СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 315
но защо в някои градини обявяват нулев прием за септември?
Защото:
1. За яслените групи: Имат да речем само 1 яслена група и предпочитат да приемат деца само от един набор, обикновено 2-годишни и тогава за ясла 1 се обявява 0 места. Или пък предхпочитат да приемат само деца набор ясла 1 и за ясла 2 се обявяват 0 места.
2. За 1 група в ОДЗ: Ако първа група е само 1 като брой и от яслата излиза целия набор, всичките 25-25 деца, тогава групата се напълва и пак се обявяват 0 места.
Това е.

# 316
  • София
С тази система вече се побърквам... Пуснаха 20 места в ЦДГ 17 в Младост за набор 2010, но даже при огромно желание не мога да добавя кандидатурата на детето защото системата ми пише че няма групи за този набор #Crazy

# 317
Странно, 2010 набор е за ясла, а това е ЦДГ...

За спорта - добавих кандидатура за моето дете (2010 набор) - разреши ми.
Изтрих я.

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 10:54 от aaa73

# 318
  • СОФИЯ
Без да съм гледала системата но... 2010 набор е за ясла, а това е ЦДГ...
А, погледнах.. вярно има 20 места за 2010... значи не е точно ЦДГ.
За спорта - добавих кандидатура за моето дете (2010 набор) - разреши ми.
С 5 т. сме там, спокойно Wink

от профила на ДЗто http://kg.sofia.bg/isodz/dz/96

"Информация за родители
ДО РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА ,РОДЕНИ НАБОР 2010 ,КАНДИДАТСТВАЩИ ЗА СВОБОДНИТЕ МЕСТА В ЦДГ №17

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ ,НИЕ СМЕ ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА ,В КОЯТО СЕ ОТГЛЕЖДАТ И ВЪЗПИТВАТА ДЕЦА ОТ 3г. ,ЗА КОЕТО СА И НАСТРОЙКИТЕ НА ИСОДЗ.

ПРОМЯНАТА НА ТЕЗИ НАСТРОЙКИ ИЗИСКВА ТЕХНИЧЕСКО ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНАТА , МОЛБАТА МИ Е ДА СТЕ ТЪРПЕЛИВИ И ДНЕС ПО-КЪСНО ПРЕЗ ДЕНЯ ЩЕ СТАНЕ ВЪЗМОЖНО

КАНДИДАТСТВАНЕТО ПРЕЗ ПРОФИЛИТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА .

С УВАЖЕНИЕ: МАРИЯ ВРАЧЕВА

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ , ЗА ДЕЦАТА ОТ НАБОР 2010г ЦДГ№17 "НАДЕЖДА" ОБЯВЯВА 20 СВОБОДНИ МЕСТА ЗА КЛАСИРАНЕТО НА  24 ноември/събота /2012г.Децата ще бъдат записани в група от деца,родени 2009 /второ полугодие/,така че ЖЕЛАТЕЛНО е в класирането да участват деца ,родени първото полугодие на 2010 година.

Постъпването на децата в детското заведение ще стане след 01.01. 2013 г. Новоприетите деца ще бъдат настанени поетапно в помещенията, които ще се освободят от дом “Надежда”."

# 319
И какво стана ясно, че не могат да си запълнят 54-те места за уж проблемния набор 2009.

# 320
  • СОФИЯ
В ИСОДЗ са качили един нов протокол, има за К5 при сливане на СДЯ с ЦДГ и ОДЗ. Предполагам скоро ще качат още протоколи, на последното заседание разписвахме.

В блога на СО все още няма отговори от Чобанов  Grinning

# 321
Здравейте,

аз не разбрах догодина ще важи ли ДК 5  за чистите ясли или не?
Благодаря предварително

# 322
  • СОФИЯ
Здравейте,

аз не разбрах догодина ще важи ли ДК 5  за чистите ясли или не?
Благодаря предварително

Ако те интересува СДЯ, к е слята с ЦДГ или ОДЗ погледни в ИСОДЗ Протокол № 42 на РГ.
Иначе за чистите важи К5 - ето от ИСОДЗ в "Ръководство за родители"

К5.

Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване - 1 т.
 Важи само при кандидатстване в 1-ва градинска група. Определя се автоматично от статуса на детето.

Предимството ще се начисли автоматично при изпълнение на условието за посещение на СДЯ не по-малко от 6 месеца. Месеците посещение се отчитат към момента на записване.

При сливане на СДЯ с ЦДГ и/или ОДЗ детето, посещаващо преобразуваната СДЯ най-малко 6 месеца преди записване ползва предимство по К5.

# 323
Пак чета "новините" за ДГ.
http://www.dnes.bg/sofia/2012/11/20/niama-da-se-davat-pari-ako-d … ka-gradina.173548
Къде са построени 51 градини? Аз бях извадила от кадастъра парцел, който е определен за ДГ, но такава няма. Питах - казаха, че няма нужда!!!

# 324
От последния качен протокол чета това:
Решение на РГ: ДК 4 е за работещи на трудов договор в общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не са в период на предизвестие.

Това значи ли, че и чистачките в училищата вече ще се ползват с предимство при кандидатстване на децата им в детските градини?
Нещата отиват от зле на по-зле. Вместо да се ограничи обхватът на предимствата, той се увеличава.

# 325
Даже и работещите в разни образователни фондации се възползват от ДК 4. Няма да се пУашите.

# 326
  • София
Даже и работещите в разни образователни фондации се възползват от ДК 4. Няма да се пУашите.
Уффф...

И аз не мога да преброя къде са тия градини  newsm78 Ама така е, като във ФМИ не ни учат да броим правилно  Crossing Arms

# 327
От последния качен протокол чета това:
Решение на РГ: ДК 4 е за работещи на трудов договор в общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не са в период на предизвестие.

Това значи ли, че и чистачките в училищата вече ще се ползват с предимство при кандидатстване на децата им в детските градини?
Нещата отиват от зле на по-зле. Вместо да се ограничи обхватът на предимствата, той се увеличава.

Аз точно така го разбирам. Няма уточнение за професия.

# 328
Здравейте момичета,

аз искам да питам за преместване от една ясла в друга как стои въпроса. Малката я приеха в ясла, но ще сменяме скоро квартала и ми се иска да я преместя естествено по наблизо. Пак ли през системата се кандидатсва по общ ред, има ли някакви допълнителни точки? Също така ме интересува, ако кандидаствам по общ ред, в кой точно момент ще загубя сегашното място на детето?- когато кандидатствам за преместване, когато случайно я приемат в нова ясла или когато се отпишем от старата?

ох, извинявам се, надявам се да ме разбрахте  Embarassed

# 329
Благодаря ти много за бързия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт