СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 425
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 840
И аз продължавам с въпросите   newsm78. Бременна с второ дете и живот и здраве разликата между двете е по-малко от 24 месеца. Силно е вероятно второто да се роди преди 03.05, когато ще затворят системата, но най-вероятно все още няма да има ЕГН. Видях в системата, че допълнителните точки за този критерии се изчисляват автоматично. Ако второто дете няма ЕГН дали ще ми го отчете системата и какво мога да направя за да получа допълнителната точка?

# 841
И аз продължавам с въпросите   newsm78. Бременна с второ дете и живот и здраве разликата между двете е по-малко от 24 месеца. Силно е вероятно второто да се роди преди 03.05, когато ще затворят системата, но най-вероятно все още няма да има ЕГН. Видях в системата, че допълнителните точки за този критерии се изчисляват автоматично. Ако второто дете няма ЕГН дали ще ми го отчете системата и какво мога да направя за да получа допълнителната точка?

Предимството ще се отчете автоматично, едва след като се въведе ЕГН-то на второто дете, друг начин няма.

# 842
  • СОФИЯ

Тази година класирането не е на 03.05, а на 26.04 - виж календара в ИСОДЗ. Изтеглиха го напред заради многото почивни дни около Великден.

# 843
  • София
Спасова, Анна, мерси  Hug В.Спасова и аз не разбрах нещо твоя пост. Значи като сме с 10 точки сме пред тези с 8, но защо Анна пише, че тогава почти няма места  newsm78 .... аааа, искаш да кажеш, че няма още април да ни класират, а чак септември, затова почти няма места, така ли?

През април няма да позволят да кандидатствате с предния набор, това се позволява от текущите класирания през септември, когато местата са малко.

v_spasova, и на мен ми се струва, че грешиш. Не съм чела правилата за това, но имам приятелка, чието дете беше с "бабешки" точки и се класира при първото обявено свободно място, а чакащи от предния набор имаше много.

# 844
  • София
И аз продължавам с въпросите   newsm78. Бременна с второ дете и живот и здраве разликата между двете е по-малко от 24 месеца. Силно е вероятно второто да се роди преди 03.05, когато ще затворят системата, но най-вероятно все още няма да има ЕГН. Видях в системата, че допълнителните точки за този критерии се изчисляват автоматично. Ако второто дете няма ЕГН дали ще ми го отчете системата и какво мога да направя за да получа допълнителната точка?

подобен въпрос се обсъждаше в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=696690.0

там има съвети как да се постъпи, когато спешно е необходимо ЕГН - да не се чака служебно да се придвижат документите от болницата до общината

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 22:46 от milka22

# 845
  • София, България

Тази година класирането не е на 03.05, а на 26.04 - виж календара в ИСОДЗ. Изтеглиха го напред заради многото почивни дни около Великден.

За колко време излизаше ЕГН-то, за няколко дни, или за близо месец беше, забравила съм  newsm78 Ако е въпрос на няколко дни, назначаваш си едно секцио към 20-ти април, и готово (ей тая глупава система в какви филми ни вкарва). Но аз друго си мисля - поне в градините, в които гледах, този критерии не беше избран. Сигурна ли си, че в тези около вас ще го има? Иначе няма смисъл да се вкарваш във филма.

# 846
Ако е въпрос на няколко дни, назначаваш си едно секцио към 20-ти април, и готово (ей тая глупава система в какви филми ни вкарва).

Това със секциото няма да стане - чак такова нещо не бих си причинила за едната градина. И таткото ще е твърдо против. Щом са изместили класирането ще затворят системата ми преди термина. Явно ще е божа работа дали ще дойде малкото по-рано или не. Иначе съм склонна да вярвам, че ако се появи преди 26-ти ще се оправим в общината за по-ранно ЕГН.
Ще изчакам и ще видим, да дойде малкото човече пък другото ще го измисля. То и без това едната причина да сме ги планирали с малка разлика беше ако не приемат бъдещия батко на ясла да мога да ги гледам двамата вкъщи, а не да се чудя как да се оправя с работата, гледачки, частни градини и т.н

# 847
  • София
Ето именно такъв казус визирах аз в питанията си, като на sunlight_eli, но явно не можах да се изразя достатъчно точно. В случая ако бебето се роди след класирането, точката един вид не се признава за това класиране, доколкото се иска евентуалното предимство да е към момента на класирането, нали така? После вече може да се ползва предимството, но едва на следващи класирания.

