Тренировки в домашни условия: Тема 20

• 42 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Tqna изгледах цялото видео, и тъй като го сметнах за много полезно, ще сумирам най-важното, което видях в него, за момичетата, които нямат време да го изгледат, или просто не разбират английски:
1. Няма нищо такова, като "диета"! Трябва промяна в цялостния начин на живот.
2. Няма никакво значение дали си майка на няколко деца и няма значение на каква възраст си..все пак можеш да имаш мечтаното тяло!
3. Казаха едно много важно правило за състава на храната, което, впрочем, и аз следвам:
- Закуската да съдържа: 40 % въглехидрати, 30 % мазнини, 30 % протеини
- Обяда да съдържа: 45 % протеини, 30 % мазнини, 25 % въглехидрати
- Вечерята да съдържа: 55 % протеини, 30 % мазнини, и САМО 15 % въглехидрати.
4. Постарайте се НАПЪЛНО да избягвате полуфабрикатите. Наблягайте на натурални продукти, пресни плодове и зеленчуци, домашно приготвена храна и никакви пакетчета и консерви.
5. Правете видоко-интензивни, интервални тренировки! Това са единствените тренировки, които позволяват да продължавате много интензивно да горите мазнини, дори СЛЕД тренировка.
6. Помнете, че правите всичко това за себе си! Не за някой друг...за себе си. И ВИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ   bouquet

Това е най-важното, според мен. И са наистина прости правила. Призовавам ви да ги последвате, няма да сбъркате...Аз от 2-3 години живея по този начин, майка ми дори от по-дълго..чувстваме се прекрасно!  Hug

# 391
Сигурна съм, че няма да има повече толкова силни трусове  Hug
Днес бях като пребита. Не съм спала, малката е с висока температура след ваксина. Въпреки всичко като заспа, се метнах на едно много добро кардио. Силно го препоръчвам, отдавна не бях правила Тае Бо, а това е една от най-добрите му тренировки за мен (а аз вече явно съм в добра форма) - Billy Blanks Tae Bo This is Tae Bo 50мин. Размазах се  Mr. Green
Напоследък съм намерила един много добър начин на трениране според мен и имам мн. добър ефект. Интервално кардио от FitnessBlender по около 20 мин. + 30мин. силови, когато мога прибавям и нещо за разтягане около 10-20мин. Накои дни заменям силовите с Пилатес.
Сега отивам да ви чета, може да се включа пак след малко.
Инче, Кат, страхотни сте!!! Браво мацки!
Страхотна си Кат, нямах време да изгледам видеото, но ти си се постарала и си извадила основните неща. Според мен това е много полезно инфо  Peace

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 15:53 от bilyana333

# 392
Tqna, благодаря за линковете! Интервюто ми беше много интересно. Исках да опитам 15-минутката още тази вечер, но сайтът на Оз ми казва "The selected item is not currently available" и само ми върти реклама на Allegra Sad

Според мен влизането във форма е като почистването на занемарена къща: отнема време, усилия и пари, но резултатът винаги е приятен и поддръжката е лесна.

Имам нова теория за това защо тренировките ми навън са по-трудни. Предполагам, че причината е в типа на активността ми в различните части на денонощието. Аз съм "сова" и вечерните ми тренировки са винаги перфектни, но са винаги вкъщи. Малкото тренировки навън, които съм правила, са били предимно сутрин, а тогава тялото ми просто не реагира по същия начин. Пробвала съм и с енергийни продукти, и съм била мотивирана - не става и т'ва е.

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 16:28 от Фея Кръстница

# 393
Радвам се, че оценявате  Hug
Малко ще поспамя по темата, извинявам се за което, но имам нужда от помощ. Моля ви всички да погледнете темата, която пуснах http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=659783.0 и ако случайно имате опит и мнение по въпроса, моля, споделете ги  Hug

# 394
Я да питам бегачките: чували ли сте за босоногото бягане?

Ако не сте, при него стъпалото се движи обратно на бягането с класическа спортна обувка. Сиреч, вместо да се стъпва първо на пета, се стъпва първо на пръсти. Така цикличността при бягане в много по-плавна и енергията се разпределя по-добре => по-добро КПД. Вкл. мускулите на стъпалото стават по-здрави.

Има хора, които наистина си бягат така, на босо, независимо от терена. За нас, останалите, има Вайбрам ФайвФингърс. Аз ползвам такива от доста време и от опит казвам, че няма по-удобна обувка. По-стабилни са дори от Keen, а това определено значи много. Стабилността идва от възможността и пръстите на краката да бъдат използвани при движение. Особено при катерене по скали, дървеса и камънаци.

Другото предимство е, че ФайвФингърките държат крака много по-добре вентилиран, особено когато е горещо. По-добре дори от минималистични сандали.

Единствен недостатък според мен е, че задължително трябва да се пробват преди първа покупка. Аз имам малки и тънки стъпала, обикновено 35-36 номер, а според Вайбрам съм 38.

Фея Кръсница, радвам се да науча нещо ново. Гледах ги преди месец в интернет, отдолу, отгоре и накрая се отказах. Реших, че ще са ми много тънки подметките и ще усещам неравностите по земята. За щастие, иначе едва ли щях да си улуча номера. Но много искам да ги пробвам.
Явно си намерила твоето време за тренировки.  Simple Smile

Инче, супер си!

Каth, благодаря за труда.

Тази седмица ще ми е доста ограничена от време и ще тренирам по-рядко. Ще прескоча кардиото сутрин сигурно, но ще остана вярна на Руми с тренировки за цялото тяло.
За тези, които тренират само горна или долна част Руми има две нови тренировки.

