Майчинство за безработни 2

• 69 137
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Ами то и аз нямах възможност да внасям няколко месеца и си излизах като здравно-осигурена.Лошо е ,че не са те предупредили,но както казваш това,както и намръщените физиономий на служителките   е нормално за България.  Simple Smile

# 151
  • Пловдив
пък ми се води трудов стаж 1 год.
Кой ти каза,че ти се води за стаж?Не е така.

Верето
,няма как да взимаш втората година 240 лв.Нямаш стаж и ти липсва доста.

# 152
Здравейтеи от мен! Радвам се ,че ви има!Моят случай е следният-в момента съм безработна от 11.2010 г.,общия стаж във времето ми е около 6 год,след като напуснах работа 11.2010 получавах обезщетение за безработни 8 месеца от Бюрото по труда -от 01.12.2010 до 31.07.2011.След което си внасям здравните осигуровки по 16.80 на месец за безработни.И въпроса ми е следния-ако забременея в този случай какво майчинство ще получавам.И да ли е добре да си намеря работодател  седмица например преди да изляза в 45 -дневния болничен или е добре да се водя на работа 2 год преди да родя,понеже знам ,че НОИ изчислява 24 м назад.Кой е най -добрият вариант за мен ,за да получавам поне по 290 лв майчинство първата год?Благодаря ви Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 15:04 от ssany

# 153
  • Пловдив
Здравейтеи от мен! Радвам се ,че ви има!Моят случай е следният-в момента съм безработна от 11.2010 г.,общия стаж във времето ми е около 6 год,след като напуснах работа 11.2010 получавах обезщетение за безработни 8 месеца от Бюрото по труда -от 01.12.2010 до 31.07.2011.След което си внасям здравните осигуровки по 16.80 на месец за безработни.И въпроса ми е следния-ако забременея в този случай какво майчинство ще получавам.И да ли е добре да си намеря работодател  седмица например преди да изляза в 45 -дневния болничен.Благодаря ви

да,добре е,защото иначе ще останеш на социално майчинство
което пък ще получаваш само,ако доходът на човек ви е под или равен на 350 лв бруто

# 154
Много бързо отговаряте,очарована съм,много благодаря.Така,ако си намеря работодател поне седмица преди да изляза в 45-дневния болничен има ли значение на колко ме осигурява той или ще получавам по 290 лв на месец една година ,а втората по 240 лв на месец?

# 155
  • Пловдив
Много бързо отговаряте,очарована съм,много благодаря.Така,ако си намеря работодател поне седмица преди да изляза в 45-дневния болничен има ли значение на колко ме осигурява той или ще получавам по 290 лв на месец една година ,а втората пи 240 лв на месец?

да,толкова ще получаваш
няма значение на колко ще те осигуряват,защото 1 седмица работа няма как да повлияе на обезщетението ти

# 156
А тези 12 месеца стаж ги изискват общо за целия живот или -трябва да имаш стаж 12 м през последните 2 години назад

# 157
  • Пловдив
А тези 12 месеца стаж ги изискват общо за целия живот или -трябва да имаш стаж 12 м през последните 2 години назад

през целия ти живот

# 158
пък ми се води трудов стаж 1 год.
Кой ти каза,че ти се води за стаж?Не е така.

Така ми каза служителката от социалното, при която ме изпратиха.И аз излишно я питах " води ли ми се трудов стаж", отговора и беше категорично "ДА".Там имаше и други служители на социалното, които също потвърдиха, че не ме осигуряват здравно , но ми се води трудов стаж 1 година.
Честно казано съм решена тези дни да отида и да ми го впишат в трудовата книжка. Hug

# 159
  • Пловдив

Честно казано съм решена тези дни да отида и да ми го впишат в трудовата книжка. Hug

Пробвай,но едва ли ще стане,защото не се води за стаж

# 160
Елфита,
по-напред беше писала, че ако си студент магистър редовно имаш право на помощ. Това само за редовно ли важи или и за задочници? Благодаря ти предварително.

# 161
  • Пловдив
Елфита,
по-напред беше писала, че ако си студент магистър редовно имаш право на помощ. Това само за редовно ли важи или и за задочници? Благодаря ти предварително.

само за редовното

# 162
Здравейте!Бях писала по–рано и ми се отговори веднага,за което много благодаря,но искам да попитам отново.За целия си живот имам стаж от 1 година и 6 месеца.От днес се водя на работа фиктивно в една фирма за 6 месеца за да направя поне две години стаж.От фирмата ми поискаха 140лв.за осигуровките(на 350лв.).Мисля си дали изобщо има смисъл да ги давам тези пари в продължение на 6 месеца или да се запиша на работа само седмица преди 45дневния болничен????Опасенията ми са такива:има ли смисъл да плащам осигуровки 6 месеца ако така или иначе ще взимам все същото майчинство,ако не ги плащам ???Дано сте ме разбрали.... newsm12

# 163
  • Пловдив
Здравейте!Бях писала по–рано и ми се отговори веднага,за което много благодаря,но искам да попитам отново.За целия си живот имам стаж от 1 година и 6 месеца.От днес се водя на работа фиктивно в една фирма за 6 месеца за да направя поне две години стаж.От фирмата ми поискаха 140лв.за осигуровките(на 350лв.).Мисля си дали изобщо има смисъл да ги давам тези пари в продължение на 6 месеца или да се запиша на работа само седмица преди 45дневния болничен????Опасенията ми са такива:има ли смисъл да плащам осигуровки 6 месеца ако така или иначе ще взимам все същото майчинство,ако не ги плащам ???Дано сте ме разбрали.... newsm12

няма смисъл
да те назначат преди 45 дневния

# 164
Здарвейте бремена  съм във седмия месец въпросът ми е дали ако сега ме назначът  на работа  фиктивно ще имам ли право на маичинство като се има на предвит че преди да забременея имам стаж около 3 години но го прекаснах като забременях тъи като не се чувствах добре благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт