Истанбул 10

• 56 792
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Я сега, скъпи мои пътеводителки и съорганизаторки, ми кажете /или по-точно ми посочете къде да ида да си чета/ има ли такса за посещение на Пиер Лоти?

Няма. Кафене си е. Ако консумираш - плащаш. Точно до лифта има голяма тераса и от там можеш да си направиш "сеира" и без да плащаш.  Wink  Кафенето има и закрита част. Интересно е и може да се погледне също.

Май никой не е показвал подобна снимка на кафенето. Вижда се как е на гробище:

Не сме се качвали с лифт, а отидохме с колата, която паркирахме до големия ресторант отзад. Затова и първата ни среща с кафенето е пo-различна. Laughing

А ето как изглежда вътре, за съжаление без котка (май на снимката на Juliana имаше котка):

Само не разбрах последните 2 букви на К.О.Т.К.И.Т.Е. кога се появиха и какво означават?  Grinning

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 18:29 от Тaня67

# 361
  • София
Здравейте момичета!Открих ви съвсем наскоро, няколко дни преди второто ми
пътуване до Истанбул.Благодарение на вашата информация успях сама с група приятели
да стигна до площад Таксим,Истиклял,Галата,Египетски пазар .Много добри указания давате  bouquet  bouquet  bouquet.И аз съм от тези, дето ако има как биха ходили по два пъти в годината на
екскурзия  там. Продължавам да ви чета и се радвам, че ви има!
 Относно Пиер Лоти- посетихме го при нощната обиколка на Истанбул,качиха ни с лифта,който
минава над гробище с "гледка" към Златния рог.Впечатли ни това как си съжителстват гробище
и елитно кафене.

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 18:16 от Bqla breza

# 362
  • София
Искам да успокоя момичетата,които ще пътуват-хапвайте каквото ви се яде!
Аз имам склонност да пълнея,но след толкова много ходене,много хапване на
какви ли не сладости,бях свалила 1 кг след 4 дни в Истанбул.

# 363
Бе и аз така знам, че няма такса, ма тук мойте превозвачи ми пращат няква оферта с цени и там Пиер Лоти- 6 лв. И аз  Shocked. Викам си, сигур' за градския транспорт тия кинти искат, ма тук една позната ми вика-не бе, има си такса, и аз два пъти така   Shocked Shocked- викам си к'ва такса, бе, т'ва е кафе!!!!! И те така реших и вас да питам. Танче, знаех си че ти ще ми отговориш!   bouquet
Вели, и теб видях   bouquet
Забраих да кажа, Танче, мноо убави снимки!
И аз не знам последните две букви кви са, ама Председателя ги е казал, значи ги има.

# 364
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart EyesАз като ви казах Искам котки- ей на ,Сикрет Кедилер бе,гюзел къзлар! bowuu bowuu bowuu Моята молба за членство като видна Геджеманка  да се счита подпечатана от фамилия Ергенч! bowuu Mr. Green Crazy Sunglasses Hug Hug

# 365
Екзайтед[/така като се замисля в Листопад специално май няма много /ама аз него не съм го гледала системно/.
Като се замисля, колкото и пъти да съм засичала Листопад, действието все е по къщите, докато в други сериали стоят по кафенета с гледки.  Laughing  Все пак точно в първия епизод, който ще повтарят всеки момент, са току-що пристигнали в Истанбул и цялото семейство разглежда града.  Grinning

Значи само първия епизод може да изгледам. И без това повече едва ли ще мога, нямам нерви за такива сериали. Взела съм категоричното решение, че ако стигна до пенсия, ще наваксвам Mr. Green

К.О.Т.К.И., строй се, преброй се... как сте след този дъжден ден, дружки съ-членки?  hahaha

Чакам с нетърпение някой да иде, да се върне и още снимки да гледаме  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 23:36 от Im So Excited

# 366
Здравейте, момичета!
   Дойде време и за моя отчет:
Четвъртък вечер е. Време е за начало на стандартните пътувания на агенциите до Истанбул. По предварителна информация от ''Бутик травел'' трябваше да сме в бус 1 с водач Кенан. Да, ама не. Оказа се, че сме в бус 2 с водач Хюсеин. Е, добре, какво от това, нале все пак тръгваме. Още на Shell-Младост спряхме. Стори ми се, че много рано за първа почивка Simple Smile, но то пък било, за да заредят гориво/ защо ли чак сега?/. И като се започна след това спиране на всяка бензиностанция. Слиза един от шофьорите, тича бързо до касата,след което бързо се връща /можеби този ден фитнеса  му е бил малко/. Оказа се, че трябвало да купят винетка. Беше леко изнервящо, но никое живо същество не беше в състояние да развали началото на това толкова очаквано пътуване. На границата минахме бързо и безпроблемно. Рано сутринта бяхме в Истанбул. Оставихме багажа в хотела /нямаше свободни стаи/ и в 8 часа потеглихме на обзорна обиколка. Автобусът ни стовари на пл. Султанахмет. [Градът беше облачен и мрачен.
Решихме да пропуснем Хиподрума и Синята джамия /няколко пъти сме ги минавали/ и обиколихме района сами.На площада полагаха тревни чимове.
Пред Топкапъ тече много сериозен ремонт
Но това не пречи розите вече да са заменили лалетата и отново да е много красиво.
Явно комшийте много държат на красотата и уюта, които създават с цветните алеи.
Минахме по Соукчешме и излязохме на Водохранилището.
Нямахме време да влезем, за да не изпуснем групата, а и още не беше отворено. След това потърсихме ресторант Ортаклар. Много лесно го открихме, но и той беше затворен /явно още бе много рано/. Върнахме се отново на Султанахмет, метнахме се на автобуса и продължихме панорамната обиколка. Следва стандартното отиване до Йедитепе, след което връщане в хотела, покрай църквата Св. Стефан. Настаниха ни в хотел Айма 2. Някои от Вас го познават. Малко овехтял, но с невероятно удобни матраци, чисти завивки и топла вода /е, какво друго ми трябва/. Даже не ми се наложи да пробвам дали работят телевизора и климатика.
 Оттук нататък започна нашата самостоятелна обиколка на града. Няма да пиша много подробно, защото и без това стана доста дълго, само ще кажа, че два дни не се спряхме. Возихме се на всичко/трамвай, автобус, метро, фуникуляр, корабче/. Рано сутринта в петък заредих картата със 100 лири и всичко свърши/ползвахме я 5 чеовека/. Бяхме на Таксим, Истиклял, кула Галата, моста Галата, хапнахме Балък Екмек, Кабаташ, Долма Бахче, пл. Кумкапъ и рибния пазар на Мраморно море.Потопихме се в Египитския пазар и Капалъ чарши. Те си имат някакво свое, много специално очарование. Не ги подреждам по ред на посещение, да не се подведе някой.
    Събота сутрин реших да отидем до Сапфир. Ето тук е моята грешка, но пък не е фатална. Беше все още облачно. Тук някой беше казвал да не се ходи много рано, ама кой да си чете записките? Въпреки това изживяването беше невероятно, а 4D пътуването ме остави без дъх. Строхотно е! Пихме кафе на терасата и не ни се слизаше, но времето тичаше.Повозихме се и на корабче. Ходихме с метрото до Мол Форум. Много бързо и лесно се стига до там.
Така неусетно минаха двата дни. Останаха още доста набелязани места, но времето не стигна. Неделята оставихме за района около хотела. Пропуснах да Ви кажа, че в събота вечер беше мача между двата най-добри отбора в Истанбул - Галатасарай  и Фенербахче. Шампиони станаха Галатасарай. Е, толкова много мъже на едно място не бях виждала, а след победата целия град празнуваше. Навсякъде еуфорията бе голяма-огньове, пушеци, димки, викове, но и много полиция и линейки.Беше малко страшничко.Честно да си кажа не посмях  да се разхождаме из града след края на мача.Ето Ви още малко интересна информация: http://www.ultras-tifo.net/news/892-fenerbahce-galatasaray-12052012.html
   За прибирането към България няма да пиша, защото мислено съм все още там и не ми си прибира.
Рапорт даден!!!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 23:38 от baraia

