Хлебопекарна без ТЕФЛОНОВО покритие

• 25 173
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
На BEEM покритието определено не е бяло, но съм 99 % сигурна, че се води био тефлон и той е освободен от вредните съставки,ако не се лъжа се казваха фракции. От Амазон ме кефи, че като ти кажат идва на някоя дата и тя идва, ние също проучвахме въпроса с гаранцията и той наистина не е проблем.И въобще, ако има някакъв проблем с тая марка е, че ако се повреди бъркалката непременно трябва да се купи с казанче, а цената на двете е 40 лв. Но пък това, което знам от тук е, че на всички машини рано или късно им се прецаквала една гумичка на казанчетата, та така или иначе след много ползване всеки сменя казанче.

# 46
  • София
BEEM обаче е 900г (която сте цитирали), а това е малко.

Ако някой се сети да пусне машинка с такова покритие у нас, на средна цена, мисля че ще направи удар.

# 47
  • София
Малко за твоето семейство конкретно ли? По принцип не е малко.

# 48
  • София
Малко за твоето семейство конкретно ли? По принцип не е малко.
Ами всеки ден не ми се занимава честно казано.
Имам Midea 900g, и повече от 750г хляб не съм правил...
Отделно искам да замесвам тесто за квас, поне килограм и да го пека в голяма тава, а подготовката не е 10мин, като нормалния хляб.

# 49
  • София
Това последното не го разбрах... имаш 900, но не правиш повече от 750, но въпреки това е малка???
Иначе не виждам  гигантска разлика дали ще замесиш 900 или 1000 гр  тесто(е малко ще коригираш рецептата)... 100 гр надали са от значение дали ще печеш всеки ден или през ден.

За моето семейство 750 гр хляб обикновенно стига за 2 дни... рядко се изяжда за ден, често остава и на 3-тия.
Така че така генерално - това е малко.... малко за някои, много за други Wink

# 50
  • София
Имах предвид, че в капацитет 900г, слагам до 550г брашно>700g хляб, сега чета менуала на този Unold 68511, и пропорцията е почти същата:

Bread pan:  Large mould, inner size: 22.3 x 12.7 x 15.2 cm
double mould, inner size: each 10,0 x 12,5 x 15,2 cm

Volume: Large mould: 1,300 – 1,800 g bread weight
                 double mould: each 350-500 g bread weight

Max. Flour quantity: Large mould: max. 1000 g of flour
                               double mould: max. 350 g per side

Това покритие ме озадачи, в менуала пише, че е Whitford®-ceramic-coating, а в сайта:
2 removable baking forms (alternatively 1 large or 2 small loaves) with QuanTanium non-stick coating

(от упътването)
1 large baking mould, 1 double baking mould, with Whitford®-ceramic-coating
2 small kneading blades, 2 large kneading blades, 2 kneading blades for double bread
mould, measuring cup and spoon, hook to remove the kneading blades
Instruction booklet with recipes

В Амазон е малко над 100евро  Wink , има някакви опции за ръчни настройки (подгряването и някои втасвания да изключваш), това забелязах на прима виста. Второто (двойно) казанче също е плюс. Теглото на хляба от едното е почти колкото на моята.  Party Е, няма термостат, но поне не е тефлон.

В downloads има pdf:
http://www.unold.de/en/unold/brotbackautomat/68511/

http://www.amazon.de/Unold-68511-Unold-electro-Backmeister-Extra/dp/B0016KETVO

# 51
Здравейте на всички оглеждам се за хлебопекарна и съм решил да е Unold  или Beem бихте ли ми казали какви функций имат , казанчетата с какво покритие са и хубав ли става ххляба.Благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 52
Аз след моите проучвания установих, че само беем се предлагат без тефлоново покритие, т.е. без съставките на тефлона. Като функции нямат кой знае какво, но за мен определящ фактор при избора беше покритието, а не функциитем тъй като и без това ползвам само 2-3.

# 53
Благода ря за отговора за мен също е важно покритието да е безвредно бихте ли ми казали от amazon.amazon.de ли я поръчахте и колко ви излезна доставката.Има ли функция за безглутеинов хляб.Благодаря

# 54
  • София
С дерктна доставка до бг, трябва да излиза около 55лв. :7,50Е+2,50Е на килограм, тя е 8 кг според данните.
С превозвач (който аз ползвам) 3,40 на кг  излиза около 28 лв.

# 55
Благодаря , а бихте ли ми казали в случай на рекламация как стои ввъпроса.Между другото Unold 68511 не е ли със същото покритие.Благодаря.

# 56
На мен доставката ми излезна около 40 и няколко лева - поръчка директно от амазон.де.
Рекламацията си е стандартна за евро съюза - няма значение от коя държава се поръчва.  Проблемът е, че тр. да се праща до Германия, ако има проблем.

# 57
  • София
Мда, от тази гл. точка е по-добре да си я поръчаш директно, защото ако се наложи ще ти покрият пътните разходи, иначе ще си плащаш от джоба за транспорт до там....

# 58
Наскоро се продаваха хлебопекарни BEEM в немските стоки http://www.nemskistoki.net/index.php?route=product/product&p … amp;product_id=53 ,но в момента са изчерпани. А и аз лично не знам дали може да им се доверим за качество и гаранция.

# 59
  • Бургас
Здравейте. Реших да си поръчам Beem хлебопекарната. Искам да я взема от nemskistoki.net . Друг поръчвал ли е от там? Притеснява ме и че в този сайт е 220лв, а в сайта на beem е 229 евро...
Ако някой друг междувременно се е сдобил с тази машинка, моля да сподели впечатления. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт