Отговори
# 630
  • София / Сливен
Здравейте, гледам че пишете за Бъз аз съм парвила домашен сок 70цвята от Бъз се заливат с 3л. вода оставят се 24 часа във водата и се прецеждат на 1л. вода се слага по 1кг. захар поне аз съм ползвала тази рецепта!
Но има два вида Бъз единия е лечебен другия не е да се внимава!

# 631
  • София / Сливен
Забравих да пиша след като се сложи на 1л. вода 1 кг. захар се сварява!

# 632
  • Под кленовите дървета
Здравейте, гледам че пишете за Бъз аз съм парвила домашен сок 70цвята от Бъз се заливат с 3л. вода оставят се 24 часа във водата и се прецеждат на 1л. вода се слага по 1кг. захар поне аз съм ползвала тази рецепта!
Но има два вида Бъз единия е лечебен другия не е да се внимава!

Как се различават? Свекитата вариха нещо, но не знам, дали е било лечебния.

Ние сме с модерния вирус. Снощи почти ударихме 40. Да ви кажа, след "почти гърча" лятото, вече не рискувам и мине ли 38.5 си давам антипериптик. И въпреки тях, снощи цяла нощ се борихме с ужасно висока Т, той направо си се свари жив. Чорапи с оцет, ефералган, нурофен, панадол - всичко дава ефект по час-два и пак удряме цифрите над 39.6. Абе ужас!

# 633
Привет!

madelix, добре дошли на наша земя. Вие за постоянно ли се прибирате или за малко. Hug
За вирусите са си постоянно при нас, така че не знам какво да те посъветвам.

Вени, бързо оздравяване на Ники. Как сте днес. newsm78 свалихте ли Т.

За бъз-та през есента домашно направената ни влияеше много добре и на мен и Боби. Сега купих от аптека и не ми хареса, даже имам чувство че Бобче кашля повече от нея и я спрях да не направи някаква алергична реакция.

Аз започнах сега да му давам от Шуслеровите соли( Ели много благодаря че се включи и сподели) Heart Eyes, давам по схемата на Ели и кашлицата много бързо отшумя( не знам дали е от тях или просто отшумя) но се промени, сега е точно алергична и е само сутрин. Надявам се да има ефект, че вече не знам какво да правя с тези кашлици. Hug

Приятен ден на всички! Hug

# 634
  • Под кленовите дървета
Дилянка, спадна, да, страшното мина Simple Smile

Явно само аз не съм впечатлена от този бъз Mr. Green

# 635
dilqnkaa , говорих с докторката точно за някакви имуностимуланти и тн, и я питах за сиропа от бъзак и тя каза, че единствено ако е домашен да го давам, иначе нямало никакъв смисъл Wink

Вени , има време да се впечатлиш Wink

madelix , вирусите са предимно в градините Wink не се притеснявай много много

xybavelka, това е рецептата за сок от бъз , аз давам сироп от бъзак, който се налага със захар в буркани.

# 636
Дилянка, за малко сме си дошли, но дребния ще поостане, че е сложно съчетаването на работата... А там с градината е трудно.

Only you, предстои му тръгване на градина (в БГ). Затова така разпитвам. Много ми е притеснено как ще го понесе, и че ние няма да сме тук... Въобще много неща се натрупват.  Sad

Вени, дано се оправя бързо Ники, подобна температура много ме плаши. Добре че е почнала да спада и да нямате проблеми тази вечер.

Аз забравих какво са лекарства... домъкнах си ги неотворени. А днес се намръзнахме здраво, дано утре да се събудим читави  Mr. Green

# 637
Оооо щом ще ходи на градина ... ми приготви се за Т, в зависимост от районите различните шарки, сополите сякаш са си перманентни, но последното, през което минаха на повечето ми познати децата е Т , червено гърло.

# 638
Дилянка какво стана с подутината на секциото?Ходи ли на консултация с лекар?

# 639
Добро утро момичета!

лилка Hug, в четвъртък съм на преглед и ще видим, много ме е страх да не се наложи пак да ме режат. Praynig Peace

Лека и успешна седмица, аз се захващам да работя. Hug

# 640
Дилянка, стискам палци всичко да е наред  Praynig

Днес отивам до градината да водя Цвети и бум Варицелаааааа, айде кръгом обратно ... и сега до 26ти (поне) вкъщи Simple Smile

# 641
  • София
Привет, майчета!

Славче, яко забавно при вас  Mr. Green кой я гледа в такива случаи? Вашите ли? Аз си мисля, че не е лошо вече да карат шарките, пораснаха дребните Simple Smile само от някъде чух, че варицелата била почнала да повтаря, знаете ли нещо такова?

Вени, надявам се, че Ники е изцяло добре. Какво е станало лятото (полугърча), че нещо не можах да се сетя - макар че надали ти се връща назад във времето за не хубави спомени.. 

Ради, свикнахте ли там? В Лондон сте си, нали? Разкажи повече, като ти остане време  Hug

Нели, дано всичко е наред!!!  Praynig Hug

Надявам се Габче вече да посвикна с идеята за градината. Днес носихме чашки, кърпички - тя ентусиаст да ги даде на лелките. Една нахилена, влиза вътре и забравя за майка си.. Продължава с кандармите да не ходя на работа, аз се опитвам да я баламосвам.. имам да свърша това, да свърша онова и  ще си дойда. Намерихме жена, която да я взима. До сега, тези почти 3 седмици беше майка ми, но.. не става така. Явно трябва да си плащаме и да ни е мирна главата. Стискайте палци да е свястна и Габи да я хареса. На първо четене е ок, но времето ще покаже. Днес и утре ще ходим заедно да я взимаме и от сряда, живи и здрави - двете сами ще се оправят.

И аз съм на работа и май е време да се отдам на служебните си задължения Simple Smile Като мога, пак ще се включа  Heart Eyes

Лека и ведра седмица на всички! И до скоро!

# 642
  • София
Славче, ако имате и друга  възрастова група, в която Цвети може да ходи би трябвало там да я приемат.
Ники  и няколко деца от неговата група така миналата година ходиха в друга група за времето на карантината. Иначе оказа се, че има и код за болничен точно за време на карантина.

# 643
  • Под кленовите дървета
Кали, от ротавируса вдигна висока Т и направи полугърч - един път в нас, после влязохме в болница, после в самата болница.

# 644
Всички сте на работа, а аз съм болничен Mr. Green Андрейката вдигна Т през нощта, избиха му афти и кашля юнашки - постави рекорд в ходенето си на ясла... почти 2 седмици Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт