СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, може би не е най-точната тема, но бих искала да попитам, при кандидатставане за детска градина има един доп. критерии, който до момента вообще го изключвах, защото слушах доста по темата как  родители изкарват децата си болни / това  даже ми звучи страшно, но е факт/ Моя приятелка обаче ме попита защо не се възползваш от това, че детето има атопичен дерматит, което е хронично заболяване. А той наистина има атопичен дерамтит, който е и обострен в момента. Питах в градината какво трябва да направя както документи да подам и ми казах че е прави в началото на годината, което ми е малко странно, та за това реших да пиша тук и да попитам , аз не можах да намеря точен текст, в който да е записано подобно нещо. Реших се на тази стъпка, защото за да бъде прието детето на 2-ма работещи родители, плащащи всичко в реални стойности, неполучаващи детски поради същата причина явно трябва да се възползвам от заболяването на детето, което вообще не ме прави щастлива. Та моля Ви ако някой има инфо дали наистина се подават само в началото на уч. година

# 451
bunova, това е темата, но не съм запозната с таз разводнена подтема Х3, така и не получих отговор преди време за списък с Х3, беше ми просто интересно има ли, оказа се, че няма, в темата тук е дискутирано не веднъж. Също така че за яслени групи няма никъде изрично посочено такова предимство. Както разбрах и оттук МЗ още предоставя такъв списък...

съжалявам за детенцето Ви, дано се включи някой по-разбиращ. И преди няколко седмици по сайта на ИСОДГ се появяваха деца по т.2.2.4, така че май са ви "шунтирали" от градината, подайте документи, с номер. Може би са запълнили вече бройките, не знам.

само да кажа, че 47мо одз е приключило с ремонта, първи етап и отваря врати за дечицата  Hug

# 452
  • София
само да кажа, че 47мо одз е приключило с ремонта, първи етап и отваря врати за дечицата  Hug
Със здраве да си го ползват дечицата Simple Smile

bunovа, може да са си запълни бройка от ХЗ. Но по-вероятното е, че не си питала подходящия човек... Просто ХЗ са широка порта за влизане по другия начин.

Хмм, какво видях в Стандарт Падат таксите в частните забавачки - дали е точно така какво са го написали ...

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 08:19 от v_spasova

# 453
  • София
Би било хубаво ако е така - нали уж обещаха да има повече места за децата в заведенията... Но ако мислят, че като смъкнат таксите от 500 на 400лв и ние вече ще можем да си го позволим... явно не живеем на едно и също място. Трябва поне двойно да паднат таксите, а не с великите 100лв....

# 454
В момента в 47 ОДЗ има обявени 7 свободни места за набор 2007 и 4 за набор 2006.
Според мен това е добра възможност за хора, които живеят в района, а децата им посещават по-отдалечени градини.

# 455
  • СОФИЯ
Хмм, какво видях в Стандарт Падат таксите в частните забавачки - дали е точно така какво са го написали ...

Тр най-напред да приемат новия закон. А за това "По сто лева на родител месечно да даде държавата, всеки сам ще преценява къде да си запише детето", коментира Славчева. - да не би да са решили най-накрая да приложат на практика чл.10 б от ЗСПД  newsm78 Там все още няма наредба на министъра на финансите.
Чл. 10б. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 1.04.2009 г., ако са изпълнени условията на § 102) Семейства, на които детето (децата) не може да бъде записано в общинска детска градина, имат право на помощ в размер на 100 лв. месечно за всяко дете на възраст от 3 до 6 години. Помощите са за сметка на републиканския бюджет. Министърът на финансите издава наредба за реда за получаване и изразходване на помощите.
§ 102. (1) Министерският съвет след 31 март 2009 г. може да одобри допълнителни бюджетни кредити по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за реализиране на изпълнението на § 100, т. 7, при условие че:

1. очакваният годишен размер на положителното салдо по консолидираната фискална програма превишава 3 на сто от прогнозата за годишния брутен вътрешен продукт;

2. не се влошава утвърденото с чл. 1, ал. 3 бюджетно салдо по републиканския бюджет.

(2) Бюджетните кредити по ал. 1 не се включват в размера на допълнителните бюджетни кредити по чл. 35, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет.

# 456
  • София
Според мен с това: "По сто лева на родител месечно да даде държавата, всеки сам ще преценява къде да си запише детето"
имат в предвид, че с толкова ще се намали таксата в частните детски градини за нас.  Защото пише, че 1400лв била издръжката на дете в държавно заведение, което идва долу горе по 100 лв на месец....

# 457
Не сте объркал мястото, а времето и начина. Подобно предложение в различни вариации и за различни критерии е обсъждано с родители и е внасяно за обсъждане (не само от нас), но по ред причини такива предложения не са приемани.

Мога да "пренеса" в РГ всичко смислено и приложимо, около което родителите са се консолидирали.  Но никой не може да ме накара да внасям всяко умосътворение, което някой е изкихал, пиейки кафето си. Но пък всеки може грамотно да напише и внесе своето искане и то да се обсъди. В случая как точно ще се доказва, че ДК5 е приложен неправомерно, ако родителите представят съответните документи. Който реши този въпрос, би бил достоен да стане следващия Градоначалник на София.  Wink. Минимум.

Хубаво би било да не се отказвате и да опитвате отново (въпреки вероятните откази).
Няма да се консолидират родителите около подобно предложение по простата причина, че не им изнася. Има електронен регистър и не е трудно да се направи обмен в ИСОДЗ относно седалището (или клонове) на фирма. Разбира се срещу неголяма (за Столицата) сума.

Престанете, моля да ни раздавате ръководни постове. Както се вижда няма желаещи за тях.

# 458
  • София
Господин Andrew Hristov, не знам какво разбирате под "ръководни постове", но ако имате нещо за внасяне някъде, логично е да го направите, а не да обвинявате някого неясно за какво. В случая Ви пиша като председател на УС на СНБМ.

# 459
Господин Andrew Hristov, не знам какво разбирате под "ръководни постове", но ако имате нещо за внасяне някъде, логично е да го направите, а не да обвинявате някого неясно за какво. В случая ви пиша като председател на УС на СНБМ.

Разбирам неуместните шеги относно кметското и Вашето място. Не намирам за нужно на всеки поотделно да посочвам къде и от кого се случват.

# 460
  • София
Аз пък не се шегувам, а Ви отговарям, защото от постовете Ви разбирам, че искате СНБМ да внесе някакво предложение вместо Вас, защото Вие така искате  Peace

# 461
Аз пък не се шегувам, а Ви отговарям, защото от постовете Ви разбирам, че искате СНБМ да внесе някакво предложение вместо Вас, защото Вие така искате  Peace

Аз също не се шегувам. Никъде не съм написал че искам, а само предложих. Не е трудно да се прочете и "някакво"-то предложение. Не сте длъжни с нищо. Може би единствено да прочетете няколко коментара (но само при условие че твърдо искате да пишете тук). Тези усилия са неизмеримо по-малки от кореспонденция по официален канал.
Моля всеки следващ преди да се засегне за нещо, да прегледа точно за какво става дума.
А сега и аз като Ели Х .... спирам.

# 462
изпуснах цялата полемика по-нагоре, ама с толкова кавички нямах време да чета, признавам.
да попитам друго, кога се обявяваше календара на ИСОДГ за следващата година?

# 463
  • София
Г-н Andrew Hristov, прочела съм коментарите Ви и Ви написах в какво качество Ви отговарям  Peace А кой иска или не иска да е във форума няма да го коментирам, май имам повече "стаж" от Вас  Laughing А относно писането в нета и по официалните канали сте прав. Само че с писането само тук нещата няма как да се случат. Ели Х тогава изобщо нямаше да ходи в РГ  Wink Междудругото тя е член на УС на СНБМ и е в РГ, защото Сдружението си комуникира със СО по "официалните канали", нали разбирате защо не става дума за "двама родители, които е хубаво да не се отказват" (цитирам по памет из Вашите постове)?!

# 464
  • СОФИЯ
изпуснах цялата полемика по-нагоре, ама с толкова кавички нямах време да чета, признавам.
да попитам друго, кога се обявяваше календара на ИСОДГ за следващата година?

Ще го качат съвсем скоро. Уточняваха датата за първото класиране, поради многото почивни дни около 06.05.13 г.

Общи условия

Активация на акаунт