СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 839
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 765
А трябва ли да променям нещо в профила за кандидатстването на 25.02. или просто изтривам яслите и слагам на тяхно място градини?

# 766
  • София
Набор 2010 може да участва в текущите класирания Peace Синът ми е от този набор, не е приет на ясла, но си участва на класиранията. Друг е въпроса, че места няма.

# 767
А трябва ли да променям нещо в профила за кандидатстването на 25.02. или просто изтривам яслите и слагам на тяхно място градини?
може и да не ги триете, просто сложете по-нагоре градините и следете шанса къде Simple Smile късмет!

Beri, и аз това се учудих защото в нашата градина има две места и едното детенце, което има шанс да влезе го познавам и се надяват да влязат сега събота  Peace

# 768
За нашата градина и вообще гледам за всички ЦДГ "няма групи за набор 2010"  Thinking
Нашата е "Радост" в район Панчарево.
Той има профил в системата, но още не мога да добавям градини.
Ето това ми излиза:
https://kg.sofia.bg/sfkg/parent/child_region_selected.htm

Със сигурност племенничката ми, която е набор 2008 започна вследствие на текущо класиране, защо сега да не може не разбирам  Rolling Eyes
Това е принципния въпрос.

Имам и втори- за който е наясно. Коко е  с Телк, съответно четох, че мога да го запиша директно в градината, без да минава през системата. Но и това не можах да разбера кога може да стане, сега ли, като навърши 3 годинки ли или септември?  Hug

# 769
  • София
megan@, за ЦДГ ще може да се кандидатства след 25.02, коментирахме го на предишната страница Peace В момента текат текущи класирания за яслените групи.
Относно ТЕЛК, взимаш документите и направо при директорката на градината. Тя ще ти каже откога и как, но знам, че записването става на място.

# 770
За нашата градина и вообще гледам за всички ЦДГ "няма групи за набор 2010"  Thinking
Нашата е "Радост" в район Панчарево.
Той има профил в системата, но още не мога да добавям градини.

Със сигурност племенничката ми, която е набор 2008 започна вследствие на текущо класиране, защо сега да не може не разбирам  Rolling Eyes
Това е принципния въпрос.

Имам и втори- за който е наясно. Коко е  с Телк, съответно четох, че мога да го запиша директно в градината, без да минава през системата. Но и това не можах да разбера кога може да стане, сега ли, като навърши 3 годинки ли или септември?  Hug
ЦДГ не може, защото няма 3г. още детето.
пишете на обратна връзка в ИСОДГ,  ако не можете да добавяте ОДЗ. за ЦДГ мисля Ви стана ясно.

на втория въпрос е по документи - когато навърши 3 г. по т. 2.2.4. с молба до директора на ОДЗто или градината. Отидете на място с всички документи сега и подайте молба при директора, ако има място, ще Ви приеме, мисля, откога - директорът ще каже.
иначе това се използва и преди 3г. на детето от някои родители, т.к. и директорите го позволяват.
късмет и да ви е здраво детенцето!

# 771
Много мерси, стана ми ясно!

Само последно да питам,
на втория въпрос е по документи - когато навърши 3 г. по т. 2.2.4. с молба до директора на ОДЗто или градината. Отидете на място с всички документи сега и подайте молба при директора, ако има място, ще Ви приеме, мисля, откога - директорът ще каже.
иначе това се използва и преди 3г. на детето от някои родители, т.к. и директорите го позволяват.
късмет и да ви е здраво детенцето!

ако няма места какво се случва? Аз бях чела, че би следвало да има запазени места за деца с Телк, а така ли е наистина?

Слава Богу тази година е здрав, не е правил пристъпи, явно го поизраства, дай Боже и занапред да е така!!! Пожелавам здрави дечица на всички@@@

# 772
  • София
megan@ , в 1-вата кампания с точките (учебна 2009/2010), имаше почти във всяка група по едно отделено място за такова детенце. Пишеше си го на самата страница на градината. После спряха така да обявяват места.

И както вече ти писаха - отиваш на място с всички докс. Много е вероятно да откажат прием по т.2.2.4 и да почнат да те размотават - елате след месец, елате на есен, няма места...

Ако дир-ката не пожелае да приеме молбата, искаш писмен отговор на отказа. И пускаш оплакване в общината.
Ако усетиш, че те размотават - пак оплакване в общината.
По-назад в темата беше коментиран подобен случай. Потърси мененията на мамма Саня, тя е дала компетентни отговори.

Ако не бъркам - можеш да си се наредиш на общата опашка, като в полето за ТЕЛК - там да опишеш, че детето има проблем. И ако ви класират по общия ред - не би трябвало да откажат записване. Ако откажат - оплакване в СО.
Но ако се наредиш на опашка, не посочиш че детето е болно и ви класират, може после да откажат записване на база това, че си подала непълно инфо.

# 773
  • София
Здравейте момичета!
И аз почвам да ви следя активно, че досега само чат-пат минавах информативно.
Любопитно ми е някой знае ли какъв е случая със свободните незаети места. Например щракам на свободни места, набор 2011 и ми излиза едно свободно място в 51 СДЯ. Списък на чакащи - 230 и от тях 7 с 10 и 10+ точки, а то стои незаето и свободно. Това някаква грешка в системата ли е, защото същото е и с останалите свободни места за този набор. newsm78

# 774
  • София
Здравейте момичета!
И аз почвам да ви следя активно, че досега само чат-пат минавах информативно.
Любопитно ми е някой знае ли какъв е случая със свободните незаети места. Например щракам на свободни места, набор 2011 и ми излиза едно свободно място в 51 СДЯ. Списък на чакащи - 230 и от тях 7 с 10 и 10+ точки, а то стои незаето и свободно. Това някаква грешка в системата ли е, защото същото е и с останалите свободни места за този набор. newsm78
Класиране не е имало от 8.12, може тогава да се е освободило мястото.

# 775
маргаритка, мястото може да е обявено след последното класиране, може и да е било обявено, но дете да не се е записало или да са му отказали записване и бройката пак да е в системата, може директорът да е решил да обяви едно свободно място за следващото класиране. и за други набори има свободни места.

megan@, V_spasova ти е обяснила как да процедираш в случая.
задължително си входирай молбата при директора на градината, ако откаже искай писмения й отговор на какво основание.

# 776
  • София
Мерси за отговорите! Мястото е от доста отдавна. Ако не се лъжа още от есента. Затова и се чудя. Дали е защото е близо до Суходол и може да е пълно с ромчета? На мен това място ще ми е като краен краен вариант, защото е на около 15 мин от работата ми в обратна на вкъщи посока и дано не опра до него.

# 777
Здравейте, моля за малко информация.
Майка съм на близнаци, единият от които е със СОП - може ли насоки за детски ясли в Младост , където евентуално биха ми взели и двете деца?
Миналата година бяхме приети в избраната ясла през системата, но не съм ги записала ,защото детето със СОП имаше нужда от повече работа, а и не можеше да сяда само. Трябва ли да обявявам ,че е със СОП или да си кандидатствам като за нормално дете за ясла?

# 778
  • СОФИЯ
Здравейте, моля за малко информация.
Майка съм на близнаци, единият от които е със СОП - може ли насоки за детски ясли в Младост , където евентуално биха ми взели и двете деца?
Миналата година бяхме приети в избраната ясла през системата, но не съм ги записала ,защото детето със СОП имаше нужда от повече работа, а и не можеше да сяда само. Трябва ли да обявявам ,че е със СОП или да си кандидатствам като за нормално дете за ясла?

Трябва да посочиш СОП през ИСОДЗ. В противен случай директорът с основание може да откаже записване, поради липса на подходящи условия за отглеждане на детето. Имаше такива случаи. Имате право да кандидатствате на място в ДЗ. И...чисто емоционално не се вкарвай във филма "нормално дете". Всички деца са нормални, някои страдат от различни заболявания, а СО/СОС на този етап отказват да регламентират заболяванията, които водят до предимство по т.2.2.4 от Правилата.
Успех и горе главата!

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 06:01 от мама САННЯ

# 779
Мама САННЯ, да ти е здрава, весела и щастлива рожденичката Simple Smile   bouquet

ravi, според мен обиколи на място с всички документи ОДЗ-тата в Младост, които са ви удобни и се срещни с директора на всяко, така най-добре ще разбереш къде имате шанс, подготви молба свободен текст за прием на децата ти, поискай входящ номер от деловодството на съответната градина, стискам палци да обикаляте малко и да приемат дечицата  Hug
в ИСОДГ ги регистрирай и както са ти писали по-горе в ИСОДГ трябва в графа СОП да опишеш всичко. късмет!
според мен отиди на място и така ще си сигурна в приема, а не после да се разправяш с директорки има място, няма място, има условия, няма условия и да пишеш жалби  Peace

с подходящи грижи и с много любов децата ще вървят заедно ръка за ръка, няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт