СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 574
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 1 020
Извинявам се за поредния въпрос, но ОДЗто, което ме интересува е http://kg.sofia.bg/isodz/dz/117. Отдолу виждам, че допълнителните критерии са за 2012/2013та година, кога се обновяват за следващата? (т.е тази, която ни интересува)
Благодаря ви за търпението и отговорите!  bouquet

# 1 021
  • София
romanol, Саня е юрист, аз също съм учила 2 семестъра право, отделно работата ми е свързана с ровене, а и тълкуване на нормативна уредба (макар и в друга сфера, по-точно ЗОП и т. н.)  Wink Това, че нещо важи за деца над 3-години, не значи, че някой може да реши да го или да не го приложи за деца под тази възраст. То се отнася само за деца над 3 години. Приемът на деца под 3 години извън регламентирано в правилата за прием и нормативната уредба за деца под 3 години, се явява нарушение на същите тези правила.

P. S.: Нямам нищо против тебе  Peace Надявам се детенцето ти влезе там, където е най-добре за него. Не питам какво е заболяването, предполагам, че ти е достатъчно тежко, а и не е моя работа. Ще ти обясня и какво имам предвид, понеже пишеш, че заболяването му е неврологично. Разбирам, напр., защо едно дете с епилепсия има нужда от социализиране в ранна възраст, макар че затова е необходим и съответният персонал със съответната подготовка в детското заведение, но не ми е ясно каква е необходимостта, ако детето е с астма. Ринитите и дерматите, че и алергиите, няма да ги коментирам, но за да се спрат злоупотребите или поне за да намалеят, хроничните заболявания, даващи предимство, най-малкотот рябва да се конкретизират.

А-а, и нещо друго ми хрумна - дали да не изискаме с едно ЗДОИ от МЗ инфо за боря деца с хронични заболявания в БГ и ако той се окаже значително по-висок от средния за ЕС, да попитаме управляващите защо е така и какви мерки ще предприемат за ограничаване на проблема?!

# 1 022
  • София, Люлин-8
Спящата Независимо дали е в разрез с наредбата или не, факт е че над 70 % от ОДЗ-тата и 100% СДЯ, приемат по този критерии. И то не еднократно, а всяка година.

При това положение, ще си подам документите на детето пък каквото сабя покаже, тя така и така си виси на общата опашка, така че нищо не губя в най-лошият случай ще ми откажат и ще се редим в системета наравно с другите. Детето така или иначе посещава СДЯ за момента, тъй, че и да не ни приемат тази година, догодина с 9 т. сме вътре. Само дето най-вероятно ще трябва да я спря от ясла другата зима, защото мъкненето по студа хич не й се отразява добре.

P.S. Малката не е с епилепсия с друга заболяване е, но се лекува със същите медикаменти.

# 1 023
  • София, Люлин-8
Само дето в крайна сметка не разбрах на обща ЛКК ли трябва да отидем или на специализирана и кой трябва да го реши ако има вариант и за двете  newsm78

# 1 024
  • София
Извинявам се за поредния въпрос, но ОДЗто, което ме интересува е http://kg.sofia.bg/isodz/dz/117. Отдолу виждам, че допълнителните критерии са за 2012/2013та година, кога се обновяват за следващата? (т.е тази, която ни интересува)

Хъм, и мен ме интересува. Предполагам съвсем скоро ще да е, че нали предстои обявяването на местата за новата кампания 2013/2014...

# 1 025
  • София, Люлин-8
Най-вероятно ще са същите по мои наблюдения, слагат едни и същи много рядко има разлика в гласуваните ДК.

# 1 026
  • СОФИЯ
Само дето в крайна сметка не разбрах на обща ЛКК ли трябва да отидем или на специализирана и кой трябва да го реши ако има вариант и за двете  newsm78

На фона на останалите нарушения дълбоко се съмнявам, че и това се спазва.

Чл. 21. (1) Екипът по чл. 18, ал. 1 приема и разглежда следните документи на деца и ученици с хронични заболявания:

...
3. протокол от специализирана по профила на заболяването лекарска консултативна комисия или от териториална експертна лекарска комисия с приложени лична амбулаторна карта, съдържаща необходимите изследвания, консултации, епикризи и други, които удостоверяват заболяването;

# 1 027
  • София, Люлин-8
Значи специализирана ясно мерси  newsm10

# 1 028
Здравейте, сигурно сте го обсъждали, но е много трудно да изчета всичко Sad.

Синът ми беше приет в СДЯ миналата година, която в последствие стана ОДЗ.
Сега искам да го преместя в по-близка до вкъщи градина. Ще получи ли 1т. за това, че е посещавал ясла, или ще му гарантират място в новосъздаденото ОДЗ и няма да ни дадат тази точка, за да пробваме в детската градина до блока?

Благодаря предварително  Hug

# 1 029
  • гр.София
Здравейте, не видях някои да е отговорил на тези въпроси,ако съм го пропуснала може ли да ми покажете отговора?  И отделно от това искам да попитам - за колко ясли можем да кандидатстваме като бройка -за набор 2012 става въпрос
Отделно от това ако искам да кандидатствам за ясли в различни райони и имат различни допълнителни критерии това отразява ли се някъде.
Дригото което ме смущава много е в яслата която искам да е на 1во място за 1та яслена група има 460 чакащи а за 2ра яслена група -490 ,т.е какво трябва да означава това,на какъв принцип се разделят местата между чакащите и ново кандидатсващите и децата със специализирани грижи? И още сред чакащите са деца с 10+,има ли щанс ние с 8т да се класираме изобщо или е кауза загубена.

Здравейте!
Изчетох почти цялата тема, ще обобщя какво разбрах - моля да ме коригирате, ако някъде греша. Благодаря предварително!

1. Направих профил в системата, подредих желаните ясли/градини и сега изчаквам 25.02, когато ще обявят свободните места за учебната 2013/2014

2. Когато обявят свободните бройки, преглеждам опашките в желаните места, за да преценя къде шансът е най-голям.
Привилегия от социален критерий по принцип до по-малко места ли дава достъп? Изобщо как разбирам къде вероятността е най-голяма вероятността за прием - напр. ако са отпуснати 20 бройки и в списъка детето ми е на 10 място, това означава ли, че ще го приемат и няма нужда да продължавам с пренареждане на желанията, или трябва да се следи постоянно до 25 април (ако не се лъжа), когато ще е първото класиране?
Всъщност когато обявят свободните места, се подреждат опашките, но това не е класиране, нали? Реално дори детето някъде да е на първо място, не го записваш, а изчакваш след 25 април, нали така?  Питам, защото не мога да разбира каква е идеята на толкова дългия срок - два месеца от обявяването до първото класиране. Ясно е, че се дава възможност на родителите да намерят място, където да имат по-голям шанс, но си мисля, че при централизирана система би могло да бъде по-лесно и по-бързо и с по-малко напрежение.

3. Ако след първото класиране детето го приемат в някое от по-малко желаните места, какво правиш? Записваш ли го веднага, за да не остане извън борда, или изчакваш второто класиране с надеждата, че ще остане незаета бройка в първото желание?

И един последен въпрос по отношение на служебната бележка от местоработата - работя във фирма, която има филиали из целия град - някъде прочетох, че е важен адресът на месторабота, посочен в бележката, а не централното управление на фирмата. Така ли е?

Отново благодаря на всички, които ще те отзоват за разяснения.

Моля ви и ако някои има впечатление от ясла в Студ град нека пише.

# 1 030
За СДЯ критерият от 0.1 за местоживеене в района е прието да се начислява автоматично, не зависи от яслата  Peace По същата причина явно и няма как да се начисли и за съседен район, защото това отново трябва да е посочено от ДЗ, а на СДЯ не е дадено такова право. Междудругото пак по тази причина нямаме никакъв шанс с бебето за яслата на каката, защото е в съседния район, нищо че ни е най-близката до вкъщи Rolling Eyes
Peace Съгласна съм... Не обърнах внимание, че става дума за СДЯ.
Все пак, при попълнени данни и направени кандидатури ще се видят точките за всяко ДЗ и ще е ясно какъв е шанса и има ли го  Crazy

# 1 031
Здравейте,

Набързо едно въпросче. Дъщеря ми е родена октомври 2010. Ходи на ясла от октомври 2012. Тъй като сме в СДЯ, тази година трябва да кандидатстваме вече за градина нали така? Ако да, кога ще ни се начисли допълнителната точка от яслата? Извинявайте ако е питано 1000 пъти... Миналата година ги четох някъде тези неща, но вече всичко ми е изветряло...

# 1 032
Здравейте,
Набързо едно въпросче. Дъщеря ми е родена октомври 2010. Ходи на ясла от октомври 2012. Тъй като сме в СДЯ, тази година трябва да кандидатстваме вече за градина нали така? Ако да, кога ще ни се начисли допълнителната точка от яслата? Извинявайте ако е питано 1000 пъти... Миналата година ги четох някъде тези неща, но вече всичко ми е изветряло...

Когато започне кампанията за тази учебна година - след като се обявят свободните места на 25.02. и ще бъдат актуализирани данните и на градините и ще бъде променено, че тази точка ще важи за набор 2010.

# 1 033
Здравейте, не видях някои да е отговорил на тези въпроси,ако съм го пропуснала може ли да ми покажете отговора?  И отделно от това искам да попитам - за колко ясли можем да кандидатстваме като бройка -за набор 2012 става въпрос
Отделно от това ако искам да кандидатствам за ясли в различни райони и имат различни допълнителни критерии това отразява ли се някъде.
Дригото което ме смущава много е в яслата която искам да е на 1во място за 1та яслена група има 460 чакащи а за 2ра яслена група -490 ,т.е какво трябва да означава това,на какъв принцип се разделят местата между чакащите и ново кандидатсващите и децата със специализирани грижи? И още сред чакащите са деца с 10+,има ли щанс ние с 8т да се класираме изобщо или е кауза загубена.
Моля ви и ако някои има впечатление от ясла в Студ град нека пише.

Няма ограничение в бройката добавени ясли в профила на детето. Подточките по допълнителните критерии се начисляват автоматично, съобразно информацията, която се подали в профила на детето си.
На 25.02. ще бъдат обявени свободните места за тази кампания и съответно списъците с чакащи ще се формират отново. Местата се разпределят 40:60, като това ще стане видимо в по-късен етап, но достатъчно време преди класирането. Шансовете ви ще станат по-ясни, след като стане ясен броя на местата, но обикновено децата с 8+т. участват в гранична група и чрез жребий им се тегли случайно число.

# 1 034
Здравейте,

Когато започне кампанията за тази учебна година - след като се обявят свободните места на 25.02. и ще бъдат актуализирани данните и на градините и ще бъде променено, че тази точка ще важи за набор 2010.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт