Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

• 119 680
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, метлата се завърна и НЛО кацна Simple Smile Става весело отново  Mr. Green

Май сега ще трябва и да коментирам, пък после и торта ще покажа, добре, че тия двете разчистиха пътя, та аз метър ще мина  Mr. Green
kk38, прощавай - оф топик - аз съм човек, който държи на уважението дори и във виртуалното общуване, така че преди да си постнеш тортите, едно Здравейте, би било достатъчно. По тортите - тази с цифрите е с хубави цветове, но е целулитна, а подложката е огромна. Ако тази с Алиса е рисунка, а не платка, мога само да те поздравя. Напред някъде видях едно конче от айсинг, за което само мога да ти изръкопляскам
dt, продължавай да работиш в този стил, страхотно ти се удава! Следващият път снимай тортата така, че да се види цялата, за да можем да помагаме с изглаждането на техническите грешки, защото обещаваш да правиш много интересни неща
betina33, пред такива кошници с ягоди само преглъщам. В тортата с джуджетата много ми харесва кладенецът. Тортата по модел на Бубето е страхотна!
Ванилия Мадагаскарска , ти нъл ни съ сърдиш Simple Smile Верно са си симпатични, на мен даже повече ми харесват така кривички правоъглъниците, ама нали требе да съм зло  Mr. Green
sisi7510, букетът е страхотен!
stasi76, тортата ти е нежна и поздравления за скоростта!
МаринаД, тортата за кукитата ми навява асоциации за червения килим Simple Smile Паважът на крокодила Гена и Чебурашка ме уби, както и фонтана!
colova  Shocked много ММ за тия рози!!! На мен за 50 рози ми отидоха някъде към 300 гр.  newsm78  Иначе панделката е страхотна, фитилите са ти изпънати хубаво. Мен при този тип торти ужасно ме дразни като са криви дръжките на листата
lux, на Маша тортата е страхотна, при тази с Мики Маус, много постно ми стои, но като не мога да дам предложение, трая си Simple Smile
Албена, барбароните пак са на мода Simple Smile Много ми харесаха те и синята с цветята. Само синята боя по цветята е по-груба и малко не ми харесва. Влакчето е огромно май! Тортата на Слава с рисунката е страхотна, можеше цялата да я направиш така
benitta, за първи път ми се случва да прочета - да приключа за тази година  Laughing Не те ли хваща крастата Simple Smile По тортите имаш да работиш по измазването
r.i.angelova , маковете са страхотни! Тази техника с кончетата я знам, но те моля на срещата да си носиш телче и конче и наяве да ми обясни аджеба как успяваш да ги закрепиш равномерно от всички страни
miravarna, ти притежаваш онова умение с малко детайл да постигнеш голям ефект. Тортата с англечето много ми харесва, единствено аз бих добавила още малко синичко за акцент и ръцете на ангелчето са малко грубо залепени така отгоре
NellyDi, харесвам работата с шоколад!
Beni2, записвам се на курс по покриване на бисквитени торти Simple Smile
Tatitt, вече сме си дъвкали тази торта Simple Smile Въпреки достата технически дефекти, които не знам защо си си ги позволила, идеята е феноменална и аз най-сериозно ти обещавам, че ако имам такава тема, най-безцеремонно ще ти открадна идеята + молда за камъните  Mr. Green
ditsan, каляската добре, ама как таз принцеса ще се побере вътре  Mr. Green
van444eto, ма и твойте торти са едни такива мънички.... Розовият автомобил гледа много секси, ама не мога аз сега да си затрая, да не ме обвинят в пристрастия - борда много е снаждан и си личи  Mr. Green
merydit, наистина ли искаш да чуеш мнение? Токът е страшно груб. Стелката е крива и няма такова заобленко по средата, не знам как да го обясня, терминологията ми липсва. Цветовата комбинация не ми е по вкуса, но това е личен избор в крайна сметка. Цветята са големи и груби за обувка. Тук трябва много фино да се пипа, аз и затова още не съм се престрашила
ИСКРА, фино и нежно изпълнение
ani_d , пеперудите са фантастични! Откъде се сдобихте всички с такива резци или е молд това, аз да попитам? Сега, маргаритките категорично не ми харесват, аз моите такива резци смятам да изхвърля. Просто с тях не се получава. Радвам се, че идеята за цветенцето ти е влязла в употреба, щото и аз безцеремонно ти краднах оградката  Mr. Green Обаче можеше да му сложиш повечко листенца. Бебето си го накиприла страхотно!
metchopooh, вземи малко следващият път да не правиш тортата за зетя толкоз мека, че да не ти се надува така отстрани Simple Smile Личи си, че си била в маратон, защото твоите иначе пипнати отвсякъде торти седят с доста грешки от бързане. На Коко тортата е супер, влакът ме кефи на макс, книгата ми е фаворит, а от гъбата обожавам мравката. Ма що не казваш, че Машенка е от тия дето като запърхат с мигли и ни отвява вятъра Simple Smile

Ай сега и аз да се изтипосам тук. Това е тортата за именния ден на мойто малкото момче. И говорейки за кремове, специално за Стефинка, да си кажа - аз си ги измислям в повечето случаи или стъпвам на някаква основа на рецепта, която съм гледала и импровизирам. Отдавна не съм правила крем по рецепта. Тази специално торта е правена по почин на руските десертчета от подсладена извара, които предлагат в магазините Березка и съм импровизирала по темата. Моята рецепта е тук: http://vaklina.blogspot.com/2012/05/blog-post.html Аз лично, а и гостите ми страшно я харесаха на вкус, беше толкова лека, че чак пърхаш  Mr. Green

И сега да си кажа аз това, което не харесвам, да не ме подминете случайно Simple Smile Оградата ми на места стана крива, листата съм ги лепила буквално едно към готера, щото ама наистина нямах никакво време - едното дете беше болно вкъщи и нямаше как да отделя повече внимание на детайлите, а ужасно ме е яд. Нощем спя с двамата младежи на една спалня и не мога да ги оставя, че ще се изпомачкат в съня си. Не можах да си намеря панделка в неделя следобед, ама Валерия да отбележи, че съм си покрила подложката  Mr. Green
Сега да кажа - нали работя аз с на Димитрана тестото и не го заменям аз за друго. Обаче имам често проблем с разточването - къса се. Сега като го замесих сложих на 1 кг. тесто 4 ч.л. тайлоза и с него се работеше просто перфектно!

Айде, стига съм досаждала Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 10:18 от Mishoka

# 61
  • София
Еха, нова тема и сте изписали 5 страници вече!  Grinning

# 62
Здравейте!Вчера писах и аха да публикувам и спря тока Grinning.Благодаря за новата тема  bouquet.Записвам се този път без торта,а и не се очертава да правя скоро.Ще се радвам на вашите и ще трупам идеи и вдъхновение. Hug

# 63
.......... ама не мога аз сега да си затрая, да не ме обвинят в пристрастия - борда много е снаждан и си личи  Mr. Green
Права си! Квадратчетата са ламаринени, /комплект - 4, 3, 2 см/ но са със заоблени крайчета, което адски ме дразни, защото личи на снадките. Не може да се изправи, защото става гняс. Някой пита за лентите отстрани. Умишлено са  сложени, за да прикрият празното непреценено място. Средните ми квадратчета пасваха идеално за 3 реда и точна дължина, но правих тортата по снимка и трябваше да са 2 реда, а не 3. Лентата я правих няколко пъти различна и все не ми харесваше. Накрая направих това. Количките са отливки, естествено. Да не си помисли някой че мога толкова перфектно да моделирам 2 еднакви колички.  Laughing И пропуснах да кажа, че след розовия замък за момче, тази торта беше за момиче. Върви си ми на нестандартни торти и това е.

