Истанбул 10

• 56 796
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
  • Казанлък of all places
Ще става по линия на футболната тема.Simple Smile

# 256
# 257
 Здравейте мили момичета!
Следя темата от миналата година. Благодарение на вас изкарах незабравими 4дни в Истанбул миналата година в началото на Септември. Сега отново заминавам отново и благодарение на вас програмата ми е запълнена и най-вече ще сбъдна една голяма моя мечта да плувам с делфини, вече си записах и час. Ние пътуваме самостоятелно. Ползвахме миналата година и сега ще ползваме транспорт на Хас, много съм доволна защото не спират никъде е разбира се освен на границата. Обстановката не е лоша, монитори, вежливи шофьори, чай,кафе и и нещо сладичко цена-80лв. двупосочен билет, освен това при пристигане предлагат шатъл до няколко точки в града. Хотела ни и тази година е в близост до трамвайната спирка на Гюлхане.
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ ВАС!  bouquet  bouquet  bouquet
качвам малко снимки от миналата година
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.284583364892714.76287. … 575604&type=3

# 258
Здравейте, мили дами!
Чак сега успях да прочета всичките теми за Истанбул. Изключително изчерпателни и завладяващи са описанията, които давате. Заминавам на 17.05. и до онзи ден бях със самочувствие, че всичко знам и ще се оправя бързо и безпроблемно. Но....сега ме обзе паника. Ходила съм преди три години и тогава успях да разгледам Синята джамия, Св. София, Долмабахче, Принцовите острови, Капълъто. След като изчетох всичко съм разпределила дните така:
Първи ден - до обяд оброзна екскурзия организирана от Бутик. След това посещение на Св. София, Топ Капъ / като и за двете смятам утре да купи елкторни билети по интернет/, от там моста Галата и краткия тур по Босфора. Не съм сигурна дали ще се оправя с транспорта от моста Галата до площад Таксим и затова ще отидем до последната спирка на трамвая от където ще вземем фуникуляра за площад Таксим, Истиклял и кулата Галата. Хапване и после в хотела.
Втори ден - около 8.30 часа трябва да сме пред Долмабахче, защото мъжът ми и дрегите шест приятели, които ще са с нас не са го разглеждали. През това време мисля да пия кафе на Босфора или ще обиколя Египетския пазар. След като те го разгледат и ако предния ден не сме могли да видим изцяло Истиклял и околностите/ което е много вероятно/ ще се върнем пак там. В късния следобяд посещение на  МОЛ ФОРУМ с аквариума. Вечерта мъжете ще заседнат в някое заведение да гледат мача, а жените ще ходим на екскурзията "Нощен Истанбул", където ще посетим и Чамлъджъ.
Трети ден - сутринта рано - Водохранилището, Египеския пазар и по обяд тръгване към Одрин.
Извинявам се предварително, ако не съм изписала правилно имената на местата за посещение.
По напред в темите бях видяла снимки на едни такива красиви кукли, но така и не разбрах къде ги продават. Ако някои знае, моля да пише.
От моста Галата как можем да стигнем до гулата Галата или площад Таксим? Спомням си, че имаше някакъв Тунел, но къде точно се намира и какво се хваща?
В ОРТАКЛАР има ли телевизор? Това го питам заради втората вечер, когато мъжете ще гледат мача. Там сервира ли се алкохол? 
Моля, ако мислите, че е невъзможно да посетим и разгледаме всичко, което съм написала, дайте предложения за съкращение на програмата!         

# 259
А сега се сетих да питам, ако знаете на 19.05. - деня на Ататюрк има ли големи задръствания и дали в Долмабахче ще има повече от обичайното количество народ? 

# 260
didimitrova, не ти се показват снимките!

# 261
  • София
didimitrowa, албумът не се отваря. Или го направи публичен или вземи линка за споделяне, който е в долния край на страницата под албума.

Аз май съм пропуснала нещо. Къде има такава атракция с делфини? В новия аквариум ли? Или има делфинариум?

И мен ме заинтригуваха тези офце.  Laughing  И на други места ги питат и отговорът е, че е свързано с футбол и нищо повече.  Laughing Че и 26 дни остават.  newsm78  

От моста Галата как можем да стигнем до кулата Галата или площад Таксим? Спомням си, че имаше някакъв Тунел, но къде точно се намира и какво се хваща?
В ОРТАКЛАР има ли телевизор? Това го питам заради втората вечер, когато мъжете ще гледат мача. Там сервира ли се алкохол?         

Ако не ви плаши качване, транспорт не ви трябва. Просто гледате къде е кулата и вървите в тази посока. Уличките са много стръмни, но пък е приятно. Кулата е на средата между двете спирки на тюнела. Ако сте в края на моста, тюнелът се пада на кръстовището в ляво и насреща, точно където започват големите сгради. Има знак за метро (той е най-старото метро). Горният край е в началото на бул. Истиклял.

Доколкото знам, в Ортаклар не се сервира алкохол.

# 262
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
От Галата може пеша до кулата, може и с фуникуляра, който се намира в една сграда по пешеходния път. От кулата до Таксим се стига по Истиклял, а ако ви мързи да вървите се мятайте на ретро трамвайчето  Peace

Тунала от Кабаташ до Таксим, а до Кабаташ от Галата може с трамвая Т1.

# 263
Е то има европейско другия месец. А самото съкращение какво значи? Конспираторки Simple Smile

# 264
 Embarassed Извинявам се,  малко съм смотана в качването, веднага правя втори опит да ги покажа

# 265
Диди, отключи албума да е видим публично, не е проблема в качването  Peace

# 266
Значи за мъжете ще е най-добре да седнат в някое заведение с телевизор на Истиклял или около него, където да могат да пият бира по време на мача.

От момичетата, които са ходили с Бутик в Истанбул, някои бил ли е на "Нощен Истанбул"?

# 267
Те ако са свикнали да пият по 4-5 бири по време на мачовете ще ви излезе соленичко...6 лири средно беше бирата, май...
Андж да каже, че тя води световната бирена индустрия на отчет  Mr. Green

# 268
 Джулс беше писала, че нейните приятели са пили бира по 12 лири  #2gunfire А в хотела не може ли да се гледа мача? Пък дамската част можете да си се шматкате някъде.

# 269
Еми в суперите е около 5-6, значи в заведенията е още повече...

Ако в хотела има програми дето го излъчват, могат мисля си. При нас до сега винаги е имало 4-5 турски, 2-3 арабски, 2-3 руски и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт