АВГУСТ наближава и коремът натежава

• 26 677
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Дбс, честита Яна на кума ви! Да е жива и здрава! Hug

Гунди, на вас честита годишнина и да сте щастливи до дълбоки старини! Hug

За понеделник какво ще правим - в 11ч. ли ще е срещата?

# 646
Гунди, Честито и от мен! Много любов и хармония още дълги години!   loveuuu

# 647
Гледах снимки  Simple Smile Гунди, честита годишнина   bouquet А за нас, които не ползваме ФБ, снимка няма ли да има?  Twisted Evil
Има в снимка две момичета с шапки за завършване, ама не са надписани  Simple Smile

Меги емо, нямаш нито една снимка без слънчеви очила  Crossing Arms

Диди, много хубава снимка след раждането  Hug

# 648
Гунди честита годишнина още поне 10 пъти по пет да направите Wink

ох аз да ви се оплача  Sad вчера ходих да купя подарък на милото, че утре има рд и като се прибирах блъснаха един човек, нямаше от къде да заобиколя та се наложи да мина покрай катастрофата  Cry естествено се уплаших и разстроих после се притесних да не стане нещо с бебчо. И като за капак на всичко вечерта имах две болезнени контракции Sad

# 649
  • София
Тайра, на мен ми намирисва на липса на магнезий щом така ти се схваща. Пиеш ли сега. В болницата ако са ти давали - за това си нямала, а сега ако не пиеш - е възможно така да ти се схваща Peace
Еличка, и аз много се разстройвам от такива неща. Аз снощи влязох от любопитство в темата на майските мами, понеже се коментираше вчера (а и аз за първи път влизам в чужда отчетна - само да хвърля едно око) и много се разстроих Cry Дано при нас няма такива лоши новини, макар че и в наяата тема имаше жертви на по-ранен етап Confused Заспах със свито сърце, мислех да споделя и с вас - но после викам какво ще разстройвам и другите момичетата (не че сега пак не го правя Embarassed) Но пък е хубаво като пример и да знаем за в бъдеще - 8 и 9 месец, ако не усещаме бебето цял ден, дори повече от 8ч. веднага да предприемем мерки, а не да се успокояваме с различни хипотези Crossing Arms
Блонди, и аз се чудех това със снимката кой е, понеже не е надписана и предположих, че може да е Дарлена Thinking

# 650
Здравейте момичета  Hug
Гунди честита годишнина,да сте много щастиливи и винаги влюбени   bouquet
Блонди,ще видя дали имам снимки без очила и ще сложа,аз иначе сложих две снимки където съм с коремче,там съм без очила  Hug
Да ви кажа мами всички сте много готини  Hug
В понеделник ще ходя да си пускам урина,и ще видим доки дали ще ме вкара в болница,че днес пак ми е високо кръвното 150/70,доки вика поне хубаво е че долната ти е нормална  Praynig
Лек ден коремчета  Heart Eyes

# 651
Момичета, аз се чудя пак за тая помпа за кърма  Thinking Има ли смисъл да се купува, ако кърменето потръгне добре? Не, нали? А в болницата служи ли за нещо, просто се чудя да взимам ли или не  newsm78

# 652
Момичета, аз се чудя пак за тая помпа за кърма  Thinking Има ли смисъл да се купува, ако кърменето потръгне добре? Не, нали? А в болницата служи ли за нещо, просто се чудя да взимам ли или не  newsm78

На мен ми свърши чудесна работа още в болницата. На по-късен етап за стимулиране (само при нужда), в помощ при запушване (тогава най-много ми помогна Ема де Simple Smile ), при нужда да оставя кърма и някой друг да я нахрани. Според мен е добре да се ориентираш каква помпа би искала, което е различно от това каква помпа би ти свършила работа (индивидуално е). Аз ползвах помпа на Авент, но без силиконовия накрайник с венчелистчетата - с него не можех да изцеждам. Имай идея какво искаш и я купете при нужда  (ако не ти се дават пари).

# 653
Аз ако знам, че ще ми потрябва дори и само 5-10 пъти да я ползвам, ще я взема. А какво би ми свършило работа, предварително просто не виждам как да разбера  Confused По принцип се спрях на Нуби, тя е със силиконов накрайник, но те и на Авент, и на Томи Типи са такива, на Медела също и то това са помпите тук. Но при Нуби впоследствие може да се купи отделно само моторче и става електрическа, ако се наложи.
А в болницата за какво я ползва, да слезе кърмата по-бързо ли? И после хвърляш изцеденото?  Embarassed Thinking

# 654
Бях с тежко секцио и на антибиотик. Ема не засука в болницата, а чак когато се прибрахме. Първо цедях и хвърлях, а когато ми разрешиха да я кърмя, първо й предлагах и когато не ставаше й давах изцедена в шише с биба с малки дупки. От моя гледна точка е много полезно нещо.
Стерилизирана беше след купуването и ме предупредиха, че в МД водата е вряла и е излишно да си тормозя мъжа да се занимава с такива неща. Има болници в коитоо  предлагат и помпи и стерилизация.

# 655
  • Пловдив
Блондиаз си бях купила предварително помпа и си я носих в родилното,но там не ми потрябва.Впоследствие си я ползвах(беше НУК и ужасно ме запушваше) Twisted Evil.След като я смених заМедела суингсе родих,но на първо време гледах малката да я държа повече на гърда.Само да кажа,че се пробвах и с една ръчна преди Меделата-едвам изцеждах 50 мл,а с електрическата бях като крава-рекордьорка Mr. Green,ама и хиперлактация си докарах с нея,щото така ме масажираше приятно,че цедях повече време и съответно повече почвах да произвеждам от необходимото.
Гунди newsm24Честита годишнина.

# 656
Гунди честита годишна. Много любов и щастие   bouquet
За помпата и аз много се чудя дали да си взимам, от къде да знам как ще потръгнат нещата. Ако не ми искат за родилното мисля да не си купувам предварително.
И сега да ви се похваля, днес купихме гардеробче за бебка и съм много щастлива  newsm44 Харесахме го още в първия магазин и е едно към едно с обзавеждането на спалнята, в същия цвят, със същите дръжки  Laughing Нямам търпение утре да изпера дрешките, че днес много се изморих, преди малко се прибрахме, а излязохме в 11. Вече веднъж са прани, чудя се дали сега да ги пера с бебешки прах или да ги пусна само с вода  newsm78 Ама какво пък, тъкмо ще се изперат ооще по-хубаво  Mr. Green

# 657
  • София
За помпата - аз мисля, че в никакъв случай не е излишна покупка, защото дори и в болницата да не ни потрябва, дори и да нямаме нужда от доизеждане или да сме запушени - все няколко пъти за целия период докато кърмим ще ни се наложи да отидем до някъде или нещо да свършем навън, без да имаме възможност да кърмим, и ако някой го гледа през това време да може да му се даде на детето предварително изцедено мляко, няма да стои гладно я Laughing А на ръка да цедим толкова много - колко ще изцедим 30 мл я има  33uu Аз няма да купувам, защото зълва ми дава елкетрическа на Авент, каза че е доволна (но тя като цяло е фен на марката) - аз не знам, ще видим Thinking
Дафи - честито, много се радвам, че си удовлетворена от покупката. Дреяшките си ги изпери с прахче по-добре, но по-натък - да са ти свежички Flutter

# 658
Честита годишнина и от мен, Гунди  
За помпата - ще взема задължително. Много исках електрическа, но вероятно ще взема ръчна. Поради сериозната разлика в цената. Блонди, едно време помпите не са били популярни и се е практикувало цеденето на ръка. Дори в наши дни консултанти по кърмене казват, че цеденето на ръка не е невъзможно, че е най-естествено, но аз не си го представям. Не знам дали можем да говорим за сравнение, но това е като да се откажеш от пелените за еднократна употреба в полза на тези за многократна. Помпата е необходима по ред причини. Ако бебчето не е при вас постоянно; за стимулиране на първоначалната лактация; пък и в първите дни не бебчо му трябва малко количество, останалото ако не се изцеди ще се получат запушвания и проблеми.
Понеже по-рано се коментираха нощниците - ще си взема такива за кърмачки, вероятно 2 бр. И по съвет на скоро родила мама - ще бъдат в тъмен цвят. От кърмата, от бебето, пък и от лохиите всичко се цапало на мига. По време на свиждането даваш мръсната нощница на роднините, те я перат, гладят и на другия ден ти я връщат. Ако е светла - може петната да личат и тя каза, че било адски некомфортно. Това като насока от препатил.
И знам, че е рано, но вие към какви дамски превръзки сте се насочили? Чета по теми, че понякога нощните не могат да наваксат на кървенето и препоръчват такива за родилки (които обаче ми се виждат скъпи), лигнин, че дори и памерс за възрастни. Аз не мога да си го представя това, ама по-скоро тези от вас с опит ка споделят какво са ползвали?  newsm78

# 659
Мерси много, момичета, за споделеното  Hug Ще взема и аз. Най-вече наистина ако се наложи да ме няма, има логика  Simple Smile Остава Нуби ръчна, пък ако не се спогодим с бебо ще добавя моторче и готово  Simple Smile

За превръзките - по принцип в болницата дават. Отначало тук сме с памперси за възрастни, да  Rolling Eyes Помня, че след раждането бях повита с такъв и въпреки огромния му размер (много е гадно да си опакован в памперс  Confused) и на първото ми ставане през него пак се плисна локва кръв долу... но бързо намалява с дните и вече вкъщи си бях с обикновени. Просто взех от дебелите, дето едно време ги продаваха, и малко по-дълги, водят ги нощни, не от тъничките, дето си ползваме за нормален цикъл.  Simple Smile Взимам най-евтините, просто няма смисъл от скъпи за такова нещо  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт