СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 270
  • София
аз продължавам да се ядосвам, най -накрая почнаха да правят рушащата се  детска градина в Дружба 1, разменена преди години за няколко апартамента. Питах кога се очаква да бъде отворена,  отговорът беше  "Следете секция Новини". Със сигурност няма да е готова за следващата година. Може ли един човек да реди тухли и друг да му ги подава, с това темпо скоро няма да я свършат, до никъде не са стигнали #Cussing out.

# 271
аз продължавам да се ядосвам, най -накрая почнаха да правят рушащата се  детска градина в Дружба 1, разменена преди години за няколко апартамента. Питах кога се очаква да бъде отворена,  отговорът беше  "Следете секция Новини". Със сигурност няма да е готова за следващата година. Може ли един човек да реди тухли и друг да му ги подава, с това темпо скоро няма да я свършат, до никъде не са стигнали #Cussing out.

Фандъкова преди време обясняваше, че това е частна собственост и няма възможност да се ремонтира и ползва по предназначение. Да не би нещо да се е променило? Аз чух, може да е само слух де, че това ще е частна детска градина. Дано не е вярна тази информация.

# 272
  • София
ЗДравейте, включвам се с един въпрос, който сигурно е тъп, но тепърва се сблъсквам с подобни неща.

Защо в някои ОДЗ-та пише, че текущата възможност за 1-ва яслена група е само 3 или 5-6 деца?? Не са ли прекалено малко като за една група???

# 273
ЗДравейте, включвам се с един въпрос, който сигурно е тъп, но тепърва се сблъсквам с подобни неща.

Защо в някои ОДЗ-та пише, че текущата възможност за 1-ва яслена група е само 3 или 5-6 деца?? Не са ли прекалено малко като за една група???

Защото са смесени от двата набора в една група. И 1-годишните и 2-годишните са заедно. И в повечето случаи предпочитат директорките да пуснат повече места за по-големия набор.

# 274

Защото са смесени от двата набора в една група. И 1-годишните и 2-годишните са заедно. И в повечето случаи предпочитат директорките да пуснат повече места за по-големия набор.
Освен това в някои ОДЗ-та предпочитат да приемат само деца , навършващи 2 г., т.е. 2 яслена група и за 1 яслена група пише 0 места.  Следете внимателно свободните места, за да не се объркате.  В 80 % от ОДЗ-тата приемат максимум до 10 деца от 1 яслена група. Много са малко тези, които приемат по повече 1 -год. деца. Основно места има в самостоятелните детски ясли за 1 -годишни деца.

# 275
  • София
Много благодаря за отговорите:) Вече ми се изясни картинката...

# 276
  • София
Здравейте. Бих искала да попитам за впечатления от 140 ДГ в жк. "Кр. поляна", гр. София. Моля майките, чиито деца посещават заведението и са последна година преди у-ще, да се включат с конкретни мнения - как се чувстват и развиват децата ви през годините, отношение на персонала.

# 277
Мегислава, според мен си пусни отделна тема, тук четат предимно майчета на малки бебета, които сега кандидатстват, а теб явно те инересува дали да запишеш детето си на предучилищна там  Hug

# 278
  • СОФИЯ
Все не ми остава време да пиша за вчерашната РГ, явно и при Ели така. Ето накратко:
т.1 в дневния ред беше искането ни за изясняване изявлението на г-жа Цеца Г. на сайта на ръководеното от нея ОДЗ № 2, в качеството й на директор. Г-жа Г. била на погребение, настояхме отново да я поканят на следващата РГ.

Календарът за 2013 г. - датите ще са максимално доближени до тези от 2012 г. (първо, второ класиране и пр.), изчаква се да излезе постановлението на МС за официалните празници през 2013 г. и тогава ще обявят в ИСОДЗ.
Поискахме проверка за някои случай, за к имаме сигнали.
МЗ все още не са предоставили списък с ХЗ.
Молбите не бяха много, отново удовлетворихме малко и тежки случаи. За съжаление записките ми не са при мен и друго съществено не помня.

# 279
Нели,и преди ли изглеждаше така справката? Хем са ужасно разбъркани,хем няма графа приети с хронични заболявания.  В любимото 2-ро се мъдрят само 3-4 броя  деца с увреждания,което е различно от приети по 2.2.4.

blanc, пропуснала съм да ти отговоря  Embarassed. Да и преди изглеждаше така справката.
До колкото знам в МОМН получават справка за деца със СОП, но не и за хронично болните деца.
На първа страница Ан Мари е сложила справките от миналата година. Можеш да видиш каква информация е имало тогава!

мама САННЯ, благодаря за информацията   bouquet.

Тази седмица в блога на столична община отговаря Чобанов!

# 280
  • София
Мегислава, според мен си пусни отделна тема, тук четат предимно майчета на малки бебета, които сега кандидатстват, а теб явно те инересува дали да запишеш детето си на предучилищна там  Hug
Благодаря за съвета и отговора. Нямам идея как се прави, но ще събера малко инфо и пак ще се включа с питане.

# 281
  • СОФИЯ

Тази седмица в блога на столична община отговаря Чобанов!

Писах в блога. Дали този път ще публикуват коментара ми  Grinning

# 282
  • София
Още един въпрос от мен

днес в една друга тема... попаднах на това:  "имам близнаци приети в одз, както знаете там се кандидатства веднъж в годината / не като в детските ясли всеки месец/"
???
Вярно ли е това? Аз все си мислех, че за всички приема е септември?

# 283
  • СОФИЯ
Още един въпрос от мен

днес в една друга тема... попаднах на това:  "имам близнаци приети в одз, както знаете там се кандидатства веднъж в годината / не като в детските ясли всеки месец/"
???
Вярно ли е това? Аз все си мислех, че за всички приема е септември?

Не е вярно. Календара го има в ИСОДЗ, мисля и на първа стр в тази тема. Освен ако не става дума за др град, различен от СФ.

# 284
  • София
Да, права си. Сигурно става дума за друг град, но все пак реших да питам, да не изпусна нещо Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт