием един месец и се чудя дали да не направим почивка. newsm78

# 501
Кибела, вашия доктор да не е Ковачев? Laughing

Аз съм сигурна, че освен гадните препарати и тази клеева тинктура допринесе доста за отключване на алергия.

Май съм ви казвала, че Марти ми беше с АБКМ и до 4 годишна възраст не ядеше един куп неща - млечни продукти, цитруси, мъхести и други - израстна я, но пък направи астма и алергичен ринит за разкош Confused Заради това сега съм притеснена за Андрей, че си имаме и генетична обремененост (явно аз нося калпавите гени след като смених материала Joy).

Аз ефект от имуностимулантите не съм видяла ни при големия, ни при малкия, но си ги давам ей така... за собствено успокоение, че правя нещо за тях Mr. Green

Как не ми се бачка в това гнуснярско време Cry

# 502
Нат, да при Ковачев я водя, но за УНГ, който ни прати пък на алерголог, сама си поех инициативата. Имаме и още двама лекари- личния от 20та поликлиника и една от Младост в крайни случай. Интересно е, че всички са на едно мнение винаги, та си слушам аз Ковачев по отношение на лекарствата. Той беше този дето ми пропоръча да не давам Бронховаксон докато не е напълно здрава (без хрема)- рискувала съм асматичен пристъп да направи.

Вие да не сте ни съкварталци? Simple Smile

# 503
  • Пловдив
Добро утро!
Поздрав от малката вещица и костюмираната калинка - ето как отидоха тази сутрин на градина и ясла  Laughing

Нати, Кибела, Дилянка, дано бързо го израстнат  Praynig Едно време при Кали въртяха, сучеха и все изкарваха, че алергия имала - заради неспиращата кашлица. Ами не съм убедена, че имаше алергия, затова и не давах особено гадните противоалергични - израстна го... След като махнахме третата сливица преди 1,5 г имаше някакво подобрение, сега пу-пу след като навърши 6 г вече е съвсем различно всичко.

При Бела има напредък с говоренето, но все още сме много назад - миналата седмица пак се консултирах с една приятелка логопед -  с поне 5-6 месеца е назад в развитието...
Нати, Кибела, тя ме посъветва да се стимулира рисуването и всякакви действия за фина моторика - центровете, които отговарят за фината моторика в мозъка били пряко свързани с центровете на мозъка и стимулирайки ги можем да помогнем и на развитието на речта

# 504
Добро ,добро!
Змейче ,много хубави  Heart Eyes малката вещица и костюмираната калинка.Браво на Бела ще се справи сигурна съм  Praynig,няма да се спре да бърбори. Hug

Всяка година една комшийка организира Хелоуин.Досега не сме ходили като ни е канила,но тази ще сме на линия, като се вземем от яслата.Аз сега изчезвам на зъболекар,ще ми вадят мъдрец.тъкмо ще съм подута в стил празника  hahaha,няма да ми трябва костюм ,няма да ми трябва грим, Mr. Green

Като писах зъби,на Рали два от последните четири зъба леко драскат в едно от крайчетата си,но докато израснат........До рожденния ден поне може да имаме вече всичките 20бр.

О, Алекс много хубаво!Бързо адаптирване и дано преместят мъжо ти   Praynig .Много го харесвам този град  Rolling Eyes .Дали за това което имам в момента тази принцеска  newsm78 ,въпреки всички трудности преживени в него ?Май да  Laughing,той сбъдна мечтата ми.

Бързо оздравяване на всички Praynig и много бърборанчета.  Peace

# 505
Кибела, ние сме в Княжево, но посещавам Ковачев и с двете дЯца от години Laughing Даже преди години като ученичка ходех при него в бившата 21-ва поликлиника да ми дава извинителни бележки Mr. Green

Андрей го тероризирам нон-стоп с пъзели, камъчета в кутия, карти, всякакви джиджавки, русаваме здраво Laughing Чакам го да отприщи, но ще видиме......

Имаме някакъв успех - хремата спря, кашлицата значително намаля - дано да се стабилизира Praynig
Миленка, много сладки хелоуински момичета Heart Eyes

