Истанбул 10

• 56 792
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Шебек, при нас на туристическия вход нямаше никакви. Изобщо не знаех, че трябва да има и затова се учудих на твоите от снимките. А в аквариумите са истински хора. Разгледахме ги отблизо.  Laughing  Минавайки по улицата, ги гледаме от години и мислех, че са само те. И те си имат работно време, защото се е случвало да минем по късното и аквариумите са празни.  Grinning

п.п. Намерих стара снимка, снимана от автобуса, на която се вижда смяната на караула и е от 11,12 часа. Явно не се сменят на кръгъл час или часовникът на фотото не е бил верен, което не ми се вярва.  newsm78

Освен това на старите снимки, войниците вътре са разкрачени и подпрени на пушки, а от тази година стоят със събрани крака и не държат нищо в ръцете си.  Laughing

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 21:25 от Тaня67

# 241
  • Пловдив
На нас екскурзоводът ни каза да си намислим желание като преминавахме в азиатската част - тогава се сбъдвали  Laughing

# 242
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Много нововъведения при тоз караул, направо на модернизация избива  Laughing
Нямам идея защо такива разминавания се получават между разказите ни  newsm78 Явно при всеки вход има смяна, ама ми се струва невероятно малко...

Да знаехме да си намисляме, Вещи, ама не знаехме...

# 243
Днес и в Турция са чистили за един ден и има някакви мероприятия на Таксим:

http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=14&w=600&h=338

# 244
Танче, не ми се подигравай на възможностите  Laughing, всъщност Евлоги Георгиев ми е по-близо Laughing. Аз тази година ходих и на националния празник и на 6 май, онзи ден, ми много слаба работа бяха и двете чествания  Sad
Ние ще да сме комшии. Да си спретнем едно клубче на истанбулските фенове  от район "Оборище". Ако накараме Mamma  и  Tatti да отидат до Истанбул  и  станат членове на нашия клуб, темата ще бъде на ВИП- място във форума.. /шегувам се/

# 245
Ние ще да сме комшии. Да си спретнем едно клубче на истанбулските фенове  от район "Оборище". Ако накараме Mamma  и  Tatti да отидат до Истанбул  и  станат членове на нашия клуб, темата ще бъде на ВИП- място във форума.. /шегувам се/
Ще си спретнем, нямам търпение вече и аз да ида в този Истанбул, ........ ама понякога се натъжавам, че като отида, после трябва да се връщам  Laughing

Днес и в Турция са чистили за един ден и има някакви мероприятия на Таксим:

http://tks.ibb.gov.tr/noc-player.php?id=14&w=600&h=338
и там като при на'што НДК  Simple Smile, ако не ме мързеше и аз щях да съм там  Laughing

# 246
А на снимките ти има ли часове? Можеш ли да видиш кога се сменят? Може би е интересно, ако човек е в района. Често висим да гледаме такива церемонии...

На моите пише 10:43. Вече бяхме свършили с Долмабахче и на път за Йълдъз. А дали е възможно да продължава толкова дълго смяната на караула, ако, както каза Шебек, започва в 10:00? (пак после прочетох следващите постове)

ПП.Сега отворих линка на Шебек от Таксим. Нещо се случва ли там? Полиция, пушеци, огньове, знамена се веят...

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 23:24 от Im So Excited

# 247
Можеш ли да ги разбереш, уж трябва да празнуват, че са си почистили, просто има прекалено движение, а огньовете всяват допълнително смут.

Значи разбрах какво става, изземвам функциите на Редеми, ама нея я няма  Simple Smile- Галатасарай е станал шампион! Това го разбрах от ТРТ  Simple Smile и тези на площада са със знамена на Галатасарай. Нищо общо с почистването  Laughing Mr. Green

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 23:53 от Hellenn

# 248
А чистачите де празнуват  Laughing

Смяната трае не повече от 10 минути

# 249
Ааа, ясно... мерси за информейшъна Simple Smile
Скрит текст:
Хелен, а на теб като ти гледам само аватара иии...... Heart Eyes

# 250
Ми, Шебече, чистачите не празнуват щото не могат да се доберат до площада  Simple Smile. Пък и наистина Истанбул си се почиства непрекъснато, могат да си празнуват когато си поискат.
Ексайтед, и аз много си го  Heart Eyes  Laughing
Хайде, лека от мен  http://www.youtube.com/watch?v=UatRXvCZ8iw&feature=fvwrel

# 251
  • Казанлък of all places
А утре е Денят на майката в Турция ( и в още доксан докуз държави) Simple Smile Пушеци като тези по таксим обаче не ми се вярва да има. Simple Smile

# 252
Здравейте!За първи път ще пиша в този форум. Jessika123 аз смятам,че програмата на Караджъ турс е хубава,но моя съвет е да не се записваш за всички техни екскурзии.Аз бих те посъветвала задължително да отидеш на пешеходната им разходка след това да посетите Водохранилището и "Света София" с екскурзовод.Според мен е по добре да разгледате Топъл Капа самостоятелно вземете си само входен билет и прочети за него в Интернет.На края на двореца има огромна тераса в дясно от там има страхотен изглед към Босфор и азиатската част.На лява ще по ходите малко също има изглед към Златния Рог и кулата Галата.Говоря за ден петък След Топъл Капа вече ще е станало към16.30 часа.След това отидете на трамвайната спирка и хванете трамвая в посока Еминюньо.Слизате преди моста Галата минавате подлеза и се озовавате пред Йени джамия продължавате напред влизате в подлез и се озовавате на Еменюньо.От там може да хванете авт.99,399В,399С за Пиер Лоти. По пътя се минава покрай "Свети Стефан",но не слизайте защото е в ремонт.Слизате на спирка Teleferik. От там с въжената линия до Пиер Лоти.На връщане по същия маршрут или ако все още може да ходите пеша може да слезете на спирка unkapani и да ходите пеша като минете през Акведукта.От там продължите и ще излезете на трамвайната линия и от там в хотела.
За сега ще спирам да пиша.

# 253
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart EyesТеди бе чета,чета тоз Топлия Капа не го разбрах кой е,студен дали има Mr. Green Mr. Green Rolling Eyes Peace Ти ще да си празнувала досреднощ на площада със Асланите Mr. Green Mr. Green Laughing

Хелънче Hug ти кога заминаваше,мила? Още кой-Роксаланчето,Джесика, и други имаше..... newsm78

Честит ден на майката където и да сте! Hug Hug

# 254
Честит празник, скъпи майки   bouquet Flowers Bouquet lovekiss
Редеми, заминавам на 23-ти. Моля, кажи ми какво значи, че ставаш ОФЦЕ?

http://www.youtube.com/watch?v=Lfgo1JW48uw&list=FLvsh_zvXDIO … p;feature=mh_lolz

http://www.youtube.com/watch?v=mody7Mxl4BU&feature=related

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 13:35 от Hellenn

Общи условия

Активация на акаунт