Истанбул 10

• 56 829
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
  • България, София
Hellenn, когато ние отидохме на кулата Галата опашката беше доста голяма.Решихме да поизчакаме малко да видим как се движи и за няма и 20 мин.бяхме пред асансьора.Входната такса беше 12 тл./ние бяхме в Истанбул на 26.04.2012 г./Препоръчвам ти колкото и голяма да е опашката да изчакате и да се качите,защото гледката от кулата е невероятна!
Hellen, ние явно сме извадили луд късмет с Галата - пред нас нямаше опашка дори. Май само един асансьор изчакахме и в следващия се качихме. Това обаче беше миналото лято, края на август, а като време от деня - някъде около 15.30 - 16.00 ч. след обяд.
Пожелавам ти нашия късмет, за да не се губи ценното време във висене по разни опашки. Гледката от кулата си струва  Simple Smile

# 391
Мили дами,и аз да си споделя с вас- на 24 05 заминавам за Кападокия и на връщане 2 цели дни в Истанбул. Щях да пътувам по Великден но се отложи екскурзията.Ще бъда в хотел „Бу-до„ в Лалели до Кметството.За пети път ще бъда в Истанбул, но имам още много неща за гледане. Всички основни обекти съм посетила по два пъти. Сега ще посетя „Цистерните-Йерибатан„,Египетския пазар с кафе-магазина Мехмед Ефенди, парка „Гюлхане„.Ще си взема Истанбулкард и мисля да направя самостоятелна разходка по Босфора. Искам да отида до Юскудар на снимките на филма „Кузей-Гюней„-\Dogancilar Cd 47\ Не съм ходила в парка Емиргян, дали ще има нови цветя-дано да посадят и от там до Сапфир тауър. Кажете ми от п-д Таксим до Нишанташъ за пеша далече ли е и кои са основните улици. Дайте ми някои препоръки, на теория съм се подготвила, да видим на практика какво ще направя. Бъдете здрави.

# 392
  • България, София
Хм, защо не ми излезе снимчицата  Crossing Arms

# 393
Hellen, ние явно сме извадили луд късмет с Галата - пред нас нямаше опашка дори. Май само един асансьор изчакахме и в следващия се качихме. Това обаче беше миналото лято, края на август, а като време от деня - някъде около 15.30 - 16.00 ч. след обяд.
Пожелавам ти нашия късмет, за да не се губи ценното време във висене по разни опашки. Гледката от кулата си струва  Simple Smile

Изпратих ти 100 въздушни целувки , ако има снимка качена -не се вижда.

# 394
Мили дами,и аз да си споделя с вас- на 24 05 заминавам за Кападокия и на връщане 2 цели дни в Истанбул. Щях да пътувам по Великден но се отложи екскурзията.Ще бъда в хотел „Бу-до„ в Лалели до Кметството.За пети път ще бъда в Истанбул, но имам още много неща за гледане. Всички основни обекти съм посетила по два пъти. Сега ще посетя „Цистерните-Йерибатан„,Египетския пазар с кафе-магазина Мехмед Ефенди, парка „Гюлхане„.Ще си взема Истанбулкард и мисля да направя самостоятелна разходка по Босфора. Искам да отида до Юскудар на снимките на филма „Кузей-Гюней„-\Dogancilar Cd 47\ Не съм ходила в парка Емиргян, дали ще има нови цветя-дано да посадят и от там до Сапфир тауър. Кажете ми от п-д Таксим до Нишанташъ за пеша далече ли е и кои са основните улици. Дайте ми някои препоръки, на теория съм се подготвила, да видим на практика какво ще направя. Бъдете здрави.
Тук вече трябва да се включват pina и будапещенската ни пратеничка Анжито.
Между другото pina никаква я няма от доста време. Да не сме я обидили нещо?  Cry
snbankova, приятно изкарване в Кападокия и в Станбуля после! 

Жестоко е, Вели, супер гледка, и ти Simple Smile 

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 13:29 от Hellenn

# 395
  • България, София
Вярно, че Пина нещо напоследък не се вясва сред нас. Пина, липсваш ни ...

Hellеnn, благодаря за целувките.
Исках тази сничица да кача http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2171364837475.119701.10 … 67276&type=3#!/photo.php?fbid=2173327206533&set=a.2171364837475.119701.1047367276&type=3&theater
но нещо не се получи и не знам защо  ooooh!. То аз по - напред бях дала линк за целия албум  Simple Smile

# 396
  • София
Вярно, че Пина нещо напоследък не се вясва сред нас. Пина, липсваш ни ...

Hellеnn, благодаря за целувките.
Исках тази снимчица да кача
но нещо не се получи и не знам защо  ooooh!. То аз по - напред бях дала линк за целия албум  Simple Smile

Не знам защо, но в линковете към фейсбук често се губят крайните символи в линка и препраща на друго място, в случая към целия албум. Ако се направи като скрит линк (както направих в цитата ти) всичко е наред.  Grinning

Друг начин е да кликнеш с десен клавиш на снимката, после най-долу на пропъртис и от там да вземеш линка. Ето резултата:

Пине, присъединявам се: "Липсваш ни!"  Hug

snbankova, завиждам за Кападокия. Да си изкарате чудесно!  Hug

# 397
Кажете ми от п-д Таксим до Нишанташъ за пеша далече ли е и кои са основните улици.

И е далече и не е далече. Ако имаш време и не те болят краката (както често става в Истанбул) може пеша. От Таксим по cumhuriyet caddesi

и все по нея да извървиш 4 автобусни спирки или една спирка на метрото - Османбей. От там надясно карето е Нишанташъ. В темата е имало спор точно кои улици са в Нишанташъ и кои не са, моето мнение не е компетентно.

Аз стягам багаж днес, утре заминавам, но по друга дестинация, не е Истанбул.

Бързам да допълня, че въпросната cumhuriyet caddesi в един момент се раздвоява и трябва да се хване левият ѝ ръкав, който от там насетне преминава в halaskargazi caddesi. Ако се продължи по десния, който е Vali Konagi caddesi, няма да е грешно.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 14:27 от pina

# 398
Pina, благодаря за Нишанташъ-мога да го взема и пеша. В началото на м. май бях по цялото Адриатическо крайбрежие от Дубровник до Пула, Риека, Опатия и Плитвички езера-всяко място си има своето очарование.

# 399
  • България, София
Таня, благодаря за визуализацията и за съвета   bouquet

Пина, лек път и хубаво изкарване където си се запътила Simple Smile

# 400
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пине  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Приятно изкарване и като се върнеш да се похвалиш къде беше и какво видя  Hug Hug Hug Hug

Иначе Нишанташъ на мен ми беше в програмата и Пинето ми обясняваше, пък аз на нея й имам доверие. Макар че, и тогава, и сега си мисля че логично се завива на дясно, поне според снимките от Панорамио  Mr. Green Ама тя каза тогава на ляво, така че на ляво.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 17:53 от Шебек

# 401
Кажете ми от п-д Таксим до Нишанташъ за пеша далече ли е и кои са основните улици. Дайте ми някои препоръки, на теория съм се подготвила, да видим на практика какво ще направя. Бъдете здрави.
Аз съм вървяла пеш от Нишанташъ до Таксим и това беше на първия ден след нощния преход, след като цял ден бяхме мятали крачоли из Стамбула и да ти кажа честно, много ми се увидя. Уж си казахме нали е на 1 спирка с метрото, няма как да е много далеко и тръгнахме и после съжалихме, но... Иначе по пътя няма какво много да се види интересно. Може би, ако не бяхме толкова изморени нямаше да ни се стори толкова дълъг пътя, не знам.

# 402
Пине, лек път утре и приятно изкарване на пътешествието   bouquet Ма как бързо дотърча да отговориш-безценна си!  bouquet

Председател, разбрах, че и ти ни забягваш утре. Да ти кажа под секрет-моята шефка също с теб забягва утре, какво стечение на обстоятелствата, много готино  Simple Smile.

# 403
Йедитепе наистина е нисичък хълм. По-добрия вариант е Чамлъджа. Колкото до кула Галата- гледката наистина е уникална, но тъй като миналата година се качвахме на нея , а сега ни предстоеше Сапфир решихме да не губим време в чакане на опашка.

# 404
Благодаря за пожеланията, момичета!  Hug  Аз отивам в Китай (дано да стигна по живо по здраво  Rolling Eyes ) после мога да покажа снимки и да разкажа с две думи, ама няма тема за Китай, не и тук, в подфорума за пътуване.

Я ми вижте подписа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт