Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 796
  • 754
  •   1
Отговори
# 120

Миналото е въпрос на тълкуване. Бъдещето е илюзия. Светът не се движи като по права черта през времето. И не върви от миналото към бъдещето. Обратното, времето се движи на безкрайни спирали през и вътре в нас. Вечността не е безкрайно време, тя е безвремие. Ако искаш да постигнеш вечно просветление, премахни от съзнанието си миналото и бъдещето и живей в настоящия миг.

Елиф Шафак

# 121
Добро утро! Как спахте снощи? И дали изобщо спахте?
Аз все още съм много развълнувана,но все пак видях една подсказка-погледнете клипа с края на серията и вижте играта на пръстите на Керим,когато подава ръка на Фатмагюл за да излязат от къщата! Как палецът му  се завърта,кажете сега на какво ви прилича този палец,между нейните пръсти? ooooh!

Малчева не само палеца ами като я погали по врата,вижте пръстите тогава Embarassed
Видях,ама си премълчах,че нали знаеш онова с доматите... Аман от буркани! Вече няма къде да ги слагам!!! Peace
Мамарис,защо изобщо се вързваш! То е ясно,че не сме завършили Българска Филология! Но никъде няма перфектни хора!  Thinking

# 122
Пак изгледах финала на серията и пак ми направи впечатление контраста/ който аз само си отразявам/ - галещите се ръце на Ф и К и ръцете на самотния и унищожен от сами я себе си Мустафа. Много много силна сцена, за мен!

# 123
Здравейте  wavey!

Аз преди време,като ви казах,че Керим реве и аз рева!Керим знае за какво реве,но аз защо му пригласям не знам! И сега какво се оказа,че всички ревем!Обаче има една разлика между нас и тях!Те плачат срещу 40 000 тл. на епизод,ние за без пари! Сега ми кажете има ли справедливост на този свят? newsm62

# 124
  • софия
Привет и от мен мацки!

и аз се чувствам като изцедена от серията- прекрасни емоции!! като ви чета, май всички сме на една вълна - забелязвате ли , че тази красива серия не предизвика горещи  коментари за първата брачна нощ Grinning

всичко сте изписали за нашите сладури,  няма да ви повтарям, за мен пак Муки останала за коментар.... Grinning

усеща се вече какви ги е надробила, как остана сама на столчето  докато другите седяха на масата, не и целунаха ръка, без нея пазаруваха .....уфффф, ужас горката изяде се....
на нас ни харесва това,
обаче:
нашете сладури не го правят преднамерено според мен , те не я наказват , просто това се получава спонтанно , като резултат от Мукините действия.... каквото почукало-такова се обадило...
на те не се усещат каква и е проблемацията, когато Фати видя Мукито сърдита веднага отиде да я пита какво и е....

та в тази връзка от вчера ми е хрумнало.....

като нищо такова не се е случвало и на Муки и Рахми, ако за финала им подготвят и на тях едно тържество / комшиите обичат  повторното вричане забелязвам/.....да дадат и на тях прекрасни емоции, емии....виждам си я мойта Скарлет- променена, получила любов и подкрепа от близките си, осъзнала че те са нейното щастие....още повече че тя с нищо не е заслужила добротата им....но за мен - би могла да го оцени....ако са рекли сценаристките....или ще си остана с бълнуванията...

за Ердоан - много силна сцена! ако някой може да оцени иронията на съдбата и справедливостта на наказанието това е само той ,мисля...
Ще предаде Мюнир- само той може да го натопи, а и старата любов ръжда не хваща... Twisted Evil
всъщност донякъде може да се чувства възмезден - провала на Яшаран, заради отношението на Мюнир и Решат към баща му и него самия....- това което му беше най-голямата болка като че ли...амбиция за себедоказване, лична власт ...ако вкара и Мюнир в затвора - ще получи удоволетворение и някакво спокойствие струва ми се... newsm78

Дикси- много весел подпис!! Hug
Светозара- липсваше на купона!! Hug радвам се , че все пак си тук! Heart Eyes

# 125
Сцена Фахретин и Дениз влизат в бараката при Керим преди сватбата -
Емре - Вай, вай,вай, какъв младоженец само си станал? Отива ти?
Дениз - Батко!
К - Ела, Дениз, влез.
Д - Уау, много си хубав.
К - Виж, виж, виж, отново забеляза?!
Фахретин - Аз също забелязах. Нека те огледам, сине.
Емре - Ще бъда в градината.
Ф - Много се страхувах, че ще пропусна този ден. Вътрешно се превивам от болка заради годините, които изпуснах. Не успах да те прегърна на празниците, не бях на дипломирането ти...
Ако не бях изживял този момент щях да умра с отворени очи.
К - Татко.
Ф - Благодаря ти много, че ме прие в живото си. Направи ме щастлив.
К - Ако ти не беше тук нещо от мен щеше да липсва. Татко за това, че писа толкова години писма без отвор, за твоето търпение, за твоята упоритост, за това, че не се отказа, затова ти благодаря, татко. Благодаря на Бога, че те има. Благодаря.
Ф - Сине мой... Гордея се, че имам син като теб. Ти премина през големи битки, бъди щастлив от тук нататък, бъди много щастлив..никога не пускай ръката на любимата си жена. Бъди добър с нея. Никога не и обръщай гръб.
Дениз - ее, стига вече де.

Снощи плаках без превод ,а сега като прочетох превода се разревах като магаре.Много силен диалог. smile3518 smile3518 smile3518

# 126
Привет и от мен!Всичко по реда си ,първо благодарностите-Хриси нямаш равна -ти си репортер на хилядолетието! smile3525Ваня ,Вени направо сте върхаааат.  bouquet  bouquet  bouquet
Сега по същество: Снощи изцяло развих клинична картина на манио-депресивна психоза или казано по обикновенно-изперках-първо ревах,после се ядосвах,после пак ревах ,после се смях,след това се радвах  на наште гълъбчета  като фон им беше естествено многострадална Геновева/Мустю-пустю/Еееех щастлива съм, и не ме е срам да кажа ,че гледах серията вече найсе пъти и душата ми се превива от болка и рева на сцените с даването на булката-"Е,даде ли я бате?",на сцената Керим тати Фахретин-"Благодаря ти ,че те има татко!"Мукадса-ами каквото повикало такова се обадило,но най- вече ме извади от кожа това че си позволява да вика на човека ,в чиято къща се разполага ,яде ,спи и общо взето си разиграва коня,а той накрая седи и гледа едва ли не виновно.... нямам думи направо.Много ама много се изкефих на увисналата й ръка -иска да покаже че е важна ,да се нареди за заслуги и увежение-нееееее-то не бе тормоз то не бе бъркане в раната надълбоко и по възможност със завъртане на ръката ,и за косата я хващаше,когато Фг имаше най-голяма нужда от близък човек,а го намери в лицето на Мерием.Наказанието за това нещотрябва да е подобаващо.
И така вече съм убедена ,че ни чакат само чооок татлъ моменти! И чооок гюзел финал!SON!

# 127
Здравейте  wavey!

Аз преди време,като ви казах,че Керим реве и аз рева!Керим знае за какво реве,но аз защо му пригласям не знам! И сега какво се оказа,че всички ревем!Обаче има една разлика между нас и тях!Те плачат срещу 40 000 тл. на епизод,ние за без пари! Сега ми кажете има ли справедливост на този свят? newsm62

Аз от емоции чувства и актьорска игра.Парите си ги заслужават на мене ми нетребат чак толкоз много.

# 128
Не знам за вас, ама аз колкото пъти гледам скока на Муки да танци-манци, се хиля с глас....и може да взимате доматЕто, ама след Енгин, Мука най ми харесва като игра. Няма равна тая жена. Просто не мога да си я предсатвя в друга роля. Определено съм й фен, какъвто например не съм на Берен. Според мен на Берен по й се отдават отрицателните емоции. Някак по истинска ми е когато крещи и беснее. Докато нещо тъжното й, намръщено и плачещо без сълзи лице, не ме трогва....

# 129
Красота,мъжественост,елегантност,изящност, сексапил...

# 130
  • В Града на Липите
Миленка, халал да са им парите, заслужават си ги до последната лира. В Холивуд като се сетя за хонорарите, а играта им не винаги е на това ниво, да не кажа много рядко.

redroze74 , благодаря, но снощи не бях на ниво. Емоциите ме превзеха и повече гледах отколкото писах.

Ето ви един трейлър за разведряване.

трейлър-мрейлър 1/еп.74

Скрит текст:
Измир. Затвора. Мустафа получава писмо. Отново от Мукадес.
“Мустафа!!! Не знам на какъв език да ти кажа, да спреш да пишеш, че да ме разбереш. Сега пък почна и по телефона да се обаждаш. Ума ми не го побира, а аз ум имам много. Ти нормален ли си???
Чети внимателно момченце, че няма да повтарям: Онзи хубавец дето си го пратил да убие Керим, дойде на сватбата и ни разказа всичко. Даже и подарък донесе човека, беше им купил на младите чехли за баня, много грозни, ама толкоз разбира. Та го поканихме да остане, голям веселяк излезе, цяла вечер не спря да ме кани на танц. Но както и да е, това са подробности. Спри се вече, че ми омръзна все аз да го отнасям заради теб.
Керим и Фатмагюл казаха, че нямат време да се занимават с теб, защото сега най-важната им задача била да увеличат броя на семейството, ако ме разбираш.
Усърдно са се заели с тая работа, защото не сме ги виждали вече една седмица. Аз почнах да се притеснявам, ама не ме пускат да отида да ги проверя. Както и да е. Сега имам две предложения за теб:
1. Едното е да помолиш някой да ти спести мъките и да те довърши.
2. Другото е да не молиш никой и да го направиш сам.
Ако не можеш да решиш, тегли чоп. Чиста работа.
п.п. За последен път ти пиша, че ми е много уморително, пък и ми свършиха съветите.