# 506
  • София
И аз да се разпиша, ако някой изобщо ни помни с Бела, че не съм много по писането в последно време Simple Smile
Нат, стискам палци Андрейко да го израсте  Hug
И Бела от един месец е болна. Прекара три вируса един след друг и вече не я свърта у дома, всяка сутрин плаче,че искала на ясла.
От 3-4 месеца е без памперс. Махна го почти от раз, но след леек скандал с лелките от яслата  Mr. Green Ти им викаш "Детето не ползва памперси", те ти викат "Ние си слагаме,защото напикават дюшечетата"  ooooh! Луда ставах, като отидех да си я взимам и тя е с памперс, при положение,че не съм и оставила. Даже ме посрещаха с думите "Трябва да върнете един памперс на еди-кого си", вместо с " Добре е,яла е,спала е." hahaha Голям майтап... А Бела сега е бЕсна за трима. Нека опитат в понеделник да И сложат памперс, ако не посегне да ги удари, те на.... Grinning
За говоренето - говори, устата не си затваря. То е въпрос след въпрос, логика до логика... Понякога искам да помълчи поне 10 минути. Преди време любимата И песен беше na Michel Telo - Ai se eu te pego, пееше я, но явно испанския И куца,защото сега е влюбена в Gamgnam Style и я пее както си трябва  Joy явно китайски е по-близък до бебешкия им  Mr. Green 
Септември кумувахме, а днес булката ни роди момченце Simple Smile Бела е на върха на щастието и само пита кога ще идем да видим Мариянчо. Питах я иска ли да си родим и ние бебе, а тя ми се отяде и ми вика " Не,искам си Ма'янчо." Станала е царица на мимиките и на това да се жъмби  Crazy Като И се каже нещо, се обръща и вика "Моля?!" с егати гримасата... Дявол и половина.
Като цяло при нас няма нищо интересно. Аз си работя, тя си ходи на ясла. Като е болна се гледат с баба и така.
Целувки от нас

# 507
Eхооооооо  Blush
Аз се изгубих от темата, ама сега срам, не срам, ще попиша малко  Whistling

Ние сме добре, растем /на височина, не на кг Mr. Green, като спагетка е/. Дивеем и не слушаме с пълна сила. ooooh! Аз съм в неплатен до средата на февруари, а после какво ще правим хич не знам все още. Ще я пускам направо на градина, поне това съм решила със сигурност.  Peace
Все още сме си с памперс  Embarassed , вършим работа в гърнето, но само, когато я сложа аз. Иначе тя казва, точно след като вече е свършила каквото е имала да върши.  Crazy
Говори доста вече, направо не млъква. За цветовете - ние сме на вълна синьо, бяло и дийено /зелено Mr. Green/, другите ги разпознава, но не им казва наименованията.   
Продължава упорито да твърди, че се казва Тития и никой и нищо не е в състояние да я убеди, че е Ива. Откъде го измисли това Тития изобщо нямам идея.  Joy Като я пита някой и отговори "Тития" мен започват да ме гледат с един поглед от сорта на "тая луда ли е да си кръсти така детето"  hahaha

Ох, щях да пиша и още, но ставам, че госпойцата се събуди и иска "фия с мед"  Laughing

# 508
"фия с мед" и на нас ни е любимо  Mr. Green особено след следобедния сън, които напоследък го пропуска.

кака Лара
  Hug определено не е лесно, но поне има шанс за развитие. С много труд, разбира се. Явно на доста хора им "дотежава простотията" напоследък. Последното съобщение което получих от приятел, които мислех че е доволен от живота си в БГ беше: "Нали не мислите да се връщате?". Признавам не следя какво се случва в БГ, и тези дни ме е налегнала носталгия (очакваше се, по някое време  Mr. Green ), та странни мисли за самолети витаеха из главата ми. Но се съвзех  Crazy

Змейче, много са сладки и вещицата и калинката  Heart Eyes Ние тази година го пропуснахме този празник. Макс се плашеше от всички тези страшни маски и костюми и решихме, че му е рано.

Алекс, успех! Варна ми е много любим град. Ех!

# 509
  • Под кленовите дървета
Коледа дойде, тази тема не е свършила Simple Smile
Нормално де, за две години всеки вече има други интереси и проблеми и не пишем вече толкова тук.

Ние сме добре, Ники расте, бърбори, истински командос е, целия е само мускули и едно шкембе като Шишо Бакшишо, като се нахрани Crazy

С яденето сме все така злояди, разбира се сладко и тортите и мъфините на мама не отказва, ако може само на тях ще е  Mr. Green Месо хапва много умерено, ама то и аз не ядях като малка месо, така че не е драма.

Чудя се как ще се справяме в студовете, той има нужда от яко тичане всеки ден. Аз тичам покрай него и така Ники ми спестява парички за фитнес Laughing Доволна съм де Heart Eyes

Изкарахме един вирус и тримата, аз последна, но за сметка на това най-бавно оздравях, но съм си и активен пушач, та по-дълго кашлям. А така се хвалех, че съм здрава, а аз най-много стоя на студа hahaha Този сироп от Бъз - ми никва файда от него Crossing Arms Сега поръчах витамини за всички ни от iherb и дано закрепим тази зима положението.

Какви подаръци сте замислили за Коледа?

Общи условия

Активация на акаунт