СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 150
момичета къде мога да видя колко е таксата на месец за определено ОДЗ?

В цяла София таксата е 60 лв. на месец. Има намаление за второ дете, за многодетни семейства, за самотен родител, за деца на инвалиди, не си спомням кои други ползваха намаление. Ако детето е болно, такса за тези дни не се начислява.

# 151
защото за някои съм чувала към 90лв като това не включва разните му допълнителни курсове дали по рисуване или танци.   newsm78

# 152
60 лв. (по-точно го е написала инспекторът Гаджет) + стойността на допълнителните дейности според какъвто регламент са приели в заведението.
защото за някои съм чувала към 90лв като това не включва разните му допълнителни курсове дали по рисуване или танци.   newsm78
Сигурно пак за 2-ро одз ще стане въпрос.  Whistling

# 153
60 лв. (по-точно го е написала инспекторът Гаджет) + стойността на допълнителните дейности според какъвто регламент са приели в заведението.
Сигурно пак за 2-ро одз ще стане въпрос.  Whistling

Хаха, може. Там са на друг принцип - имат задължителен членски внос към родителския алианс. Хем е дарение /което става по желание/, хем е задължително. Но във 2 ОДЗ едва ли е само 30 лв. горница на месец. Може би е някое друго, чиято директорка се е учила от най-добрата в занаята - а именно, г-жа Цеца.

# 154
  • София
В цяла София таксата е 60 лв. на месец. Има намаление за второ дете, за многодетни семейства, за самотен родител

Това за разведени родители ли става въпрос или за родител с отнети права? И ако е за разведени родители, защо тогава по социалните критерии не ми се полага точка като такава, а само при отнети родителски права на единият родител, а има намаление в таксата?

# 155
исках да видя тук http://www.sofia.bg/tu1.asp?napr=56 къде е регламентирано, но не открих  newsm78, сигурно не търся на правилното място  Wink

# 156
  • София
Не е за разведени родители. Самотен родител е този, който отглежда сам детето си без то да е признато или другият родител е неизвестен.

# 157
  • СОФИЯ
исках да видя тук http://www.sofia.bg/tu1.asp?napr=56 къде е регламентирано, но не открих  newsm78, сигурно не търся на правилното място  Wink

Не тук. В сайта на СОС е наредбата.

# 158
Не е за разведени родители. Самотен родител е този, който отглежда сам детето си без то да е признато или другият родител е неизвестен.

Или вторият родител е починал.

# 159
Здравейте, имам едно питане и се надявам да можете да ми отговорите тук.
Детето ми посещава ясла в ОДЗ. Ако догодина кандидатсваме в ЦДГ (а не в същото ОДЗ), ще важи ли критерии К5 за посещение на ясла или не?
Това открих в системата: "Предимство по К5 ползват деца, посещаващи самостоятелни държавни детски ясли при кандидатстване в 1-ва градинска група. Критерият не включва частните такива или яслените групи на ОДЗ." Но не ми става ясно, догодина като кандидатстваме за градина отново ли ще има 8 т. или ще са вече 9. И как се образуват тогава точките при кандидатстване в същото ОДЗ?
Благодаря предварително за отговора.

# 160
Детето ми посещава ясла в ОДЗ. Ако догодина кандидатсваме в ЦДГ (а не в същото ОДЗ), ще важи ли критерии К5 за посещение на ясла или не?
Това открих в системата: "Предимство по К5 ползват деца, посещаващи самостоятелни държавни детски ясли при кандидатстване в 1-ва градинска група. Критерият не включва частните такива или яслените групи на ОДЗ." Но не ми става ясно, догодина като кандидатстваме за градина отново ли ще има 8 т. или ще са вече 9. И как се образуват тогава точките при кандидатстване в същото ОДЗ?

Ясно е, защо да не е ясно. Точката важи за самостоятелните ясли, не за яслите в ОДЗ-та. Ще имате 8 точки за кандидатстването догодина и ако ви приемат, ще можете да се преместите. Единственото изключение са трите ясли в Надежда, които ги промениха на ОДЗ-та.

Момичета, гледах критериите на системата в Пловдив. Там се дават допълнително точки за специални образователни потребности и хронични заболявания, и то само за ЦДГ и ОДЗ /предполагам само за градинските групи/. Защо това не може да се направи и в София? Вече на два пъти претърпяваха промени и минаваха през СОС. А най-много се злоупотребява с прима извън системата на хронично болни деца.

# 161
  • София
И да допълня-за същото ОДЗ не се кандидатства, прехвърля се автоматично детето в градинската група.

# 162
Момичета, гледах критериите на системата в Пловдив. Там се дават допълнително точки за специални образователни потребности и хронични заболявания, и то само за ЦДГ и ОДЗ /предполагам само за градинските групи/. Защо това не може да се направи и в София? Вече на два пъти претърпяваха промени и минаваха през СОС. А най-много се злоупотребява с прима извън системата на хронично болни деца.

На мен ми се върти в главата да се замени т. 2.2.4 с нещо такова, но не сме го обсъждали в СНБМ. Дори и да решим и внесем такова искане за изменение на Правилата, още от сега знам какъв вой ще настане и колко народ ще се наредят да подложат крак, само и само да не стигне до гласуване в СОС.

Което пък автоматично ще докаже колко сме били прави за приемът по тази точка и това че СО няма нищо против тя да се използва за заобикаляне на правилата.

# 163
  • София
Брех, какви хвалебствия за г-жа Цеца и подопеченото й ОДЗ -> http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-10-18&article=428004

Иначе добрата новина е, че в Младост ще има нови групи за 2009 и 2008 - http://kg.sofia.bg/isodz/news/995;jsessionid=1EEFB0C1F0815D8AF8512F9E55E90EA7

На мен ми се върти в главата да се замени т. 2.2.4 с нещо такова, но не сме го обсъждали в СНБМ.
Ако случайно се напряват някакви промени в тази посока, дано после да се спазват правилата...

# 164
  • СОФИЯ
Брех, какви хвалебствия за г-жа Цеца и подопеченото й ОДЗ -> http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-10-18&article=428004

Направо се умилих...жалко, че няма възможност за коментари под статията.

Общи условия

Активация на акаунт