Неяснота относно начина на раждане

• 2 056
  • 21
  •   1
Отговори
Момичета, случвало ли се е на някоя от вас, да не могат лекарите да определят начина, по който да се случи раждането. Моят лекар ми мери таза и заключението му беше следното: " Ми малък е тазът, ама то и бебето не е от най-големите, та ще се реши на момента, как ще раждаш."  Shocked Незнам дали това не е някак несериозно, или знам ли... Не че в процеса на раждане не може да се случат какви ли не непредвидени работи, но според мен е редно поне да има някаква прогноза и план за раждане преди това.  Rolling Eyes

# 1
Успокой се. Когато дойде моментът, ще те прегледат и ще преценят. Има и такива случаи. Изобщо не ми звучи несериозно, а дори напротив - лекарят ти не иска да се подготвяш за нещо, което може и да не стане. Просто се подготви и за двата случая.  Peace
Пожелавам ти успешно раждане и здраво бебче на финала!  bouquet

# 2
Не е несериозно, просто в твоят случай явно не може да се каже със сигурност как ще протече раждането.Има не малко случаи в които с доста тесен таз са раждали съвсем нормално без никакви проблеми.Важното е накрая ти и бебето да сте живи и здрави пък другото ще си покаже като дойде момента.  Peace

# 3
Здравейте,
лично на мен не са ми мерили нито таза, нито каквото и да било. Дори тази тема не е повдигана, но всичко мина добре. Родих нормално и мисля, че ням за какво да се притесняваш.

# 4
Мен лично също би ме притеснявало това неясно определение. Ако съм с тесен таз и бебето тръгне и запецне, има моменти в които е късно да се прибягва до секцио (ако е слязло в родовия канал). Всичко зависи с доколко тесен таз си наистина и при какви мерки се предприема секцио.
Иначе не е несериозно, но наистина си е изнервящо да не знаеш до последния момент.  Rolling Eyes

# 5
Никой не може да ти даде 100% гаранция как ще мине раждането, не може да си подготвена за всичко. Аз се бях настроила за нормално раждане и лекарят ми беше сигурен, че аз ще родя нормално и така ме приеха с изтекли води(първия път), но се оказа че бебето не може да мине и се наложи секцио.
Довери се на лекаря, който си избрала, той си знае работата  Peace

Успех   bouquet

# 6
Уф, прави сте и май трябва да се опитам да спра да се самонавивам, но колкото по-малко остава, толкова повече ми отпадат бушоните.  #Crazy  Не искам и да си представям в момент, в който съм най-уязвима и безпомощна, хората от които ми зависи живота, едва ли не, да се държат грубо... като чета разкази, а и това, на което се нагледах, докато лежах 2 пъти за задржане, направо не ми действа успокояващо...  Rolling Eyes

# 7
Споко, мамче!  Hug
Важното е да подходиш позитивно, не е задължително лекарите да се държат грубо!  Peace

# 8
Важното е да подходиш позитивно.

Напълно съм съгласна.  Peace
Аз например докато раждах си мислех единствено и само за момента, в който ще си гушна бебчето и да ти кажа доста добре ми се отразиха тези мисли и така доста по-бързо ми мина времето до заветния момент.
Горе главата и на финала здраво и щастливо бебе със здрава и щастлива мама.   bouquet

# 9
Никой не може да предвиди как ще протече разкритието и разтварянето на таза.
Едно време са се правели системни измервания на таза, но вече не се правят.
Няма начин предварително да се каже.
Леко раждане  Peace

# 10
  • София близо до Витоша
Милата , то и при мен май се получава нещо подобно - до 5 дни трябва да родя , но бебето е около 4 кг , първия път раждах нормално и родих бебка 3 кг - с 300 хиляди зора , а сега при тези размери....незнам...

# 11
До колкото знам таза се разширява в процеса на раждане. Затова няма как да се знае първоначално какъв ще бъде. На мен ми казаха същото - стеснен таз, но и бебето не е голямо. Предполага се, че мога да родя нормално, но ме предупредиха, че може и да не се получи. То винаги нещо може да се обърка и да се наложи секцио. Мисля, че лекарите гледат да не рискуват излишно и не биха те насочили към нормално раждане, ако им се струва малко вероятно да се случи.
Най-добре се успокой и имай доверие на лекаря си. Дано мине леко!

# 12
Не се притеснявай, всичко ще се нареди.
При мен нещата като бяха пък 100% ясни, че  ще раждам нормално, накрая даже и залата за нормално раждане не можах да видя къде е , направо беж в оперционната.
Така че това не е дерт за притеснение, дори е неприятно като се настроиш за нещо и после се случи точно обратното.

# 13
  • София близо до Витоша
Арлина така е , но един път контракции да изтърпиш , след това секцио . Много ще ми дойде .....ако се наложи , но пък и да ме мъчат ако знаят ,че бебето няма да излезе и е голямо , само и само да видят дали ще стане по нормален начин...

# 14
Абе няма да те мъчат, ако знаят, че бебето няма да излезе. Споко!
На мен още ми е рано и ми казаха, че зависи колко ще е голямо бебето, въпреки, че като чета доста грешки стават с теглото на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт