СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 417
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 855
Привет на всички!
Ще помоля за повече информация относно приема в яслена група.
По конкретно детенцето ми е с ТЕЛК 75% как точно става приема? От това което знам до момента сме с предимство и се кандидатства на място в избраното ОДЗ след представяне на решение от ТЕЛК и подаване на декларация. Вчера обаче след посещение на избрано от мен ОДЗ директорката ме отпрати,като каза че класирането се извършвало единствено чрез системата и там трябвало да отбележа всичко?!

# 856
  • София
bibiana_7 , като цяло:
= правиш кандидатура в системата и заявяваш, че детенцето ти е с ТЕЛК - мисля, че беше необходимо да се въведе номер на решението.
После, ако сте класирани, но това инфо не е било въведено, може да ви откажат записване поради непълно подадено инфо.
Ако сте класирани през системата и сте въвели инфото, не би трябвало да ви откажат записване.
= пак отиваш в ОДЗ-то и ако не вземат документите, искаш писмен отказ за това, че ти отказват прием на документите. И после пуснаш жалба до общината.
Може и да входираш запитване към общината как се извършва класирането на деца с ТЕЛК и след като ти отговорят от СО - отиваш с отговора при дир-ката...

Иначе може да прегледаш назад в темата, имаше обсъждане по въпроса. Успех.

# 857
v_spasova искрено ти благодаря за отговора !
Пуста система 100 пъти я преглеждах, но няма място където да отбележа че детенце е с ТЕЛК. Има заявка на това, но тя касае друг член на семейството ( майка, баща или брат/сестра ). Днес в телефонен разговор с  директорка на друго ОДЗ г-жата ми обясни,че класирането за нас не ни касаело , подавали се документи на място след което се свиквала комисия която да реши дали да се приеме детето или не ?! Та за това съм и толкова объркана вече...Ще прегледам отново темата назад може да и е убегнало нещо.
Поздрави и благодаря за отделеното време   bouquet

# 858
  • София
Момичета, доколкото разбирам системата дава точка или за работещ или за студент, а не и двете едновременно?

# 859
  • София
Не, не са. Проверих всички набори за този район току-що...
Уточнявам, че всичките 11 места в Оборище бяха в една градина.
По другите набори има в един район 11 места (2008 г.), но са разпределени в 2 градини.
Какво става  newsm78
И аз това се чудя. Става въпрос за 62 ОДЗ филиал на ул Дунав. До преди 2 часа имаше 11 свободни места за набор 2009 год. и 12 места за набор 2008 год. Сега всички са изчезнали. Какво може да е обяснението ?

Ето какво написаха:

Цитат
Нашият отговор:
В 62 ОДЗ филиал ул. Дунав се извърши разместване на групи по решение на Дирекция "Образование". Това наложи промяната.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

newsm78 Tired newsm78 ooooh! newsm78

# 860
  • гр.София
Да ви попитам къде могат дасе видят къде се откриват нови детски градини?
Също така моля ви дайте мнения за детски градини в Дружба 1 ( близо до моста ) и в Студентски град. Тази пуста община Красно село е ад,няма места,няма градини и ясли. Всичко е запълнено,а прозореца ми гледа в 8 ОДЗ Таврия.  #Cussing out
Става въпрос за набор 2012.

# 861
  • София
Момичета, доколкото разбирам системата дава точка или за работещ или за студент, а не и двете едновременно?
Да, или за работещ или за студент.

Хм, по принцип тук Ремонти и нови места на този линк - И Н Ф О Р М А Ц И Я по изпълнение на Актуализирана и допълнена п …  детските градини, но файла е свален.

Вижте файла от 1вия пост - Списък на преходни обекти и обекти с предстоящо строителство през 2011 г., но не знам до колко е актуален.

# 862
Също така моля ви дайте мнения за детски градини в Дружба 1 ( близо до моста ) и в Студентски град. Тази пуста община Красно село е ад,няма места,няма градини и ясли. Всичко е запълнено,а прозореца ми гледа в 8 ОДЗ Таврия.  #Cussing out
Става въпрос за набор 2012.

За 8-мо ОДЗ:
Ако нямате предимства като баба в ДГ или /недай си Боже/ някое от социалните, според мен трудно ще стане.

За Дружба 1:
Моето дете ходи в 96 ОДЗ, точно до моста на летището е, доволна съм. Ако нещо конкретно те интересува, питай.
Има една рушаща се от сигурно 15 години сграда на запустяла детска градина пак так, от другата страна на уличката. Ремонтират я със супер бързи темпове, но чух, че щяла да бъде частна детска градина, дано не е вярно.
В тази връзка, ще питам в блога на СО г-н Чобанов следващия път, когато той отговаря на въпроси. Дано отговори де.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 08:15 от инсп. Гаджет

# 863
  • София, България
е, ти пък "не дай си боже" - нашето "предимство" не е толкова лошо Wink

# 864
е, ти пък "не дай си боже" - нашето "предимство" не е толкова лошо Wink

Да, вашето и още едно всъщност, са хубавите.
Сори, не съм ти видяла лентичката, ъъъъ, лентичките  Wink
Имай предвид, че на първо класиране за децата със социялни точки има квота от 40%. Много е важно добре да прецениш какви са шансовете, за да подредиш правилно кандидатурите.

# 865
  • София
Пуста система 100 пъти я преглеждах, но няма място където да отбележа че детенце е с ТЕЛК. Има заявка на това, но тя касае друг член на семейството ( майка, баща или брат/сестра ). Днес в телефонен разговор с  директорка на друго ОДЗ г-жата ми обясни,че класирането за нас не ни касаело , подавали се документи на място след което се свиквала комисия която да реши дали да се приеме детето или не ?! Та за това съм и толкова объркана вече...Ще прегледам отново темата назад може да и е убегнало нещо.
По приницип би трябвало така да се процедира при дечица със заболяване, както тази директорка ти е казала - подават се докс на място и се гледат. Според мен - ориентирай се към това ОДЗ.

Да не те излъжа - питай в обратна връзка къде се заявява, че детенце е с ТЕЛК - за да движиш нещата и по двете линии - прием на място и стандартен прием през системата.

Понеже някои дир-ки отказват да приемат документите и почват да обясняват как трябвало през системата да се кандидатства и дете с реално заболяване - затова мамите тук съветват да се иска писмен отказ и след това с него - запитване в СО какво става...
Някои директори по документи 'гледат' деца със заболяваня, но заболяванията са само по документи. И опредено не искат да се занимават с детенце с проблем Sad

За да се ориентираш по-лесно в предните постове - търси мненията на мамма Саня, тя отговаря точно и компетентно.

# 866
  • СОФИЯ
Не, не са. Проверих всички набори за този район току-що...
Уточнявам, че всичките 11 места в Оборище бяха в една градина.
По другите набори има в един район 11 места (2008 г.), но са разпределени в 2 градини.
Какво става  newsm78
И аз това се чудя. Става въпрос за 62 ОДЗ филиал на ул Дунав. До преди 2 часа имаше 11 свободни места за набор 2009 год. и 12 места за набор 2008 год. Сега всички са изчезнали. Какво може да е обяснението ?

Ето какво написаха:

Цитат
Нашият отговор:
В 62 ОДЗ филиал ул. Дунав се извърши разместване на групи по решение на Дирекция "Образование". Това наложи промяната.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

newsm78 Tired newsm78 ooooh! newsm78

Този въпрос го задайте офиц, писмено пред ДО и РГ. Поне да се види какви са основанията за това "разместване".

...

За да се ориентираш по-лесно в предните постове - търси мненията на мамма Саня, тя отговаря точно и компетентно.

Благодаря за оценката, не винаги ми се получава.

Утре има заседание на РГ, но за съжаление се очертава да нямам възможност да присъствам. Изключително много съжалявам, з една от точките в дневния ред е обсъждане на дългоочакваното писмо от МЗ, относно приема на деца с ХЗ. Друга точка е обсъждане на резултати от извършени проверки. От СНБМ сме поискали такива за ОДЗ №№ 2, 7, 65 и 79 още на 27.03.12 г.

# 867
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте!
Бременна съм в 14г.с. и от 2 седмици съм в нова фирма. Имам около 5 дни, в които бях на работа и след това излязох болничен. При попълване на данните в ИСОДЗ, в частност трудов статус, не съм сигурна какво трябва да отбележа - работещ на трудов договор или отпуск за гледане на дете? Ще съм ви много благодарна за помощ.  Hug

# 868
  • София
Здравейте!
Бременна съм в 14г.с. и от 2 седмици съм в нова фирма. Имам около 5 дни, в които бях на работа и след това излязох болничен. При попълване на данните в ИСОДЗ, в частност трудов статус, не съм сигурна какво трябва да отбележа - работещ на трудов договор или отпуск за гледане на дете? Ще съм ви много благодарна за помощ.  Hug
Работещ на трудов договор.  Peace

# 869
  • София
Здравейте момичета,

да ви попитам знаете ли дали ако работя и съм социално осигурена и в същото време съм и редовен студент, имам 2 т. , за всеки от критериите по 1т., или не ?

Общи условия

Активация на акаунт