Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 936
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • Враца

Ето ви един трейлър за разведряване.

трейлър-мрейлър 1/еп.74

Скрит текст:
Измир. Затвора. Мустафа получава писмо. Отново от Мукадес.
“Мустафа!!! Не знам на какъв език да ти кажа, да спреш да пишеш, че да ме разбереш. Сега пък почна и по телефона да се обаждаш. Ума ми не го побира, а аз ум имам много. Ти нормален ли си???
Чети внимателно момченце, че няма да повтарям: Онзи хубавец дето си го пратил да убие Керим, дойде на сватбата и ни разказа всичко. Даже и подарък донесе човека, беше им купил на младите чехли за баня, много грозни, ама толкоз разбира. Та го поканихме да остане, голям веселяк излезе, цяла вечер не спря да ме кани на танц. Но както и да е, това са подробности. Спри се вече, че ми омръзна все аз да го отнасям заради теб.
Керим и Фатмагюл казаха, че нямат време да се занимават с теб, защото сега най-важната им задача била да увеличат броя на семейството, ако ме разбираш.
Усърдно са се заели с тая работа, защото не сме ги виждали вече една седмица. Аз почнах да се притеснявам, ама не ме пускат да отида да ги проверя. Както и да е. Сега имам две предложения за теб:
1. Едното е да помолиш някой да ти спести мъките и да те довърши.
2. Другото е да не молиш никой и да го направиш сам.
Ако не можеш да решиш, тегли чоп. Чиста работа.
п.п. За последен път ти пиша, че ми е много уморително, пък и ми свършиха съветите.

Мустафа спира да диша. Очите му се изцъклят. Пада на земята. Получава леки конвулсии...

... и край на трейлъра.

ЛилиHug за Елиф. Сетих се за Круела.

Ха-ха-ха Хриси, номер 1, ама на Мукадесина да и свършат съветите??? Не мога да повярвам! Joy Joy Joy

# 151
# 152
Аз като на всяко гърне похлупак,но наистина музиката е много въздейставаща ,просто този Тойгар Ишикли си разбира от работа...пееха една песен,май при кънасването,която ми се стори позната ,сетих се че я пееха в Перла /в изпълнение на Сонгюл Йоден май бе/ в 1 еп.Звучеше нещо като /кушларъ.../.Имаше много интересен превод,нещо от рода „не стройте къщи по високите места...момичетата,напускат домовете си”-това е импровизация от моя страна ,карам на спомен..та някой може ли да пусне текста на тази песен на бг....Явно се пее по такива поводи....

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 14:53 от Slawena

# 153
  • Враца

Каква ли ще е съдбата на този корсет, който тайно беше купен от Дениз??? Идват ми едни мисли!! Blush
Мисля, че ще го видим скоро в действие. Laughing Laughing (Дано в комплект с черните боксерки.)

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 14:56 от mama_an_ji

# 154
  • София
Хриси,права си.....много силно участие и изпълнение на Фахретин и Рахми smile3501 smile3521
Сега пак си пуснах филма и по-точно от момента,когато Дениз,К. и Ф отиват да пазаруват-двете Д. и Фатмагюл бяха много сладки като се хилеха и Дениз флиртуваше с Емре,а пък Керимчо май не разбра какво става........а после пазаруването ми беше страшно интересно......жените точно по женската част,а Керим урежда печата Peace Peace PeaceВсичко в серията беше много точно,красиво и последователно без излишни неща.

# 155
  • Стара Загора
nitka  Hug,Чак сега ги видях черните боксерки,мерси за клипчето    bouquet!
Скрит текст:
Представям си колко ще е неустоим и секси с тях;дали ще го видим само по тях Embarassed Embarassed  Embarassed

п.п..Хриси Hugсупер трейлър пак си спретнала newsm51  love001!
А тая песен не я ли пяха и на къна вечерта на Мерием,мисля даже Фг пя с касетофона!

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 15:01 от borovinka123

# 156
  • В Града на липите
Славенка - това е клипче с бг превод
http://vbox7.com/play:d0c0c818cb

Това е текста, ако не можеш да го отвориш:

Не им позволявай да строят домове на върха на високи планини.
Не трябва дъщерите да се омъжват за мъже от далечни земи.
Не им позволявай презрение към майка, една единствена.
Нека литящите птици да знаят, че ми липсва майка ми.
Липсват ми и двамата, и майка ми и баща ми. И селото ми липсва.
Ако само баща ми имаше кон, така че той да се качи и да дойде при мен.
Ако само майка ми имаше едно платно, така че да може да долети при мен.
Ако само мои братя и сестри знаят пътищата, така че те биха могли да дойде да ме видят.
Нека летящите птици знаят, че ми липсва майка ми,
Липсва ми и майка ми и баща ми
И, че ми липсва село

превода е на Kriska-hriska

# 157
# 158
Хриси,браво за трейлърчето smile3501
Силия

Скрит текст:
Думата  „пък” се използва в българския език в следните случаи:
1.За съпоставяне и противопоставяне на еднакви части или изречения
2.За присъединяване на изречения или части,допълващи изказаната в предходния текст мисъл
3.В съчетание с други съюзи за подсилване
4.За подчертаване,изтъкване на отделни думи,понякога с израз на възхищение,изненада или учудване

По въпроса за словореда,той не е задължително статичен,в българския език неговото обръщане се използва като стилистичен подход
Форумите не са място,където е задължително писането на книжовен език.Разговорният език сближава много повече хората.
Хубаво си пишеше преди постове,от които можеха да се родят дискусии.Сега какво ти става,не мога да разбера.Има хора ,с които не се заяждаш,а са доста по-неграмотни.Това на какво се дължи?Макар че не искам да те стимулирам в тази посока,защото не е редно да правиш това с който и да било.Искам да видя старата Силия,момиче с чувство за хумор,момиче,което е способно да изразява свое мнение,но по темата.Моля те,остави заяжданията.

