зов за помощ

• 121 338
  • 545
  •   1
Отговори
# 195
дъщерята на Мистрал, да това е добра идея. Ще говоря с Гергана и тя сигурно ще го направи.

# 196
може ли да се пусне списък за всички деца?

Получих от Гергана и децата списък на всичко, което им трябва за училище и детската градина. За Дани, както вече писах, аз ще се погрижа. Ако желаете да се включите и този път, моля пишете за кое дете ще го направите за да не се дублират някои неща, а някое от децата да остане без гуменки например. Simple Smile

Таня
20 бр.тетрадки широки редове,
1 комплект цветни моливи,
1 бр цветни бой.,
1 бр блокче за рисуване
1 бр. нотна тетрадка
1 бр четки за рисуване
1 бр гланцово блокче
1 бр тетрадка речник
1 бр бележник
химикалки
моливи НВ
гуменки за физическо № 41

Ани
1 бр цветни бой.,
1 бр блокче за рисуване
1 бр. нотна тетрадка
1 бр четки за рисуване
1 бр гланцово блокче
1 бр тетрадка речник
1 бр бележник
химикалки
моливи НВ
гуменки за физическо № 34

Дани (аз ще се погрижа )
1 бр цветни бой.,
1 бр блокче за рисуване
1 бр. нотна тетрадка
1 бр четки за рисуване
1 бр гланцово блокче
1 бр тетрадка речник
1 бр бележник
1 бр раница
химикалки
моливи НВ
гуменки за физическо № 37

Учебните помагала ще се събират пари и ще се закупуват от учителите за да се ползва отстъпка на едро ,все още не се знае по колко.

Жорко
1 чифт пантофи № 24-25,
2 бр. пижами ,
1 пакет памперси № 5,
1 кухненско руло,
1 пакет салфетки,
2 бр. мокри кърпи,
1 бр.течен сапун,
50 лева за играчки и материали за рисуване

# 197
Даааа...разбирам...отпускарски месец. Хората са на почивки, на пътешествия и това е много добре.
Но началото на учебната година наближава, а няма никакъв отзвук на поста ми по-горе. Децата се притесняват дали ще са готови за училище, както другите деца.
Моля ви, още веднъж да помогнем на това семейство!

# 198
аз ще мина да ги видя към края на седмицата и ще занеса каквото мога.
Как върви търсенето на работа на Гергана?

# 199
  • София
все пак са минали два дена   Peace
аз ще взема тетрадките за другите деца

Фри, мога ли да ти ги дам на теб когато ходиш? Как можем да се срещнем?

Гуменки и чехли според мен е добре да се мерят. Бих могла да й пусна малко парички след първо число за това.

Между другото кой клас е най малкото момиче? Първи или втори? За първи клас трябват тетрадки тесни и широки редове, не широки.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 22:49 от дъщерята на Мистрал

# 200
Привет и от мен,не бях добре тези дни и нямах възможността да се включа.Най малката дъщеря е за трети клас и съм съгласна с Дъщерята на Мистрал ,че гуменките трябва да се премерят най добре.Доколкото виждам остана само малкия юнак от мен 1 бр. пантофки и 1 пижама .

# 201
martyloveme оздравявай  Hug
дъщерята на Мистрал - писах ти  Simple Smile

# 202
Прекрасни сте момичета! Само за няколко дни събрахме почти всичко.
Другата седмица ще заведа Дани в Джъмбо и заедно ще пазаруваме за нея.  Grinning

# 203

Здравейте!`
Отново пиша банковата сметка и адреса на Гергана, защото получих много запитвания на лични.

Банкова сметка:
BG55CREX92601052318001
ТИТУЛЯР: ГЕРГАНА ДИМИТРОВА ИЛИЕВА
ТОКУДА БАНК

А АДРЕСА Е:
СОФИЯ
КВ.КНЯЖЕВО
УЛ.КНЯЖЕВСКА № 2

# 204
  • София
Здравейте,
ходихме с Фри в неделя, благодаря Фри  Hug
тетрадките за двете момичета, моливи, химикалки, боички, гланцови блокчета са набавени
само гуменки остават, за тях ще помогна по натам

Фри занесе прах за пране, бонбонки, парички и др   bouquet

Не видяхме момичетата, защото една мама ги беше завела на кино и те са били щастливи.

