СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 584
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Може да посещава старата градина до септември.
В по-старите теми ЕлиХ беше писала по въпроса.

# 976
  • София, Люлин-8
v_spasova мерси за отговора  Hug

# 977
  • София
Сетих се едно бързо въпросче  Simple Smile

Казусът е следният. Висим си ние на общата опашка и на голямото класиране "О чудо" ни класират за желаната градина. Но за да запиша детето в новата градина, първо трябва да го отпиша от старата. То хубаво ама нали това класиране ще е за новата учебна година от септември. То тогава в периода май-септември детето коя градина ще посещава, като от старата е отписано, но в новата е в група от септември месец?  newsm78
Не трябва да отписваш детето, да не се излъжеш случайно.  Peace

# 978
  • София, Люлин-8
Така ли аз бях разбрала, че трябва да я отпиша.

Благодаря за предопреждението Aннa  Hug

# 979
  • София
О да, не отписвай предварително. Кандидатстваш, ако ви класират - записваш се.
И тук вече може да има някаква договорка - ако дир-ката от новата градина/ясла е навита, може там да почнете. Но ако не е - ходите до септември в старата, после вземаш здравния картон и отиваш в новата.

# 980
  • софия
Здравейте
Имам въпрос, искам да пусна дъщеря ми на ясла сега, има едно свободно място в градината в чиито списък на чакащи тя е втора, тоест ако детето което е класирано не се запише може ли ние да го направим или трябва да се чака другото класиране в което евентуално тя ще е класирана.И още един въпрос, може ли да се променя подредбата на детските в желанията,1 и 2 или веднъж заявено в системата си остава така.
 Hug

# 981
  • София
Здравейте
Имам въпрос, искам да пусна дъщеря ми на ясла сега, има едно свободно място в градината в чиито списък на чакащи тя е втора, тоест ако детето което е класирано не се запише може ли ние да го направим или трябва да се чака другото класиране в което евентуално тя ще е класирана.И още един въпрос, може ли да се променя подредбата на детските в желанията,1 и 2 или веднъж заявено в системата си остава така.
 Hug
Ще трябва да чакате следващото класиране.
По всяко време може да се променя подредбата на градините и да се добавят нови такива, разбира се до заключване на системата.

# 982
  • софия
Анна, Благодаря ти. Hug

# 983
Извинявам се, ако въпросът ми е глупав или коментиран вече. Сега кандидатстване за яслена група като най-рано може да започне да я посещава септември, когато ще е на 1год. и 8м. Кога трябва да я запиша, ако е класирана в ясла, която ни устройва? Когато излезе класирането и стане ясно или септември. Видях, че някои градини са си упоменали срокове за записване, но не всички.

# 984
Срокът за записване е две седмици след приема и е еднакъв за всички градини. За текущите класирания е по-кратък.

# 985
Момичета, знам, че сред вас е знанието и ви моля за разяснение по следния казус:
Малката е в ясла в ОДЗ. На есен трябва да е в детска градина и вероятно ще кандидатстваме и в ЦДГ. Чудя се обаче, след като тя е в ОДЗто, как мястото й за същото е гарантирано за следващата година. Ако поставя като първо желание настоящото ОДЗ, тя ще има 8 точки (в най-общия случай) като нейното приятелче, което обаче не е прието на ясла и все още си е у дома с мама. Ако обаче сложа за първо желание ЦДГ, а ОДЗто за второ, то тя ще има 7 точки в ОДЗ, а децата, които не ходят на ясла, но са първо желание - 8 точки. Разбира се, че бих искала да ходи на градина от наесен, но при тези чуденки, не знам как да подредя желанията. Ако все пак ми е по-удобно да е в ЦДГ, като кандидатсваме за там и ни е първо желание, аз "отписала" ли съм я от ОДЗ при кандидатстването.
Извинете, объркано го обясних, но се надявам да ме разберете и да можете да ми "разплетете" случая.
Благодаря ви предварително!

# 986
  • София, Люлин-8
adka След като детето е в яслена група в ОДЗ, то автоматично продължава в градинските групи на същото ОДЗ не е необходимо да кандидатстваш наново.
За 1-ва градинска кандидатстват наново само децато от яслени групи в СДЯ.

# 987
  • София
adka, горе-долу по това време на годината (около февруари) нас ни караха да попълним деклрация/молба, че искаме детето да продължи в градинска група на ОДЗ-то. Ние попълнихме щото не сме искали да местим щерката.

Попитай при вас в канцеларията дали ще искат такава бележка. Ако не искат - може би по презумпция предполагат, че всички ще продължат.
Ако има нещо подобно за попълване - пишеш че искаш, за да няма проблеми с мястото.
И после, без да отписваш, си кандидатстваш за ЦДГ-то, което си харасала.

В групата на каката, след ясла2, имаше подбен случай - майката искаше да премести в ЦДГ. Но нямаха късмет на лотратията за ЦДГ-то и си останаха в ОДЗ-то.

# 988
  • софия
Има ли определен ден в седмицата в който се обявяват свободните места , при текущите класирания.
 Hug

# 989
  • София
Обикновено в понеделник пускат съобщение със свободните места.

Общи условия

Активация на акаунт