Хлебопекарна без ТЕФЛОНОВО покритие

• 25 171
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
BEEM  я няма в БГ.

Много е зле асортимента в БГ. От 10 дни се чудя какво да купя и всичко е само с тефлон и изборът е доста ограничен. Проблем ми е да гледам в немските сайтове, защото не говоря немски и тр да разчитам на мъжа ми да чете и да ми превежда, а на него моята машина за хляб не му е сред приоритетите Simple Smile

Това керамично покритие при БЕЕМ ми се струва по-добре от тефлоновото. Какво ще кажете вие?

# 31
Да, точно тая е машина на която има линк и точно от там я взех(немския амазон)- доставката не беше никак скъпа, пристигна точно когато казаха. На BEEM покритието е нещо от рода на био тефлон се води имаше някакъв конкретен термин. Това, което е в описанието, ако го пуснете в търсачка ще ви излезе малко инфо. Мисля, че писахме и на фирмата тогава. Доволна съм много, не се поврежда лесно, освен ако не забравиш бъркалката в хляба и някои не се опита да реже хляба и то усилено- така малко се надра. Но иначе е много лесна за работа, има две казанчета, но едното съм го ползвала само веднъж. Ако имате др върпоси ?

# 32
Цитат
На BEEM покритието е нещо от рода на био тефлон ............
Тъкмо щях да напиша, че на мен ми прилича на тефлон, не на керамика.    Simple Smile
Не искам да купувам "навън", защото не знам как е с гаранцията, ако нещо се повреди.След като дадена фирма не продава в Бг, явно не поддържа и сервиз, а това е знак за много проблеми при използване на гаранцията, ако се наложи.

# 33
Вижте какво намерих за покритието на БЕЕМ:

Der Hersteller hebt jedoch extra hervor, daß diese hochwertige weiße BIO-LON KERAMIK Antihaftversiegelung sogar PTFE- und PFOA-frei ist, wobei letzteres bedeutet, daß in der Versiegelung kein Teflon enthalten ist. Also: wer Biobrot backen will, der ist bei Beem genau richtig!

Според това, което ми преведоха, покритието НЕ Е тефлон и изрично пишат, че тези двете вредните съствки на тефлона (PTFE и PFOA) ги няма. Странното обаче е, че пишат, че покрието е бяло !!???

# 34
Да, точно тая е машина на която има линк и точно от там я взех(немския амазон)- доставката не беше никак скъпа, пристигна точно когато казаха. На BEEM покритието е нещо от рода на био тефлон се води имаше някакъв конкретен термин. Това, което е в описанието, ако го пуснете в търсачка ще ви излезе малко инфо. Мисля, че писахме и на фирмата тогава. Доволна съм много, не се поврежда лесно, освен ако не забравиш бъркалката в хляба и някои не се опита да реже хляба и то усилено- така малко се надра. Но иначе е много лесна за работа, има две казанчета, но едното съм го ползвала само веднъж. Ако имате др върпоси ?

Бяло  ли е покритието, тъй като това, което намирам аз като инфо за покритието, пише, че е бяло, а не ми изгледжа така на снимките? Колко време я ползвате тази машина вече?

# 35
  • София
Керамичното не е задължително само бяло Wink

# 36
  • Пловдив
Само да вметна, че удовлетворяване на гаранцията в амазон е в пъти по-лесно от колкото в БГ . В повечето случаи направо пращат чисто нов уред, а стария връщаш за тяхна сметка.

# 37
Май ще го поръчаме тоя БЕЕМ, въпреки че ми се искаше да бъде с "падаща" бъркалка, както е при Breville, ама от тях нямам ни вест, ни кост относно въпроса ми за покритието. За мен честно казано най-важно е да е безвредно, а бъркалката ще си я вадя сама и ще си имам дупка в хляба Simple Smile

Ако все пак някой има идея какво е покриетието при Breville, нека да сподели.

Мога ли да имам директна доставка до БГ от немския амазон или всичко се прави чрез фирмите посредници (габко и др. под)? Извинявам се за тъпия въпрос, ама до сега нищо не съм поръчвала от Германия.

# 38
  • София
Я дай линк към този Breville, аз не намерих...
Иначе тази Биим  или както там се чете я доставят директно до бг, може транспорта така да ти дойде по-скъп, но пък вероятно си струва, ако нещо й се случи ще е по-лесно връщане/замяна и т.н. за тяхна сметка, ако тук нямат сервизи и т.н.
Колкото до немския, аз също нищо не разбирам, но си превеждам с гугъл преводач, върши ми достатъчно работа да се ориентирам какво-що.

# 39
http://www.brevilleusa.com/the-custom-loaf.html

Ето го Breville. The smartest breadmaker както го рекламират... Simple Smile

# 40
  • София
http://www.breadmakermachines.com/breville-bbm800xl-bread-maker-full-review/ тук намирам да пише, че си е тефлон.

# 41

Angel_Dust супер си Simple Smile  Hug
Мдам пишат си, че е тефлон - The pan itself is coated with Teflon although Breville only refers to it as “non-stick.”
Иначе много фенси изглежда машинката, ама с тоя тефлон въобще вече не са в таргет групата ми.

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 17:02 от svetlanavaleva

# 42
Ето го отговорът на нашите въпроси:

http://www.healwithfood.org/bread-machine-review/bread-maker-wit … on-teflon-pan.php

Решено е вече, купуваме BEEM Simple Smile

# 43
  • София
Beem, Unold, с керамика имат ли над 1200г?
Понеже целта ми е хляб с квас, добре ще е да има програмируеми опции.
Температурата (120гр) може ли да се зададе?
В какъв порядък струват с такъв обем?

# 44
за машина Бревил мога да кажа, че може да има нагласяне на температурата. За БЕЕМ и панасоник, който се коментират - не може. За Унолд - незнам.

Общи условия

Активация на акаунт