СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 145 918
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 600
А кога ще стане ясно?

Кога са класиранията следващата година, в началото на май ли?

# 601
  • СОФИЯ
А кога ще стане ясно?

Кога са класиранията следващата година, в началото на май ли?
СОС има 14 дн срок от съобщаване на решението за депозиране на касационна жалба. Няма сми да гадаем кога ВАС ще образува, насрочи, съответно реши. Аз имам дела там, к са насрочени чак есента. Тук обаче са засегнати широк кръг хора и предполагам ще го дръпнат по-напред.

Началото на май има мн почивни дни. По-вероятно е да е края на април.

# 602
  • София

Истината е, че този критерий доста се опорочи. Дори включването на Моnikqe го потвърждава. Да започне някой някъде работа, само за да приемат детето в ДЗ. Пък после като напусне да му мисли директорката.
Извинявай, но ти как установи, че родителят ми започва работата само за да влезе детето в ДГ?
Може би, заради начина по който ти представяш нещата. Не видях да написа: баща ми работи в ДЗ и ако мога ще ползвам точки. Видях само: баща ми почна работа в ДГ и се надявах на прием, пък те да вземат да решат, че е дискриминация. И тия лоши провинциалисти, които пълнят градината зад блока.

# 603
  • Sofia
Може би ако беше прочела и предишния ми пост, преди да си направиш извода щеше да разбереш. А последното е смехотворен начин да не скучаеш и да се заяждаш. И да градината е зад блока, кой не иска да е в най-удобната за него?

# 604
  • София

Едва ли ще стане по т.2.2.4, виждам, че детенцето е малко по-голямо от нас сиреч ясленче  Wink
А тъпата точка т.2.2.4 важи само за градински групи, ама то не пречи да си опита късмета може пък да стане.

'Метни' само един поглед тук - става дума за СДЯ - http://kg.sofia.bg/isodz/dz/248
Има деца по т.2.2.4.

Предполагам, че има и дир-ки, които присърце вземат детенце с проблем и биха го записали по прословутата точка, ама май са много малко, да не кажа, че хич няма такива.

Но пък ако дир-ка се запъне при такива докс и се обърнете към РГ, там вече може би по-адекватно ще се разгледат нещата.

# 605
http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2012/12/18/1971920_dete_na_ … nata_obshtina_za/

Малко светлина в тунела.
Сега просто СО трябва да приеме решението на Съда, въпреки, че може да се направи на интересна и да обжалва - интересно ще е  на какво основание))), защото решението е  и правилно и законосъобразно. Ако обжалва то ще е само, за да попречи на децата за приема през 2013 г. Последното ще е в разраз с целта на г-жа Фандъкова да се осигурят места в градините, направо ще си е пресичане на пътя)))))към ДГ, защото горната инстанция само ще потвърди издаденото вече Съдебно решение, но ще се загуби време. Така, че ще поживеем и ще видим)))- кой чии интереси защитава и как.

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 15:28 от drakon4e

# 606
  • София
Ох, най-после. И мен много ме дразнеха тези деца с 3 точки повече от всички други при общите.
Поне при социалните  да ги бяха турили.

# 607
Ей, но пък ако СО обжалва и решението на ВАС се позабави,  та ще си е окончателно. И тогава СО трябва да го изпълни. И тогава, ако това се забави във времето и бъдат ощетени децата през 2013 г. - то всяко едно от тях може да се позове на това съдебно решение и да съди СО, че е извършила прием по спорен текст. Въпреки, че тука си е юридическа играчка, но е ))))интересно))) Най-добре, ще е СО просто да не прилага текста, докато трае производството, в случай, че реши да жали,  и после да си го отмени достойно))))- ама надали. ))))

# 608
Преди време КЗД излезе със становище, че точките за работещи родители и за посещавали СДЯ са дискриминационни. Искаха от СО да не ги прилага, но си бяха валидни докато съдът не реши обратното. Но пък детските градини скорострелно махнаха от своите допълнителни критерии подточката за работещи родители.

Интересно ми е сега дали ще махнат допълнителния критерий за родители в столичното образование.

Да не говорим, че масово в училищата, в първи клас се приемат с предимство децата на работещи в образованието.

# 609
Преди време КЗД излезе със становище, че точките за работещи родители и за посещавали СДЯ са дискриминационни. Искаха от СО да не ги прилага, но си бяха валидни докато съдът не реши обратното. Но пък детските градини скорострелно махнаха от своите допълнителни критерии подточката за работещи родители.

Интересно ми е сега дали ще махнат допълнителния критерий за родители в столичното образование.

Да не говорим, че масово в училищата, в първи клас се приемат с предимство децата на работещи в образованието.

Ами незнам какво да ти кажа Ели, ще поживеем - ще видим (нещо руската клавиатура ми се прецака, то си пиша в превод). Но .....това съдебно решение си е съвсем в реда на нещата, просто доста се позабави. И това е съвсем естествен развой на едни неща... започнали порочно...но ...няма да се впускам в подробности.

# 610
Аз съм скептична дори и да го отменят. Децата на персонала ще бъде приет по един или друг начин - до сега ставаше легално през системата. Сега или "бабините" деца ще заместят парашутистчетата, или ще са още бройки над приетите по каналния ред.

# 611
Аз съм скептична дори и да го отменят. Децата на персонала ще бъде приет по един или друг начин - до сега ставаше легално през системата. Сега или "бабините" деца ще заместят парашутистчетата, или ще са още бройки над приетите по каналния ред.

Ако има решение на последна инстанция, както и да ги приемат тези деца, все ще е в нарушение на Закон. А това може да доведе до нови дела в съда. Вече срещу детски градини като конкретни закононарушители.

# 612
  • Sofia

Абсолютно подкрепям. Тези деца навън няма да останат. Моето дете е прието с три точки от баба си, но в друга детска градина. Директорката на майка ми сто пъти й е предлагала да го преместим при нея извън всякакви класирания, просто ако решим.

# 613

Абсолютно подкрепям. Тези деца навън няма да останат. Моето дете е прието с три точки от баба си, но в друга детска градина. Директорката на майка ми сто пъти й е предлагала да го преместим при нея извън всякакви класирания, просто ако решим.

Тази директорка дали може да чете? И ако може - дали осмисля написан текст? Защото в тоя град има Общински съвет и е редно поне с неговите решение да бъде запозната. Както и с нормативната уредба, която регламентира нейната работа. НЕ МОЖЕ да премести детето извън всякакви класирания без да наруши документ, приет от СОС.

Какво означава, че "тези деца навън няма да останат" ако и последната инстанция постанови, че е пряка дискриминация да се приема дете с предимство, защото баба му работи в системата. Освен Правилата за прием, директорът и съдебното решение ли по своя преценка ще решава дали да изпълни или не.

http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=29174

Ако някой се интересува, най-долу, след текста има линк от който се отваря решението на АССГ.

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 19:20 от AnMary

# 614
  • София, Люлин-8

Едва ли ще стане по т.2.2.4, виждам, че детенцето е малко по-голямо от нас сиреч ясленче  Wink
А тъпата точка т.2.2.4 важи само за градински групи, ама то не пречи да си опита късмета може пък да стане.

'Метни' само един поглед тук - става дума за СДЯ - http://kg.sofia.bg/isodz/dz/248
Има деца по т.2.2.4.

Предполагам, че има и дир-ки, които присърце вземат детенце с проблем и биха го записали по прословутата точка, ама май са много малко, да не кажа, че хич няма такива.

Но пък ако дир-ка се запъне при такива докс и се обърнете към РГ, там вече може би по-адекватно ще се разгледат нещата.

Знам ние сме в СДЯ където също има приети деца по т.2.2.4.
http://kg.sofia.bg/isodz/dz/265
Не знам дали скоро си следила темата, но аз исках да преместя детето от една градина в друга по  т.2.2.4., но след като директорката ми отказа прием на документите под предтекст, че се приемат два пъти годишно по тази точка (април и септември) и трябва да изчакам до април, аз попитах тук дали е вярно  и  ми обясниха, че прием по  т.2.2.4. важи само за градински групи.

Общи условия

Активация на акаунт