# 64
Здравей,Мishoka!
Няма да се разсърдя,но си имаше причина ,поста беше с обръщение доста по-дълъг,но се разпадна нета и се ядосах ,ползвам мобилен и си имам проблеми,затова гледам и да не се бавя,а и трябваше да стана от лаптопа.Макар ,че аз не обръщам внимание дали някой ще ми каже здравей ,защото това не значи ,че човека ме уважава ,щото може като ме подмине да ме сиктирдоса,ама карай ,затова няма да ти се обидя.По въпроса за твойта ограда аз лично не виждам да е крива ,ама вие сте по -опитните,или може би някой път снимката изглежда различно.Добра си е тортата,само на мен лично зеления цвят ми е странен.Айде ,че да няма пак изненада с нета.
Забравих да ти кажа ,че Алиса я рисувах,още не съм се пробвала да правя фигурки ,че нещо не ми допада ,пък аз правя само това което ми е на мен приятно.

# 65
  • Бургас/Пз
Мечопух, в голяма серия си била, всички торти са много детски и весели! Само тази с гъбката не ми харесва, че седи отгоре като отрязана, а не е заоблена Simple Smile Харипотърската ми е любима Simple Smile Да са живи и здрави всички дечица. И аз си имам априлче, ама от набор 2011г Simple Smile  Не разбрах обаче за кой инструмент ми говориш, може ли още малко инфо кое точно имаш предвид? За това с цедката ще пробвам другия път Simple Smile

Мишока
, гергьовденската торта ти се е получила страхотна. Направо ме зарази с тази руска извара, още утре отивам да я търся Simple Smile Обаче кажи сега каква формичка да си търся за такъв тип цветя??  С тази по принцип правя гербери и маргаритки, ама сега идеята беше да не са маргаритки, обаче пък тортата която ми пратиха пратили като модел беше с този вид, но не с вдигнати листенца, а залепени като апликация, не знам ако ги бях направила като апликация дали нямаше да са по-добре ,а ?? За цветето с бебето, другият път ще пробвам с повече листенца, сега ме беше страх дали ще се вижда достатъчно друшката на куклата Simple Smile
И още нещо, я кажете тези летящите пеперуди, ако излизаха от едно място, в смисъл да бяха забодени на едно място и да се разклоняват , дали нямаше да е по-добре,а ??

# 66
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Нахълтвам с питане към Tatit за Тази рецепта.Продуктите за крема за една доза блатове ли са ?
Не! За цялата торта е  Blush. Ще трябва да го уточня, че си третия, който ме пита.  Crazy

МечоПухче, уникални торти! Не че не съм ти казала, ама пак  Mr. Green. А идеята за последната торта е върха! Направо я записвам в дебелите тефтери  Mr. Green

Мишокова, супер е тортата, супер. Мен твоите кахъри не ме дразнят, ама зеленото ми е бледо бе  Thinking. Ама то въпрос на вкус де........ Ти с робот ли правиш домашните теста?!  newsm78 Май съм те питала, ама........

# 67
Шемет , благодарности за новата тема Simple Smile

Със сигурност съм пропуснала някой от старата тема, но не мога да не отбележа страхотна торта на Марина за куки буки и тази с крокодила Гена. И двете са мноооого хубави! Обаче шадраванът изби рибата Simple Smile
 На Лукс тортичките също са много хубави, но и на мене пеперудката ми идва грубичка, ама то с тези ню-ню размери, как да я направи човек  Mr. Green
Благодаря и на всички, които коментираха тортите ми!
Сега от новата тема:
Руми, прекрасна е тортата с маковете Simple Smile Ти щеше да пускаш клипче как правиш тестото, дали не съм го пропуснала ??
Мираварна, много нежна торта, как ги правиш толкова равни тези навити фитили за борда??
НелиДи, бременността добре ти се отразява, супер са тортичките. Кити много ми хареса.
Бени, тортата с калиите е много свежа, искаше ми се и малко странично да я видя. Градинарската също е готина! Само доматите що са розови  Mr. Green Mr. Green
Бизкочо, много е хубава тортата, ама моля те пускай направо снимките вместо линкове!  Peace
Татит, мноооого хубава торта с Макуин! Много ми хареса. Още веднъж благодарности за споделената рецепта на блатовете от тортата Дъга. За втори път ги прави, този път с повече чай от горски плодове и ягода и станаха невероятно ароматни!
Дитсан, като изключим размерите на фигурите, което си знаеш, другото ти се е получило добре. Сама по себе си и Пепеляшка и каретата са много хубави! Simple Smile Ама как можа точно на тоя фон да я снимаш тортата  Mr. Green Mr. Green
Еее, Ванчето се е завърнала!  Simple Smile Със страхотна торта естествено! Само на страничните ръбове що са по-малки квадратчетата, луфт ли се получи или просто така е замислено ?
Искра, много нежна торта! Ти къде зачезна напоследък? Simple Smile

Да си пусна и аз последната торта! Цветовете са зададени - искаха бяло , розово, пеперуди и цветя. Бебето е моя идея, но момичето много го хареса, още повече , че дъщеричката й обичала да спи точно в тази поза. Розовото стана малко по-ярко от предвиденото, но изобщо не отчетох фактът , че след преседяване цветът се променя. Също така за първи път пробвам щипката и виждам, че отедната страна мако ми се е накривила линията на ръба. Освен това ми се появи и следният проблем, като напудрих дъста върху тортата и я прибрах в хладилника, при следващото вадене се беше получил на петна. Има ли някой едия дали е възможно да е от конденза или нещо не съм го нанесла правилно. Вие как точно нанасяте дъстовете, когато са за по-голяма площ ??
Благодаря на Мишока за помощта за къдравите листенца, в които спи бебето и на Стефина, че ме изтърпя през цялото време на скапа!  Mr. Green

ето тук се виждат петната от дъста

Тортата е покрита с турското Овалете, а само за пеперудите и цветята са с Пико.
Ще се радвам да чуя мнението ви, знаете, че приемам критики Simple Smile

да бе да пускам ама ако знам как,лесно ви е на вас дето оби4ате техниката  Joy
като син4ето ве4е няма време за мама да ме у4и  Rolling Eyes
мама е докато не се намери по сладка цица от мамината ХАХАХА

# 68
ВАН4Е,мислех да сложа и китка,но на края реших,че искам да изпъкнат църковните символи типи4ни за този празник,ще имам едно на ум ако има следващ подобен повод,че и мойта щерка иска да прави първо причастие,но.....ще видим може и да се откаже,но ина4е идеята за тортата вече е замислена

а сега дето си мислех ,че ще съм в междучасие до рождения ден на детето,да ама не.
правя торта за едно мом4е румънче(приятел на сина) дето става пълнолетен и иска мнооооого румънска торта,тъкмо привърших герба.

# 69
Привет!

АниД бебешорската е много нежна.Много ми харесва като ги облечете тия бебенца така сладурски.По въпроса с петната от дъста не мога да се изкажа щото още не съм пробвала такива работи.Четох че си ползвала това турското покритие.Аз имах малко от него но доколкото си спомням не го ползвах само него а го бях смесила.Кажи моля те в тази жега добре ли се покрива с него.Прави ли конденз.Че тук най-близо ми е една борса в Плевен, а там продават такова.И не съм позачезнала-тук съм си   Hug , ами нямах скоро торти за показване и дребното откакто проходи ме побърква  Twisted Evil В тази връзка пропуснала съм да те поздравя за РД на Матео - жив и здрав да ти е и много щастлив!
Ванче права си за извивката на чепика   Peace Наистина прилича на детска пързалка  Laughing Взимам си бележка,другия път ще измисля нещо по-удачно да я подпра да съхне.Бях я сложила върху едно картонче тази.Ще трябва да сменя калъпа   Mr. Green
МечоПух - да така съм покрила - първо цялата торта в жълто и после отгоре с лилаво  Peace Да ти е жива и здрава малката сладурана!А пък ти каква серия изкара самосоооооо!Всичките са хубави.На Хари Потър-ската корицата на книгата все едно е от истинска кожа!А пък за гъбката кажи шапката какво представлява?
Мишока - какво не й харесваш на оградата.Като е малко крива повече прилича на истинска  Peace И на мен този нюанс на зеленото ми е някак блед, но в съчетание с тези цветчета стои добре и ми харесва!

# 70
ИСКРА аз прежалих едни стари сандали . Махнах каишките  и почистих хубаво със спирт , та сега тях  ползвам и става супер . Е ползвала съм ги само веднъж до сега , но се надявам  да имам още поводи да ги ползвам.

# 71
  • при палмите и алигаторите,FL
Нахълтвам с питане към Tatit за Тази рецепта.Продуктите за крема за една доза блатове ли са ?
Не! За цялата торта е  Blush. Ще трябва да го уточня, че си третия, който ме пита.  Crazy
И на мен ми се видя множко за една доза блатове, благодаря за отговора  Hug

# 72
Да ви се оплача!  Cry В абсолютен шок съм  Shocked
Тръгнах да правя покритие от маршмелоу, следвах точно рецептата.Първо изкипя ми още на първата минута, после омазах цялата кухня и ръцете си, залепна и не можеше да се отлепи.На 200гр бонбони ми глътна 500гр пудра захар,всичко се омаза, но успях все пак да покрия тортата.
Не знам дали нещо не се обърка или си е такова лепкаво, малко масло успя да оправи положението, повече няма и да опитвам да правя нещо с тия гадости Cry Толкова нерви и усилие ми костваше
Искам да попитам на д-р Йоткер срещнах един марципан, някой може ли да ми каже става ли добре за покритие?Направих пробно торта за РД на дъщеря ми, но това не е моето покритие, правила съм и Варната, но също не ми допада, моля за съвет какво да направя.Готови големи разфасовки не мога да си позволя, защото няма кога да ги изразходвам Confused

# 73
Ванче,както винаги твоята торта е прелест.Знаеш че съм ти фен и по принцип  никога не мога да погледна по начин по които да ти търся недостатъци.И двете колички са просто страхотни,особенно розовата.
Merydit,и на мен тока ми се вижда много крив
Искре,благодаря ти мила.Много е нежна и изчистена тортата със хубави цветове.Само не знам но на мен ми се струва че самият чехъл трябва да е със друг цвят за да се откроява повече.И самата извивка на чехъла не е много добре мисля а може и да греша,като знам аз какви ядове брах със чепика на щерката.
Ани Д,тортата със бебчо е просто прекрасна.
А ми качиха ужким фотошоп ама трябва някои да ми покаже и как се работи със него.Така че ако успееш ще преподаваш уроци и на мен.
Меченце,сама по себе си каретата беше прекрасна,много си я харесах.А и самите клиенти си искаха само каляската ама аз не ще сложа и принцеса,и хоп сътворих разбира се глупост.Мислех да я снимам само нея ама нали съм си баба –забравих.
Най- много  от маратона ти ме впечатли щастливата рожденничка
 и хари потърската торта.Не че другите не ми харесват но това са ми любимите.
Мишока,ами шА сА понаведе малко дееее
Твоята тортичка много ми харесва със изключение на цветовете.Нито зеленото нито жълтото нещо не ми харесват като извехтели са ми.Виж червеното и овчиците са прекрасни
Дени_ден,моя съвет е готова.Комбинирай се със някои и си взимай колкото ти трябва.
Сега за да не е само писание,ето една ягодова тортичка със маскарпоне и квасена сметана за вкъщи.

# 74
Хайде да покажа и моята торта  Laughing
Това ми е втората торта в живота,така че и да ви харесва и да не ви харесва-това е положението  Mr. Green Аз лично съм доволна  Party Снимана е в работна обстановка,за което се извинявам  Blush

http://prikachi.com/images/111/4742111R.jpg
http://prikachi.com/images/116/4742116z.jpg
http://prikachi.com/images/121/4742121b.jpg

Общи условия

Активация на акаунт