СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 427
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 900
  • софия
Привет,аз имам питане,детето ми е 2012г набор,февруари е родено,на септември ще е на 1,7м приемлива възраст за ясла,обаче се оказва че много от ОДЗтата не отпускат бройки за 2012г деца,а само за 2011 за яслените групи,а според наредбата деца от 10м възраст имат право на ясла в ОДЗ,бихте ли коментирали на какво основание дискриминират 2012набор,категорично една от директорките на ОДЗ ми заяви че няма да има бройка за този набор в предстоящото класиране!Благодаря!

# 901
  • София
Децата в яслените групи са само условно разделени на набори, де факто ги смесват. Директорите предпочитат да приемат по- големи деца, защото по- лесно се гледат.

# 902
  • София, Люлин-8

Докладваха резултати от проверки в ОДЗ №№ 2, 65, 73 и 79. В ОДЗ № 7 още не е извършена. Никъде не са открили нарушения! Навсякъде има комисия, к разглежда молбите на децата с ХЗ, за едното ДЗ /79/ имало и лекар по...трудова медицина в комисията. Всички деца били с ТЕЛК или ЛКК, т.е. съобразно изискванията. Има и деца под 3 г., пак нарушение на ЗНП...вече ми омръзна да дъвчем и да се дърляме за едно и също. За да получим резултатите от проверките в писмен вид ще тр да ги поискаме в такъв. Ще го направим, тук са прави – поискали сме ги на РГ, докладвани са на РГ. Две деца от ОДЗ 73 са приети с ХЗ, но...стоят на опашките като чакащи, д-ката не ги била отразила просто...Като цяло цифрите от проверките и отразеното в ИСОДЗ изобщо не съвпадат.

Както и предполагах, че ще стане с тия проверки Rolling Eyes  
Как пък така Савова (73 ОДЗ) била забравила да отрази две от децата  Wink  
Това поне дава светлина по въпроса откъде така внезапно се появиха децата приети по т.2.2.4 в сайта на градината, заради проверката    #Cussing out
Благодаря все пак за положените усилия  Hug

# 903
  • София
desita76 и ние сме така, затова реших да кандидатстваме само в СЯ. В ОДЗ просто няма смисъл....

# 904
Много си права за това , че „гледат“ док на децата със заболяване. С такова бездушие се сблъсках тези дни от страна на директорки и възпитателки в ДЗ, че просто ми се гади.
Според мен това е резултат от многото документи за 'фалшиви' заболявания, с които някои родители се опитват да влязат в градината. Директорките вече по презумция приемат, че си някой парашутист. Ето например онзи ден една позната ми разказа как педиатърката я посрещнала с думите 'Хайде от кога те чакам. Само ти не си идвала да ми искаш бележка, че детето е болно от атопичен дерматит."

За това „покрай сухото гори и мокрото“. Права си за това,но се питам и друго....бива ли токова отношение. Като отидох да се поинтересувам на място в ОДЗ-то до кога се подават док и да обясня какъв е проблема при детето ми ( защото наистина е нещо което се среща много рядко !) директорката не благоволи въобще да излезне ( преди това да отг по тел),а се изреди целият персонал в опити да ме отпратят по-бързо.
А за родители които използват това и по док „разболяват“ децата си....просто незнам какво да кажа  newsm78

# 905
  • София, Люлин-8
bibiana_7 И при нас беше същата ситуация   Hug

Сега погледнах набързо този списък от приложение 4 си е направо абсурден, това става въпрос за деца с много тежки заболявания. Не мога да си представя как ще си пуснеш детето на градина когато е с ДЦП квадрапареза например или Дегенеративна мускулна дистрофия или още по-зле с някой от 50-те вида злокачествени тумори изброени в списъка. Да не говорим, че тези заболявания не са хронични, а постоянни и напрогресивни или в другият случай дегенеративни. Все пак тези заболявания трябва да бъдат такива, че детето да може да се социалзира. Както и да е списъкът наистина е внушителен. Най-леките диагнози които видях в списъка са епилепсия с пристъпи от парциален характер и астма, сами се сетете какви са другите  Wink

Само не разбрах задължително ли е детето да е диспансеризирано, за да може да се извади протокол  newsm78

Ама откъм неврологични заболяванея гледам, че са били доста пестеливи. Освен МС, епи и ДЦП няма друго. А има още много генетични или редки заболявания които дори не са обобщени в някоя точка като "И други" например.

Ние може с Атаксията да се класираме, че тя ни е страничен симптом от заболяването.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 19:09 от AnMary

# 906
Ама откъм неврологични заболяванея гледам, че са били доста пестеливи. Освен МС, епи и ДЦП няма друго. А има още много генетични или редки заболявания които дори не са обобщени в някоя точка като "И други" например.

Ние може с Атаксията да се класираме, че тя ни е страничен симптом от заболяването.

romanol , ние сме точно с генетично заболяване ( което не изисква никакви по специфични грижи) , но кой да ти предостави възможност да обясниш каквото и да е. ...

# 907
  • София, България
Привет,аз имам питане,детето ми е 2012г набор,февруари е родено,на септември ще е на 1,7м приемлива възраст за ясла,обаче се оказва че много от ОДЗтата не отпускат бройки за 2012г деца,а само за 2011 за яслените групи,а според наредбата деца от 10м възраст имат право на ясла в ОДЗ,бихте ли коментирали на какво основание дискриминират 2012набор,категорично една от директорките на ОДЗ ми заяви че няма да има бройка за този набор в предстоящото класиране!Благодаря!

На моя приятелка детето е родено ноември 2011 г. В началото на 2012 тя подаде документи в системата, одобриха я, и от септември месец 2012 същото се води посещаващо ясла. Така че не виждам причина вас да ви режат  newsm78

# 908
  • София
desita76, директорките решават от кой набор ще приемт деца.
Ако в ОДЗ-то яслената група е една, обикновено предпочитат по-големия набор. Ако има 2 яслени групи - има някакъв шанс да пуснат места и за по-малкия набор.

Нашето ОДЗ е изключение от горното правило (другите 2 ОДЗ-та в района го спазват и пускат места за по-големите). Има 2 яслени групи и децата във всяка група са по набори. Пускат се места за цяла група за малкия набор, но децата без предимство почти нямат шанс - групата се пълни от близнаци и братчета/сестричета.

Разгледай и чистите ясли, стига да имаш удобни. Гледай и тези, които са близко до твоята или на таткото работата или са по път към работа.

# 909
  • София
Така както са го направили с ОДЗ-тата се ограничават съвсем местата за малкия набор. А в нашия случай ако кандидатстваме следващата година ... в най-добрия случай ще ни приемат септември, което е 6-7 месеца след приключване на майчинството...
Явно трябва да бъдем благодарни, че тук там са останали СЯ, та поне малко надежда да имаме.....
Но 2 СЯ за 4 квартала е направо смешно....

# 910
Мами, видях по календара, че към края на февруари обявяват свободните места. В момента не мога да вляза в профила на детето (то е записано с СЯ и съотвено му предстои пак класиране). Искам да актуализирам работното си място - дали ще мога да го направя след обявяването на места, нова регистрация ли ще трябва? Може ли да ми каже някой? Мерси!

# 911
  • София
Calm, пиши в обратна връзка, че имаш проблем с профила.
И по-добре сега им пиши, докато нямат много запитвания.
Като обявят местата, доста хора питат и може от обратна връзка да позабавят отговорите си.

# 912
  • СОФИЯ
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1031;jsessionid=8338C24425C5C28A7C99005AD07F87C0

Новини и съобщения
31.01.2013 Регистриране на филиал към ОДЗ 62 - район "Оборище"
ОДЗ 62 – район „Оборище”, функционира в 2 сгради /основна, находяща се на ул. „Врабча” 7 и филиал, находящ се на ул. „Дунав” 5А/. До момента всички приети и посещаващи детското заведение деца бяха отразявани в ИСОДЗ в основната сграда на ул. „Врабча”. При регистрирането на 2-рата сграда на ул. „Дунав”, премествайки във филиала децата, които реално го посещават, възникна техническа грешка, поради която се появиха 12 свободни места.

Моля за Вашето извинение.

Екипът на ИСОДЗ

# 913
  • софия
Така както са го направили с ОДЗ-тата се ограничават съвсем местата за малкия набор. А в нашия случай ако кандидатстваме следващата година ... в най-добрия случай ще ни приемат септември, което е 6-7 месеца след приключване на майчинството...

така е,а в нашия район Възраждане няма нито една СЯ,преди 6г със сина ми имахме същия проблем,едвам успях да го запиша чак в Надежда го водихме на ясла,за тези 6г нищо не се е променило,недостиг има а все се говори че се правило нещо по въпроса,реално аз не виждам резултат от дейността им;
Сега дават ли все още 1т за деца посещавали СЯ и кога се използва тя,при кандидатстване за 1група или може  за ясла в ОДЗ да се ползва догодина когато пак ще сме за яслена група

# 914
v_spasova, мерси! така и направих - чакам отговор!

Общи условия

Активация на акаунт