От Франция до България - превоз на покупките ни (14)

• 53 138
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас

камиона на Смарта дали е тръгнал ,аз останах с впечатление ,че края на тази седмица имат обещание от превозвач да натовари от Германия ?
а аз - че са пуснали заявка към превозвач и чакат потвърждение от него. дали е получено такова и ако да- за кога - не е ясно. Confused

# 331
  • София
К`во го нищим дали са до 10 или около 10 дни. Подминаха ги  Mr. Green
Да са наред пратките, пък и невероятната отстъпка от 2.58лв/кг ще им платя. И 3лв ще им платя, щот съм ларж Joy
Пък аз "събирам багажа" за Китай и Англия, там "хотели" много Wink

# 332
Привет, на всички чакащи камиона на Смарт!
Аз също имам 2 поръчки, но  сега не знам къде е стоката и какво става. От Smart Delivery никакъв отговор, ни вест, ни кост. Не отговарят на запитванията.
Имам обаче въпрос и искам малко помощ.
За първата ми поръчка имах писмо (22.05.2012) от LaRedoute в което пише: Je suis heureux de vous annoncer que ce 21 mai 2012 nous avons éxpédié votre colis N°Exped: 8G1142171812.
Преди седмица поглеждайки в сайта забелязах, че поръчката не е отбелязана като пристигнала:
5.Expedie Colis nº 20121394835010 remis en expédition le 21/05/2012 Livraison prévue à l'adresse de livraison choisie à partir du 24/05/2012
, и продължава да си стои така ,т.е. няма промяна от 21.05 . 
Не е ясно дали превозвачът е получил стоката. Пуснах им запитване, но никой не ми отговори. Ясно е на всички, че имат проблем, но защо се крият?
Въпросът ми е: Kак да разбера къде е стоката, като нямам colissimo? newsm78
Ясно е, че от Smart Delivery няма да ми отговорят, но ако някой е имал подобен проблем моля да сподели!
Благодаря предварително!

# 333
Мерси Теди.Е четох ,четох ама точно там прескачах .Все си мислех ,че това е в задължения.Ама те явно задължения нямат тези хора.
Имам 4 поръчки от фр сайтове.
Смарт ,знам че четете тук.Утре имате от мен 4 оплаквания в комисията .
Момичета ето линка ако има още желаещи.
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19
И да споделя от опит-когато фирмата и потребителят са от един и същи регион действията са им по бързи.
Извинете,а къде ни е документът за покупко-продажба,зада отговаряме на условията за подаване на жалба?

# 334
  • Варна
Мерси Теди.Е четох ,четох ама точно там прескачах .Все си мислех ,че това е в задължения.Ама те явно задължения нямат тези хора.
Имам 4 поръчки от фр сайтове.
Смарт ,знам че четете тук.Утре имате от мен 4 оплаквания в комисията .
Момичета ето линка ако има още желаещи.
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19
И да споделя от опит-когато фирмата и потребителят са от един и същи регион действията са им по бързи.
Извинете,а къде ни е документът за покупко-продажба,зада отговаряме на условията за подаване на жалба?

Мисля, че е потвърителния мейл от Смарт, когато заявим транспортна услуга. А може и скрийншот на поръчката от акаунта.

# 335
Не виждам смисъл да подавате жалби, докато бъдат разгледани ще си получите поръчките.
Kурс 08.06.2012 (FR)- пътува

*Планувавана дата на пристигане 14.06.2012

Натоварени са вчера пратките .

# 336
  • София
Smart Delivery Здравейте,
Вчера 08.06.2012 пратките са натоварени от Франция. Имаме потвърждение и от склада в Германия, че всички пратки са натоварени и от там.
Очакваме курса да пристигне четвъртък 14.06.2012 в България.
Всички пратки ще бъдат обединени в еди курс на цена 2.58лв/кг.
Приятна почивка.

А сега да се обзаложим дали в края на седмицата курса ще е в БГ  . Mr. Green

# 337
  • София
Аз колкото повече мисля, стигам до извода, че ще ми е доста по-спокойно, ако по време на намаленията поръчвам директно до тук с ДЧЛ... вярно 25% + доставка, но ако поръчвам по 25 артикула всеки по 1-2-3Е, ще ми е дори по-изгодно... И май на този вариант ще мина.  Peace

# 338
Аз колкото повече мисля, стигам до извода, че ще ми е доста по-спокойно, ако по време на намаленията поръчвам директно до тук с ДЧЛ... вярно 25% + доставка, но ако поръчвам по 25 артикула всеки по 1-2-3Е, ще ми е дори по-изгодно... И май на този вариант ще мина.  Peace

Ами не е точно така. Нали ти е ясно , че ако поръчваш повече и сумата ще е по голяма? На 200 евро, да давам по 56 евро за доставка примерно ми се виждат доста..... newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
А и последният път, когато съм  поръчвала с доставка на DHL, пратката ми обиколи европа и накрая се върна във La Readoute и трябваше да чакам повторно изпращане.....

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 11:00 от Mimi6onka75

# 339
По време на намаленията обикновено се поръчват артикули по 1, 2, 3 евро. Наистина ще е по-изгодно да се поръчва директно.

# 340
  • София

Ами не е точно така. Нали ти е ясно , че ако поръчваш повече и сумата ще е по голяма? На 200 евро, да давам по 56 евро за доставка примерно ми се виждат доста..... newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Ние сме скромни . Laughing

Чакаме това лято центовите цени и ще пускаме директно до БГ.  Peace

# 341
  • Пловдив
Не виждам смисъл да подавате жалби, докато бъдат разгледани ще си получите поръчките.
Kурс 08.06.2012 (FR)- пътува

*Планувавана дата на пристигане 14.06.2012

Натоварени са вчера пратките .
Така ли?
Аз не подавам жалба защото не ми пристигат поръчките.Подавам жалба, защото не ми пристигат в срок.В договора сключен между мен и смарт пише превоз на стоки-ок тук нямам забележки и пристигане в страната 10 дни след тръгване на курса -тук вече търпението ми се изчерпа.
Когато ми изпратят пратката по Еконт аз я плащам веднага -не започвам да увъртам-имам проблем с парите ще платя в края на седмицата.
И понеже това не им е за първи път мисля че няма и да им е за последен-нека малко се стегнат от проверките

# 342
  • София
Ох, писна ми от тия. Кое им е смарт, не зная.
Чучвам и аз тук да недоволствам.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 16:25 от Елица

# 343
Няма да има пследици от жалбите ми е мисълта.Дано пък да греша

# 344
По принцип КЗП реагират много бързо (от опит), но искат документ за покупко-продажба или заплатена услуга, иначе не правят нищо. Не знам скрийншотове и "уговорки" дали ще им се сторят достатъчно основателни, за да се задействат.
Той въобще целият този бизнес на посредниците ми се струва в полу-сиви тонове, аз лично никога (не говоря само за френските превозвачи) не съм получавала документ - касова бележка или дори квитанция за заплатената услуга. Вие?

Общи условия

Активация на акаунт