# 159
Хриси ,благодаря за текста,просто самата песен много ми харесва

# 160
Цитат
Ауу,Хриси докъде я докарахме  словесните излияния на Муки да убият Мустафа ,инсулт ли е получил  

Не, Славенка.
Края на трейлъра ми е отворен. Не се знае как ще свърши сцената, пък и ми е забранено да издавам. Просто в същия момент Мустафа смучеше бонбон карамел Му и му влезе в кривото гърло.

Здравейте, момичета, след хубавата серия снощи. Не съм ви дочела, но ако Хриси разреши бих искала веднага да довърша трейлър-мейлъра, че с тоя вече от три месеца не'ам нерви:

Скрит текст:
След като бонбончето му влезе в кривото гърло, той падна възнак и започна да се дави в конвулсии. Двама от брадатите му съкилийници веднага скочиха, грабнаха го за краката и го обърнаха надолу с главата. Започнаха да го тръскат за да изпадне бонбончето. След дълго тръскане бонбончети изхвръкна, но брадатите чичковци бяха толкова уморени, че го изтърваха и той си падна върху главата. Това беше неговия тъжен край.
Много отдавна ми се искаше да довърша точно този трейлър.(така ми го говорят сценаристките)

# 161
  • Разград
Engin Akyurek Bulgarian Fans
Нашите приятели от ENGIN AKYUREK (ENGINCILER) реализират техен проект за създаване на библиотека на името на Енгин в училище в провинция Самсун. До момента са събрали 600 книги, трябвало да съберат още 400 книги. Поздравления за прекрасната им идея!

Скрит текст:
Değerli Akyürek Ailesi, Geçtiğimiz gün sayfamız aracılığıyla duyurduğumuz "Kütüphane" projemiz belirli niteliklerle netliğe kavuştu.. Şöyle ki, öğrenci sayısı 129 olan ve Samsun ilinde yer alan 19 Mayıs Kuşyakası I.O.O yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu okulumuzu belirlemiş olduk. Okulumuz bünyesinde formalite niteliğinde kurulmuş olan bir kütüphane bulunmakta fakat kitap barındırmamaktadır. Çaba ve uğraşlarımızla bir araya getireceğimiz kitaplar bu okulumuza aktarılacak, kütüphanemize yerleştirildikten sonra AKYÜREK KÜTÜPHANESI adıyla kullanıma açılacak ve kütüphane adı bir tabelaya yazılıp emeğimizin nişanesi olarak asılacaktır. Akyürek imzasının böyle değerli, anlamlı ve kalıcı bir proje de yer alması hepimizi gururlandıracak olmakla beraber, ebedi bir sembolle taçlandırılmış; mimiklerimize eğitim sürecinde kullanabilecekleri önemli materyaller sunmuş olacaktır. Desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürler.. (Imkânı olan tüm arkadaşlarımızın elele verip tamamlanacak olan bu projeye katkı sağlamaları dileğiyle..)

# 162

Фантазия,

Скрит текст:
Фюри да не идва от Фатмагюл и Керим newsm78

# 163
  • Пловдив
Хриси, мерси за трейлър-мрейлъра  Hug Ама вземи го гръмни вече Мустафа, да си отдъхнем  всички, че явно сценаристките те четат и докато ти не го утрепеш и те ще го размотават  Wink Joy Joy

Боровинче, той Керим т. е. Енгин го има само по черни боксерки в Облака  Wink Не си ли плакнала оче  Grinning

ПП Ааа, аз докато пиша Фантазия го довършила Мусти  Joy Joy Hug

# 164
  • В Града на липите
Хриси ,благодаря за текста,просто самата песен много ми харесва
Когато излезе трейлъра, доста обсъждахме песента. Може да си пропуснала. Поствам ти нещо от Hellenn , което може да ти се стори интересно, ако не си го видяла:

Скрит текст:
Ето какво намерих в нета относно историята на песента-пише, че песента била от тракийския край, между Бг и Тр, а ето и историята й:
Зейнеп била 15 годишна девойка, по време на сватба в нейното село била забелязана от Али, който бил от далечно село. Той се влюбил в нея от пръв поглед. Поискал разрешение от баща си да се ожени за нея. Семейството на Зейнеп било против този брак, но след положените усилия от страна на Али, те се съгласили на женитбата.
През годините любовта на Али се променила и не била толкова силна, колкото в началото. Той започнал да я унижава и бие, започнал да пие, прекарвал нощите си в кръчмата. В този период Зейнеп започнала да пее тази песен. Възрастни хора от селото на съпруга й казали на родителите й, че тя не ги е виждала от дълго време /може би още преди брака/ и те трябва да отидат да я видят. Но преди родителите й да успеят да я посетят, тя се разболяла и починала!

Хаха, Фантазия  Peace Малко сюрреалистично, Мустю да умре от удар в главата, предвид това колко му е твърда,  Joy но пък аз обичам да ме изненадват приятно. Дано стане.

п.п. Злати, заради теб го държах досега. Ама щом разрешаваш, вече никаква милост. То вече от брадата и очите му не се виждат

Общи условия

Активация на акаунт