Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 113

• 50 643
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Разград

Скрит текст:

# 31
Нелка,съгласна съм с теб !  newsm10
Девствеността не е нещото,което те прави непорочна и чиста,а душевността!!! newsm51
Имам една позната,която е вече на 37 и няма намерение да се омъжва! Преди години е имала приятел,който й е обещал да се ожени за нея и е отнел девствеността й. Но когато се е стигнало до сватба-ни вест,ни кост от него. Когато споделила със семейството си,те я изкарали едва ли не най-голямата к***а. Сега не иска да чуе за мъже,нейните родители не я пускат почти никъде без да има придружителка. Пълен ужас! Тя се е затворила в себе си и трупа болест след болест на свой гръб- и всичкото това заради предразсъдъците на обществото и родителите...

# 32
Момичета стига сте спорили,наслаждавайте се на сладкия Керим и толкова!

# 33
И още нещо-да,женени са,но какъв горчив спомен от подписването им остана ooooh!Затова имаха нужда да изживеят тези трепети от цялата подготовка и самата сватба,за да остане прекрасен спомен за цял живот Heart EyesВсичко при тях трябваше да бъде започнато отново-дори и свидетелството за брак Peace Всичко това е символично начало на новия живот,който двамата започват-включвам и първата брачна нощ Hug

# 34
Едеин запис и от мен... Честит празник и на всички именички!!!   newsm51
mariana 51, благодаря за новата тема!!! Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 19:25 от mani26

# 35
  • Варна
  bouquetблагодаря за новата тема

във връзка с излишествата в серията - в стремежа да запазя хубавите моменти в    любими, май запазих в клипчета целия филм ooooh!

този епизод за мен е еталон за професионално направен филм Hug

а за сватба,че трябваше да има не подлежи изобщо на съмнение

да не забравяме,че епизода беше с бонус от 30 мин.,но и още 30 да имаше нямаше да откажа

# 36
Shatzy каза, че изчезва, за да няма спор, а и на мен ми се струва излишно да се коментират толкова очевидни неща, но не мога да се сдържа. Недоумявам как може да се каже, че всичко около втората сватба е излишно, че те нали си бяха женени. Бяха оженени, но как? С какви чувства? В каква атмосфера? Сватбата не е само формалност и документ, тя е послание, тя е обещание, тя е ритуал, напълнен със съдържание, тя е спомен за цял живот.
Пиша и пак се чудя на себе си, наистина ли трябва да се припомнят тези истини. Наистина ли има хора, останали равнодушни към преживяното от Фатмагюл и Керим, които не са разбрали техния стремеж да загърбят миналото и да започнат нов живот с любов и щастие.

# 37
Shatzy каза, че изчезва, за да няма спор, а и на мен ми се струва излишно да се коментират толкова очевидни неща, но не мога да се сдържа. Недоумявам как може да се каже, че всичко около втората сватба е излишно, че те нали си бяха женени. Бяха оженени, но как? С какви чувства? В каква атмосфера? Сватбата не е само формалност и документ, тя е послание, тя е обещание, тя е ритуал, напълнен със съдържание, тя е спомен за цял живот.
Пиша и пак се чудя на себе си, наистина ли трябва да се припомнят тези истини. Наистина ли има хора, останали равнодушни към преживяното от Фатмагюл и Керим, които не са разбрали техния стремеж да загърбят миналото и да започнат нов живот с любов и щастие.

newsm10

# 38
Толкова ми хареса последният епизод, че съм изумена, че изобщо се коментира дали трябва да има сватба. Но и винаги ме е изумявало, че има хора които не харесват дадено клипче от сериала в youtube. (Например 200 гласували с Like и 20 с Dislike.) Това не го разбирам. Или може би това са заклети фенове на конкурентен сериал и гледат само колкото да видят, че техният сериал е по-добър. Или може би както гласи поговорката: Разни хора, разни идеали. На мен КВФ ми е любимият сериал и супер си го харесвам, такъв какъвто е! Изобщо не го подлагам на съмнения!

# 39

В този клип са събрани Мустафа Булут и Бихтер! Интересно решение!

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 16:17 от mireto

# 40
Момичета,а мислите ли,че е възможно да се развие нещо повече от взаимно привличане и симпатии между Дениз и Емре.Според мен едва ли ще се стигне до много далеч,защото първо- няма време,тя ще трябва да се върне в Австралия.Разбира се може да поиска да остане с баща си до делото,но и това време не стига за техните разбирания.Второ-мисля си,че едва ли ще срещне разбиране от страна на родителите си,едва ли майка и вижда в Емре подходяща партия за дъщеря си,да не говорим толкова далече от Австралия.А и бащите са доста по-ревниви що се отнася до дъщерите.Аз очаквам дори и Керим да прояви някаква ревност, ако усети накъде вървят нещата,въпреки,че ще е раздвоен,защото харесва Емре.
Възможно е обаче като се разделят да продължат да си пишат и накрая ако дадат 5 години по-късно,да ги дадат вече женени и живеещи в Австралия, или пък в Турция,но тогава и Фахретин и жена му ще са се преселили там.

