Хлебопекарна без ТЕФЛОНОВО покритие

• 25 167
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
след последно втасване няма премесване. в този смисъл всички месения, премесвания и втасвания (без последното) се извършват в машината. само ПОСЛЕДНОТО втасване и печенето се извършват във фурната.

# 16
Breville имат машина за хляб без тефлоново покритие и падаща бъркалка. Май беше керамично покритието на тавата. Имах за около половин година, на я продадох. Машината беше много хубава, но струваше доста. Обмислете добре колко ще ви държи първоначалният ентусиазъм.

Ами, с моята ентусиазма ме "държи" вече 5 години, почвам 6-тата....      Laughing   
Та, ако в Бг попадна на керамична, хич и не бих се замислила.    Grinning

belinda , това с оловото е стана информация.    Laughing   Новите керамики не ги правят така.

# 17
Здравейте. Уважаема Краси, изглежда, че търсите това  http://www.viconte.ru/production/cooking/breadmaker/vc-801.php

# 18
  • София
Това, което съм запомнила от темата за без/вредните кухненски съдове е, че глазурата на глинените съдове е вредна заради оловото в нея, което при готвене попада в храната. А опасността при новите керамични съдове с незалепващо покритие, които напълниха напоследък пазара, е, че се използват нано-частици, които също преминават в храната, натрупват се в организма и не се знае какво е действието им там. Това е най-общо - по-подробно обяснение може да се намери в темата в Готварския подфорум.

# 19
Това е цитат от една стара тема:

Цитат
Hug Бях доволен от Северин'а, но още от началото си бях наумил  Breville(имам слабост, като си наумя нещо, рано или късно го правя) , приятеля ми хлебар има и ползва доста машини  , ползва предишния и модел на Breville и е пре доволен от нея

предимствата според мене са:
_много по качествен хляб(някак си по истински на вкус и вид )
_програма с ръчна настройка(импровизация без граници)
_програма за хляб безмая(соден) и безглутенов хляб
_Континентална програма за хляб(4,35часа продължителност, само заради тази опция може да се купи тая машина)

_сгъваема бъркалка(след като се изпече хляба всеки се мъчи да извади хляба от казана и после бъркалката от хляба , някои даже след предпоследното втасване вадят тестото, махат бъркалките и после наново пускат машината, в тая машина след месенето бъркалка се "скатава" на дъното на казана, благодарение на нея 1во хляба много бързо излиза и 2ро отдолу не остава голяма дупка )
_казана и бъркалките са емайлирани, мисля че така е много по здравословно
_Pause бутон(може да спреш програмата и да я пуснеш пак от там дето си я спряла)
_автоматично джобче за сухи плодове, орехи и др(слагаш допълнителните продукти и тя ги пуска автоматично при звуковия сигнал)
_осветление на камерата
_може да се включи и изключи презатоплянето на продуктите
_при прекъсване на електричеството ти осигурява 60мин захранване на зададената програма
_много точни рецепти в упътването
_inox
_Breville Smile

недостатъците:
_много скъпа

Човека си е внесъл от Анкара. Модела е  Breville BBM600 icon

Дано съм била полезна!

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 16:31 от Ianina

# 20
  • Пловдив
Мисля , че имаше и по-малък модел на марката, аз лично цената ако преглътна с размера няма да се получи  Grinning . Явно е готина машинката и си заслужава , аз още не съм купила нищо, защото не се предлагат в Бг и се притеснявам за поддръжката,  но накрая ще поръчам тази или другата немска , която беше пусната по-назад в темата и е за малко хлебче.

# 21
Оххх, аз си купих хлебопекарна на 31 .12 по ред причини една не дотам популярна в Бг марка и не скъпа, с идея да си вземем някой ден такава с не тефлоново покритие. Да ама още като се прибрахме и измивах за пръв път частите видях,че на едната бъркалка на едно място (в ъгълчете горе ) липсва част от тефл.покритие, изпекох един хляб от немай къде,че на 31 иначе оставахме без такъв. И днес звъннах и ми казаха да ида да ми я подменят, но пък ми даддоха от мострата и тя от долу, където се пъха й е нарушено пак покритието и по виско со личи,че при често слагане и на нашата ще се повреди... казаха ми да съм върнела цялата машина, евтините били така. Close Twisted Evil Crossing Arms Сега с в голяма чуденка, нямам 400 лв за такава с керамично покритие????

# 22
аз да подбутна тази тема. Споделете каква машина си купихте в крайна сметка, тъй като виждам, че темичката е стара. Аз сега съм на етап избор на машина, но не искам кошничката да е с тефлоново покритие.

# 23
Аз си купих BEEM- много съм доволна.

# 24
  • София
Аз си купих BEEM- много съм доволна.
?

# 25
# 26
В по-предни теми за  контейнири без тефлоново покритие коментират Beem, Unold и Breville.
Нито едно от тях не е на БГ пазара. Писах имейл на Breville да питам какво е покриетието им, но никой не ми е отговорил, поне за сега.

Някаква идея за BEEM? Какво е покрието е там? Износнва ли се лесно?

# 27
  • София
На BEEM  пише - keramischen Antihaftversiegelung BIO-LON® beschichtet - керамично незалепващо покритие.

# 28
  • София
От няколко години е пусната темата, дано завали информация от доволни потребители на нови марки и модели, достъпни за БГ!

# 29
  • София
Дори и да не се продават в бг, от германия и англия са лесно достъпни.
Върти ми се, че gundie  сравнително скоро си търси и купува  машината, не от бг, което ме навежда на мисълта, че не  се е променило мн. положението.

Общи условия

Активация на акаунт