# 205
Здравейте,
Днес отидохме с Дани в Джъбо и купиме нужните и неща за училище. С нас беше и внучката ми, която е на нейната възраст и двете се съветваха при избора на раницата и др. Не харесахме предлаганите там гуменки за спорт (бяха много "бабешки") и и дадох парички, с майка и да изберат някои по-свежи. Прекарахме прекрасен следобед, ядохме сладолед и всички сме доволни.
Помолих Гергана да направи списък с останалите липсващи неща за децата, но тя каза да изчакаме, да не бъдеме нахални. Все още получава колети и парични преводи.
Оставям за другата седмица да ви уведомя, ако все още има нужда от нещо.
Да помагаш е толкова приятно изживяване, нали!

# 206
Добър ден на всички мами,благодарение на Фри ,Дъщерята на мистрал и София бг. момичетата имат почти всичко за Таня и Ани останаха само да се закупят гуменки.Но за жалост нещата за малкия Жорко все още не са набавени има само 1 бр. пижама и 1 бр пантофки.Получен е колет от Варна с раничка за Ани.за сега няма преведени парички по сметката а наближава 1 септември и малкия трябва да тръгва на ясла а все още не е подготвен.На 29,08 Жорко прави две годинки,миналата година дори и торта не е имал.За това ви моля и призовавам от сърце и душа нека да помогнем ,нека това дете има един нормален рожден ден и едно щастливо започване на яслата ,да не го подбутват защото не е могла майката да го подготви.При записването му,директорката помолила Гергана да не го записва а да го държи в къщи ,защото като самотна майка на четири деца не би могла да си позволи да му купи необходимите неща.Аз останах възмутена от това държание.Ако не го изпрати как ще може да си оправи живота и да започне да работи тази жена за това директорката явно не е помислила .Зная ,че всички ако се обединим можем да направим чудеса .Нека да направим едно такова чудо и да зарадваме тези деца .

# 207
аз май няма да мога до края на този месец  Sad
Ако някоя майка има опит с детски ясли да помага със съвети и тн. Защо им искат цял пакет памперси? Гергана май не е много наясно и й е трудно да се оправи. дъщерята на Мистрал й каза че изследванията за детето са по ЗК и не се плащат. Направили ли са ги? Реално има само още 1 седмица и детето тръгва на ясли.
Гергана каза че си е намерила работа като готвачка, как ще смогне, не знам....

Да допълня с въпроси - ако има някоя майка запозната да помогне на Гергана - тя има ли право на това "Компенсация за детска градина (чл.10б на ЗСПД), по 100 лв. месечно" ?
"ДМД за родител, отглеждащ сам дете/деца до 3 години (самотна майка), месечно 78 лв. (чл.9, ал.3, т.10а от ПП на ЗСП);"
"ДМД за дете до завършване на средно образование, 91% от ГМД, или по 59,15 лв"
Как стоят нещата със Софийския градски транспорт, дават ли й безплатна карта?

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 11:58 от Анонимен

# 208
Искам да попитам какви са размерите на Таня и на самата Гергана? Събрала съм доста дрехи, но са голям размер и затова питам. Знам че напред в темата е писано, но пиша от телефона и ще ми е трудно да видя.

# 209
Здравей те ,малко късно  пиша.Истина е ,че се изискват тези неща от всички ясли не само от една .Нямали средства и затова искат от нас родителите да подсигурим хигиените материали на децата си ,освен това при нас ни събират пари и за минерална вода ,театър на децата.Помощта за която Фри пише е чл.9 който и бе спрян на Гергана а и тя няма право да го получава щом детето е прието на ясла това, че детето все още не посещава яслената група е само формалност .Гергана е висока 165 слаба а Таня е висока 167 също слабо момиче размер на обувки Гергана 37 ,Таня 41.Ще има нужда от тези дрешки както и за малкия който постоянно расте .

Общи условия

Активация на акаунт