Мустафа спира да диша. Очите му се изцъклят. Пада на земята. Получава леки конвулсии...

... и край на трейлъра.

ЛилиHug за Елиф. Сетих се за Круела.

# 131
Може ли някой да постне снимка от момента когато Фатма излиза от стаята си, Мерием бе с много интересна роба/рокля,но и на Мукадес не падаше по долу,нещо в цикламено май бе  newsm78

Ауу,Хриси докъде я докарахме  #Crazyсловесните излияния на Муки да убият Мустафа ,инсулт ли е получил Mr. Green

# 132
Пак изгледах финала на серията и пак ми направи впечатление контраста/ който аз само си отразявам/ - галещите се ръце на Ф и К и ръцете на самотния и унищожен от сами я себе си Мустафа. Много много силна сцена, за мен!

Напълно съм съгласна - неговите две ръце се стискат  Laughing , а на ФГ и К. се сливат в едно  Heart Eyes Галенето по врътлето с пръстче беше страхотно  Heart Eyes
Аща страхотни постове   bouquet
Момичета не спорете кой как пише, снощи пак са ни разчиствали предната тема, това са излишни спорове.Точка.  Grinning
Не помня кой писа, съжалявам  Embarassed , че Мусти може да  разбере от вестниците за сватбата, дано види и снимков материал и се приключи вече с "мъчението му". Предполагам, че или сам ще сложи край на живота си или в сблъсък с някой от съкилийниците му ще се случи нещо. Пък тоя брадат пич дали би могъл да каже, че Мусти го е наел да убие Керим, тогава какви ли биха били последствията за него, т.е. за Мусти. Дали биха му удължили присъдата или евентуално смъртно наказание, в което изобщо не съм сигурна.
Обаче, мога да се обзаложа, че Ердо ще направи самопризнания и ще натопи Решат и Мюнир. Той вече няма какво да губи, загуби достатъчно, фирмата беше за него фикс идея, сега обаче вече я няма. Няма и Нил, няма любов, няма го баща му, зада го подкрепи, единствено любящата му майка, но може би така ще й докаже, че е пораснал, че си е взел поука, че все пак е достоен за любовта й. Селим е ясен, като плъх рови, имах чувството че ще се сбие с котката за храната, съжалих го, ама Ердо повече.
Мукито беше много шик на сватбата, обаче Мерием беше върхът и рокля и грим и прическа, и на "къната" много ми хареса, особено така с чуплива коса. Много се промени и тя в сравнение с началните епизоди, душичката й обаче остана чиста и като закрилница и на К. и ФГ, като майка и приятелка и за двамата.

# 133
Черна Котка Бял Котарак, съвсем на място е поста на  mamaris  Peace Другата съфорумка не за първи път си позволява да влиза и да отправя забележки за правописни грешки . Питам се в качеството си на каква  аджеба  newsm78 Никоя от нас не е на изпит по бълг. език, нито пък е  казано, че в темата могат да пишат само филолози  Naughty А грешки е допускала всяка една от нас, кога от невнимание, кога от незнание , а понякога си го правим умишлено, за развлечение  И какво от това ?!!! На който му боде очите, има лесно - просто не чете  Peace

Злати, напълно съм съгласна с теб. Първата ми специалност е българска филология и вярвай ми понякога има грешки, които направо ми вадят очите, но не си позволявам да ги коментирам, точно, защото тук не е място за сражения и битки кой е по-по-най, а е място за споделяне на впечатления. Разбирам защо mamaris е написала поста си, но има една българска поговорка " Убий глупака с мълчание", sylia  е явно човек, който обича да дразни околните и да обижда, взимайки се предвид и други нейни постове, но според мен няма смисъл да се влиза в спор с нея. Все едно да спорим с ДАМОН. Както и да е, да не оспамвам и аз темата Simple Smile

# 134
Не знам за вас, ама аз колкото пъти гледам скока на Муки да танци-манци, се хиля с глас....и може да взимате доматЕто, ама след Енгин, Мука най ми харесва като игра. Няма равна тая жена. Просто не мога да си я предсатвя в друга роля. Определено съм й фен, какъвто например не съм на Берен. Според мен на Берен по й се отдават отрицателните емоции. Някак по истинска ми е когато крещи и беснее. Докато нещо тъжното й, намръщено и плачещо без сълзи лице, не ме трогва....
newsm10 Невероятна е Есра !Аз също не съм фен на Берен .Все нещо не и достига ,за да ме грабне ,но снощи на къна партито ми хареса

Общи условия

Активация на акаунт