Тqna, представям си как е било.  Laughing И на мен не ми се подскача с часове с Insanity. Но знам ли, може и на него да му дойде времето.

# 395
Kath, прочетох ти поста в темата, която си започнала. За мен е ясно какво си написала, но нямам опит и не мога да дам съвет.

Allexa, и аз така мислех за ФайвФингърс в началото. Ама като ги обух, стъпалата ми сякаш въздъхнаха от облекчение. После се покатерих по тестовия камънак в спортния магазин, за да видя как се държат обувките на такъв терен и под наклон. Купих ги веднага.

Носила съм ги в парк от типа на Борисовата градина. Ходила съм с тях по чакъл, мълч, в кал, в реки, по трева, по асфалт... Обуеш ли веднъж такива обувки, ще ти се иска само с тях да ходиш.

Сестра ми, като ме видя на снимки, много се смя. А аз я заплаших, че като ми дойде на гости през септември ще я ощипя с обут крак, щом толкова й разбира главата Wink

# 396
Днес пробвах Insanity - Plyometric Cardio Circuit. Всеки ден може ли да се прави или е по-добре да се редува с нещо друго Thinking
Аз следвам програмата и вече съм на втория месец. Ако ти е харесало може да пробваш и да започнеш по график Peace След първия месец (че и малко по-малко даже) започнах да се оплаквам от болки в колената. Явно тежки ми дойдоха тренировките и тия дни мисля да си взема някакви витамини.. може да направиш същото или просто да взимаш нещо за активно спортуващи  bouquet

# 397
  • София
Здравейте!

Много страшно беше снощи, ужас. Детето ми рева един час, вкъщи падаха неща и се трошиха, чудо на чудесата беше. Дано няма повече.

Аз по този повод днес си почивах, само катерих стълби нагоре-надолу, но съм спала 3 часа и бях цял ден напред-назад по задачи и просто нямам сили за тренировка. Утре ще направя 10ката на Джилиан и продължавам по план, като в неделя няма да почивам.

Кат, погледнах темата, но не мога да изкажа мнение по въпроса. Успех с лечението!

# 398
  • 1st floor
Пак устих трусове и ме хвана шубето - половинът е на работа ,сама съм с малкото дете, а голямото е на екскурзия далече от мен  Sad...Изпари ми си желанието за Джилиан - утре дай Боже да сме добре , ще си наваксам...

# 399
  • Бургас
Привет! Малко прекъснах спорта у дома, но гледам да се движа повече навън с велото. В най скоро време ще възстановя тренировките, че ми липсват.
Дано няма трусове  Praynig

# 400
Фея опитай сега. При мен работи много добре http://www.doctoroz.com/videos/shaun-ts-miracle-15-minute-workout

Весии  Hug Добре завърнала се!

Ох, момичета цял ден ви мисля.Моля се повече никога да не се повтаря кошмара, който сте изживели последната нощ  Praynig Hug

Кат и аз не съм компетентна, но преди ти бях дала някои съвети в друга тема.Пиеш ли рибено масло?Изобщо с мазнините как си? Ти си интелигентно момиче и знаеш какво огромно влияние оказват на хормоните полезните мазнини.Много е неприятно всичко, което ти се случва на тая крехка възраст, но хубавото е, че си взела мерки.Пак ще се повторя, че според мен е редно да забавиш темпото на тренировки даже временно да си починеш, но все пак решението си е твое.Успех  Hug

# 401
Tqna, ТРЪГНА! Записах си го и го подпуквам от тази вечер Simple Smile

Благодаря!

# 402
Добро утро на ранобудните отново  Hug Аз кафенца не умея да качвам, обаче ще ви покажа леля ви  Laughing изтощена след помпане на бодито + зумба (фри стайл малко беше, че не съм в час със стъпките им, ама си беше фън  Grinning)
http://tqnaus.snimka.bg/sports/sport.438630.27303513 П.2205
Преди 6 месеца моя мил съпруг ми подари така желаната 2год. карта за фитнес и толкова се запалих, че ходя на де що класове има (всичко е безплатно за членове), само време да имам и съм там.На 3мин. ми е с колата. Голяма ентусиастка  Whistling и в къщи отвреме навреме  Laughing Много съм доволна и най-вече здрава  Peace

Раче  Hug днес си мислех, че дойде време и за нас си да се погрижим и не трябва да изпускаме шанса, че после внуци ни чакат  Joy Joy Joy
Малиии, кви спортни баби ще сме   Grinning

# 403
tqna, евала! Shocked Изглеждаш страхотно!

# 404
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добро  утрои от мен.

Тяна,супер  си, давай само така.

Вчера изведнъж както беше 10 градуса, темературите скочиха на 26, разсъблякохме се за нула време. След работа направих 21 минутното кардио от фитнесблендъра (така ме зареди, а бях супер изморена и отпаднала), после напади и клековеи пилатес за дупе и се юрнахме с децата на плажа,  който ни е пред блока. До 8 седяхме там,прибрахме се и си легнах.
Днес станах по- рано и тренирах на плажа. Има една отсечка прав черен път, към 300 метра е. Та, бягах интервално на нея- сринт по едната дължина, бърз ход на връщане, така 5пъти  Peace После на игрището до нас на изкуствената трева- бърпита, клекове, джъмпинг джак завършващи с клек, напади напред, назад, лицеви опори, сумоклек и така два рунда.

Сега хапнах, пия едно кафе и марш на работа.

Весел и безгрижен ден ви желая   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт