зов за помощ

• 121 316
  • 545
  •   1
Отговори
# 150
Свързах се с Гергана по телефона. Утре ще се видим. Приготвих някои неща за нея, но след срещата ни ще знам по-конкретно за нуждите и.
Каза ми, че са и сприяли помощите (получила ги е само 1 месец), а децата пак са болни. Имат нужда от "храна и всичко", както тя ми каза.
Много и помогнахте, но нека сега се включат нови хора.

Срещнах се с Гергана и най-малката и дъщеря - Ани. Отново са с месечен доход 140 лв., но да се поправя -помощи е получавала 3 месеца ( а не 1, както съм писала по-горе) и са и ги спряли.
Много е благодарна на всички вас, които сте и помогнали, но децата отново  имат нужда от дрехи. Сега е пролет и те имат нужда от по-летни неща. С храната също са зле. Имат достатъчно количество от олио, захар, брашно, боб и леща.
Ако някоя от вас желае да изпрати храна препоръчвам макаронени изделия, масло, мед.
Гергана вярва, че проблемите им ще се решат след септември, когато малкия и син ще тръгне на ясла и тя ще може да започне работа.
Ще продължавам да се интересувам от съдбата на това семейство и да им помагам.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 16:59 от SofiaBG

# 151
София, чакаме да кажеш актуални новини и ще се включа с радост да помогна. Браво на това смело майче и на вас, момичета, че не я оставяте сама   bouquet

# 152
Здравейте,
днес отново се срещнах с Гергана. Този път доведе със себе си средната си дъщеря, Дани. Много мило момиче.
Приготвила бях торбичка с продукти, но докато я пълнех си мислех, че те са 5 човека и тази торбичка осигурява храна за един ден. Ако отново се включат и други, ще бъде по-добре.
Момичетата завършват учебната година. Малката Ани плакала и се срамувала  да отиде на тържеството без букет за учителката. Гергана заела пари назаем за да купи букетче. В края на този месец и по-големите момичета трябва да поднасят букети...Да помогнем...
Да не пропусна и това, че Дани ме попита дали може да и намеря някаква работа за през ваканцията. Миналото лято я ангажирали с някаква благотворителна акция да продава картички в помощ на онкоболни деца.Възнаграждението и било по 20 ст. на картичка и на въпроса ми какво си е купила с паричките, тя отговори "давах ги на мама".
Това семейство заслужава нашата помощ!

# 153
  • Варна
По коя сметка можем да превеждаме парички ?Simple Smile

# 154
Жоржета, не знам дали Гергана има банкова сметка. Утре ще я питам и ще пиша.

# 155
  • Варна
SofiaBG, благодаря   bouquet

# 156
Jorjeta, поствам Банковата сметка и адреса на Гергана. Всякаква помощ е добре дошла. Моля нека се включат и други мами.

Банкова сметка:
BG55CREX92601052318001
ТИТУЛЯР: ГЕРГАНА ДИМИТРОВА ИЛИЕВА
ТОКУДА БАНК

А АДРЕСА Е:
СОФИЯ
КВ.КНЯЖЕВО
УЛ.КНЯЖЕВСКА 2

# 157
Моля пратете ми тел. номер на Гергана, днес ще ида до Княжево.

Получих го, благодаря!

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 13:20 от Анонимен

# 158
# 159
  • Варна
Преведох днес...ще следя темата и ще се включвам, когато мога... Peace

# 160
Видях ги, здрави са, добре са горе долу, сладури  Heart Eyes занесох някои неща. Имат нужда по принцип от летни дрехи, и пари естествено.
Дано да се задържат там.
Като се сетя колко храна и дрехи изхвърляме, и за какви глупости понякога се ядосваме, а не виждаме важните неща ....... се почувствах ... виновна и егоистка. Отрезвяващо е.

# 161
  • София
и аз пуснах малко през е-пей  Peace

# 162
Аз се включих доста късно в тази акция. Много преди нас са помагали на Гергана и децата и тя споменава с благодарност всички поименно (не запомних всички имена, които тя изброи, но ги има по-горе в темата). Но времето тече, сезоните се сменят и нуждите на човек не секват. Всеки ден храна, училищни разходи, ежедневни консумативи и др. и др. и др...
Много се радвам, че нови мами се включват да помагат, защото на един човек е трудно да помогне качествено на пет челенно семейство. Добре е, ако прочистим гардеробите си от неизносените от децата ни дрешки, ако сложим в колета 1 бурканче с мед или конфитюр, пакет масло. Повярвайте, семейството на Гергана ще е много щастливо да получи този колет, но още по-щастливи ще се почустваме ние, които сме изпратили колета.
Гергана не иска нищо за себе си, но ако имате запазени дрехи и сте дребна и слаба (за съжаление аз не съм с такова телосложение) сложете в колета стария си панталон или тишърт, тя ще се зарадва. Двата пъти когато я срещнах, тя беше с един и същи тоалет (панталон и яке).
Аз ще продължа да помагам на това симпатично семейство, защото това ми носи радост. Направете го и вие!!!

# 163
Днес поканих Гергана и децата да си наберат череши.Дойдоха Гергана, Ани, Таня и Жорко. Дани (средната дъщеря беше на рожден ден на приятелче). За първи път се срещнах с Таня (голямата) и Жорко (1г. и 9 м). Прекрасни деца - красиви възпитани! Жорко е "шемет"- едва ходи ,а тича (все се страхувах да не падне!). Прекрасно семейство, но майката все мисли какво да им сготви. Мисли, защото няма с какво.
Разказа ми, че миналата седмица ги посетила една от вас (досещам се коя е била Grinning) и и занесла пилешки бутчета, компоти, св. мас и др. Говореше с такава радост, че това била една много хубава вечеря за семейството.
На 14 юни е тържеството за завършване на учебната година на Дани и Таня. Нека им помогнем да отидат на тържеството с усмивки. Да поднесят букетче на учителките си, както ще направят вашите деца!
Дани ще има прощална вечеря на класа с учителката им.Ще струва 40 лв. Тя не е сигурна, че ще може да присъства. Embarassedа и се иска...

# 164
Привет,

Бихте ли ми пратили телефона Гергана на лични. Ще изпратя малко дрехи и каквото още успея да събера като помощ.

Общи условия

Активация на акаунт