# 367
Нещо не се справям с качването на снимките, затова ще опитам да кача линк към фейсбук накрая.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.439331779412202.105556. … 502981&type=1

Кажете ако не се отваря, за да го мъча отново !

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 22:27 от baraia

# 368
baraia, ако не ти е Public  албума във фейсбук, не се показват снимки. Ако му избереш опцията, веднага ще се покажат тук, ако от там качваш тук.

# 369
Hug Heart EyesАз като ви казах Искам котки- ей на ,Сикрет Кедилер бе,гюзел къзлар! bowuu bowuu bowuu Моята молба за членство като видна Геджеманка  да се счита подпечатана от фамилия Ергенч! bowuu Mr. Green Crazy Sunglasses Hug Hug
До преди половин час се чудех защо не искаш да се включиш в организацията, дори реших, че се сърдиш нещо. Хайде  welcome !!!

# 370
Пропуснах да Ви кажа, че в събота вечер беше мача между двата най-добри отбора в Истанбул - Галатасарай  и Фенербахче. Шампиони станаха Галатасарай. Е, толкова много мъже на едно място не бях виждала, а след победата целия град празнуваше. Навсякъде еуфорията бе голяма-огньове, пушеци, димки, викове, но и много полиция и линейки.Беше малко страшничко.Честно да си кажа не посмях  да се разхождаме из града след края на мача.Ето Ви още малко интересна информация: http://www.ultras-tifo.net/news/892-fenerbahce-galatasaray-12052012.html
Ей, Редеми, ние сме от друг отбор  Wink, ама представяш ли си колко е било яко! Аз ги гледах на камерата на Таксим, и Екзайтед и Шебек ги видяха, феновете, беше митинг, лудница!!! И ме побиха тръпки, супер беше! А сега по новините в 22:00ч. казаха-Погром в Истанбул- и аз изтръпнах, сърцето ми пропусна няколко удара, честно- а то било от уикенда, погрома, заради феновете на Фенерите, че правили мазало! Тия новинари ще ме побъркат!  #Crazy #Crazy #Crazy
Baraia, добре дошла! Можеш ли да ми кажеш, метрото за МОЛ Форум от Аксарай ли го взехте, и ако да-колко спирки са до МОЛ-а. Също-много ли чакахте на кула Галата, качихте ли се на нея и колко е билета за входа? Благодаря   bouquet Не ти се отваря албума.

# 371
Хелен, до Мол Форум стигнахме с метро от Аксарай. Слиза се на 5-та спирка. Казва се Kartaltepe-Kocatepe. Спира точно на мола. На кулата не се качихме - опашката беше огромна.

# 372
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На тЕсна интЕлегенция ме е избило, за това има Т.Е.  Laughing
Редактирах се  Blush

baraia, много хубав разказ, радвам се че е било хубаво изживяване за теб това пътуване!

# 373
Здравейте мили дами ! Моля ви да ми помогнете  PraynigМожете ли да ми кажете каква е таксата на ферибота yenikapi  до мудания. Колко лири е за лек автомобил и има ли значение броят на пътниците? На първа страница видях някакво инфо , но не можах да се ориентирам Blush Благодаря предварително  Ииии да попитам още нещо:кой от двата аквариума ще ми препоръчате да посетя? Thinking

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 23:06 от rozali79

# 374
  - цък за по-голяма снимка 

Реших да посетя изложбата, но не можело сега да се гледа. Да съм отидела след половин час, а дотогава да съм гледала нещо си друго.

Общи условия

Активация на акаунт