# 41
  • София
Нека не забравяме, че в тази история освен Фатмагюл и Керим също изстрада и заслужи своето щастие. Той изцяло посвети живота си на Ф, и всичко, което се случи в последната серия е прекрасна награда , както за тях, така и за всички, които през цялото време бяха до тях, подкрепяха ги и се бориха заедно с тях. Нищо не беше излишно, всичко трябваше да се случи. Дано в следващата серия да видим още прекрасни моменти и емоции...

# 42
nelka123 напротив следя филма и ми е странна цялата тази подробна история за повторния брак .Ако е кауза кому е нужно  newsm78 , Фатмагюл си е омъжена за Керим. Hug
Ама не е това явно , трябва да се покажат всички турски ритуали като за филм и не на място .
Не искам да съм катализатор на спор , за това изчезвам . newsm51 newsm51 newsm51
Скрит текст:
dettodorowa интервюто с Бюлен го има , някъде в постовете на Даника Hug
Ще се опитам да ти отговоря кому е нужно да се повтори ритуала и дано остана разбрана. Нужно е на жени претърпели насилие защо ли? Ами защото тези жени преживели такова зверско нещо най-малко мислят за брак ,най-малко това ги вълнува ,мечтите им са разбити,живота им се преобръща и взаимоотношенията между мъж- жена губят смисъл! Тези взаимоотношения не са важни за тях така както за младите хора които се обичат и се виждат в "булчинска рокля" и мечтаят за брак ,което е напълно естествено ако има любов. Такива жени когато успеят да се изправят на крака , мечтаят за една нормална връзка,в която да има доверие,разбирателство и любов ,да има спокойствие без да бъдат наранявани,да може да изживеят една дълга и пълноценна връзка ! Да Фатмагюл беше омъжена вече ,но не по нейна воля ,така ,че си беше необходимост да се покаже ,че тези жени могат и трябва да бъдат смели в мечтите си и да изживеят сватбения си ден като всички останали ,а не с примирението ,което и наложиха първия път! Що се отнася до самия ритуал -ами в Турция е такъв с каносване и т.н. ,ако действието се развиваше в друга държава с други традиции щяха да си ги покажат ,и аз като зрител нямам нищо против да се обогатя и информирам. Цялата тази церемония по второто бракосъчитание според мен имаше точно тази цел да насърчи преживелите насилие да не се отказват да мечтаят и  да им се покаже ,че не са по-различни ,могат да бъдат като всички останали .

# 43
  • Разград

# 44
  • софия
за разведряване....
на гости на Муки -три години след репортажа на Малчева от 05.05.12.
Скрит текст:
....ади, слизай, Рахми...нашите тръгват....Фатмагюл, джанъм, набрала съм ти от мойте рози....чакай да ти сложа една в косите...а, кво...бодлите съм забравила..вай, вай...е, нищо, сложи ги в колата....чакай...ей ги терлиците, дето то наплетох...ама нали са чок гюзел...единия червен.., другия лилав...зимай, зимай... ще ти наплета още....ама моля ти се, как ще ме затрудняваш...аз на тебе ако не неплета , на кой...отворихте ли детската градина...ааа, запълнили сте местта...еее  машала..учителка по музика и танци намери ли...ако ти трябва помощ със сополанковците веднага ми се обади...ама моля ти се, как ще ме затрудняваш..., аз на тебе ако не помогна, на кой....кво   Мурат  ме вика...къде си сине...ама Фатмагюл ...Мурат е на училище...ей, къде  изчезна това момиче....ааа, Керим, добре че те хващам  на вратата..., чакай да ти нареша бретона..., я да те видя отзад...ей, пак си бил отдолу...тамам, тамам, млъквам...ето ти мекиците, за тебе ги напържих...,ама моля ти се как ще ме затрудняваш.., аз за тебе ако не напържа , за кой...айде другата неделя ви чакам...кво на рожден ден ли??...на Онур??  аааа  на жена му  Шехи???......не ги познавам....кво...не ви чувам...заминаха..Рахми..познаваш ли ги..аааа, не са от Ълдър..кво имал Онур...холдинг??...уффф,  ти па!!..., сигурно е ковач там....аааа, добри хора били..е, ще ги проверя все пак, че тия нашите всеки може да ги излъже....съседке, какво надничаш пак...заминаха нашите, заминаха....пак изпусна...еййй, проста жена...на всяка манджа мерудия...тц,тц......и как завижда....аллаа, аллаа...ох, не ме закачай Рахми,,,кво си оставил у пазвата ми, та само ровиш....зарад твоите мераци вчера не можах да ида у Мерим да видя как Кадир  бей е сменил крушката в банята....подхилкваш ли се нещо??...и Емре изпуснах да го пресрещна...да му кажа кой оркестър да наемат за сватбата, че тя майка му проста жена, ама и нашта Джени и тя...може ли така..., вместо да съветват младите, оставили ги сами да се оправят....тц,тц...да зема да и се обадя аз...ох Рахмиии, ..гъдел ме е....ама си и ти....хи хи... не мож да ми се наситиш  ... хихи.......  тамам.....тамам...айде набързо, че и в „Розата” трябва да тичам....всичко на мен чака....ох..Рахмииии

Общи условия

Активация на акаунт