# 848
  • София
Момичета, извинявам се, че не съм съм обяснила добре какво имам предвид...
Но аз поне съм разбрала, че ако се прехвърлиш към предния набор, се редиш след децата от предходния набор  newsm78

Ето един преден пост по тоя въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656755.msg23103225#msg23103225

Искам и аз да попитам за Януарчетата  newsm78 . Моят син е 2010г.  Питах и в обратна връзка и все по един начин го разбирам
  "Нашият отговор:
 При извършване на смяна на набора за кандидатстване се премахват всички досегашни кандидатури. Вие трябва да си направите нови кандидатури за детски градини, в които има обявени свободни места и няма чакащи от набор 2009."
.
 То до предучилищна навсякъде си има чакащи. Аз ли нещо не разбирам или наистина няма шанс в момента за наборите преди 2006 да кандидатстват с предния набор.
Винаги е било така. Миналата година, прехвърлените януарчетата получаваха нова дата за кандидатстване и се нареждаха най-отзад на опашката, така се даваше предимство на децата от по-големия набор. Имаха шанс само тези с многото точки, защото отиваха най-отпред на опашката и ги приемаха при наличие на свободни места. За януарчета с  8 т. е все едно на коя опашка висят, защото шансът е почти нулев. Тази година вече няма предварителна дата за кандидатстване и затова с цел да дадат шанс на набор 2009 са обявили, че може да кандидатствате само при наличие на свободни места и липса на кандидати от набор 2009. Иначе излиза, че ще предредите тези, които наистина са в правото си. Може би в някои ДГ има места и за набор 2009, но те обикновено са в крайни квартали и райони. И да задължително ви си премахват старите кандидатури, не може да канидадатствате едновременно и с двата набора.

Да де, ако аз нещо не съм доразбрала, моля за извинение, че ви подведох...

# 849
  • София
v_spasova, от това, което са написали като отговор от обратната връзка излиза, че системата въобще няма да позволи на януарчетата да кандидатстват на места, където има чакащи от предния набор. Това напълно обезмисля смяната на набора при тях, защото навсякъде има чакащи. Според мен е някаква тяхна грешка, защото ето и milasara  е дала пример, че това не е така.

# 850
  • София
Как така изчезват свободни места през седмицата? В началото на тази седмица за набор 2009 г. в район Оборище имаше според системата 11 свободни места (текущо незаписани: 0). Днес местата са 0. Класирането е утре  newsm78

# 851
  • СОФИЯ
Как така изчезват свободни места през седмицата? В началото на тази седмица за набор 2009 г. в район Оборище имаше според системата 11 свободни места (текущо незаписани: 0). Днес местата са 0. Класирането е утре  newsm78

Да не са прехвърлени за друг набор

# 852
  • София
Не, не са. Проверих всички набори за този район току-що...
Уточнявам, че всичките 11 места в Оборище бяха в една градина.
По другите набори има в един район 11 места (2008 г.), но са разпределени в 2 градини.
Какво става  newsm78

# 853
Не, не са. Проверих всички набори за този район току-що...
Уточнявам, че всичките 11 места в Оборище бяха в една градина.
По другите набори има в един район 11 места (2008 г.), но са разпределени в 2 градини.
Какво става  newsm78
И аз това се чудя. Става въпрос за 62 ОДЗ филиал на ул Дунав. До преди 2 часа имаше 11 свободни места за набор 2009 год. и 12 места за набор 2008 год. Сега всички са изчезнали. Какво може да е обяснението ?

# 854
  • София
Цитат
Бях в същото положение  като теб, кандидаствах в градина с най-голям шанс, не ни приеха и след като се роди малката я регистрирах в системата и прехвърлих кандидатурата в градина, даваща предимство за породени деца. Приеха детето зимата, преди новата година. Сега и двамата са в едно ОДЗ. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт