СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 375
  • СОФИЯ
Повече от ясно е, че децата с ХЗ нямат никакво предимство...Протоколът, издаден от лекар- специалист и подписан от ЛКК, няма никакво значение, освен ако не си го окача на стената, като портрет..Мамма Саня говори за подход, което звучи...как ви звучи  всъщност,може би в парично измерение...Работата смърди,с извинение, колкото повече се ровиш. Та, мисълта ми е, не се притеснявайте простосмъртни обикновени родители! Тези с "подхода" ще си го получат накрая...

ОооОООО и  Twisted Evil. Обезверена от поредния анонимен родител на когото се опитвам да отговоря!
Моля следващите с лични драми да не питат щО ме няма! Това е ПЪЛНО Безобразие! Ели Х и мама САННЯ не са и не са били анонимни, занимавайки се с проблемите в тази тема, например  Heart Eyes.

# 376
  • СОФИЯ
Как не ви омръзна от тази анонимност?
romanol , за мое лично съжаление ти също държиш на това - не по повод на последното.

# 377
  • София, Люлин-8
Как не ви омръзна от тази анонимност?
romanol , за мое лично съжаление ти също държиш на това - не по повод на последното.

Да когато пуснах сигнала за градината исках да е анонимен сами се сетете защо.
Живеем в една прекрасна държава в която дори и да се направи тази проверка в крайна сметка едва ли нещо ще се промени, освен това че директорката ще запомни името ми и детето никога няма да посещава тази градина. За съжаление така стоят нещата в БГ. Sad

мама САННЯ
Разбирам те и ти благодаря за всичко което правите с Ели Х в работната група, знам че не ви е лесно и на вас, явявате се като буфера между общината и родителите.
Но просто ни разберете, че и на нас ни е лесно с болните дребовци, в доста от случайте лечението е скъпо и продължително, което ни принуждава да се борим със системата.
Ако не беше се обострило заболяването й щях да си я оставя да си ходи в СДЯ-то до 3г. и после да я запиша в ОДЗ-то с тази + една точка която ни се пада от яслата, поне такъв беше планът. Докато заради излагането на студеното време пристъпите й зачестиха и й предписаха антиконвулсанти. Тъй като това са много силни медикаменти които не искам да давам, ако не е крайно необходимо, реших първо да се опитам да елиминирам отключващият фактор (студа), което за съжаление не стана. И единственото, което ми остава е да се моля пристъпите да се редуцират от самосебеси за да не се налага да започваме това тежко лечение.  Cry

# 378
  • СОФИЯ
Ан Мари, знам, че иф на първата страница е мн дълга, но като ми дойде музата ше сътворя 1/4 изречение, от което да става ясно, че в СНБМ също сме работещи майки с деца (има и хронично болни), работим в сдружението единствено и само на доброволни начала и темата ДЗ, в т.ч. РГ е само част от проблемите, с които се занимава сдружението. Не сме "буфер", не се нуждаем от "благодаря за всичко което правите", а на г-на с
" ..Мамма Саня говори за подход, което звучи...как ви звучи  всъщност,може би в парично измерение...Работата смърди,с извинение, колкото повече се ровиш. Та, мисълта ми е, не се притеснявайте простосмъртни обикновени родители! Тези с "подхода" ще си го получат накрая..." мое да разреша да ме цуне по нежната кожа на ръчичката, в случай че е добре избръснат  Crazy

# 379
Не виждам смисъл от спора. Деца под 3 години, независимо от ОДЗ или СДЯ, съгласно нормативната уредба, не ползват предимство при прием. Т.е. трябва да се приемат по общия ред.

По тази линия, огромна част от директорите, както и тези, с чието мълчаливо съгласие е допуснато неспазване на нормативната уредба, подлежат на наказание. СО не го прави, защото с тяхно съгласие е отворена една незаконосъобразна вратичка, за да са доволни директорите. И ако ще наказват, първо трябва да накажат себе си. А директорите сега се чудят защо, след като са ползвали тази вратичка за някои деца, сега всички родители искат и техните деца да се приемат по същия начин. И си позволяват да не приемат документи.

Има и една подробност, за която всички задружно се правят, че не съществува. Това е Наредбата за медицинската експертиза на МЗ. Независимо дали ще дадат или няма да дадат списък с ХЗ, тази наредба е единствения нормативен акт, който казва кой и как прави медицинска експертиза. Там нищо не пише за ЛКК във връзка с медицинската експертиза на деца.

Според нормативната уредба, прием по 2.2.4. може да се осъществи за деца от 3 г. нагоре и при условие че заболяването е диагностицирано по реда на Наредбата. Неспазването на тези условия, според мен, е абсолютно нарушение независимо дали има наказани или не.

Горното го пиша като родител на дете със заболяване и като родител, който е спазил нормативната уредба във вида, в който е съществувала към момента на кандидатстване. И тогава имаше едни деца, записани с предимство по този начин. Не смятам да влизам в ролята на защитник на една практика, която за мен е незаконна. Нито някога съм смятала, че заболяването на детето прави нуждата от детска градина или ясла по-голяма отколкото нуждата на другите деца. След като заболяването не предполага по-трудна социализация или затруднения в образователния процес.

# 380
Ан Мари, знам, че иф на първата страница е мн дълга, но като ми дойде музата ше сътворя 1/4 изречение, от което да става ясно, че в СНБМ също сме работещи майки с деца (има и хронично болни), работим в сдружението единствено и само на доброволни начала и темата ДЗ, в т.ч. РГ е само част от проблемите, с които се занимава сдружението. Не сме "буфер", не се нуждаем от "благодаря за всичко което правите", а на г-на с
" ..Мамма Саня говори за подход, което звучи...как ви звучи  всъщност,може би в парично измерение...Работата смърди,с извинение, колкото повече се ровиш. Та, мисълта ми е, не се притеснявайте простосмъртни обикновени родители! Тези с "подхода" ще си го получат накрая..." мое да разреша да ме цуне по нежната кожа на ръчичката, в случай че е добре избръснат  Crazy
В РГ сте, а си позволявате да си изпускате "страстите". То така е озаглавена и темата, но защо по- горе пишете, "Моля следващите с лични драми да не питат щО ме няма!"? Нека малко по- грамотно и цивилизовано...То, драми, страсти...така е, родителите с драми са много...Неприетите деца с ХЗ и без ХЗ да си ги гледат родителите поне до 3 год.. Така е редно и законно. А кой ще им плаща за третата година гледане...? Или детето и майката (напускайки работата си, защото неплатен отпуск 6 месеца за 3- тата год. е нещо подобно) ще фотосинтезират...(риторичен въпрос). В тази РГ има директорки и две майки...които ако не са техни протежета или подставени лица щеше да бъде интересно и учудващо за състоянието на цялата държава, като цяло. И щях да се радвам искрено. "Това е ПЪЛНО Безобразие!"- с това съм съгласна напълно. "Ели Х и мама САННЯ не са и не са били анонимни, занимавайки се с проблемите в тази тема, например  Love." мама САННЯ отговаря и за Ели Х (почти,като един и същи човек...хммм, може би пълно единомислие). Защо да са анонимни, ако приемем горното ми твърдение за вярно...разбира се, че няма смисъл да са анонимни...Но родители, които уж са анонимни, пък един компютърно грамотен човек може да разобличи, нямат шанса да останат анонимни. Опитват се предполагам да останат в анонимност по същия повод, по който човек оплакал се от лечението на даден лекар , който в последствие е порицан и в краен случай глобен, няма да отиде да се лекува отново при него...може би.. Thinking
Хубаво е, че мама САННЯ парира опитите на отчаяни майки за подмазване с "Не сме "буфер", не се нуждаем от "благодаря за всичко което правите"". Но,като член на РГ и отговаряща на всички в тази тема с подобно заглавие следва да се отнесе с разбиране към драмите на бедните хорица- родители без да използва подобен език...Като доброволец пък е направо грозно.

# 381
just flower може ли да напишеш наново каквото искаше да напишеш, защото аз нищо не разбрах?
Минават ми някакви мисли, че си мислиш, че представителките на СНБМ участват в РГ заради някакви користни подбуди, но...съм сигурна, че не съм разбрала правилно. Затова, за да не изпадат и други съфорумки в подобна заблуда, ще е добре да го напишеш отново.

# 382
  • София
Здравейте! Знам, че в момента вървят текущи класирания всяка седмица но за съжаление късмет нямаме, надявам се на такъв в следващото голямо класиране. Не съм сигурна има ли такова(класиране) за пролетен прием или единственото "голямо" класиране е май месец за прием от септември. Календара в информационната система за 2013 е все още празен, а аз имам нужда от информация тъй като ме притискат от работата.
Ще съм благодарна ако някой ми даде повечко информация.
Хубав ден:)

# 383
Лично аз, ако бях на място на Саня и Ели отдавна да съм си била камшика от РГ и да оставя другите, на които им е важен и на дневен ред въпроса да си чупят кратуните.

# 384
Joy тъпи провокации не ФърФят. Ако "езикът" ми е проблем за някого да цъкне на нарочното бутонче и да реализира правата си  Laughing Цун!
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен. " А.Айнщайн
мама САННЯ внася страшни страсти (малко тафтология, ама истина). С какво помагате, извън отговорите тип - робот на системата ИСОДЗ?
Желая да се отнасяте учтиво и да ми говорите на "вие", както аз го правя.
И като говорим по тема Образование, култура и прочие...нека бъде грамотно...и "страстите" могат да се изразяват грамотно и драмите също.

# 385

"Лично аз, ако бях на място на Саня и Ели отдавна да съм си била камшика от РГ и да оставя другите, на които им е важен и на дневен ред въпроса да си чупят кратуните. "
Как да си "бият камшика", когато им се заплаща или получават незнайни други облаги?! Tired Другите си "чупят кратуните" с тях или без...за жалост. Confused

# 386
  • София

"Лично аз, ако бях на място на Саня и Ели отдавна да съм си била камшика от РГ и да оставя другите, на които им е важен и на дневен ред въпроса да си чупят кратуните. "
Как да си "бият камшика", когато им се заплаща или получават незнайни други облаги?! Tired Другите си "чупят кратуните" с тях или без...за жалост. Confused
Уау  ooooh!

Май не си следила последните 4 години темата и затова правиш такива изказвания. Много е некоректно така да говориш за Ели и Сання.

asinila, да, сега има текущи класирания и местата са повече от малко за тях. След нова година ще обновят календара. Имаше инфо, че датите ще са подобни на тазгодишните. Т.е. началото на март обявяват местата и края на април е 'голямото' класиране за следващата учебна година.

# 387
Разбира се, че се облагодетелстват! Внуците им дори са уредени с места в детска градина! Вие завиждате ли им?

# 388
  • СОФИЯ
Ужасно ужасяващ ужас е тафтологичната тафтология  Laughing "Почти всеки се ражда гений, а умира идиот". Май е удобно обаче да се преместим в Клюкарника. Тамън ще обсъдим подобаващо желания, драми и пр.

# 389
  • София
v_spasova, много благодаря за отговора.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт