Неяснота относно начина на раждане

• 2 049
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И на мен никой не ми е мерил таза или пък бебето... Лекарката, при която ходих на ЖК не беше много заинтересована май  Joy
Родих бебе 4 кг. и не разбрах аз ли бях много малка (154 см съм.. доста дребничка) или таза ми беше тесен (нещо се оплакаха лекарите при които се падна да раждам).. ама всичко мина добре и доста бързо бих казала (не безболезнено де, в чудо се видях, ама да не те плаша  Mr. Green) Мисълта ми е, че всичко ще е наред, по един или друг начин бебето ще излезне. Успех Simple Smile

# 16
А аз съм 150  Embarassed и един доктор ми беше казал направо секцио, щото дребните ги насочвали към секцио.

# 17
На мен също ми се струва нормално и дори похвално, че не те праща директно за секцио, за да си върже гащите, както се казва. Тазът се разширява достатъчно по-рано мисля, за да могат да реагират своевременно, ако преценят, че не  е достатъчно, за да излезе бебето и преди да е влязло в родовия канал. Леко раждане ти пожелавам и стискам палци всичко да е наред и да мине по-бързо и безболезнено!

# 18
 tsvetelina83, аз точно затова си мисля, че лекарите в по-голяма степен се застраховат и биха предложили секцио, ако очакват усложнения, а не да те мъчат нормално и после да те срежат. То и за тях е по-трудно, не само за пациента.

# 19
Благодаря за отговорите! Simple Smile В крайна сметка доктора ми каза, че 90% ще е секцио, въпреки че каза да изчакаме да си започнат контракции и пак да ме прегледа и да прецени. Но за сега бебко грам не се е спуснал надолу, а и диаметъра на главичката му е 95мм, с изгледи да порасне още, а вътрешните размери на таза ми били по-малки. До колкото разбрах това е опасно и за бебчо при раждане. Абе най-важно е, човек късмет да има...  Grinning

# 20
А аз съм 150  Embarassed и един доктор ми беше казал направо секцио, щото дребните ги насочвали към секцио.

Да, на моя приятелка по същия начин, тя също е сподобни размери Simple Smile. Само дето толкова бързо го казал, че още не било станало дума, че тя вече има си едно нормалано родено дете, та така си роди и второто Wink

По темата.. миии.. просто е бил докторът по-откровен и прям Wink
Никой не може да каже със сигурност какво ще стане в хода на раждането. Явно смята, че "тесният" ти таз не е толкова тесен, или не е толкова страшна предпоставка за секцио.
Ако му се довериш и успокоиш сигурно би било по-лесно за теб  Peace

# 21
  • София близо до Витоша
tsvetelina83, аз точно затова си мисля, че лекарите в по-голяма степен се застраховат и биха предложили секцио, ако очакват усложнения, а не да те мъчат нормално и после да те срежат. То и за тях е по-трудно, не само за пациента.

Така е, днес ходих отново на преглед , вече 100%са сигурни че бебето няма да е под 3500, казаха нека си тръгне по нормален начин - контракции, изтичане на вода , разкритие.....но да не се налагало да се стига до оперативна намеса. Всичко щяло да се реши в процеса на раждането.....

Но най-странното е че не ме е страх , вече знам какво е , единственото което искам е да е живо и здраво. И помолих единствено , ако се налага да ме шият- да е с упойка , не бих изтърпяла да ме шият на живо .

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 05:15 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт